http://www.razkritia.com/127305/%D0%BF% ... %BA%D0%B0/Цитат:
Свинщина! Така Фейсбук потребители определят бруталното изпълнение на студенти, гаврили се с животното в габровска дискотека. Според сайта Pravda.bg декоративното прасенце било измъчвано и накрая заклано в клуба.
Хуморът на габровци този път не е смешен!
Управителят на дискотеката призна, че е имало частно парти с домашен любимец, но няма информация дали после този любимец е бил превърнат в свински пържоли.
Снимки от партито са публикувани на страницата на дискотека Алегеро във Фейсбук тук:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 382&type=3.
На тях ясно се вижда как почерпените студенти гонят минипрасето из заведенията. Според коментарите в дискотеката е имало над 350 души, които буквално полудели покрай гаврата с прасето. То било донесено специално за шоуто, а в описанието организаторите обещават следващата седмица да се лови шаран.
Прасето било намазано с олио и пуснато да тича из клуба. Който успее да го хване, има честта да заколи животното.„Ето такива тъпаци правят убийства като пред Соло и Амнезия!! Сега вадят нож на беззащитно прасенце, утре колят хора! Повечето ще кажат „ама това е просто едно животно… нали и ти ядеш свинско…”. Да, ама не това е начинът за отнемане на живот с цел прехрана!”, пишат в коментарите под снимките потресени форумци.
Габровската полиция вече работи по случая, сигнализирана е и прокуратурата.

http://www.razkritia.com/127420/%D1%81% ... %81%D0%B5/Цитат:
От думите на студентите излиза, че едва ли не са направили услуга на прасенцето, като са му теглили ножа
Гаврата с декоративното прасенце, която предизвика вълна от недоволство във Фейсбук, била за доброто на животното, стана ясно от разказа на очевидци. Студенти, присъствали на партито в габровската дискотека, разказаха пред Razkritia.com каква е тяхната версия за чифтокопитното.
„По време на гонитбата на прасенцето в дискотеката са счупили няколко ребра на прасето. То нямаше да оживее така или иначе, затова го заколихме пред общежитията. За да не се мъчи”, твърди един от студентите, присъствали на „заколението”.
От думите на студентите излиза, че едва ли не са направили услуга на прасенцето, като са му теглили ножа.
Късно снощи страницата на клуб Алегро – Габрово, където бяха публикувани скандалните снимки, бе изтрита. Днес вече тя е недостъпна, а управителят на дискотеката обясни, че всичко е било игра. Той твърди, че не е бил в заведението, но гарантира, че декоративното прасенце не е било измъчвано. Идеята е била победителят, хванал чифтокопитното, да спечели бутилка водка. После стопанинът на животното си го прибрал.
Пред Razkritia.com студентите не уточняват как точно са убили прасенцето и дали е било умъртвено отведнъж. Така или иначе, разказът на присъствалите не оневинява варварското им поведение. Полицията в Габрово вече работи по случая. Законът предвижда до 3 години лишаване от свобода и 5000 лева глоба за насилие и убийство на животно.
http://www.blitz.bg/news/article/125093Цитат:
Живо прасенце за награда е получил клиент на варненска дискотека в края на ноември. 15-килограмовата животинка е била разиграна на томбола, за която посетителите са си купили билети.
Прасето обаче не било пускано свободно сред тях, а било на каишка. Печелившият го е отнесъл в дома си със специална клетка.
„Купихме прасето от частен собственик, изкъпахме го, памперс му сложихме, но въпреки това умириса дискотеката - все пак е прасе. Повече няма да го правим”, разказа Данаил Динев, управител на заведението, където се е провела томболата. Той добави, че и друг път е организирал партита, на които са раздавани животни - заек, папагал, кокошка. На Никулден пък имало томбола за жив шаран в аквариум.
„Навремето клиентите много се забавляваха с подобни игри. Тогава купоните бяха съвсем други, аз също съм пускал прасета и зайци в дискотеки на плажа. Нивото вече се вдигна много, не сме онова време преди 7-8 години, когато това беше интересно.
Вече съм против тези глупости, които се правеха преди. Учудих се, че в Габрово са събрали въобще хора, защото, ако аз пусна прасе в дискотеката - ще избягат всички клиенти. Не всеки иска животно да се отърква в краката му”, казва още Динев.
Първата ми импулсивна реакция беше да се изхиля.
После ми се отщя да съм жител на тази планета.