Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 14:23
Напоследък много е наболяла темата за това как икономиката и размера на заплатите ни са на едно от последните места в Европа. Истината е, че правителството няма какво да направи по този въпрос - трябва да го направим ние. А пътят към масовото увеличение на стандарта ни на живот е като произвеждаме, тоест, работим повече. Колкото повече работим, толкова повече пари ще имаме. Ето ви един пример от живота:
Който е гледал американския филм Office Space е забелязал, че във фирмата, в която главния герой работи има адски много работещи хора заедно с него. И всички те заедно работят с компютри, нови технологии и прочее и имат супер висока произодителност, а от там и висок стандарт на живот.
От друга страна, във филма "Боговете сигурно са полудели" виждаме техните събратя африканци как живеят в една проста колиба и дори нямат ток. Защо ли? Ами защото докато събратята им отвъд океана работят в офиси, нашите африканци се разкарват из природата, свирят на бутилки от кока кола и си палят огньове. Тези хора, вместо по цял ден да се излежават в разните си там палатки сред природата е добре да си намерят работа.
Виждате ли как, с един прост пример от всекидневният ни живот излиза, че всички трябва да работиме повече. За съжаление обаче повечето българи вместо да си намерят работа си стоят вкъщи и не правят нищо и затова безработицата в България е толкова голяма - над 20%, а БВП-то ни е по-ниско от това на Никарагуа и Парагвай.
И положението ще става все по-лошо, защото цифрите сочат, че безработицата рязко се е повишила през последните 2 години.
|
|
|
|
 |
Ред
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 14:27
И ти затова всяка вечер от 6 си на магистралата
|
 |
Warbringer
|
 |
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 14:28
Леле, боже... Абе ей, тука и деца влизат бе, някой ще вземе да те вземе на сериозно. Бах'та къв си кух, мама му стара...
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 14:38
Warbringer написа: Леле, боже... Абе ей, тука и деца влизат бе, някой ще вземе да те вземе на сериозно. Бах'та къв си кух, мама му стара... Хах! Кух?! Аз съм човек, прозрял истината за България, нещо, в което вие тънете в неведение  Аз съм бил кухия 
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 14:44
Забелязвам в последно време масова тенденция по форумите, да се правят по няколко теми за България - колко сме зле, колко е зле икономиката, колко се ниски заплатите и подобни и всеки се оплаква незнам си к'во си.. викам да се спрете, на всеки му е ясно че "държавата е абдикирала"... смисъл от дискусии никакъв, нито ще налеете акъл на някой в главата нито ще подобрите положението в страната 
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 16:33
Не мога да зацепя защо винаги като има някакъв проблем ТРЯБВА ДА СЕ ОБВИНИ ПРАВИТЕЛСТВОТО. Ниски заплати-аре да протестираме ПРЕД ПРАВИТЕЛСТВОТО. АБЕ ЕЙ, КУХИ ЛЕЙКИ, ОТДАВНА ПРЕМИНА СОЦИАЛИЗМА, КОГАТО ЗАПЛАТИТЕ БЯХА РЕГУЛИРАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО. ТЕ И ДА ИСКАТ НЕ МОГАТ ДА ВИ ОПРАВЯТ ЗАПЛАТИТЕ, НАЙ-МНОГО ВАС СА ОПРАВЯТ. Тъпанари, всеки задник иска да стане CEO, Marketing Manager, Board Director и други неща, ама ОСНОВНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПОНЯТИЯ ВИ БЯГАТ ГОСПОДА!!!!
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 16:43
Постът на OP е пълното безумие, разбирам защо го е написал с нов ник  Успокой се бе, King 
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 18:59
Много са ми забавни такива люде, които живеят във научнофантастичните филми и не виждат реално нещата, като въпросния автор...
___________________________________ Трева в котенцата...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 19:55
OP е гигантски педерас. inb4 404
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 20:52
ан*лен агресор написа: Warbringer написа: Леле, боже... Абе ей, тука и деца влизат бе, някой ще вземе да те вземе на сериозно. Бах'та къв си кух, мама му стара... Хах! Кух?! Аз съм човек, прозрял истината за България, нещо, в което вие тънете в неведение  Аз съм бил кухия  Ти си глупак, моето момче, замълчи, за да не ти го повторят още сто и двайсет пъти.
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
Asriel
|
 |
В момента играе: GTA IV
|
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 22:26
България е едно малко клонче от световното дърво..
___________________________________ все аркадаши сме
Krieg
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 22:31
Krieg написа: България е едно малко клонче от световното дърво..  С десети свят - Bulgarheimr.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 09 Мар 2011 23:46
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Икономическия лек за България Публикувано на: 10 Мар 2011 12:47
Vermic написа: 
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|