Tiny написа:
Абе, Ирийн Адлер сериозно ли мъртва
"Maни" я тая - интерпретацията , която и бяха направили в британския Sherlock (OMEGA , предрусан морж такъв - обичам те!)
Относно филма - наистина на фона на първия ми беше някак много по-Disney. Огромния пъзел , който разрешаваха в първия сега беше заменен от няколко по-малки, които обаче за сметка на това позволяваха много повече динамика и зрелища...
Хумора също беше мааалко в повече, въпреки че сцената с пристигането на Шерлок и Уотсън на сватбата(и събуждането с гайдите) ме разбри...
Иначе ми допадна края, и дори факта че в крайна сметка Холмс остава жив след падането си е "по канон", защото под натиск на почитатели след "The Final Problem" - книгата в с Мориарти падат от водопада и Шерлок "умира", Конан Дойл го съживява и пише още около 15тина истории...
Но като цяло имаше някакво инфантилизиране и опит за дори допълнително "одостъпяване", които доведоха от това вместо да някаква безкрайна интелектуална надпревара между Холмс и Моириарти(както се вижда в края - диалозите с тях бяха убииствено добри) , да гледам една приятна екшън комедия...