Автор |
Съобщение |
vanmx
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 15:04
Човек, тук не е Америка. Ако тука всеки може да стреля по всеки ще стане като в Либия. Като ще даваме за пример Америка, нека даваме най-добрите примери в тяхното общество, а не най-лошите. Но дори и там поне знаеш кай е престъпкник и кой не е. Тук убийци и крадци се разхождат по улиците, представи си ако имаха боен арсенал или ако можеха да си го купят свободно от магазина. Ти хубаво може да имаш пистолет за самоотбрана, ама ако някой реши да те застреля докато си вървиш по улицата, дори няма да имаш време да си извадиш оръжието. Идеята да се влиза в престрелки по улиците не ми се струва много добра и разумна.  . Ако става дума за газови пистолети, спрейове и бухалки, тогава по-мога да го разбера.
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 15:31
ако всеки всеки втори селянин се разхожда с пистолет българия ще стане опустее бе 
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 16:13
Цитат: ако всеки всеки втори селянин се разхожда с пистолет българия ще стане опустее бе България така или иначе ще опусетее vanmx написа: Ако тука всеки може да стреля по всеки ще стане като в Либия. Като се има предвид наполовина ориенталският ни начин на мислене, приемам че има истина в думите ти. И все пак, аз казах, че съм за това хората с чисто криминално досие да имат по-либерален достъп до огнестрелно оръжие, а не всеки келеш да може да си го купува свободно. Имайте предвид, че повечето престъпници ( и 98% от ромите) са били арестувани многократно още преди да навършат 18 години, което е възрастта за притежаване на оръжие. Ако до 18 годишна възраст не са те прибирали за кражба, влизане с взлом, побой или нещо от сорта, занчи най-вероятно си надежден член на обществото и можеш да вземеш активна роля в неговата защита.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 16:18
Andrey358 написа: Ако до 18 годишна възраст не са те прибирали за кражба, влизане с взлом, побой или нещо от сорта, занчи най-вероятно си надежден член на обществото и можеш да вземеш активна роля в неговата защита. да, щото всички мангали дето крадат ги прибират или хващат 
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 16:44
верно, преди години бях гледал за някакъв старец, дето си беше сложил бомби в двора на вилата, и накрая го осъдиха, защото циганката, влязла да краде, загубила нещо при взрива(пръсти май). дори мисля, че се обеси стареца след това
няма система. има де, ама не бачка
което в никакъв случай не значи, че трябва да въоръжим всички на улицата. не знам за Юта, за Тексас знам със сигурност, че престъпност почти няма, защото доскоро хората си ходели въоръжени като за война. да, ама и инцидентите по невнимание били ежедневие. не сме дорасли за такава свобода.
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 17:30
Изходе, може да не ги ОСЪЖДАТ, но със сигурност са ги задържали и то не един и два пъти. А това е достатъчно основание да ти бъде отказано разрешително.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 17:53
ЗОБВВПИ - Чл. 58. (1) Разрешения за придобиване и/или съхранение на взривни вещества и пиротехнически изделия, разрешения за придобиване, съхранение и/или носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях не се издават на лице: 1. което не е навършило 18 години и няма завършено основно образование; 2. което е осъждано за умишлено престъпление от общ характер или срещу него е образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; 3. за което е получено уведомление по чл. 182, ал. 2, т. 2, буква „б“ или по чл. 221, ал. 6, т. 2 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс; 4. което страда от психическо разстройство; 5. което през последните три години задължително е настанявано в лечебни заведения по глава пета, раздел II от Закона за здравето или е лекувано за употреба на наркотични вещества; 6. което през последните три години два или повече пъти е настанявано в заведение за отрезвяване по чл. 78, ал. 1 от Закона за Министерството на вътрешните работи; 7. което през последните три години три или повече пъти е нарушавало обществения ред, за което са му налагани административни наказания; 8. спрямо което през последните три години са налагани мерки за защита по Закона за защита от домашното насилие; 9. което не е преминало курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие, в случаите когато то кандидатства за издаване на разрешения за носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях; 10. което няма основателна причина - самоотбрана, ловни цели, спортни цели, културни цели, колекциониране, която по несъмнен начин обосновава издаването на разрешение.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 19:10
Пистолет за всеки гражданин на България. Сериозно тва. Андрей, защо мислиш с гъза си ![[Question] :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 22:18
Strain написа: Пистолет за всеки гражданин на България. Сериозно тва. Андрей, защо мислиш с гъза си ![[Question] :?:](./images/smilies/icon_question.gif) не бе, пистолета е само за улицата, за вкъщи ти трябва и дългоцевно оръжие.
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 22:45
а вечерно време да ти е позволено да носиш шмайзер под шлиферо, щот нема как
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 22:48
E, не няма само хора като Волтажния и Изхода да ръсят простотии. Всеки случай до някъде се успокоих, след направените от мен предложения никой, дори в този форум не ме подкрепи, което е радващо. Явно не сте изгубили на пълно разсъдака си, както на моменти се съмнявам. Все пак един ден, като имам повече свободно време и пари, бих си изкарал едно разрешително за притежаване на оръжие с колекционерска/хоби цел, иначе има доста по-разумни начини за самоотбрана.
Пииис!
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 22:56
андрей, заеби политиката и ми кажи как се сваля маце дето върти огън че много искам да я еба. Има ли нещо специфично 
|
|
 |
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 23:07
Да, свали си гащите и започни да го въртиш. Може и да я впечатлиш.
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 23:07
запали си куро
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 23:08
->Изход<- написа: андрей, заеби политиката и ми кажи как се сваля маце дето върти огън че много искам да я еба. Има ли нещо специфично  Познаваш ли някоя конкретно или по принцип питаш?
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 23:16
Andrey358 написа: Познаваш ли някоя конкретно или по принцип питаш? дай по принцип, ама в поста си съм пропуснал да кажа "едно маце"  EDIT: комбинацията от съветите на сириус сам и кирето в обратен ред със сигурност ще остави трайно впечатление 
|
|
 |
Kompoth
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 23:26
ей педал, аре на дръмс бе, да обсъждаме пламтящи мацета 
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 23:28
изходе, като дойда в старата загора те искам до бирата ми загорка да седиш
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 23:29
аре ходим у стара загора верно !!!
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
|
|
Заглавие: Re: the fire's now spread Публикувано на: 18 Дек 2011 23:33
еми аре де :Д аз съм обещал на чефо ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|