Спомням си, че когато за пръв път гледах трейлъра на този филм не бях много очарован, обаче си казах че ще го изгледам като имам време. Онзи ден го изгледах и много ми хареса.
1. Филмът е много хубаво заснет.
2. Липса на емоция - за разлика от повечето екшъни, Drive няма да повиши нивото ви на адреналин, дори и в най-бруталните моменти. Героите са открити, представени с по една, максимум две черти на характера си, но точно това им засилва образите.
3. Райън Гослинг прави силна роля - мълчалив, целеустремен и насочен в една права посока, а същевременно с това може да бъде добър и сърдечен приятел.
4. Филмът е разказ за съчувствието към непознат човек, което възниква напълно естествено и придобива непредсказуеми последици.
5. Убийствен саундтрак! Парчетата са слънчеви, мелодични създават приятна атмосфера, която няма нищо общо с Дон Омар примерно
Признавам че музиката ми хареса най-много във филма, но в никакъв случай не е единствената му силна страна. Филмът се опитва да се открои със своята простота, героите са със силни и еднолинейни характери, открояващи се един над друг и в крайна сметка водейки до гибелта си.
Накрая искам да кажа, че "Drive" може би не се харесва на някои хора заради неправилното разчитане на метафората в заглавието "Живот на скорост". С колкото и силна воля да си, колкото и да се подчиняваш на принципите си в един момент осъзнаваш, че си пропуснал шанса на живота си...
Айде че философията дойде в много! Филмът е готин, няма да съжалявате
Разбира се това е само моето мнение, на някой може да не му харесва, но аз си запазвам правото да не ми пука