Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Атака срещу Иран е все по-вероятна...
Публикувано на: 09 Ное 2011 18:25

Изходе, не знам как да коментирам мнението ти. Или е плод на невероятно невежество и заблуда или умишлено говориш врели некипели. Да не говорим, че темата беше за Иран не за това как САЩ си водят войните.

Но хайде все пак да кажем две три неща и по тази тема. Щом се върна чак до Втората Световна Война за да дадеш примери за бруталност добре. Това е най-бруталният период от човешката история и подобни действия тогава са се считали за оправдани. Идеята на бобардировките е била да сломят морала на врага и да накарат целокупното население да не подкрепя откачения си лидер. От сегашна гледна точка не е морално, но това е ВСВ все пак. Гермацните също са бомбардирали Лондон, без да им дреме. А атомната бобмба над Хирошима и Нагазаки направо си е спасила милиони човешки животи, макар и да се счита за една от най-черните страници в историята на и без това кървавата война. Войната във Виетнам е война преди всичко между Северен и Южен Виетнам, а не между САЩ и Виетнам, нека не го забравяме. САЩ подкрепят едната страна Китай и СССР другата. За тяхно нещастие САЩ се включват пряко във военните действия. Спорен момент от историята е но нека не забравяме че тогава са се противопоставяли два свята и залогът е бил съизмерим с този при ВСВ, а Виетнам е една от горещите точки на тази война.

Що се отнася до съвременността маниерите на водене на бойни действия са се променили изключително много от една страна поради промяна в моралните ценности от друга и благодарение на новите технологии. Войната в Залива, Бомбардировките над Югославия (целящи да спрат едно етническо клане нека не го забравяме) и Войната за свалянето на режимите на Саддам в Ирак и този на Талибаните в Афганистан се характеризират с безпрецедентно ниско ниво на така наречените "косвени жертви" или цивилните. Не знам ти откъде си вадиш данните. Къде са тия ракови заболявания дето скачат "Десетки пъти". И какви са тия хора дето са "избити по затворите". Все едно е имало стотици затвори и хиляди хора са били избити. Имаше един случай на прословутия сатвор Абу Гариб, където вероятно хиляди хора са били избити, ама по времето на Саддам. Американците си бяха правили снимки със затворниците в унизителни пози, което е нехуманно и съответните военни бяха наказани ама чак да ги изкарваш нацисти не са.

Цитат:
За безсмислено избиване на цивилни се счита всеки удар, който е умишлен и не е срещу военен обект.

Освен по военни обекти допустимо е и атакуването на инфраструктурни обекти, като мостове пътища и също индустриални центрове като споменатите от теб заводи, които някак си ми изглеждат като удобно място за производство на химическо оръжие. Неприемливо е падането на ракети в жилищни квартали, каквито случай са изключително малко и са неумишлени.

Профил ICQ

Публикувано на: 09 Ное 2011 18:33

Andrey358 написа:
Освен по военни обекти допустимо е и атакуването на инфраструктурни обекти, като мостове пътища и също индустриални центрове като споменатите от теб заводи, които някак си ми изглеждат като удобно място за производство на химическо оръжие. Неприемливо е падането на ракети в жилищни квартали, каквито случай са изключително малко и са неумишлени.

Зависи. Ако са от злия СССР абсолютно винаги са умишлени. Непредумишлено е само ако са от САЩ :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2011 18:37

Цитат:
И да, ДОРИ Русия не избива цивилни толкова безогледно

http://www.youtube.com/watch?v=9As1H5KFlAc

Профил ICQ

Публикувано на: 09 Ное 2011 19:20

А ти естествено удобряваш на 100% правото на самоопределение... Какво мислиш по въпроса за Тракийска нация и Добруджанска нация?

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2011 20:24

Андрей, по-скоро теб да те попитам от къде си черпиш данните. БТВ? :lol: Очевидно виждам само това, което искаш да видиш. Явно САЩ знаят по-добре от местните какво е добро за тях :lol:
Удивително е колко промит мозък си, мислиш в крайности, не мога да разбера дали първо си намразил комунизма или си заобичал САЩ, ама едното определено следва от другото. Същия като про-комунистите, които признават всички действия на СССР като оправдани заради "по-висша цел".
Естествено, че официалните данни са занижени. Във всички затвори в Ирак има невероятна гавра със затворниците. А как го изкоментира само...били си направили няколко снимки. Ей така, безобидно, няма сексуално насилие, няма мъчения, две снимчици щракнали, което май било нехуманно. Ако имаше наполовина толкова лоши данни за руски действия, примерно, веднага щеше да креснеш.
Войната във Виетнам не била срещу Виетнам, ами срещу СССР, за това отравянето на природата, избиването на невинни хора и разрушаването на здравето и бъдещето на милиони хора е приемливо. Еми ок, в твоята глава може и да звучи редно :lol:
А за втората световна война било оправдано, щото и другите го правили. Не знам как си станал такъв, страх ме е да си помисля как са ти промивали мозъка. Напиши книга, може да се ползва за контрол на масите :shock:
ПС за увеличаването на раковите заболявания беше от пустинна буря 2003, данните бяха достоверни. Явно не си запознат какво е обеднен уран и какви са ефектите върху здравето на хората. Ама при всички тия мъртви хора не разправяй, че такива неща са оправдани или не са се случили.
Всеки народ има право на самостоятелна вътрешна политика. Щом не се бунтува значи нужда да му свалят,ъкхм, блните лидер, ъкхм, няма. Защо САЩ отидоха в Ирак и Либия, където проблемите са нищожни в сравнение със Северна Корея? Сигурно от човеколюбие и безкористност :lol:

Ама все пак говоря с човек, който смята, че псукането на атомни бомби и забраната да се говори за вредите от тях е висша проява на хуманност, така че :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2011 21:22

Цитат:
Във всички затвори в Ирак има невероятна гавра със затворниците.

Градиш си цялата теза на напълно безпочвени твърдения. На всичкото отгоре ме обвиняваш мен в крайности. Изказваш абсолютно КРАЙНИ и навсичкото отгоре неверни твърдения като например за масови избивания на цивилни и ми правиш сравнения с Русия при положение, че изобщо и дума не може да става за сравнение. Дадох ти кадрите от Грозни през 94-та 95-та. Видя изкорубените жилищни блокове от танкови и артилерийски снаряди. Къде го има това в Ирак. Бяха уцелили един хотел по погрешка при превземането на Багдат и още няколко такива инцидента. Не искам да принизя стойността на жертвите, но просто сравненията ти са абсурдни. Руснаците в Чечения се бореха със сепаратистите подлагайки цели села на артилерииски баражи, без да им дреме изобщо. Слагаш ми думи в устата които не съм казал. Никъде нито в тази нито в никоя друга тема не съм казал, че политиката на Вашингтон е перфектна. Казах даже по-горе, че не удобрявам по принцип войната в Ирак, защото според мен беше безсмислена. Но в случая просто оборвам някакви напълно крайни твърдения, като това че умишлено избивали ХИЛЯДИ цивилни, което е абсурдно.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2011 21:52

Тва за затворите не знам защо отричаш, имаш надеждна информация от някъде ли? Щото аз съм се интересувал от въпроса и съм чел. Ами ти? Що не отидеш някъде отвъд казаното по БТВ :lol:

Профил

Публикувано на: 10 Ное 2011 04:33

High_voltage написа:
Strain написа:
Това не че не е истина, но не е цялата истина, ето ти защо продължава "спорът". Естествено, че ислямът в момента се ползва с политически цели, щото си е перфектен за целта и тва си е една много добра причина да бъде изтрит от лицето на земята, да го еба.

И от Турция ли да го затрием? И от България? И от Индонезия? И от ОАЕ?

Брат, нарочно ли отказваш да вденеш, че примерите, които дадох по-горе, са за ислямистки държави, в които съдилищата, официални държавни институции, функционират по религиозни закони. В България има ислям, но тук никой съд, дори в райони с ислямско изповядващо население, няма да нарежда като наказание публични изнасилвания или да помилва убийци, понеже са изпълнявали религиозния си дълг. Това е разликата между екстремистко-религиозна държава и светска държава, която сякаш ти убягва.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Ное 2011 10:28

^ pacefalm

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 10 Ное 2011 10:34

Волтажен, не ми разширявай контекста на казаното - от началото на темата говоря ьа ислямски републики (Иран) срещу светски държави (Турция) - аре познай какво имах предвид без да ме караш да обяснявам като за малоумници.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Ное 2011 14:38

Като се замисля бих предпочел живота в България пред този в много други държави по света и Иран определено е една от тях.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Ное 2011 18:56

:roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Ное 2011 19:04

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 11 Ное 2011 13:52

Сгрешил съм в това, че всяка ислямистка държава използва религията си, за да налага репресия и да потъпква човешките права на населението си до степен, каквато в момента никога няма да срещнеш в свободната среда на омразните ти капитализъм, "илюзорна" демокрация и християнство ли?

Или че в България животът е в пъти по-добър, сравнен с която и да било страна с ислямистки режим в света? Мрънкаш срещу капитализма и християнството, но пребиваваш в две капиталистически християнски държави, а не си взе билетче до Пакистан или Иран, за да се запишеш в някой техен ВУЗ, нали? И не ми отговаряй, че проблемът е в езика и различната култура, би било тъпанарско. Просто там не можеш да намериш нещо, по-добро от това, което имаме на запад.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 11 Ное 2011 13:59

ех морко да не видиш нещо от мен! :D :D :D ( за подписа говоря :lol: )

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Ное 2011 16:45

Чакай, копеле, са ше си го оцветя даже

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 11 Ное 2011 17:57

Strain написа:
Или че в България животът е в пъти по-добър, сравнен с която и да било страна с ислямистки режим в света? Мрънкаш срещу капитализма и християнството, но пребиваваш в две капиталистически християнски държави

Принципно съм съгласен, но с условието, че България НЕ Е християнска, а е светска държава. Това какъв процент от населението са вярващи не е от значение, стига държавните институции и съда да стоят настрана от религията и да не дискриминират на нейна основа; ако България беше християнска държава, щях да замина за Швеция. :)

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 11 Ное 2011 18:50

За никоя държава не можеш да кажеш, че е християнска, при положение, че не е възможно 100% от населението да вярва в Бог.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Ное 2011 19:00

Ернестин написа:
Strain написа:
Или че в България животът е в пъти по-добър, сравнен с която и да било страна с ислямистки режим в света? Мрънкаш срещу капитализма и християнството, но пребиваваш в две капиталистически християнски държави

Принципно съм съгласен, но с условието, че България НЕ Е християнска, а е светска държава. Това какъв процент от населението са вярващи не е от значение, стига държавните институции и съда да стоят настрана от религията и да не дискриминират на нейна основа; ако България беше християнска държава, щях да замина за Швеция. :)

Прав си :!:

Dexter-e, тъп си :!:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 11 Ное 2011 19:03

Dexter написа:
За никоя държава не можеш да кажеш, че е християнска, при положение, че не е възможно 100% от населението да вярва в Бог.

i lol'd

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost