Автор |
Съобщение |
DJ Cat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 02 Ное 2011 19:43
Толкова съм /care какви сме били в миналото, че просто не е истина. Тоя писал, та писал - изписал майка си и баща си за тоя дето духа.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 02 Ное 2011 22:08
Ще ми се Симеон да беше тук, да ти начука канчето.
|
|
|
|
 |
- Алминатора -
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 02 Ное 2011 22:30
@Моридине, първият път ти приех забележката за авторите, които съм посочил, ама вече ставаш нахален. Това, че съм решил да прочета "Български хроники" на Стефан Цанев и ми е харесало, в никакъв случай не означава, че мнението ми е формирано точно на база на тази книга; Но от друга страна, твоето мнение е формирано изцяло на база на това мое твърдение Което, предполагам, сам се досещаш, че не е никакъв сериозен аргумент против твърденията, изказани от мен. Това би било същото, както при теб някой ден да би дошъл някакъв убиец с молба да го измъкнеш от затвора и ти да изложиш като аргумент пред съдията, че твоя човек едва ли е извършил убийството, защото по това време е носил червен пуловер, а един човек с червен пуловер е малко вероятно да извърши убийство. Taка че, миличък, или по същество, или не ме занимавай с простотии  Толкова жалко заяждане измъдри, че не е истина просто. Ако ще спориш с мен по въпросите, които съм изложил в темата си - ок, давай, ако ли не - мълчи. @Жувотновъд, Декстър, Булшит, ок, радвам се, че споделихте мнението си, колкото и жалко да е то  @Изходе, тъп както винаги 
___________________________________ САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 02 Ное 2011 22:38
аре трай бе резак И не ти го казвам във връзка с темата а защото ме нарече тъп а защото пишката ти е рязана, кърджалия дебилен 
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 02 Ное 2011 23:13
Цитат: Това би било същото, както при теб някой ден да би дошъл някакъв убиец с молба да го измъкнеш от затвора и ти да изложиш като аргумент пред съдията, че твоя човек едва ли е извършил убийството, защото по това време е носил червен пуловер, а един човек с червен пуловер е малко вероятно да извърши убийство. Не съм се заял още, ама мога 
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
- Алминатора -
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 02 Ное 2011 23:53
Между другото, ще си копирам поста във форумите на Бойна слава  Който иска да гледа сеир, след секунда ще дам линк да заповяда. Иначе като цяло съм съгласен с поста на волтажния, барабар с неговите забележки ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) P.S. tiq pedali ne mi dawat da puskam mnenie ;@
___________________________________ САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 00:46
Принципно съм много окей с всичко, което написахте дотук с изключение на Покръстването. Не ми се занимава да пиша пак някви дълги постове, за да ме изкара пак някой, че се "заяждам", пък и не сте тъпи да се сетите колко важно е било това навремето. Ако не сме били минали под кръста, сигурно сме щели да си запазим идентичността като народ, но в гроба.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 01:49
Strain написа: Принципно съм много окей с всичко, което написахте дотук с изключение на Покръстването. Не ми се занимава да пиша пак някви дълги постове, за да ме изкара пак някой, че се "заяждам", пък и не сте тъпи да се сетите колко важно е било това навремето. Ако не сме били минали под кръста, сигурно сме щели да си запазим идентичността като народ, но в гроба. Ако България не беше приела християнството и не се беше превърнала в индигово копие на Византия, историята ни щеше да е невъобразимо по-различна. Дори не можеш да твърдиш дали османците са щели да стъпят на Балканите, камо ли какъв е щял да бъде резултатът от сблъсъка.
|
|
|
|
 |
Нямам Ябълка
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 03:52
Нямате ВИШО по История, М/ународни отношения и Бихейвиоризъм, не се напъвайте  Не сте живели в миналите векове и нямате опит. И нямате хубава джитка. Също така - поп спатия. Не сте яли пасти "Иглика" от 20 години 
|
|
|
|
 |
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 08:55
High_voltage написа: Би ми било интересно да чуя доводите ти :Р Св. Цар Борис І и митът за избиването на 52-та родаhttp://www.pravoslavieto.com/history/09 ... 2_roda.htm" ... България е все още неблагодарен длъжник спрямо паметта на своя Покръстител. Една от причините за това недостойно отношение са натрупалите се лъжовни митове, свързани с неговата личност, неговото време и неговото дело. Сред тях важна роля играе митът за мнимото "избиване на 52 болярски рода" ....""Проследяване на грешката
Митът за "избиването на болярските родове" може да бъде проследен нагоре по течението до своя извор, до семето, от което е поникнал. Той произхожда от погрешния превод на едно изречение и по-специално - на една дума.
Думата е от латински – proles, а изречението е първото от Глава ХVІІ на знаменитите "Отговори на папа Николай І по допитванията на българите", един от основните и най-достоверни извори за живота и делото на св. Борис. (Виж също: The Responses of Pope Nicholas I to the Questions of the Bulgars A.D. 866, бел.ред.)."
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 09:28
Цитат: географското ни положение е било доста незавидно. Докато на запад са били напълно необезпокоявани, и са имали пълната свобода и време да си строят големи замъци, че даже и да развиват някаква култура this а и верно сме гадно племенце. няма да разсъждавам върху старата история, кой кво грабил и кви градове разрушил от кръвожадност, щото в общи линии по това време навсякъде е било така. ама примерно да възхваляваме хайдутите, който са си чисти престъпници не е работа. разни възстанийца, за които сме чели, са основно с личен мотив, бОли ги хуя хайдутите за свободата. наскоро дори май точно божидар димитров беше казал, че от ровенето в личния живот на националните ни герои полза има само левски(който принципно си е предобрял нещата). всички останали в общи линии са престъпници, които са се прочули с нещо и от нямане на къде им се радваме. културата - еми докато в европата през вековете са минали класицизъм, сюреализъм, романтизъм, натурализъм, ренесанс, сюреализъм и тн, ние сме минали всичко за век и нещо от освобожданието досега. няма как да сме на ниво. да не говоря за да винчи, магелан, колумб, каквито просто не е имало шанс да се родят тук. или ако се бяха родили, сигурно щяха да отидат еничари. добро включване, алми, ама не откриваш топлата вода
|
|
|
|
 |
DJ Cat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 11:30
Бахти простия пост. Като тебе.
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 14:23
Strain написа: Ако искаш да блеснеш с нещо, чети като Княза някви по-ъндърграунд работи, дето и Господ не знае верни ли са, не са ли  Просто Господ не е съществувал по това време за да може да потвърди.  Впрочем, трудовете въз основа на които съм си изградил една що-годе цялостна картина за най-древната ни история (понеже тя е тази, която най-живо ме вълнува) не бих казал, че са толкова ъндърграунд; все пак, доста са авторите, които имат проблясъци, при това някои осезаемо повече от други (в общи линии, колкото повече са позовават на Ашхарацуйц и на древноперсийски летописи, толкова по-добре). За съжаление, нито един от тях не е достатъчно щателен в проучванията си на различните източници, което си е и до някъде разбираемо, предвид естеството на материята. Затова и трябва доста да се чете, при това с мисъл, за да може на първо време да се отсее чистата спекулация от относително подплатената с аргументи теория. Оттам насетне зависи изцяло от това ние самите колко щателни сме били в изучаването на различните трудове и правилното им интерпретиране. Това, че все още има хора вярващи на тоя фарс за кан Борис и заколението на 52 болярски рода дори няма да го коментирам, както няма и да коментирам творчеството на Стефан Цанев. В крайна сметка, всеки сам си решава на какво да вярва. 
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
StubbsZombie
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 14:24
В Българската история има доста добри моменти, достатъчно е само да споменеш името на Цар Симеон I . По-важното е обаче не какви сме били преди, а какви сме сега. А положението в момента не е никак розово.
|
|
|
|
 |
Нямам Ябълка
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 15:37
The Game написа: В Българската история има доста добри моменти, достатъчно е само да споменеш името на Цар Симеон I . По-важното е обаче не какви сме били преди, а какви сме сега. А положението в момента не е никак розово. taka e pi4 ti kazvash neshta koito drugite nemogatda vidqt nadiavam se da ima pove4e hora kato teb v tozi forom
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 20:03
Умрете!
НЯМА БЪЛГАРИЯ ИМА САМО МАКЕДОНИЯ!
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
Ред
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 21:37
Ако се бият цар Симеон и Хитлер кой ще победи ? 
|
 |
DJ Cat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 21:42
Казанова естествено
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 03 Ное 2011 21:44
Ред написа: Ако се бият цар Симеон и Хитлер кой ще победи ?  Сталин. Алми, аре дай линк ве!!!
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
|
|
Заглавие: Re: историята ни далеч не е толкова велика Публикувано на: 04 Ное 2011 21:27
High_voltage написа: Strain написа: Принципно съм много окей с всичко, което написахте дотук с изключение на Покръстването. Не ми се занимава да пиша пак някви дълги постове... Би ми било интересно да чуя доводите ти :Р С две думи, че наистина не ми се пише - на европейския континент всяка държава, която е имала претенциите по това време да бъде в лигата на големите, че и империя, е трябвало да бъде християнска. Иначе - изолация. Има ги и другите неща като консолидирането на двата етноса в един народ с обща култура, за да се постигне единна и централизирана държава и т.н., които не са нещо нестандартно и можеш да ги срещнеш като доводи във всяка книга. Това с избиването на болярските родове е... ми, безумно. Няма как да се е случило без държавата да рухне.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|