"A Bridge Too Far" не беше лош, но някак си ми се струваше бутафорен на моменти. Не знам, може би понеже е стар и в момента очакваме малко по-различно усещане от филмите. Във всеки случай е доста хубав филм.
"The Thin Red Line" го водят също голямо заглавие, но си признавам, че ми допадна дори по-малко от споменатите вече "Full Metal Jacket" & "Apocalypse Now". "Black Hawk Down" и "The Last Samurai" са супер епични, но вероятно някой ги е споменал вече. Други заглавия са: "We Were Soldiers", "Tears of the Sun", "Platoon" и, естествено, "Saving Private Ryan". Накрая, американски филм, но за руската война в Афганистан, който за мен е СУПЕР добър - "The Beast of War".
За не американски филм веднага мога да посоча руския "9-та рота", който макар и не велик, е добър. Японският "Kagemusha" е доста епичен, макар че пак очаквах повече от много хваления Корусава (този филм го теглих специално за баща си де
). "Война", отново руски, е супер добър, но не е точно епичен. "Bravo Two Zero" е британски/южноафрикански и на мен доста ми хареса, особено предвид, че е с Шон Бийн, когото много харесвам.
За не американски/европейски/японски/руски/китайски... Става наистина много трудно. Евентуално нещо корейско, виетнамско, австралийско или южноафриканско например, но тук ме хващаш натясно.
Ако някой си пада по IMDb листи, ето
пълната ми версия, само му сложете военния филтър.