Автор |
Съобщение |
Матемагьосник
|
 |
В момента играе: league of lamers, the incredible machine, h3, MTG, шах... и тетрис.
|
|
Заглавие: quarter-life crisis? Публикувано на: 15 Юли 2012 23:37
Простичкият въпрос е: вярвате ли, че има наистина такова животно, или е поредната измишльотина на психолозите? Изпитвали ли сте го и струва ли си да се терзаем за това?
Всички знаем за типичните пубертетски истории, за критическата и прочее. Ами тази възраст? (става въпрос в голям мащаб от последните тийнейджърски години до началото на трийсетте, но според мен по-точната граница е предимно началото на двайсетте).
Идеята на това чудо е, че сблъсъкът с "истинския живот" и отговорностите на "големите" може да доведе до разните-там-кофти-симпотми, като стресът обикновено е свързан с намирането на работа, жилище, проблеми със студентството и емиграцията, прекъсването на връзките със стари приятели и други обичайни проблеми.
Също така, по какъв начин човек може да се пребори с този феномен, или както при всичко друго просто е нужно време? А може би това е не друго, а самовнушение, и единственото, което ревльовците трябва да направят, е да спрат да си повтарят "аз съм боклук" и да действат?
Стори ми се интересно, може и да греша.
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 15 Юли 2012 23:38
глупости на търкалета човек, по всяко време през живота си човек може да се депресира, чудят се вече кво да измислят и те ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 15 Юли 2012 23:49
Има два вида дрисльовци на тоя свят - най-голямата криза в живота е докато си още на четири и не можеш да си научиш сфинктера да ти сдържа говното, а тва води до евентуално просиране на абсолютно всяка житейска ситуация.
Всички други "проблеми" са за дрисльовци, ма в преносния смисъл.
Казах.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
Мечиста
|
 |
Мнения: 315 Местоположение: На Какаши сенсей фануса, фануса!
В момента играе: с пишката си
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 16 Юли 2012 00:40
Моридин написа: Има два вида дрисльовци на тоя свят - най-голямата криза в живота е докато си още на четири и не можеш да си научиш сфинктера да ти сдържа говното, а тва води до евентуално просиране на абсолютно всяка житейска ситуация.
Всички други "проблеми" са за дрисльовци, ма в преносния смисъл.
Казах. На 4 месеца? 
___________________________________ Онтогенезата е кратко повторение на филогенезата.
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 16 Юли 2012 10:49
Просто сега педалчетата се разглезиха и каквато депресия имат след заршване на училище сега я имат след завършване на университета, щото тогава вече малко по малко спират да ги издържат, деба и тъпите деца деба. Иначе сериозно-с масовото учене в университет детството се удължава при простите пачи дето не отиват в университета да учат, а да си правят кефа. Затва може и да има няква криза след 4-5 години алкохол и после да излезеш безработен, де да знам 
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 16 Юли 2012 10:55
Не ми се е случвало такова нещо. Възможно е да съществува подобно нещо, при което един ден осъзнаваш, че си на 25 и не ставаш за нищо, знам ли. Ако е така, то при мен не се е случило, защото се изхранвам сам от 16 годишен и просто няма как да си помисля, че не ставам за нищо и т.н.  Единственото, което ме е товарило е да кажем дилемата "колегите ми са пушка, ама работата тук е скапана..."
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 16 Юли 2012 10:58
Само дето на 25 е над 1/4 от живота ти, хахахахаха. Как ли ще се почувстват тия с quarter-life crisis като разберат, че всъщност е 1/3 life crisis Gipo написа: защото се изхранвам сам от 16 годишен Дефинирай "изхранвам сам" ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 16 Юли 2012 10:59
Изходе, Изходеееее... кво стана бе, завърши ли училище най-накрая ![[Question] :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 16 Юли 2012 11:00
Моридин написа: Изходе, Изходеееее... кво стана бе, завърши ли училище най-накрая ![[Question] :?:](./images/smilies/icon_question.gif) Не, догодина 
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 16 Юли 2012 11:02
->Изход<- написа: Дефинирай "изхранвам сам" ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Че сам изкарвам парите, които са нужни за храненето, обличането и въобще нуждите на един човек и отделно да имам възможност да помагам на семейството ми.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 16 Юли 2012 11:03
Gipo написа: Че сам изкарвам парите, които са нужни за храненето, обличането и въобще нуждите на един човек и отделно да имам възможност да помагам на семейството ми. Евала тогава. Наистина.
|
|
 |
Warbringer
|
 |
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 16 Юли 2012 11:25
Най-доброто решение - да е през кура. Всякакви там ексистенциални кризи и загуба на Смисъла са си съвсем естествени - хора сме все пак. Важното е да имащ някакви цели и да знаеш как да ги преследваш - това е единственото спасение. Ако човек сам не вложи смисъл в съществуването си и в това да се буди сутринта, няма кой да го направи, защото всеки с две капки акъл в главата ще се сети, че няма "Цел свише" и че всички сме просто фабрички за лайна и нищо повече (: Докато сам не се направиш повече.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: quarter-life crisis? Публикувано на: 16 Юли 2012 11:27
тава е същото като ПРОЛЕТНАТА УМОРА дето е понятие известно само по нашите географски ширини щот българино е предимно мързелив и си дири оправдание 
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|