Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

За кого ще гласувате на предстоящите президентски избори?


 Меглена Кунева (Инициативен комитет)    12%  12%  [ 10 ]
 Росен Плевненлиев (ГЕРБ)    19%  19%  [ 16 ]
 Сали Шабан Ибрям (Национално движение "Единство")    2%  2%  [ 2 ]
 Румен Христов (СДС)    4%  4%  [ 3 ]
 Мария Капон (ЕНП)    2%  2%  [ 2 ]
 Стефан Солаков (Национален фронт за спасение на Б-я)    1%  1%  [ 1 ]
 Ивайло Калфин (БСП)    13%  13%  [ 11 ]
 Волен Сидеров (Атака)    20%  20%  [ 17 ]
 Алексей Петров (инициативен комитет)    1%  1%  [ 1 ]
 Николай Ненчев (БЗНС)    0%  0%  [ 0 ]
 Атанас Семов (РЗС)    1%  1%  [ 1 ]
 Павел Чернев (Партия за хората от народа)    0%  0%  [ 0 ]
 Димитар Куцаров (Инициативен комитет)    0%  0%  [ 0 ]
 Красимир Каракачанов (ВМРО)    0%  0%  [ 0 ]
 Андрей Чобанов (Българска демократична общност)    0%  0%  [ 0 ]
 Николай Василев (Инициативен комитет)    0%  0%  [ 0 ]
 Светослав Витков (Инициативен комитет)    23%  23%  [ 19 ]
 Венцислав Йосифов (Инициативен комитет)    0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 83
Автор Съобщение

Аватар
Регистриран на:
01 Окт 2005 20:03
Мнения: 6129
Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 17 Окт 2011 14:52


High_voltage написа:

Все още ли си в САЩ? Предполагам, че гледаш със самодоволен цинизъм протестите Occupy Wall Street от 70-инчовият си плазмен телевизор в домът си в предградията, а концепцията "лишение" вече ти е станала безкрайно чужда. Пази боже сляпо да...


Явно не си си взел поука от поста на Strain, който съвсем резонно ти направи забележка да не вкарваш хора, които не познаваш в разни стереотипи. Иначе темата за Occupy Wall Street я следя с нарастваща загриженост. Тези хора рискуват да разрушат фундамента на Америка, който я е направил великата страна която е. Традиционният начин на мислене на американеца е, да счита трудностите и незгодите, които живота му поднася за негов личен проблем и да се стреми да отстрани с трудолюбие и находчивост. Тъй като американеца се намира в най-великата страна на света, страната на неограничените възможности, той няма основания да се оплаква и ли да протестира. Той може да постигне всичко със собствени сили, но ако се провали, ако остане без работа, без здравни осигуровки, без къща, той няма кого друг да вини освен себе си, защото е имал всички условия да предотврати това, но е станал жертва на собствената си недалновидност. Вместо да иска държавата да плаща за собствените му житейски грешки, американеца счита незгодите за временно препятствие по пътя му към успеха. Именно тези убеждения правят Америка тази могъща държава която е. Сега обаче виждаме, че дългите години на благоденствие са родили едно жалко, хленчещо поколение, намиращо зловредните леви идей за по-привлекателни. Тези хора преди кризата живееха с по три ипотеки и десет кредитни карти и сега явно считат (подобно на жалките Гърци), че някой друг трябва да плати за това. Те си мислят, че понеже са много, това може по някакъв начин да промени задължението има да върнат парите на банкате след като са имали глупостта да се заринат в кредити. Те считат, че да протестират пред Wall Street е по-продуктивно от това да си намерят работа. Те говорят за неравенство и дават сравнения с арабския свят, напълно игнорирайки факта, че за разлика от Арабския свят в Америка всеки може да стане милионер. И макар реално малцина да го постигат, то със сигурност ВСЕКИ може да си гарантира достоен живот стига да има грам мозък в главата си. Тези от Occupy Wall Street протестират пред домовете на богатите и искат повишаване на данъците за хората с по-високи доходи. Защо? Не е ли това наказание на човека за собствения му успех и просперитет? Как това ще помогне за възраждането на икономиката и разкриването на нови работни места?

Както и да е отклоних се от темата, но бях провокиран...

___________________________________
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!


Профил ICQ

Аватар
Регистриран на:
09 Авг 2005 20:59
Мнения: 11346
Местоположение: Rousse
В момента играе: опаааааа
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 17 Окт 2011 15:08





___________________________________
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There


Профил Skype

Аватар
Регистриран на:
30 Ное 2003 00:24
Мнения: 2086
Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 17 Окт 2011 18:07


High_voltage, употребих няколко пъти думата "наивен", защото начинът по-който Андрей се изразяваше звучеше така - лековерно, понеже са му казали, че само пенсионерите гласуват за БСП, а той небидейки пенсионер, трябва да се абстрахира от тях. Може би по-правилно беше да използвам думата "неаргументирано", но човек, който взима неаргументирани решения е или безумен, или наивен и първосигнален. Понеже съм му чел други мнения, то съм наясно, че той далеч не е такъв, но исках да му кажа, че с първите си постове в тази тема звучи по точно такъв начин.
С първото клипче от youtube, което пусна, доста fail-ваш, особено след думите:
High_voltage написа:
Добре де, тоя плешивец не го знам със сигурност с коя политическа сила е най-тясно обвързан. Обаче като се има предвид, че повечето днешни такива сили произхождат от БКП, не мисля че има особено значение.

На първо време е доста тъпо да даваш пример и после самият ти да си признаваш, че не знаеш защо си го дал този пример. Ако си беше направил труда да прочетеш поне описанието на клипчето, щеше да прочетеш това:
Цитат:
Четвъртият в йерархията на МВР, директорът на ГДБОП и пряко подчинения на "демократа" Цветан Цветанов - Станимир Флоров най-после сподели каква е целта и голямата мечта на МВР - да ни върнат в годините на тоталитаризма преди 1989 г.
След още малко търсена намираме това:
Цитат:
През 1990 година започва работа в МВР. Работи в Националната служба за борба с организираната престъпност от нейното създаване няколко години по-късно. През 2006 г. става началник на отдел "Наркотици" в ГДБОП, а през януари 2009 г. оглавява Главната дирекция за борба с организираната престъпност. От края на 2009 година е и първи заместник на главния секретар на МВР.
Изглежда, че се е издигнал по време на управлението на тройната коалиция, но по времето на Цветанов е продължил да го прави. Доколко е поддръжник на БСП не ми е ясно, но явно и на теб не е.
High_voltage написа:
- Сергей Станишев всяка година държи реч на Бузлуджа. ПО ДЯВОЛИТЕ, ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВАТ БУЗЛУДЖАНСКИ СЪБОРИ!!!!
- Повечето народни представители БСП са с комунистическо минало, било то по родословно дърво, по служба в структурите, по съучастие на властта.
- Хората, които преди са били комунистически хардлайнери, сега виждат БСП като традициен продължител на БКП
- за людоблизането към Русия и управляващата я мафия няма какво да говорим... (то и при ГЕРБ го има де)
- наистина ли трябва да изреждам?

Повечето народни представители, не само тези на БСП, са с комунистическо минало. "Людоблизането" на Русия, или по-точно про-руските виждания от страна на БСП действително не са особено радващи, но същото по отношение на САЩ от страна на практически всички останали партии не са много по-различни. БСП Е най-близката до комунизма по идеология партия в страната, така че е нормално повечето хора да я виждат като продължение на БКП. Вероятно по същата причина и продължават съборите на Бузлуджа - понеже те са традиционни за партията (все пак едва ли някой отрича миналото на партията като БКП). Но отново казвам, че това не означава, че двете са едно и също и още повече, че се стремят за връщане на тоталитаризма в страната. Именно последното нещо ме дразни адски много. Все едно НДСВ се опитват да ни превърнат отново в монархия... Както после сам отбелязваш, кариеристите от БКП в момента са не само в БСП, но и в други партии (особено сред по-новосвормираните НДСВ и ГЕРБ). И не, не храня илюзии, че са станали по-принципни и човечни. Но такива хора има във всички партии и именно поради това вече съм разочарован от всички партии, макар и от едни по-малко, отколкото от други. Иначе БСП са много по-социалисти, отколкото СДС например (нормално!), макар че именно те въведоха плоския данък (това не е от много време всъщност), което действително не е социално решение. Специално за това може да се кажат неща от сорта на "ето, партията е гъвкава, не следва сляпо идеологически норми", или просто да се каже, че като коалиционно управляващи, макар и с най-голямо участие, се е налагало да приемат и такива предложения. Аз лично това го виждам като не особено добър закон, приет от тогавашните управляващи, макар че допълнително намалиха данъците за големите инвеститори и може би по този начин са се привлекли нови такива.

Тук някой каза, че ГЕРБ не са имали анти-ДПС изказвания. Доколкото аз си спомням, ВСИЧКИ, освен БСП и НДСВ направиха такива на парламентарните избори и именно това беше едно от нещата, които се харесаха на избирателите, за да подкрепят ГЕРБ. Колкото до самите ДПС, като партия без никаква идеология, а чисто материални интереси, е напълно нормално да се стреми винаги да е със силните и всъщност ѝ се удава, понеже често има прилично голям електорат, а останалите толкова са се нахвърлили един върху друг, че реално трудно може да се състави самостоятелен кабинет.

Между другото, забелязвате ли някакво сходство в позицията "ще гласувам за Витков, защото той е нов, различен, а страната ни има нужда от коренна промяна" с причините за стремителното влизане във властта на партии като НДСВ, Атака и ГЕРБ? Или това, че е вокал на Хиподил напълно отхвърля подобни аналогии?

___________________________________
Never save anything for the swim back!


Профил ICQ Skype

Аватар
Регистриран на:
07 Дек 2009 21:41
Мнения: 1801
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 17 Окт 2011 18:11


С Витков разликата е, че никой не очаква той да спечели или да оправи каквото и да е :lol:

___________________________________
Пени написа:
ma nikoi ne ti chete na teb postovete be


Профил

Аватар
Регистриран на:
30 Ное 2003 00:24
Мнения: 2086
Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 17 Окт 2011 18:14


->Изход<- написа:
С Витков разликата е, че никой не очаква той да спечели или да оправи каквото и да е :lol:

Щом не очаквате да спечели на изборите, нека ви попитам за кого смятате да гласувате на почти сигурния балотаж? Изведнъж се оказвате пред практически първоначалния въпрос. Разликата с човек, който е решил да гласува за някого и после се изправи пред същия проблем е, че вие още с избора на Витков сами се поставяте в подобна позиция. Разбира се, може да не гласувате на балотажа.

___________________________________
Never save anything for the swim back!


Профил ICQ Skype

Аватар
Регистриран на:
09 Авг 2005 20:59
Мнения: 11346
Местоположение: Rousse
В момента играе: опаааааа
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 17 Окт 2011 18:17


хора дали ще гласувате за Витков ли битков ли беше или няма да гласувате е добра новина за турците и циганите в България.Нека те определят какво ще става и без това българина е тъп.

___________________________________
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There


Профил Skype

Аватар
Регистриран на:
30 Ное 2003 00:24
Мнения: 2086
Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 17 Окт 2011 18:26


БТВ, възмущавате се от многото полиция при избирателните секции, но в ромските квартали има огромно нужда от такива, стига наистина да си вършат работата. В Сливен, където има доста роми, често са решаващото население на изборите, а тях всякакви мутри ги бият и изобщо манипулират постоянно. Даже си имаше шега предишните (или по-предишните) избори - отиват първо мутрите на Мъндев да бият циганите да гласуват за опонента на Лечков, после идват мутрите на Лечков и ги бият да гласуват за тях, после пак идват тези на Мъндев, после пак тези на Лечков и така нататък.

___________________________________
Never save anything for the swim back!


Профил ICQ Skype

Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 17 Окт 2011 18:37


High_voltage, адресирах тази една точка от поста ти, защото това е единствената точко, по която може да се заформи някаква смислена дискусия. Останалото са твърде дълбоко вкоренени възгледи (или поне на такива ти бие постът).

Както и да е, аз точно си питам защо политиците трябва да отстояват интересите на народа, при положение, че народът видимо или няма, или не си знае, интерисите - както казваш: угаснал бил там някакъв дух (за българският дух: той е една химера, плод на соц-идеалът за величието и ценностите на българския труженик; има един куп пост-възрожденска, но пре-комунистическа литература, която прекрасно описва българският дух такъв, какъвто е и днес; виж сатирата на Смирненски примерно - явно си почитател).

Та народ без интереси: какво да му защитаваш? Сам признаваш, че тези интереси трябва да се възтановяват от съвестния политик - но това на практика означава, че тези интереси трябва тепърва да се изграждат, което пък означава, че някой, някъде политик (или политици) трябва да определи ценностите и интересите на същия този народ. Това дето го рече за мотивирането е едно подмолно разтягане на думата с цел легимитиране на твоето собствено виждане за това какви ценности трябва да бъдат наложени от горните политици. Което хубаво: имай си го виждането, гласувай за Витков ако щеш - то нали за това са изборите.

High_voltage написа:
Все още ли си в САЩ? Предполагам, че гледаш със самодоволен цинизъм протестите Occupy Wall Street от 70-инчовият си плазмен телевизор в домът си в предградията, а концепцията "лишение" вече ти е станала безкрайно чужда. Пази боже сляпо да...


Кеф ли ти е да избиваш комплексите като ме мислиш за част от буржуазията (макар и в нови плазмени одежди) срещу която толкова много се се борили угасналият български дух/комунистически идеал, които са ти толкова близко до сърцето? Да не взема да те питам аз теб за концепцията "лишение"? Щото малко се съмнявам да притежавам повече материални блага от твоята низвергната милост.

___________________________________
"A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake


Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Регистриран на:
30 Ное 2003 14:14
Мнения: 7898
Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 10:41


Волтаже, олигофрене недоносен, МЛЪКНИ БЕ да ти сера в устенцата, СПРИ да говориш каквато комплексарска простотия ти дойде на ума, полу-компетентен, неадекватен педерасте :!:

:D

Честно, няма да ти чета постовете, ама един пост да ти хвана последните 3 реда, и пак е пълен с лайна.
Президента има право на ОТЛАГАТЕЛНО вето. Президентът може да върне закона за разглеждане обратно в парламента, където ако той бъде приет отново, президентът няма право да наложи вето.

Това твоето разбира се е в дъжавите с друг вид управление, каквато е президентската република, и каквато ние не сме, щото сме парламентарна република, а ти си прост като гъз, щото си мислиш, че президента трябва да има повече власт.

Историята показва, че военните преврати не се организират от президенти, а почти винаги срещу президенти. Освен това тая формалност на върховното командване на въоръжените сили нещо ти убягва, тя армията принципно е измислена за външна отбрана, където президента я командва. Той не може да заповяда на армията да влезе с техника в градовете и да свали правителството. Военните преврати най-често се организират вътре в самата армия и понякога нямат нищо общо даже с министерствата на отбраната, които са де факто военното командване.

Бягай сега ти да си учиш уроците.

___________________________________
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК


Профил ICQ

Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 13:29


В България президентът наистина изглежда, че няма власт (не издава нормативни актове, няма законодателна инициатива), но същият, освен, че раздава ордени, назначава посланици и шефовете на силовите структори, съдии (които са част от съдебната власт). Освен това той е публична личност, която с необходимия авторитет може да влияе върху общественото мнение. Няма малки и големи длъжности, просто има малки и големи хора. Някой съсел там би дал съвсем ново значение на президентския пост, докато някой послушковец ще си трае 5 години.

Това, че в България имаме едно и също политическо статукво, с което се е затвърдила трайната импотентност на тази длъжност, е отделен въпрос.


Профил

Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 13:53


Аре на бас, че един Светльо ще направи повече за България като президент, отколкото всички правителства след 92 взети заедно :!:

Защото поне няма да ги вкара вътре с неизгодни договори, политичеески решения и т.н.

___________________________________
Нещо остроумно

Sturm написа:
къв ханс бе...


Профил

Аватар
Регистриран на:
30 Ное 2003 00:24
Мнения: 2086
Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 14:15


Duke добре посочи някои от нещата, които зависят от президента. Действително той има само отлагателно вето, но идеята при него е да накара парламента да разгледа още веднъж проектозакона и най-вече да привлече вниманието на обществеността към него. Забравяте и още едно нещо, което е във възможностите на президента и се прояви на предпоследните парламентарни избори - след като се даде мандат за сформиране на правителство на първите две партии по брой гласове на изборите, третият мандат се дава от президента на партия по негов избор (май различна от първите две), а не на третата по брой гласове. Така реално тройната коалиция сформира правителство с мандата на ДПС, които бяха май 4-ти по гласове, а не се даде възможност на третите, които май бяха десницата тогава.

___________________________________
Never save anything for the swim back!


Профил ICQ Skype

Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 14:18


Аз написа:
Аре на бас, че един Светльо ще направи повече за България като президент, отколкото всички правителства след 92 взети заедно :!:


Ако гласувате за Светльо - гласувате за ГЕРБ!
Самият Витков е кукла на конци на ГЕРБ, които са го набутали за да може уж протестния вот да не отиде при други кандидати, които са с по-големи конкуренти на ГЕРБ, а точно при Витков, който така или иначе няма да събере врапиращо голям брой гласове...
Защото някои хора са готови и за БСП да гласуват, само и само да не спечели ГЕРБ.
Така някои гласове вместо за БСП/Кунева/Сидеров, отиват при Витков - несериозна, слаба кандидатура без никаква политическа визия


Профил

Аватар
Регистриран на:
09 Авг 2005 20:59
Мнения: 11346
Местоположение: Rousse
В момента играе: опаааааа
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 15:24


http://www.vmro.bg/index.php?option=com ... latestnews

Много ни мразят мършите :x

___________________________________
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There


Профил Skype

Аватар
Регистриран на:
08 Фев 2008 21:42
Мнения: 8549
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 16:28


@High_Voltage

Нямам думи, честно. Както и да тръгна да го пиша тоя пост, с нищо няма да е достатъчно всеобхватен, за да отвърна подобаващо на ПОТРЕСАВАЩИТЕ ти светски разбирания. Мога да приема, че всеки човек има правото да притежава различен възглед за това как трябва да функционира едно общество, пък бил той и лишен от някаква работеща в реалността основа. Затова и ще ти кажа - ПРАВ СИ, СБЪРКАХ. Светльо Витков е най-добрият кандидат за президент на Република България. Аргументите ми са невалидни, понеже съм буржоа и не разбирам... не знам и аз кво. Но си прав. А след 20 години, ако имаш деца, ще плачеш от срам, като си припомниш какво си говорил. Обещавам ти.

България се подобрява. С мижави темпове, но го прави. Където и да се разровиш, ще видиш как икономиката скача, покупателната способност на българина също, предлагането скача, ВСИЧКО отива нагоре. Ако има проблем, той е, че освен потребителската кошница се увеличи и предлагането (което води до момента "бахти колко много неща ми дават и колко малко от тях мога да имам") и очакването на хората - преди майка ми се е радвала, че изобщо може да ми купи пелени, а сега се ядосва, че за това, което работи, в Германия щеше да получава 10 пъти по-голяма заплата. Станахме по-глобални, започнахме да се сравняваме с най-развитите страни на планетата. Нормално е да ни гони такава психология на вечните неудачници, когато сме наваксващи и при всяко наше постижение веднага следват нови и все по-тежки цели. В смисъл... честно, не ме карай да ти ги обяснявам тези неща, няма да го направя достатъчно убедително за ТЕБ, защото на мен са ми ясни отдавна, а ти си имаш втълпена някаква съвсем различна позиция. Просто си спомни детството. Моето беше бая сивичко. Сега, ако спестявам достатъчно упорито, мога да получа неща (не просто предмети - услуги, възможности, всичко), за които не съм и сънувал тогава, че ще имам някога. Даже по-голямата част вече ги имам. Честно казано, в икономически води се чувствам много гол, но ми стига просто да си спомня как живеех като малък и как живея сега.

Но има неща, които буквално ме отвратиха у тебе - как безпардонно се подиграваш заради това, че уча и си слушам професорите, примерно. Всеки един от тия хора е участвал в управлението на страната, докато всеки един от помощниците им е практикуващ юрист. И ти си достатъчно нагъл, за да си позволиш да ги осмиваш и да ми твърдиш, че си безукорно прав, солидно аргументиран, знаещ и добросърдечен.

Олигофрен.

Стряскащото ти неразбиране на Конституцията и неумението ти да боравиш с един закон, както и НАГЛОСТТА, с която я интерпретираш, за да развиваш БЕЗУМНИТЕ си теории са просто гнусни. През 2011 година ще ми говориш, че в основата на всяка демократична конституция стои потенциалната заплаха от държавен преврат като средство за дуализиране на властта*. В парламентарна република? През второто десетилетие на 21 век, в ЕВРОПА. На тебе не само, че ти липсва знание, ами ти липсва и мозък като цяло май. Чувствай се уникален, надали ще се открие втори толкова изобретателен ненормалник като тебе. Ти май понятие си нямаш какво се учи в това право, а? :D Ще ми говори наставнически за разделението на властите и релизацията му в България, ЕБАХТИ лунатика...

Приключвам с теб. Само последно - понеже май много ти хареса ПРИМЕРЪТ ми, че ако стана градски съветник на София, то еди-какво-си, сега ще ти поясня малко, защото ти го разтълкува като някаква амбиция аз власт и пари ли, кво беше там. Не, това беше съвсем елементарен пример как аз в момента трупам потенциал (т.е. не ми е фиксирано като цел, да ти обясня, че трудно схващаш), за да мога евентуално един ден да направя НЕЩО ЗНАЧИМО И ХУБАВО. И няма да ми е трудно. А ти на практика какво изобщо можеш да направиш освен да раздуваш в интернет лайняните си комунистическите виждания за света? И айде кажи си накрая, без майка ли, без баща ли расна, какво толкова преебано се е случило в живота ти, че да е така ОЧЕИЗБОДНО дори без да съм те виждал?

Btw, ще гласувам по същия начин и поради същите причини като Андрей по-долу, само че ще прежаля Румен Христов (едно, че няма шанс, две че не го харесвам, колкото и да ми се ще да си дам гласа на СДС) и ще гласувам за Кунева на първи тур още :)

*И понеже си наистина изключително нагъл, за да ми го пишеш с големи букви това с превратите, и съм сигурен, че ще направиш опит да оспориш каквото написа Ерик:



P.S. Много остър език ползвах, извинявай за което. Не е лично, просто начин на изразяване, когато нещо ме дразни много.

___________________________________
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора


"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето


Профил

Аватар
Регистриран на:
01 Окт 2005 20:03
Мнения: 6129
Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 17:17


@HighVoltage

Aз съм бил фанатик? Имам консервативни възгледи, което е съвсем различно, ти си болшевик.

По темата. Възнамерявам да гласувам за Румен Христов на първия тур защото искам да дам подкрепата си за сините, не защото смятам че реално има шанс да стане президент.
Ако обаче трябва да подкрепя някои от тези които реално имат шанс (например на втори тур), мисля че най-разумният избор би бил Меглена Кунева. И ще ви кажа защо:
Има сравнително успешна за българин, кариера в Европейската администрация като Еврокомисар в две правителства. Не е партийно оцветена, не се е оцапала с особено големи далавери и кражби поради естеството на работата си. Тя е един от малкото българи ползващи се с уважение в ЕС. Очевидно разбира от европейска политика. И тъй като, както вече многократно беше отбелязано, президентският пост има предимно представителни функции, то тя е най-подходяща точно за това. Ясно, че не е светица, но според мен в сравнение с останалите "Сериозни" кандидати си е направо цвете за мирисане. Ще се радвам ако достигне до балотаж и т.е. успее да се справи с комуниста Калфин на първи тур.

___________________________________
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!


Профил ICQ

Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 17:55


Андрей, правиш лошо впечатление за верен седесар и демократ, желаейки да гласуваш за Пръмова, честно :lol: Поне се поинтересувай какви са заслугите на необвързанат с властта лелка :arrow:

Ето я младата болшевичка:
http://www.vsekiden.com/104754/kuneva-t ... palchenie/
Ето ти фанатизъм, или по-скоро идиотизъм.

А, дори пич като Моридина е облъчен от особата на Миглата :shock:

___________________________________
Нещо остроумно

Sturm написа:
къв ханс бе...


Профил

Аватар
Регистриран на:
08 Фев 2008 21:42
Мнения: 8549
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 18:41


Аз, кво да ти кажа, тя може и да е Пръмова, ма аз не съм чул за някаква злоупотреба от нейна лично страна с каквото и да било. Досега никой не можа да извади съществен недостатък на тая жена, освен, че била омъжена за Пръмов. Ако беше чак толкова зле, все щеше да изскочи нещо.

___________________________________
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора


"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето


Профил

Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 18:56


Което доказва, че нищо не е направила. Единствените "големи" неща, които свърши са моменталното затваряне на два блока от Козлодуй при тотално неизгодни условия за България, Глава земеделие, където прееба земеделци, които и до ден днешен са преебани. Има го и тя бойното кръщение да не работи за България с еничарството й пред ЕС.
Търсим български държавен глава, не подлога на чужда политика. Имам чувството, че ако примерно стане президент и руския държавен глава й каже да се надупи, по отработен навик и/или професионално изкривяване, ще го направи :!:

___________________________________
Нещо остроумно

Sturm написа:
къв ханс бе...


Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Регистриран на:
30 Ное 2003 14:14
Мнения: 7898
Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: За кого ще гласувате?
Публикувано на: 18 Окт 2011 18:59


Duke написа:
В България президентът наистина изглежда, че няма власт (не издава нормативни актове, няма законодателна инициатива), но същият, освен, че раздава ордени, назначава посланици и шефовете на силовите структори, съдии (които са част от съдебната власт). Освен това той е публична личност, която с необходимия авторитет може да влияе върху общественото мнение.


Да, назначава дипломати само и единствено по предложение на МВнР. :lol:
И не, не назначава съдии, има квота от 4-ма души в Конституционния съд, който не е съдебна власт. :lol:

И какво, основната роля на президента е да напомпва популизма, щото е обществена личност и ше насочва публичново внимание? :lol:
Мерси :!:

Тука се напълни от клавиатурни титани дето си позволяват жестока конкретика без нужната компетенция за основа. И докато се прибера вечер блъскате по 50 поста ебаси, не смогвам да се включа в темата.

Аз, ама и ти се излагаш като уличните олигофрени дето драскаха "НАТО ВЪН" по стените на панелките на времето. Кво еничарство, кви простотии... Дай да вкараме още един "социален" президент, щото пък от БСП-то ни вкараха такива изгодни условия за Белене, като си подхванал АЕЦ. Кунева е най-адекватната кандидатура в момента и на втори тур и моят глас ще отиде при нея.

___________________________________
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК


Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
cron
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com