Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Струва ли си да се живее ?

Да    55%  55%  [ 11 ]
 Не    25%  25%  [ 5 ]
 Не мога да преценя към сегашния момент.    20%  20%  [ 4 ]
Общо гласове : 20
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ
Публикувано на: 11 Яну 2014 13:42

Ти трябва да се засрамиш за това че продължаваш да живееш.Naah i'm joking you are an ok kid(i'm joking about that too)

“If children were brought into the world by an act of pure reason alone, would the human race continue to exist? Would not a man rather have so much sympathy with the coming generation as to spare it the burden of existence" Arthur Schopenhauer

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 11 Яну 2014 14:02

Жал ми е за тебе пич :( , търсиш най-важния отговор в един форум за компютърни игри. И мога да ти говоря сериозно на тая тема, ама няма смисъл, понеже е губене на време и всеки си има виждания по въпроса, на какво разчиташ с тая тема не знам, имам чувството, че политиката като бистрехме, пак си заслужаваше повече, отколкото това. Тука най-много двама-трима да им се занимава с тва, другите чакат за снимки на мацки, метъл теми и чат-пат некоя проста тема.

И разбира се, се шегувам с тебе(не го приемай навътре), а всъщност може и да не се шегувам, поне в творческия форум да я беше постнал, поне нямаше да се набива на очи, пък и вероятно съм по голям от тебе, дете :wink:

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 11 Яну 2014 14:04

Аз пък мисля, че темата е по-скоро "Вижте колко много философия чета" :D Един вид интелектуално фукане.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Яну 2014 14:14

хахаха
1,219,106
Abortions this year
а годината започна толкова скоро ...
http://www.worldometers.info/

“If children were brought into the world by an act of pure reason alone, would the human race continue to exist? Would not a man rather have so much sympathy with the coming generation as to spare it the burden of existence" Arthur Schopenhauer

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 11 Яну 2014 14:45

Serious Sam написа:
Аз пък мисля, че темата е по-скоро "Вижте колко много философия чета" :D Един вид интелектуално фукане.

moita enteloktalna pi6ka e po-golema 6oto sam raper i filesofiqta mi ide odraki
tapaci

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 11 Яну 2014 15:14

Verno che sme latinica january. Abe are real pic fevroari :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Яну 2014 18:52

Serious Sam написа:

И аз съм на това мнение, ама тоя успя да ме вкара в темата, та от мен да мине, ще изкажа едно заключително мнение: Пич, искаш да знаеш има ли смисъл да се живее? Питай на първо време родителите си, след това излез на улицата и питай първия клошар дето срещнеш, защо се мъчи да живее, после отиди в някой дом за сираци и ги питай какво им дава сила да живеят, отиди в старчески дом и ги питай защо продължават да живеят, след това питай някой инвалид защо се бори да оцелява в живота и си направи една статистика какво са ти отговорили и я плесни тука, убеден съм, че 90 процента от тея хора ще ти обяснят колко си тъп въобще да питаш мой човек. И какво пускаш колко аборта е имало и колко тинейджъри са се самоубили за нищо? Следи внимателно на колко години са абортиралите родилки и в какви мизерни условия биха отглеждали едно дете в различните държави по света, преди да дебилееш радостно... А за онези пъпчиви тийнове дет си мислят, че са голямата работа като се самоубиват, факта е, че на другия ден никой не ги помни и повечето хора се дразнят като попаднат на новината във вестника и си казват: "Дейба, вместо за поредния наркоманизиран, тъп идиот да чета, можеха да пуснат още една спортна страница в шибания вестник". На първо време живееш за себе си, който не ти го казва, значи лъже, може да си измисля всякаква причина, но това е движещата сила, ако я нямаш - хората със сериозни погледи в бели престилки с това се прехранват. Второ живееш за близките си хора, познатите и трето за страната си(макар че в България баш няма какво да защитаваш, нищо не остана на нейно име освен киселото мляко). И преди да си осъзнал колко си зле и да те оставя сам в посредствеността ти глупецо, ще ти кажа една мисъл на известен философ(щом имаш познания ще се сетиш):"Живей живота си както искаш и не питай другите как се живее, само така можеш да кажеш, че си живял правилно според своите разбирания". А не да пускаш статии на разни депресари тука, философията е неточна наука и могат да се намерят 100 мнения и всяко едно различно от другото.
ПП: Тея дето му задават въпроси - наистина ли смятат, че той е компетента, който ще ви каже защо има хора, които са щастливи, защо не трябва да се живее и прочее, пък той и ви отговаря възвишено(с примери за дедо коледа :lol: ), бах, чак сега ми става ясно как се появяват сектите и малоумните водачи в историята, как може да има такива теми, че и въпроси към този който ги е пуснал, та да почне да се взима на сериозно и защо има достатъчно спрели хора у нас, които да се влияят от разни тези на некви рандъми......
ПП2: Риторични въпроси са това, дами и господа, не искам разни хора(взели се на сериозно) да ме поучават, аз си знам!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 11 Яну 2014 19:30

^ Аз пък не виждам на тебе какъв ти е проблема. Както казах и на Гипо, като не ти е приятна темата пиши си за моловете и другите глупости в някоя друга :) Има хора за които идеите ИМАТ значение. Уважавам такива хора, дори да споделят противоположни на мен идеи. Всеки човек движи живота си съобразно философията която е възприел. Това е нещо като операционната му система. Разликата е че има хора които не го осъзнават и цял живот се лутат, докато други целенасочено се стремят да избистрят собствената си философия и да стигнат до отговорите които ги интересуват. Подобни дискусии позволяват на човек да тества личната си философия под критичният поглед на хора с различни възгледи и да види къде тя е силна и къде издиша. Тъй че смисъл има.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2014 00:53

See Andro Drone is having fun.Поздрав за автоматизираната ти главица Andro -> http://www.youtube.com/watch?v=Y0mmx3uJBKY

Фауст

На Философията,ах,
докрай основите узнах,
с усърдие като малцина
изучих право медицина,
и богословие, за жалост...
И целият тоз труд нахаос -
каквото бях,това съм пак :
един невежа и глупак!...
А съм магистър,доктор, във тога важно ходя
и свойте ученици за носовете водя
от толкова години, все тъй насам-натам,
нагоре и надолу,макар добре да знам,
че нищичко не знаем.И туй е, от което
се мъчи съвестта ми и къса се сърцето
Макар че се усещам по-умен от онези
глупци,отци ,драскачи на томове и тези;
ни скрупули съм имал, ни сухост проявявал,
ни страх ме е възпирал от ад или от дявол.
Затуй и нямам радост и мъчи ме тревога;
че да поуча с нещо човеците не мога;
не съм способен даже за миг да си представя,
че по-добри ,по-умни могъл бих да ги правя.

Профил

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 12 Яну 2014 01:11

Motorolaz написа:
See Andro Drone is having fun.Поздрав за автоматизираната ти главица Andro .

Добре де, за какво го храниш СЕГА Андрей? И аз не съм съгласен с много от нещата, които е казал, обаче в тази тема се изказва доста адекватно и зряло.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2014 04:15

Ando Drone не съм го хранил и той ще потвърди че нищо не е консумирал , ако имаш предвид ,защо го обиждаш ? Да обидиш някого означава да разклатиш високото му мнение за самия него , а това не би се случило ако самооценката му е точна.Разбира се той вярва в американската пропаганда както християнина вярва в светостта на църквата си.Безсмислено е да се коментира и да се сравнява светогледа на един от най-видните философи на немската класическа философия като Шопенхауер с които и да е друг изграден от влизащите тук потребители , та бил той и Andro Drone , подобно сравнение ще е еквивалентно на това да сравняваме шимпанзето с човека(предизвиквам те да познаеш кой ще е шимпанзето).Изглежда Andro Drone е изучавал или политология или икономика и разглежда живота само от социологическа гледна точка , взаимовръзките между хората и интерсубективните(между личностните) им преживявания докато въпроса предполага интимно и лично разглеждане.Тоест изказва се неадекватно и особено незряло.
Ето един поздрав и за теб -> http://www.youtube.com/watch?v=epWcUuFL6i8 , enjoy life and such

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 12 Яну 2014 11:07

bate ti si nekav mega pros
verno ne si struva da jivee6

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2014 11:18

Моторолаз, дай си адреса и ще дойда с един лост да ти отговоря на въпроса. :D

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2014 11:59

Liberty написа:
...

Честно да ти кажа, за теб е по-добре да има хора, които пишат за молове в тази тема. Общото между тези, които ти опонират и тези, които пишат за моловете е, че реално се смеят на облъчените тъпотии, които пишеш. Поне за мен ти не си с нищо по-различен от един пенсионер, който милее по бай тошовото време, без да осъзнава, че държавата е фалирала два пъти и един общ работник е взимал повече от инженер, примерно.
Затова ти препоръчвам да не плюеш по нас "ретардите", защото реално ти правим услуга като не те коментираме. Даже бих приел и извинението ти, ако се потрудиш достатъчно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2014 12:16

Мефистофел

Той цял живот след своя блян се лута,
неутолен от земните лъжи,
и сетната си глупава минута,
беднякът, се стреми да удължи...
...Не ги разбирам тези хора луди:
Защо човекът трябва да се труди
да прави нещо, нещо да създава,
като от него помен не остава?
Но те упорстват в свойта въртележка!
Не,правейки ги,Бог е сторил грешка -
на неговото място ако бях,
не бих запълнил Нищото със тях.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2014 12:43

:shock: Разместила ти се е пластината нещо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2014 12:48

Андрей, ма разбира се, че идеите имат значение бе, но подобни дискусии имат за цел да вкарат авторите им у лудницата. Сега твоите идеи по всички теми от политика, до това, са си меко казано странни, но всеки си има мнение и не съм те коментирал(освен за Арена). Въпроса е, че такава тема ВЕЧЕ ИМА бе дебили - viewtopic.php?f=3&t=21362
Това, че тоя прави нова тема по същия въпрос(и то с некви теми и цитати от други хора), показва, че първо мнението му не струва пет стотинки щом не залага в началото на него, второ че е нахален, понеже темата е за творческия форум(но той знае, че там и 100 поста да изпише, нема кой да го изпсува), трето че може и да тролства или да ни вкарва във филмче, но дори и да е това пак се справя под средното ниво, както с всичко по тая тема. И тъй като извън шегите и закачките умственият ми капацитет много превъзхожда неговото ниво на интелигентност, не бих се занимавал повече да оборвам някакъв студент(а може би ученик), с едно мнение достатъчно сринах глупостите, които пускаше, а иначе направете си сбирка и се обяснявайте там какви са ви мненията, зер големите философи, само по форуми (за компютърни игри) са търсили различното мнение, осъзнавате, че будите смях в напъните си, нали :lol: Оттук нататък в тая тема сериозно мнение от мен няма да видите, само ще ви сипвам.

И тъй като темата за моловете си върви, да питам някой ако е ходил в сити центъра на кино, как е вътре, салоните, екраните, че цените са примамливи, ама и от люлин ми е много път(въпреки метрото), та да знам има ли смисъл да се разкарвам :?:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 12 Яну 2014 12:50

Motorolaz написа:
Ето един поздрав и за теб -> http://www.youtube.com/watch?v=epWcUuFL6i8 , enjoy life and such

Кви са тия глупости, ся? И тия батки на къв език говорят? Нещо не им разбирам надрусаните бръщолевения.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
В момента играе: с кьорави катерички
Публикувано на: 12 Яну 2014 13:29

Моторолаз в своя меланхоличен нихилизъм, държейки в едната си шепа универсалните истини на вселената ( един модерен неокласицист? ) ръси разум , по невежите с надеждата да прозрат абсурдното си съществуване,но не би.С другата ръка заедно със своите събратя философи, изолирани от плебеите, почесва умело скроталната си торбичка. Глупците бягат от истината като опарени,крият се и не искат да видят жестоката си съдба. О, невежи, събудете се !
Забавно е все пак ,че между твоята истина и тази на религиозните хаховци няма особена разлика. ебем ви догмите , мкей

И все пак ако формулираш идеите си през през призмата на твоя живот ( щот нали искаш интимно да е, ммм ? ) твоите изживявания и как сам си стигнал до идеите си, темата би била адекватна.Ма засега е просто чесане на ташаци и цитиране на некви депресии, в които си намерил себе си.
Ма верно брат, за кво живееш се чудя.
Spoiler for :

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 12 Яну 2014 15:59

Гандалф Кафевия написа:
Въпроса е, че такава тема ВЕЧЕ ИМА бе дебили - viewtopic.php?f=3&t=21362
Това, че тоя прави нова тема по същия въпрос(и то с некви теми и цитати от други хора), показва, че първо мнението му не струва пет стотинки щом не залага в началото на него, второ че е нахален, понеже темата е за творческия форум(но той знае, че там и 100 поста да изпише, нема кой да го изпсува), трето че може и да тролства или да ни вкарва във филмче, но дори и да е това пак се справя под средното ниво, както с всичко по тая тема.

Първо на първо, темата не е за творческия по никакви критерии. Второ на второ, това че има една тема за метъл примерно не пречи да се пускат по още 10 такива. Не виждам как една сериозна дискусия ще навреди на форума.

Цитат:
И тъй като извън шегите и закачките умственият ми капацитет много превъзхожда неговото ниво на интелигентност, не бих се занимавал повече да оборвам някакъв студент(а може би ученик), с едно мнение достатъчно сринах глупостите, които пускаше

Не че го защитавам, но си далече от истината мой човек. За да обориш нещо от казаното в тази тема или да демонстрираш умствения си капацитет се налага да се постараеш доста повече.

И така по темата:

Цитат:
Изглежда Andro Drone е изучавал или политология или икономика и разглежда живота само от социологическа гледна точка , взаимовръзките между хората и интерсубективните(между личностните) им преживявания докато въпроса предполага интимно и лично разглеждане.Тоест изказва се неадекватно и особено незряло.

Съвсем не. Просто имаме фундаментално различни ценности и представи за мястото на човека и вселената. Което си е чиста философия. Политиката и икономиката са част от практическата страна на философията. Както и друг път съм казвал политиката е отражение на доминиращата философия в обществото в даден момент.

Разликата между мен и теб е че аз много добре познавам и съм наясно с източника на твоята философия и с нейните основни постулати, докато ти си нямаш и представа от това за което говоря поради това правиш неадекватни изказвания като горното.

За да съм по-конкретен Шопенхауер, както между другото и Енгелс, Карл Маркс и др. са деривати на Имануел Кант и общо взето представят неговото виждане за човека. Достатъчно е да прочетете (ако ви издържат нервите) "Критика на чистия разум" на Имануел Кант и ще схванете за какво става дума излишно е да си губите времето с второстепенни философи. Самата философия на Кант пък води началото си от Платон.

Най-общо казано тази философия отрича възможностите на чистия разум на човек да му донесе познания, отваряйки пътя на мистицизма и свръх естествените начини за постигане на познание. Тя застъпва схващането за враждебната вселена в която човешкото щастие е илюзия докато страданието е истинско (тази част доста обстойно беше представена от Motorolaz тъй че няма смисъл да се спирам повече). Поради нищожността и липсата на смисъл в човешкият живот и липсата на оправдание за да живее заради самият себе си, този тип философия проправя пътя на всички видове колективизъм, когато се опре до обществен строй, тъй като очевидно човешкото съществуване може да се осмисли само в името на нещо по-голямо от него самият. В обобщение: в личен план тази философия кара човек да се чувства безпомощен в една враждебна вселена, а в политически план, проправя пътя на колективизма.

От своя страна аз съм застъпник на противоположното схващане, което води началото си от Аристотел. На първо място според Аристотел поради липсата на всякакви данни за отвъден живот то основна цел на човек трябва да бъде да постигне щастието на земята. Съществуването на индивида е оправдано само по себе си и човешкият живот представлява най-висша ценност. Човешките сетива са инструментът с който човек събира информация за света, а неговият разум е единственото средство с което той разполага за да анализира тази информация и да постигне познанието. Иначе казано разумът на човек е единственото му оръжие за оцеляване. Последователите на Аристотел вярват в рационалната вселена където съществуват причинно-следствени връзки, които човек може да обясни използвайки разума си. В политически план тази философия води (както вече много пъти писах) до концепцията за индивидуалните човешки права т.е. до идеята че човек НЕ Е собственост на обществото.

Нека го обясним по-просто с картинки:

Тъй като изкуството е израз на вътрешната философия на автора, философията която аз застъпвам може да се оприличи с древно-гръцка или ренесансова статуя на човек:

Тази статуя изразява виждането на скулптора за човека. Той знае, че човек може да е стар, болен, сакат, урудлив и т.н. но предпочита да го изобрази в неговата най-добра светлина, като здрав, изправен, красив, горд. Това е виждането за една рационална вселена в която, болестта, страданието и др. са временни проблеми и изключения, а не нормалното съществуване на човек.

От друга страна ако видим как са изобразявали човешките фигури през тъмните векове, както и някои представители на съвременното изкуство:

Виждаме една съвсем различна представа за човека. Отново автора знае, че човека може да не е толкова изкривен и урудлив, но предпочита да го изобрази по този начин. Ако сте от София и разгледате статуите на човешки фигури в градската градина пред Народния театър и по-конкретно около художествената галерия там ще видите най-ясно какво имам предвид.

Та с две думи нещата далеч не опират до социология, ами до съвсем лично, фундаментално схващане за човека :)

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost