Така да видим сега как ще действаме.
1.Екипировка Наскоро си купих едни автентични армейски кубинки (канадски), това ще ми е за краката, едни здравички карго панталони с много джобове по тях, топла и непромокаема връхна дреха в тъмен тон, една бейзболна шапка (също тъмен тон), бельо, топли чорапи, няколко черни плътни тениски и късметлийският ми потник, който стои непран от 2003-та.
2. ОръжияАко случайно не съм успял да забърша някой АК-74 или МР-5 от прегазените барикади на жандармерията, ще си присвоя бащиното чифте, като преди това скъся цевта. За вторично, на първо време ще ползвам някой Макаров, а като се добутам до VIP ProHunter комплекса, ще си взема самозарядната карабина SL-8 и в зависимост от настроението или USP или М1911 модел. Дядо ми (бог да го прости) има страхотен ловджийски нож, към който ще добавя KABAR-а си.
3. ТактикаПъров тръгвам да спасявам семейство, приятели и близки. После организирам съседите от квартала, издигаме барикади и превръщаме района в крепост. Улиците ще блокираме с коли, а долните части на стилбищата ще бъдат разрушени, за да немогат зомбитата да напъплят по горните етажи. После всеки според физическите си възможности и професия започва да спомага за изграждането на моет........... аа имам предвид нашето царство.
4.ПрипасиZippo-то ми, разпалки, амуниции, комплект за почистване на оръжие, фенер, няколко книги и въже и един пакет кондоми, за собствена употреба или като ценен подарък, който ще предлагам на вождовете на други групи, при установяването на дипломатически отношения.
И една военна шуба за завиване и предпазване от дъжда. За храна ще нося от сухите супички на Маги и консерви боб Бондьоле (с подправки), а в манерката си ще нося или чиста изворна вода или греяна ракия, зависи колко е зле положението.
4. ТранспортMilitary ATV, nuff said
5. УбежищеПанелката, знам я като петте си пръста, идеално място за създаване на автократично общество. Ако работата се закучи, ще превземе хотел "Рига" и ще си основем град, върху старите ръждиви баржи, а хотелът ще е служи за президенстка резиденция, и в него ще настаняваме държавните глави на новообразуваните поселища.