Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Боят пред джамията в София.
Публикувано на: 22 Май 2011 19:49

Тая тема не съм я чел, но определено е адски неприятно като се чува по тея тонколони как някъв ти проповядва на турски :roll: С русенската джамия положението е същото и тонколоните са доста набичени :roll:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 22 Май 2011 20:30

Това е добре дошло за турците, които ще посикат още повече свободи. В много градове без почти никакви мюсюлмани има неизползващи се джамии, като например в родния ми град има точно в центъра, която след Освобождението е нефункционираща като храм, а уж като паметник. Обаче като се понасъбертат малко пришълци и ще кажат - айде имаме си така или иначе тук джамия дайте тонколони и да портазцепим озона. А точно около нея е пълно с жилищни сгради. Направо не ми се мисли. Уважавам чуждите религии, стига да не ми пречат, но това може да прерасне в толерастия и свободия. Преди всичко България е християнска държава и основен етнос (засега) е българският, съставен от предимно християни.

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Публикувано на: 22 Май 2011 21:03

Става въпрос за религионза принадлежност, а не за това дали са вярващи такива :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Публикувано на: 22 Май 2011 21:09

Само като си помисля,че след 30 години може да сме като Албания...ъъъ :crazy:

Профил

Публикувано на: 22 Май 2011 21:27

High_voltage написа:
Джамиите да си седят. Може да забранят тонколоните.

This.

А то имало и бой в ДПС.

А бе, форумо, бях гледал реклами на турски сериали, турски бижута, турски дамски превръзки... Ама не и реклами на Турция. 5 минути по БНТ ми показват снимки ит Турция с голям надпис "ТУРЦИЯ" в сърце, а отдолу - www.goturkey.com.

Discuss.

Профил

Публикувано на: 22 Май 2011 21:29

Цитат:
За жалост обаче, твоето мнение е изключително необразовано. :(
Не мисля че даже е нужно да навлизам в обяснения. Покажи ми един човек който отива с кеф да си плати данъците. Има едно ниво на държавен авторитет който не се нарушава. Имаш много неадекватна представа за "демокрация". Управлението на народа идва от народните представители - парламента. В цялата изпълнителна власт в лицето на министерския съвет, което е на практика държавата, няма народни представители, а всичко е разделено на министерства, за да се фокусира специализацията на тия хора, щото са по-компетентни по ресорите си от народа. Народа избира правителството, а то управлява както си знае, щото никой не прави референдуми за процента на ДДС-то, щото народа няма нужните знания да го определи. Народа е в основата на всичко, но далеч не е най-компетентното звено, за такова нещо дори въпрос не трябва да се повдига. Остави си фискалната и социалната политика в ръцете на народа и до месец ше имаш фалирала държава и умрели от глад пенсионери. Не пиши повече глупости в тая тема, след следващия подобен пост на колене ше ти падна да ти се моля да спреш. :?

Най-лошото е, че точно хората, които раздават квалификации за чуждото мнение и необразованост и смятат, че са по-осведомени, допускат да се изказват без подготовка.

1. Гражданите не избират правителството. Избират народни представители, в случая. Министър-председателят избира членовете на министерския съвет.
2. "Управлението на народа идва от народните представители - парламента". По Конституция - да. На практика, законодателната и изпълнителната власт се осъществяват от един и същ орган - Министерски съвет. В него е законодателната инициатива, управляващите формират парламентарното мнозинство, министрите издават подзаконовите нормативни актове по изпълнение на закона. Парламентът утвърждава по команда.
3. "Народа далеч не е най-компетентното звено" - така е. Само управляващите в цялата страна имат компетентно мнение. Гражданска позиция в България, макар слаба и нечута, има. Проблемът е, че не й се дава гласност. А в модерните демокрации тенденцията е към даване на повече възможности за пярко участие на гражданите в управленския процес.

Не се заяждам. Личи си, че учиш или право, или икономика. Ако е икономика, ти е простено донякъде. Ако си правист, обаче, за изказвания, подобни на този, ще те скъсат на поне три изпита. Отделно с какъв тон ги пишеш.

Не се заяждам. Тъжното е, че хора с подобен изказ се сдобиват с високи постове. И въобще не са най-лошите, както се вижда от темата.

Профил

Публикувано на: 22 Май 2011 21:32

Цитат:
"А ние в нашето село, се събрахме всичките турци, изгонихме ходжата и превърнахме джамията в партиен дом. И да знаеш, Петко, вътре каквото е широко, какви хубави танцови забави устройваме!"

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 22 Май 2011 21:49

Цитат:
До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство", ще преобладават етносите на циганите и турците.
Това показват данните от проучване на неправителствената организация "Център за демографска политика".
През 2030 г. ромите у нас ще бъдат два милиона, турците – един милион, а българите – 3 400 000.
През 2100 година прогнозите показват, че при население на България от 10 млн. души българите ще бъдат едва 300 хиляди, ромите – осем милиона, а турците – 1,5 млн. души.
Тази картина ще стане реалност, ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки, предупредиха от организацията.
Като основен проблем изследователите посочват дебългаризирането на обществото. Българите все повече загубват културната си идентичност. Кръщават децата си с чужди имена, чалгата все повече се разпространява, а в политиката навлиза циганският манталитет – тарикатство, кражби, безчестие.

Цитат:
За периода от последното национално преброяване в началото на тази година и предишното от 2001 г. населението на България се е стопило с 581 750 души, което прави средногодишен темп на намаление от 0.7 %. Това показват първите експресни данни на Националния статистически институт (НСИ) на базата на преброяването. Отрицателният приръст се дължи както на ниската раждаемост и относително високата смъртност (на първо място в ЕС), така и от емиграция извън страната.
Данните бяха представени във вторник от председателя на НСИ доц. Мариана Коцева.

Очертава се до някакви си 30-40 години българите ще сме малцинство в собствената си страна. Тези от нас, които още не са напуснали завинаги страната ще сме зверски репресирани от управляващите про-ислямистки партии и тероризирани циганските банди.
Това звучи като някакъв пост-апокалиптичен сценарий, но това са реалните последици, които имат покритие дори и сега. И това не заради някакви задгранични конспирации на тайнствени организации, ами заради... собственото ни малодушие и безхаберие, което предоставя възможност на развитие на такива обществено вредни паразити.
Срамота е думата малцинство да бъде мръсна и обидна. В България има сравнително големи еврейски, арменски, бесарабски малцинства, които не се оплакват нито от липса на права, не чакат помощи, нито вършат безчинства или застрашават националната идентичност. Евала на Милошевич в това отношение, че се изправи с твърда ръка срещу проблема и ми е жал, че тия от ЕС са такива гейтаци.

Профил ICQ

Публикувано на: 22 Май 2011 22:10

Аз написа:
Става въпрос за религионза принадлежност, а не за това дали са вярващи такива :arrow:

Ти умствено изостанал ли си или просто пишеш без да мислиш, каквото ти падне?

И как изобщо в 2011 говорите за религия!
Нема друг такъв народ, баце.
През цялото ми пребиваване в Швейцария, където са приплетени всякакви разбирания,
никога никого не съм чул да обсъжда своите вярвания,
освен един сектант, "свидетел на Йехова", ама тях не ги броим.

Освен това, как може тука всички да се делят на българи, турци и цигани,
като по документи сме все българи, освен това все сме хора!
Проблемът е не само да накараш другите етноси да разберат, че са като нас,
ами да накараш и "истинските българи" да го разберат.
И не "щото трее сме европейци", а щото трее сме човеци.
И в Женева има реклами на Испания в кината преди да си гледаш филма,
ама не реват колко това им унищожава... нещо си.
Защо? Защото са по-глупави от нас, нали? И сигурно затова си живеят по-добре.
Немаше да пиша, ама реших да кажа на Аз колко е плиткоумен,
па после требаше да си довърша мисълта и да ви го кажа и на останалите.

П.П. Фен съм на полу-директната демокрация (защо ли), отдавна не им е рано на българите.

Профил

Публикувано на: 22 Май 2011 22:23

Вземете прочетете за конете в Париж :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 23 Май 2011 14:03

frik написа:
Най-лошото е, че точно хората, които раздават квалификации за чуждото мнение и необразованост и смятат, че са по-осведомени, допускат да се изказват без подготовка.

1. Гражданите не избират правителството. Избират народни представители, в случая. Министър-председателят избира членовете на министерския съвет.
2. "Управлението на народа идва от народните представители - парламента". По Конституция - да. На практика, законодателната и изпълнителната власт се осъществяват от един и същ орган - Министерски съвет. В него е законодателната инициатива, управляващите формират парламентарното мнозинство, министрите издават подзаконовите нормативни актове по изпълнение на закона. Парламентът утвърждава по команда.
3. "Народа далеч не е най-компетентното звено" - така е. Само управляващите в цялата страна имат компетентно мнение. Гражданска позиция в България, макар слаба и нечута, има. Проблемът е, че не й се дава гласност. А в модерните демокрации тенденцията е към даване на повече възможности за пярко участие на гражданите в управленския процес.

Не се заяждам. Личи си, че учиш или право, или икономика. Ако е икономика, ти е простено донякъде. Ако си правист, обаче, за изказвания, подобни на този, ще те скъсат на поне три изпита. Отделно с какъв тон ги пишеш.

Не се заяждам. Тъжното е, че хора с подобен изказ се сдобиват с високи постове. И въобще не са най-лошите, както се вижда от темата.

Нещо издребняваш май. :lol:
Ясно ми е, че не се избират министри чрез избори, а се назначава председателя да състави правителство. Не е до ученето на право, това се очаква да се знае от обща култура. В цялата тема говорим за принципите на демокрацията, не практическото й изпълнение. Все пак фиктивността на повечето демократични принципи е единственото нещо в поста на High_voltage, за което не съм се хванал.
Може би мнението ми тук е малко вулгарно, но не виждам много място за пряка демокрация в общество със няма и 30% вишисти и толкова висок процент неграмотни. Не можеш да очакваш политическа адекватност от човек който цял живот е садил тютюн и слиза до града за празници, нали?
Иначе си прав, уча и икономика и право, но в правото съм едва първи курс, та знанията ми, признавам, са повече теоретични. :oops:
Иначе като си видя оценката по избирателни системи и процедури ще я оповестя, или обнародвам в държавен вестник когато се сдобия с подходящия пост. :D

AcTivE написа:
Цитат:
До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство", ще преобладават етносите на циганите и турците.
Това показват данните от проучване на неправителствената организация "Център за демографска политика".
През 2030 г. ромите у нас ще бъдат два милиона, турците – един милион, а българите – 3 400 000.
През 2100 година прогнозите показват, че при население на България от 10 млн. души българите ще бъдат едва 300 хиляди, ромите – осем милиона, а турците – 1,5 млн. души.
Тази картина ще стане реалност, ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки, предупредиха от организацията.
Като основен проблем изследователите посочват дебългаризирането на обществото. Българите все повече загубват културната си идентичност. Кръщават децата си с чужди имена, чалгата все повече се разпространява, а в политиката навлиза циганският манталитет – тарикатство, кражби, безчестие.

Знаеш ли че цитираш изявление на "Център за демографска политика", което не е нито звено към НСИ, нито дори част от социологическия институт към БАН. Това е една социологическа агенцийка която и аз и ти можем да си отворим, със седалище в Бургас, под направлението на телевизия СКАТ, които са, или поне бяха по време на изявлението, под егидата на ПП Атака. Фактологическата стойност на тази простотия е никаква. А да възхвалиш Милошевич е просто тъжно. Правистче си, знаеш какво е да те съдят в международния за престъпления срещу човечеството. Мен ми е жал че е умрял от инфаркт в килията си, а не е закопан в септична яма. Не виждам оправдание за подобни бруталности, каквато и привидна кауза да следва.

High_voltage написа:
The Grim Reaper написа:
Остави си фискалната и социалната политика в ръцете на народа и до месец ше имаш фалирала държава и умрели от глад пенсионери.

Това ме устройва, държавата да се провали. (y)

Дебиле, аре спри се вече бе деба мама му :!:
Държавата да се провали не означава да й се смени правителството или изцяло парламента. Означава да стане неконкурентоспособна и да забави развитието си спрямо средния темп на региона, което означава жесток спад в стандарта на живот. Освен ако не си някой тъповат анархист, наистина, започни да мислиш преди да пишеш.

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 23 Май 2011 17:53

High_voltage написа:
От доста време българската държава има повече нужда от българския народ, отколкото българският народ има нужда от българската държава. Искам ново начало.

За анархия е рано още. Жалко, че сме близко до Гърция само географски, а не и по гражданско общество... Гледай там какви бунтове за чудо и приказ стават... А ти ги обвиняваш, че си развяляли имиджа и Европа щяла да им се разсърди :lol:

Господарите в Гърция сгафиха, и на народа не му изнася. Дреме им на кура за имиджа. Ако ще и до дрипи да се сведат, ще изметат боклука.

Това ме връща на темата за костюмарството... Ти поддържаш мнението, че е важно да си издокаран, а вътрешното е несъществено. България е много ебана отвътре. Дори тая грозотия с боя при джамията да не се беше случила, това нямаше да значи, че сме по-достойни за издиганата в култ от теб европейска идентичност.

Ти си бил голем държавник. Много ги разбираш нещата. Ново начало вика... В този пост няма да ти кажа да спреш да пишеш глупости, а ще се примиря че си бесно тъп. :cry:

Иначе до Гърция и по гражданско общество не сме по-назад. Взе да ми писва модерното твърдение за народното овчедушие, ама аз пари ше заложа, че в ситуацияа на гръцката икономика, реакцията в българия ще е почти идентична. Тоест слабоумна, но все пак, подобна.
Апогея на твоята олигофрения го достигна с думичката "имидж". Къде съм споменал аз имидж? 10.5% от БВП дефицит и 328 милиарда евро дълг, или 142% от БВП за 2010 въпрос на имидж ли са? Това означава продукция за година да се изхвърли за външни плащания и нищо друго, а като говорим за БВП, по-голям вредител за дефицита от бунтовете "за чудо и приказ" - няма. И до дрипи да се сведат, с дрипите парите няма да ги върнат, а директно ще си фалират, барабар със "изметения боклук". Колкото до сърденето на Европа, влиянието на гръцката икономика върху паритета на еврото е основната и вече единствената причина Европа да не е оставила Гърция да фалира и да потъне там в което от моренцата си избере. Народа иска да спрат да го гърчат, МВФ иска още по-строга политика, а ти ми говориш за имидж и сърдене.
Не очаквам от теб да знаеш какво означава думичката "имидж" в икономически смисъл, но като започна темата - ще ти обясня. Кредитния рейтинг на Гърция в момента е B+, което е изключително лайнарска оценка. Главната цел на Гърция в момента е да си оправи публичните финанси, за да се задвижи икономиката, част от което е и подобрението на "имиджа" си на международните пазари, и да излезе от помощните механизми на МВФ. Какво ли ти разбира на теб главата от всичко това, пиши си там за нуждата от дръжава, нови начала и сърдене. Дори не разбрах каква жалка философска педерастия ми написа в края на поста си за несъществеността на вътрешното. Целия този пост ти говоря за връзката между вътрешното и външното. Просто не си от най-умните май. Отказвам се да споря повече с теб в тази тема. :(

Толкова за Гърция, БЕЗ OFF TOPIC И SPAM :!:

Надето ex-Михайлова Нейнски за случващото се на политическата сцена

Някой изсра нещо за религиозна принадлежност. Глейте ся момци, аз съм по природа жесток атеист понякога, и честно да ви кажа ме дразни както някой да ми пее на арабски, така и църковен джангър по няколко пъти на ден. Звука от удрянето на метал в метал ми е неприятен, точно колкото колоните на минаретата. Дразни ме да слушам литургичната интонация точно колкото и разревания ходжа мрънкящ нещо на вселослушание. И дори няма да обяснявам тъповатостта която виждам в това да получиш ерекция от резонанса на дрънчащи железа, или да опреш чело в чергата и да надигнеш гъз в ебателна поза като някой си там възхвалява някви божества и прилежащите им пророци.

Точно толкова глупаво ми се вижда и да признавате че не вярвате, но имате религиозна принадлежност. Може да вярваш и да ходиш сека неделя да се молиш, може в църква да стъпваш само по великден, ама и да не вярваш, и да имаш някаква принадлежност, бас ловим че църковните ритуали и традиции и вие не ги спазвате. Тогава каква е причината толкова да ви дразни джамията, а църквата да не ви пречи? Обяснението с българската християнска държава е нелепо - установено е по закон че всеки има право на свое си вероизповедание и ше си се моли както си иска. Остана пък и народността да ти определя вярата, еби му майката и олигофрения. Аз лично виждам само едно обяснение на това що църквата ви е все тая, ама джамията ви дразни жестоко, и това е проста, елементарна нетолерантност. Аз в съзнателния си живот тая джамия веднъж не съм я чул (за разлика от всички църкви, нали), само веднъж минавах с колата по Мария Луиза и видях бая народ отпреде и загрях, че тия тъмни субекти с мустаци явно са там да се молят, ама беше тихо като минавах. Аз обаче не мога да тръгна да обяснявам пред народа как ме дразни звъна на камбаните. Затова не го правя нито за камбаните, нито аз минаретата. Да си се молят ако искат. Молете се и вие. Ако искате. Лъснали сме по гол гъз, вероизповеданието ли е националния проблем?

Иначе ислямиси в България не виждам как да има. Аз досега тук една бурка не съм видял, няма никакви свидетелства за фанатично следване на ислямските канони. Все пак мюсюлманите тук са необразовани и нискоинтелигентни далечни братовчеди на Турция, която пък е най-либералната ислямска република, и в нея религиозни екстремисти също няма. Всичко е предизборна кампания, и то от ония, жалките.

Профил ICQ

Публикувано на: 23 Май 2011 20:18

Много добре казано :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2011 20:55

Той се обиди като му казахте ,че е арогантен и сега иска да се поправи :lol:

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 23 Май 2011 20:58

Ред написа:
Той се обиди като му казахте ,че е арогантен и сега иска да се поправи :lol:

:cry:
Казах си че в тази тема никого няма да храня и пак се осрах... :?

Профил ICQ

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 23 Май 2011 21:02

Имам чувството, че преди да отвориш всяка нова тема си повтаряш това, ама все не устояваш на изкушението да нахраниш поредния нещастник изправил се на пътя ти :D
Поне не дрънкаш ей-тъй, колкото да се намираш на приказка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2011 21:15

Dexter написа:
Имам чувството, че преди да отвориш всяка нова тема си повтаряш това, ама все не устояваш на изкушението да нахраниш поредния нещастник изправил се на пътя ти :D
Поне не дрънкаш ей-тъй, колкото да се намираш на приказка.

Ахахахха, а ти какъв си путкопоклонник.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2011 21:18

Мразя да се занимавам с дебили. За това с грим не споря :lol:
Съветвам ви и вие да направите същото-той ще изтърси две некомпетентни мнения, ще изтъкне очевидното, наричайки всички дебили, ще се разплаче като никой не му отговори и няма да имаме повече грижи :lol:

@Декстър
а бе мизернико сливески, не ти ли писна да лижеш гъза на разни форумни величия, особено па на грим дето му е през хуя за тебе? Баси мазохистичното педерастче дето си.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 23 Май 2011 21:23

Може с Grim Reaper да се каним да се бием през няколко месеца, ма като говори верни неща - ще мълчите. Щото може и невинаги да съм му на мнението, wiedzmin-e, ма веничките е са ше си резна, на момента, ако тебе съм те видял веднъж да кажеш нещо по-смислено от най-голямата тъпня на Ерик.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 23 Май 2011 21:25

Не лижа гъза на никого, просто виждам ясно кой в тоя форум има акъл в главата, и кой е безмозъчен тъпак като вас двамцата, изходчо и оня другия, дето го хранят с лекота...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost