Леле, какъв цирк стана тука... Тежко и горко на роден Булгаристан с такива граждани.
THE KING OF TIME написа:
Абе идиот, не ти ли минава през кухата чутура алтернативата да си намериш жена, която да споделя тези твои виждания...... Много си зле, честно
Успокой се, майна, няма нужда да ми продаваш онлайн-сербезлък.
Това съм го опитвал и резултатът беше направо потресаващ - чудя се как не се изколихме. Не може да има хармонична връзка там, където всеки иска да бъде алфа и никой не иска да прави компромиси. Някои хора просто не са създадени за семейство.
Бракът е хубаво нещо, но не е за мен. Затова сега съм на системата "friends with benefits", която ме задоволява напълно.
High_voltage написа:
Светът трябва да се промени за мое добро, не аз за негово.
Култов one-liner
wiedzmin написа:
че къв е минотавъра в риъл лайфа
Питам абсолютно сериозно, и не него
Нищо няма да могат да ти кажат - най-вече заради факта, че никой от тях не ме познава и не е контактувал с мен в риъл лайфа. Това е интернет обаче - не може някой да не наплюе някого, па било то и на сляпо.
В реалния живот съм саркастичен, леко надменен интроверт, предпочитащ да прекарва вечерта с книга в ръка, вместо по кръчмите. Гордея се с брадата си и нося очила. Фен съм на Айнд Ранд, Ницше, червенокосите мацки, немската бира и баскетбола. Ай стига толкоз информация, предполагам че вече доби представа

wiedzmin написа:
Стар Уорс/Стар Трек/Байоуеър гийк и безживотник...
Тук щях да напиша нещо действително хапливо, но днес съм на кеф и не искам да се карам с никого.
Само да те попитам, каква точно е логическата връзка между хобито на индивида и неговите възгледи за брака?
wiedzmin написа:
Това само на мен ли ми се струва страшно нередно и някак "леко" комплексарско?
Зависи от възгледите ти. Един пуритан, например, не би се съгласил с мен.
Всеки си има гледна точка. Това е моето лично мнение и не го натрапвам на никого.
"Комплексарско" (както и "нацизъм") е вълшебна дума с неясно значение, обозначаваща всичко което не харесваш. Някой по-язвителен човек би изтълкувал постоянното перчене и показно "лайфърство" на някои хора като избиване на комплекси, но аз не съм такъв грубиян
Между другото, много ме кефи дебатската техника на някои хора тук. Някой ден, когато съм по-свободен, ще намина към София и ще ви разясня едно-две неща за дебатирането - например правилото, че в спор се напада
тезата на опонента, не самия опонент.
Gipo написа:
Иначе не ми се връзва човек, който говори за власт, пари, слава, свобода и тн. в комбинация с учител по история. За мен поне, учител по история е или човек, който наистина би обичал професията си(което изключва власт, пари, слава, свобода...) или пък някой, който го прави временно, с надеждата да издрапа нанякъде. Ама пак не се връзва.
Амбицията и увлечението по академични науки не са взаимоизключващи се понятия. За справка - Наполеон.
Историята я обичам много, но я работих само няколко месеца, колкото да не стоя без работа. В своя защита ще кажа, че повечето просяци по улицата получават повече от средностатистическия учител и то при много по-малко главоболия и унижения.
Butters написа:
С всяко следващо поколение младите стават/ме все по-безотговорни, обезверени,комплексирани и с все по-повишаваща се липса на желание за поемане на важни житейски рискове. На все повече хора единствената им мисъл в главата е да се напият и насмъркат и да викат гръмко "Да го еба в гадния живот", преди да паднат като животни под масата .
Devolution rulz.
Ще ме прощаваш, но това е пълна глупост.
Напомняш ми на оня сановник от древен Египет, който изписал стела с подобен текст - младите са глупави, безотговорни, не почитат родителите си и боговете, светът ще се провали когато дойдат на власт и т.н. Оттогава са минали пет хиляди години и светът не само не се е провалил, а дори е прогресирал. Шок и ужас...
Същото го е чул и бай ти Хемингуей, само преди няколко десетилетия - "Всички вие сте едно загубено поколение!" Същото го чух и аз от баща си.
Всяко поколение си има свои предизвикателства, които трябва да посрещне. Не младите се променят, а възрастните. Мога да напиша дълъг пост за това, но ще е безсмислено. Има един филм,
The Breakfast Club, с един култов диалог между директора и чистача - виж го и ще разбереш.
High_voltage написа:
Ах, как успяхте да покварите и тази тема с говорене за пари?
Каквото и да ти говорят, става въпрос за пари. Житейска максима.
С останалата част от поста съм съгласен, но нямаше нужда да набъркваш и комунизма - сериозно, той не е източникът на всички беди в България.
Ред написа:
Хедонизма не работи. Имал съм години в които съм живял за единия кеф ,но сега когато имам цел и работя върху себе си...
...започнах да предпочитам епикурейството
Ернестин написа:
Ако ще правиш деца с идеята, че ще можеш да ги виждаш (камо ли да са ти подкрепа) след като прехвърлят 20-те, когато си стар и сам, откажи се отсега и си вземи куче.
Култов коментар
За съжаление е вярно - птичките излитат от гнездото и все по-рядко се сещат за теб. Имат си достатъчно свои проблеми на главата. Аз самият не виждам нашите с месеци, въпреки, че живеят на 40 мин. път с автобус. Животът си тече, връзките се разкъсват...
Моридин написа:
Вчера докато се мотаех из Борисовата мернах някаква прегърната млада двойка с дете, тя - опряла глава на рамото му, а той от другата си страна води за ръчичка малко момиченце, към пет годишно. Щастливи и спокойни такива. Педалско или не, но като видя нещо такова и деня ми просветлява. Това е - в смисъл, че т'ва е Нещото. Няма начин да си нормално израснал човек, в нормално семейство, да няма някакви сътресения в живота ти и да не мислиш така. Или ако има - светът си ебава майкта зверски страшно. Мене наистина ме е страх да си помисля, че хора като Минотавъра и High_Voltage си изграждат ей така от нищото подобна нечовешка ценностна система.
Проблемът е, че това е изолиран случай, който не доказва нищо. Разбира се, ако имаш предвид символиката - съгласен съм.
Slightly offtopic: Не знам аз ли съм станал циничен или какво, но като видя такива сцени веднага ме изпълват някакви мрачни подозрения. Много от тези наглед щастливи двойки всъщност водят изключително жалък живот, но си слагат маска за пред обществото. Каквото и да казват романтичните филми, любовта не е най-голямата сила във Вселената - перипетиите на бита често я надвиват.
BTW, постът ти прозвуча леко арогантно - "аз съм прав, вие трябва да сте ненормални или с мозъчно сътресение за да мислите другояче". Не знам за Волтажа, но аз лично съм си изградил тази гледна точка от житейски опит, а не "от нищото", ще ме извиняваш.
Gipo написа:
Ето, според мен парите са необходимост до следната степен - да си спокоен, че можеш да покриеш всякакви непредвидени боледувания и проблеми с член на семейството ти. Да си спокоен, че имаш сигурен покрив над главата си, който си е твоя собственост(не на банката). Да можеш да си позволиш да храниш семейството си с добра храна. Да не правиш компромиси с обучението на децата си. Абе да не ти тежат неща от сорта на "ех, как ще платя тока/парното..", "детето е болно, какво правим..?!?". Според мен това са задължителни съставки.
Това всъщност са ДОСТА пари, както и да го погледнеш. Поне 75% от моите познати не покриват изискванията. Това, което описваш, на теория се води "средна класа", но на практика за нас е лукс.
MetalGearRex написа:
[...]
Евала! Само това ще кажа.