Заглавие: Re: Demotivational posters gallery [архив с постерите на 34 Публикувано на: 18 Май 2011 19:07
Баща ми, бидейки гинеколог, има някакви сетове от игли за акупунктура, от които навремето се интересувал, но в крайна сметка не се занимавал. Прочее, в Щатите доста дерат за медицински услуги, при все че имаш здравна застраховка. Когато аз си нарязах пръстите, на 60-тата минута си тръгнах от Пирогов анестезиран, дезинфекциран, зашит и превързан с добро отношение.
Подобен случай на българин на бригада в Щатите - порезна рана от ножица на палеца. Много кърви. Приет е в спешното на болницата, сложена му е сребърна сол и е превързан. Цена - към 200 долара. Казали му, ако продължава да кърви, да дойде пак. Вика, аз ако бях останал за няколко дни, щях да платя хиляди.
Сещам се за филма Sicko на М. Мур, дето един си отрязва два пръста и му искат за единия 10 бона, за другия - 3 бона. И той има пари да плати само за единия. И му възстановяват само единия пръст. Егати копеленцата.
Аз не разбирам, ако си хирург и знаеш какво трябва да се направя, за да помогнеш на този нещастник, дошъл при теб, в случая твоя пациент - можеш да му зашеш съдовете, мускулите, нервите и да му позиционираш срязаните кости - що да не го направиш. Велико е.
___________________________________ Коя си ти и какво ти е специалното? Хубава си. Но красотата е често срещана в природата. Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите. Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
|