Автор |
Съобщение |
venenum
|
|
|
|
Заглавие: Gamebox Публикувано на: 17 Ное 2013 15:32
Случайно да сте чували за този сайт??? Ако не, поправете грешката..... www.gamebox.bgМного як, вижда се, че пичовете имат мерак да се развиват,имат канал вю-туб.Обръщат внимание на каментарите, вслушват се в критиката на феновете и абе супер са.само да почнат и виддеи ревюта и равни нема да имат. Трябва им само по-солидна реклама и за в бъдеще ще са пряка конкуренция на pcmania. (Ако модератотите мислят ,че им правя реклама ма техен гръб да трият.) П.С Споменах ли визията от ранга на геймспот??? С други думи пичовете са железни. Ако сте запознати, какво е мнението ви за тях ,ако не хвърлете едно око сигурен съм ,че няма да съжалявате!!!
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 17 Ное 2013 17:05
venenum написа: Случайно да сте чували за този сайт??? Да, чувал съм, то отдавна го има, ако се не лъжа собственика му се казваше Петър и спамеше по разни гейминг форуми при стартирането, с което заслужено отнасяше хейт. Пичовете, са част от Mediabit.bg, така че мерака им да се развиват и разните посетители ги имат, но нищо повече. Плюс, че рекламата им се свежда до разни форуми, демек неплатена, значи и никой не ги брои. Фенове не знам дали имат, или главно разни техни приятели пишат коментари на ревютата им. Ама постоянство имат, завидно при това, човек би казал че им се отваря пара. В общи линии това мисля, не разбирам обаче защо непременно трябва да има видео ревюта. Има си много българи извън сайтове, дето се занимават с това, но никой не ме е впечатлил. Трябват си качества за това, които доста малко хора притежават. Първо, обаятелен глас, не писклив, не тих, не дебел. Второ тренинг, много е важно, човека, който прави това да е геймър, ма не да си мисли че е, а наистина да може да играе добре над средното ниво за дадената игра. И трето и най-важно е да не се мисли за големата работа, да пищи като женичка на страшните моменти, да пуска тъпи лафчета постоянно и да преиграва като несполучлив актьор. А това 90 процента от българите, които се опитват не могат. Казвам 90, понеже се надявам да има изключения, но още не съм попадал на тях, а съм виждал доста опити...
|
|
|
|
|
venenum
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 17 Ное 2013 17:17
Не знам не съм запознат много,но в канала им в ю-туб имат рубрика(checkpoint).Мен ако питаш е много професионално направена.Дори ми харесва повече от оная червенокоска от Gamespot дето фъфли и не можеш да и разбереш половината думи. За видео ревютата не съм съгласен!Мисля,че това е един от малкото начини накой специализиран български геймърски сайт да пробие, поради простата причина,че повечето ги марзи да четат. От друга страна имат много добра визия(може би най-добрата) за геймърски сайт.Освентва правят класации и феновете и в фейсбук и в ю-туб им се увеличават постепенно. Ако имаха опита и името на pcmania Щяха да правят чудеса...
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 17 Ное 2013 17:40
Амиии, те привличат някаква аудитория, ама... примерно ти да почнеш да си правиш труда да пускаш канал в ю туб или да направиш фенска страница у фейса на каквото и да е, също ще имаш минимален успех, понеже разни хора все ще харесват творчеството ти, постепенно и те ще натрупат някой и друг посетител. Въпроса е, че за да дигнат толкова нивото с темпото им сега, са им нужни 10 години усилена работа, а тези хора ще менят переспективите си през това време, затова трябва да влагат пари, а те не го правят. В днешното забързано време, качествени видео ревюта могат да се намерят лесно, не български разбира се. Game Anyone са титани в това отношение и на определени игри в техния сайт може да видиш над 30 различни уолктроута, от различни автори. Та в такъв смисъл никога няма да се достигне нивото откъм количество, а от към качество ако не струва, то няма да се гледа, заради горните точки, които написах. Хората искат да прочетат два абзаца за играта, да я даунат от замунда и да играят, има си и изключения но в общи линии е това. Затова ПЦ мания се слави с посещения, затова и в пиратските сайтове използват техните ревюта за резюмета. Впрочем ей така се постига популярност и аз в миналото съм давал ревюта от мой несъществуващ вече сайт, на един известен торент-тракер, за месец посетителите скочиха двойно. Визията им лично на мен не ми харесва, но на някои ще допадне, няма да се впускам в обширни мисли относно това, че ще стане скучно, а и поста ми набъбна. Не името и опита правят сайта, а желанието, средствата, фен базата и добрата реклама. Те имат първото, за останалото трябва да поработят доста време, ако догодина по това време все още се държат и правят стойностни неща, тогава може би ще съм променил мнението си...
|
|
|
|
|
venenum
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 17 Ное 2013 23:49
Добре общо всето нещата които казваш са вярни,но....не съм съгласен с твъдението ти за името и опита.Пц мания преди за пуснат сайта имаха няколко години зад гърба си като гейм журналисти,при това уважавани и реноморани.Сайта никога не е бил с много реклами,никога не е бил правен с много пари,никога не са имали голяма реклама,единствено едно добро име и фен база,която до едно време боготвореше всичко с марката пц мания.Респективно след спирането на списанието,приходите намаляха, повечето автори потърсиха друго поле за изява...Всъщност си мисля,че нито едно от българските гейм списания не успя да премине прехода на цифровизацията.Единствено пц мания успя до известна степен,но в момента е едно бледо копие на това което беше.Да не говорим,че в "златния си век" имаше тираж от 10 000 екземпляра.( малко се отклоних от темата) Ти сам казваш,че по-голямата част от хората не им се занимава да четат, искат да прочетат два абзаца и да изтеглят въпросната игра от замунда.Точно тук идват и видео ревютата. Всеки тиин,висящ по цял ден в замунда дебнейки новата " класика" ,"култова" игра би предпочел да изгледа нещо,каквото и да било пред това да прочете два абзаца, за да има поне малка представа за играта преди да тегли 20 гигабайта напразно... Друг въпросът,че въпросните пичове от GAMEBOX както вече казах подхождат много професионално към свойте видея и като за хора занимаващи се от скоро се справят много добре.Имат написан сценарии, имат представа какво говорят и...Ако се захванат с въпросните ревюта мисля,че ще имат успех. Аз, а сигурно и те си дават сметката,че всичко се постига с постоянство и упоритост.Ти като човек,притежавал гейм сайт би трябвало добре да знаеш това. Общо взето си мисля,че при отсъствието на конкуренция(пц мания не се брои,защото от много време не си дават зор за каквото и да е било)ако продължават в същия дух ще вървят само напред.....
|
|
|
|
|
kaboom
|
|
В момента играе: С пъпа на баба ти
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 11:14
tl;dr оляхте зе
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 12:01
Хм, в сайта си Пц мания налива пари, поне е наливала де, сега вече... Обаче дори само за да им стои бг отзад името си плащат солидна сума на месец. Пък и за дизайна са се ръсили, партньорството с Пулсар сигурно не излиза евтино, въобще обаждат си се солидни суми за даване, които не биха могли да извадят от Gamebox. За това остават и по назад, бюджета е важен, все едно Лудогорец да загуби от някой от В група, но това не е невъзможно, всеки се развива. http://www.gameanyone.com/ - ето, ако някога поискам да видя видео от дадена игра, гледам тука, но го правя рядко, понеже да гледаш как се играе една игра, означава, че сам не може да се досетиш(това лично за мен, понеже се смятам за силен геймър). Разгледай три-четири уолктроута от тук и ги сравни с някои български, разликите ще направят впечатление, да не говорим в ю туб колко известни чужди геймъри правят невероятни неща. Иначе успех с развитието им, дано оправдаят доверието ти и спечелят моето, ще ги следя, винаги е по добре да има повече сайтове, за да може човек да избира...
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 13:36
Its me bitches написа: Цитат: солидни суми за даване, които не биха могли да извадят от Gamebox ти прост ли си бе мой? Mediabit, Superhosting нищо ли не ти говори?! Те ако нямат пари, кой ще има бе? Случайно реших да натисна да ти видя сернята и за пореден път да се убедя, че има защо да съм те игнорирал. Доказа, че си тъп, те тея си немат друга работа, ще дават пари на 12314344234-ия любителски гейм проект на някакви рандъми. Ти май не знаеш какво значи партньорство в бг Айде на ниво, поне на твойто ниво се дръж, че по надолу не вярвам да закопаеш
|
|
|
|
|
venenum
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 14:55
@Лидер, Не съм много запознат с финансовото състояние и на двата сайта,обаче от това, което виждам, съм сигурен, че Gamebox не са съвсем без пари.Даже за момента, те влагат повече(дано и за в бъдеще е така).Тия клипове с full HD качество не се правят съвсем без пари. Друг е въпросът,че сайтът им се обновява по-често и тия новини,които ги чета сега в PC mania, съм ги чел преди няколко дена в Gamebox.Може би засега материалите им са написани, малко по аматьорски от тези в pcmania,но както казах опита идва с времето и практиката,ако се задържат по дълго съм убеден, че ще просперират.Поне имат някакво желание да продължат.Следя сайта на PC mania от 2010-2011 и мога да кажа,че пускат ревюта от дъжд на вятър,лични мнения още по-рядко(понякога дари не са авторски),а за качеството на новините да не говорим. Благодаря за сайта,ще го разгледам с удоволствие,само че не си падам много много да гледам някъф инфантил(с малки изключения) дето не може да свърже две изречения да ми се прави на гейм критик и затова не гледам много уолктрута.Ясно ми е, че качеството на западните е много по-добро от нашенските,просто защото никой не се е захванал сериозно да се занимава.Повечето говорят простотии и се лигавят.
ЗА ОНИЯ ПИЧ С ВУЧКОВ НА АВАТАРА!!!! Мисля,че може някой да се вслуша в това,което казваш ако не обиждаш.....
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 17:34
Дизайнът ми харесва. Така трябва да бъде през 2013 година. Не като PC Mania
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 19:17
Не съм съгласен. Дизайна на PCM ми харесва. Имам чувството, че всички wannabe начинания са някакси правени по един и същи калъп - толкова са ми еднотипни и неразличим откъм дизайн, че повече просто няма накъде.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 20:00
Васо, кого познаваш ти бе, недонос, земи се у ръце и престани да се излагаш, то като имаш сайт е нормално да влагаш нещо все, ма тея да се сравняват с Пц мания, ми ок, нали като напрайш 1500 поста тука спираш да пишеш, може да се прехвърлиш да им тролиш на онея, подобни проекти са с бюджет от 300 до 900 лева, няма какво да се коментира, въпреки всичко, успех им желая, да не ме мислите че съм некъв критик тука, като седя над пет години в пц мания, не съм пристрастен
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 21:15
По принцип онлайн журналистиката у нас е отвратително зле платена. Омегата може да каже нещо повече по този въпрос, тъй като го е изпитал лично на свой гръб. Аз мога да споделя единствено за горчивия опит на колеги от университета
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 22:15
Ми то ако имаше справедливост в тоя свят, "гейм журналистиката" няма да е добре платена никъде, не само у нас.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
venenum
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 22:47
Абе ква онлайн журналистика в България!!!Такова нещо тука няма.Камоли гейм-онлайн журналистика.В България се четат единствено сайтовете,които пускат клюки за Н.Л и компания и голи снимки на не знам си кой. Единсвено тук таме се трещат някви ентусиасти,които или разбират,че няма да го бъде или стискат зъби и работят на загуба...За всичко това е виновна чалга културата!!! А може би е за добро,защото оцеляват само най-добрите,свежите и с най-добри идеи заради малкото търсене!!!
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 22:50
ти ебаваш ли се
дизайна е поне 5 пъти по-як от тоя при нас
статията за ГТА 5 малко куцаше обаче
едит факт е, че си вкараха мега автогол със спирането на хартиенето списание. от финансова гледна точка пак си е било фактор
|
|
|
|
|
venenum
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 18 Ное 2013 23:00
Лидера написа: Васо, кого познаваш ти бе, недонос, земи се у ръце и престани да се излагаш, то като имаш сайт е нормално да влагаш нещо все, ма тея да се сравняват с Пц мания, ми ок, нали като напрайш 1500 поста тука спираш да пишеш, може да се прехвърлиш да им тролиш на онея, подобни проекти са с бюджет от 300 до 900 лева, няма какво да се коментира, въпреки всичко, успех им желая, да не ме мислите че съм некъв критик тука, като седя над пет години в пц мания, не съм пристрастен Лидер, няма кво да спорим.Колкото и незначително да е финансиранетo на Gamebox(твои думи),е значително по-голямо от това на pcmania(което всъщност липсва).Те тоя сайт го напуснаха почти всички автори,като разбраха каква ще е хавата.Сега се подхранва само от прекалената носталгия на читателите,а пък хората отговарящи за сайта,все повече се убеждавам,че не ги е еня какво става в него.Интересува ги единствено да вземат нещо от рекламките и да ни залъжат с някое друго ревю и новина, изсмукана от пръстите. Другото което искам да те попитам е - каква летва за сравнение е pcmania,че да не могат да се сравняват с нея.По мое мнение правят някои неща дори по-добре от pcmania,тва че още не са натрупали фенска маса и читатели,се дължи единствено на лоша реклама.Въпреки това,ако продължават да изкарват добри материали,мисля, че интереса към сайта няма да закъснее.
|
|
|
|
|
Bagerist0
|
|
В момента играе: Със самолетчета :)
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 19 Ное 2013 00:41
venenum написа: Лидера написа: Васо, кого познаваш ти бе, недонос, земи се у ръце и престани да се излагаш, то като имаш сайт е нормално да влагаш нещо все, ма тея да се сравняват с Пц мания, ми ок, нали като напрайш 1500 поста тука спираш да пишеш, може да се прехвърлиш да им тролиш на онея, подобни проекти са с бюджет от 300 до 900 лева, няма какво да се коментира, въпреки всичко, успех им желая, да не ме мислите че съм некъв критик тука, като седя над пет години в пц мания, не съм пристрастен Лидер, няма кво да спорим.Колкото и незначително да е финансиранетo на Gamebox(твои думи),е значително по-голямо от това на pcmania(което всъщност липсва).Те тоя сайт го напуснаха почти всички автори,като разбраха каква ще е хавата.Сега се подхранва само от прекалената носталгия на читателите,а пък хората отговарящи за сайта,все повече се убеждавам,че не ги е еня какво става в него.Интересува ги единствено да вземат нещо от рекламките и да ни залъжат с някое друго ревю и новина, изсмукана от пръстите. Другото което искам да те попитам е - каква летва за сравнение е pcmania,че да не могат да се сравняват с нея.По мое мнение правят някои неща дори по-добре от pcmania,тва че още не са натрупали фенска маса и читатели,се дължи единствено на лоша реклама.Въпреки това,ако продължават да изкарват добри материали,мисля, че интереса към сайта няма да закъснее. Мълчи, ве, гнида недоносена!!! Дошъл ми тука от неколко дни и само писка... Ей, Цензура майна, я марш да си мълчиш и да не се напъваш много много... П.С. ЕЙ, БОКЛУЦИ ДОЛНИ, ЗА спам МАНИЯ-ТА КАТО ЗА УМРЕЛИТЕ - ИЛИ ДОБРО ИЛИ НИЩО!!! Все пак някой хора сме израстнали с това списание!
___________________________________ I'm far too busy... being delicious.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
а.к.а. Багериста
|
|
|
|
|
venenum
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 19 Ное 2013 14:35
A бе Bagerist0,не знам кво съм те обидил толкова.Нищо лошо не съм казвал за PCmania.Както казваш за умрял не се говори лошо.Аз изказвам недоволството си към собствениците на сайта,защото хем не правят нищо с което да вдигнат рейтинга му,хем не предприемат мерки за неговото спиране и единствено удължават агонията му и по този начин развалят хубавото име на pcmania..... Не се възмущавам от pcmania(списанието) на мен също ми беше любимо,обичам да посещавам сайта,но това на което заприличва той...---най-малкото не е достоен да носи името pcmania.Сегашното му положение,може единствено да се опише като "гавра с труп"(както някой съфорумник беше казал)!!!
|
|
|
|
|
venenum
|
|
|
|
Заглавие: Re: Gamebox Публикувано на: 19 Ное 2013 14:47
Its me bitches!!! Тва за чалга културата го написах единствено защото исках да изкажа възмущението си от интересите на новото време.Всички мои връстници(а и не само) не се интересуват от изкуство(игри също),а от това дали една чалга певица е с нови обувки или не.Игрите повечето ги играят,щото някъф там им казал,че била яка и имала безплатно мулти. Точно поради това сайтовете,които се занимават с някакъв вид изкуство,остават на заден план. Не ме разбирайте погрешно,има и геймъри и хора на изкуството,колкото си щеш,но не са достатъчно да "изхранват"цял сайт.Голяма част от тях не са задоволени от качеството на нашенските и мигрират в чуждите.Така сайтовете залязват,биват спирани и нямат нужното време,за да натрупат опит и да подобрят своето качество... Поради това в момента няма нито един гейминг сайт в България,който да бъде от калибъра на западните!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|