Автор |
Съобщение |
OhMyGosh
|
 |
В момента играе: HL2DM; CRYSIS2; QUAKE 4; TRACKMANIA; PORTAL
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 09 Мар 2011 04:45
yay, очаквах весели коментари, че да ги чета, докато пуша:P @creator- именно този вариант приемам за най-реалистичен - нещо като безкрано пространствено измерение, където ВСИЧКО (буквално) съществува, или някога ще съществува (тъй като е постоянен, вечен ХАОС), разделено чрез "материя" която нито има маса, нито е в движение - тоест "нещо", през което никакъв вид информация не може да премине, така, че даже и да падне дърво някъде, то да не може да се разбере(въпреки, че то ще си съществува де). За съжаление обаче само можем да гадаем, именно това е истината, че това, което на нас днес ни се струва като "космическа технология" всъщност е една покъртително малка част от това, което може да бъде наречено "всичко".. Незнам даже може ли да се нарече материя.... Само едно знам - че няма нито една теория, която да подкрепя тезата, че всичко е предвидимо... Засега... Което май ме радва, не съм сигурен и аз... Защото въпроса "Дали наистина притежаваме силата на избора, или това е поредната илюзия, ако всичко е предвидимо?" направо ми изяжда наркоманския мозък:P Също така, въпрос, които ме глождаеше наскоро, бе спрямо какво скоростта на електромагнитните вълни е 300 000 км/с ?? Все пак, скоростта на механичните вълни се определя от плътността на материала, през които преминава, а ако този материал вече е в движение спрямо "нещо", то тогава скоростта на "нещото" спрямо звука в движещия се материал ще е различна.... За съжаление все още не съм намерил материал по този въпрос, а и в никoй учебник не пише подобни "маловажни" неща... Или аз съм пропуснал.. Все пак, всичко е относително. Ако някои изрита топка, а аз тичам до нея, тя не се движи спрямо мен.... В смисъл, ЕМ. вълните трябва да имат нещо като "релса", както звука - плътна материя, но пък на местата, където уж няма материя, пак съществуват електрически заряди, което вероятно означава, че наистина има някаква среда, различна от наш'та материя, която позволява на частиците да се движат по нея, т.е скороста им спрямо нея да е 300 000 км/с . Всъшност единственото, което засега сме наблюдавали да спира ЕМВ, са големите заряди материя(маса+/-скорост)... Интересно какви други "среди" съществъват освен материялната...??? В смисъл, примерно, ето - земята ни се движи около слънцето. То около центъра на галактиката. Тя пък се отдалечава от центъра, където е бил големия взрив. А ако приемем, че центъра на големия взрив е статичен спрямо заобикалящата ни междузвездна материя (а даже и да не приемем), то значи светлината, която идва на земята, макар и от някои статичен спрямо нас източник (примерно казано; иначе няма такива, of course silly), може да се забави, или увеличи с доста. И следователно честотата ще се промени, което ще рече, че цвета (най-малко) ще се промени! Говоря за статичен спрямо нас източник, не за отдалечаващ/приближаващ се! Хората използват този метод с определянето на промените в статичните честоти, за установяване на галактическото разширяване, само дето там не са статични обектите (само се отдалечават с непроменлива скорост, или по-точно с експоненциално (или кубично не съм сигурен, но във всички случаи пропорционално) отдалечаване), и точно от там ми идва чуденето - ако наистина е прецизно, това означава, че материята, през която светлината се движи, за да стигне до нас е статична спрямо планетата ни! Което е невъзможно разбира се, и означава, че много греша някъде... Но само факта, че до нас достига непроменяща се във времето ЕМ честота говори, че и мястото ни спрямо "средата-в-която-се-движат-ЕМВ" е статично!!! Ако не беше, щяхме да наблюдаваме някакво цветно шоу над главите ни, постоянно... Просто не си го обяснявам, даже и анимирани схеми си правих, и пак не разбирам къде е проблема. Освен, ако материята не е определяща за скоростта на вълните (или по-точно - определяща, но в междугалактическия космос материята да е безкрайно разредена), та само от заряда при излъчване (инерция все едно), то само тогава излизат сметките....
А вече относно времевото измерение, това ми е толкова чуждо и необяснимо, че даже и не смея да се опитам да си представя wtf is this all about
айде аз да хода да се напушвам, че съмна. Поздрав от по 1 дръпка за сички, дето се кефат да ги болят мозъците:
___________________________________ АКО ИМА КУЕЙКЪРИ ИЛИ ДРУГИ ЯКО ЗАРИБЕНИ ПО OLDSCHOOL ARENA FPS-ИТЕ - http://www.facebook.com/ohmy2
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 09 Мар 2011 09:03
пак ли бе 
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 09 Мар 2011 09:56
Ще цитирам себе си от една друга тема на същия този индивид: Gipo написа: Авторът има проблеми със самочувствието в следствие на това, че никой не му обръща внимание, явно. От време на време събира сили и изсира нещо във форума, та ние останалите да му се чудим на разсъжденията.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
D3v1r0
|
 |
В момента играе: Ace of Spades, Minecraft, Battlefield 3, Skyrim
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 09 Мар 2011 15:42
|
|
|
|
 |
OhMyGosh
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 10 Мар 2011 06:44
Ако обещая да влизам по-често обещаваш ли да ми се изкефиш. Хаха, или не : "Олеле, разкрит съм, сега как ще скрия руменината от монитора..."
___________________________________ АКО ИМА КУЕЙКЪРИ ИЛИ ДРУГИ ЯКО ЗАРИБЕНИ ПО OLDSCHOOL ARENA FPS-ИТЕ - http://www.facebook.com/ohmy2
|
|
|
|
 |
jaeger
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 11 Мар 2011 23:28
^ tl;dr я
|
|
|
|
 |
OhMyGosh
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 13 Мар 2011 09:21
Всъщност това, което исках да кажа, но с 2 думи, е че е възможно да не сме истински съзнателни, както си мислим, ако всичко е материя, следваща някаква закономерност, ами просто "решенията" ни да представляват "естествено механично развитие на заобикалящите ни обстоятелствата, спрямо характеристиките им", тъй като все пак мислите ни представляват единствено механични, микроскопични процеси в сивото ни вещество, които следват физичните закономерности, тоест нищо не е случайно, всеки импулс от всяка наша мисъл представлява калкулиращ процес (стартиран от предишен подобен и т.н. и т.н.), изчисляващ (преценяващ) новопостъпилата информация спрямо насъбраната такава, с една единствена цел - облагоприятстване на средата, в която мозъка, и тялото към мозъка живеят. Тъй като, за да можеш да наречеш нещо съзнателно, или интелект, то трябва да съдържа поне някакъв хаос, тъй като ако всичките му решения са базирани грубо на заобикалящите фактори, то то не се различава от машина. Така, както е при игрите - в последно време се стараят да ги направят все по-малко скриптирани, тоест да бъдат по-малко предсказуеми, но в края на краищата винаги ще са предсказуеми, просто ще е по-трудно за нас да го предскажем, тоест невъзможно е да се направи истински непредсказуем script - за да се направи, ще е нужна вид анти-материя, която не следва правила (закони), ако въобще съществува такава. Същото е и при нас - ако съществува подобна изчислителна технология - то тя би могла съвсем реално, да изчисли всяко наше движение или мисъл, или глобално събитие, всичко - естествено, при положение, че никое съзнателно същество не се добере до нея, защото с всяка приета към персона информация, от тази технология, ще променя бъдещето му всеки път, което не е парадокс, ами естествен ход на събитията, тоест ако има такава машина, и някои види бъдещето с нейна помощ, то бъдещето на този user ще е различно. Но всичко това, само при положение, че всичко в тази наша "среда" следва някакъв вид закономерност.
|
|
|
|
 |
OnePageLife
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 13 Мар 2011 12:24
Твърде объркано пишеш или просто си се надрал като магаре. ;] Това което се опитваш да си обясниш няма да стане. Ще се дооплетеш. Твърде много си се заровил в материалната част на човешките механизми. Мисълта и съзнанието не са съставени от материя. Мозъкът е и следователно за да обработва информацията, мислите са преобразувани в електрични импулси за да са съвместими с нашия "хардуер". Има много книги изписани по тази тема. Като ти е толкова интресно хвани и прочети, за да си изградиш някаква концепция. Това произволно подхвърляне на размишления няма да те доведе до никъде.
___________________________________ humanity... it is a thing, that is not meant to last...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 13 Мар 2011 16:34
@OhMyGosh, кажи ми честно всичко това OC ли е или поредната копипаста?
|
|
|
|
 |
OhMyGosh
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 13 Мар 2011 17:51
Ами книгите които ми предлагаш по тази тема са също мнения на автори, не са нещо по-различно, само защото имат издател. За сега няма как да са открили отговора, все пак става въпрос за частици, по-малки от кварките. Ами, аз мисля, че колкото билярдните топки имат "съзнание", толкова и ние имаме. Просто границата е неясна, или по-точно няма такава. Защото ние сме започнали също от малки-малки и прости органични нещица (не им знам точно името, но май амино-киселините са най-прости), подобни на растенията, чийто растеж и живот е механизиран, както знаеш, и всяко тяхно движение, прибиране или обръщане на цветовете представлява не решение, ами чисто и просто механизиран процес, воден от друг процес, породен от трети, и така нататък. За да осъзнаеш феномен от подобен род е нужно нещо повече от обикновен интелект, и нещо много повече от днешния тесен мироглед. Все пак човек целия си "съзнтелен" живот е живял с убеждението, че той е нещо изключително. Трудно е да се проумее, че всъщност всичко около нас е създадено от обекти, които никъде не губят енергията си, всичко се предава. Още повече да си представиш, че цялата тази информация би могла да бъде изчислена, че даже и да видиш бъдещето! Но истината е, че знанията, които човечеството е натрупало до този момент, говорят само едно - всеки материален обект има скорост и/или маса и енергията никога не се губи - от там на татък вече ще ти трябва доста асоциативна и механична памет за да осъзнаеш какво означава това. Да, ние представляваме по-малките отделни частици, които представляват мозъка ни и неговите функции, те пък от тяхна страна всяко от тях изпълнява просто по самосебе си физично действие, като калкулация, и хоп- ето ти съзнание. Просто цялата тази съхранена информация, която е насъбрана в мозъка ни, е свързана взаимно, и тъй като мозъка ни има устройство, което е много подобно на оперативната памет при компютрите, устройство, което осъществява непрекъсната връзка между различните видове информация, та факта, че ние притежаваме също така и информацията за това, че този мозък е под директен контрол на същата тази информация, и това поражда емоция в нас, която ние оприличаваме със "свръхестествена". И оттам идва емоцията, която ни кара да се чустваме "съзнателни". Все пак света е голям, а и много време е минало, образуването ни е неизбежно, въпрос на време е. Не е нещо анти-материално, или ненормално. Всяка частица си следва пътя, зададен и от ограниченията на физичните закони, които ограничения са били породени от предишни и т.н. Ние си мислим, че ни се ебе, но то всъщност е вследствие на сложни, неосъзнавани физични реакции. Ние си мислим, че ние искаме да завием наляво по улицата, но всичко това е просто отговора на задачата, сметната до тук, до това са ни довели обстоятелствата, които пък са били образувани от предишни обстоятелства.... Просто елементарно е за някой да го осъзнаят, но за други е неудобно и само заради това изглупяват. Не е проблем, че не искат да го приемат като правилно, проблема е, че въобще не искат да го приемат като вариант, а няма как да знаят кое е вярно и кое не, така че във всички случаи грешат. Така, че недей да бъдеш и ти от тях, ами просто се опитай да допринесеш с нещо, ако усещаш, че можеш Както казах, при еднакви обстоятелства и еднакви "съзнателни" организми, стечението на събитията ще бъде 100.000.000% еднакво, но пък е невъзможно това да се установи на практика, отделно не знаем все още със сигурност всичко ли следва закони наистина, или има и хаотични частици, нещо, което вече човек не би могъл да си представи, ако ще и да го ъпгрейдват. :Д Всичко е игра на топчета, с цел развитие, а какво развитие иска от нас "създателя", това те първа ще го мислим. Но засега ни показва само как да оцеляваме. Явно е намислил нещо белобрадия:) Белобрад иддяд ахах (иддяд - god mode) Всичкото това по-горе е просто мое мнение, мнението на един доста различен човек, различен с това, че никога не се повлиявам от чуждите мнения, и винаги гледам само фактите. Наистина уникален, в смисъл единствен, а не велик. И материали не съм чел много по темата, но се подразбира, че още сме доста назад, и ако има материали, те ще са повече мнения и разсъждения, нещо което имам в доста по-големи количества от всеки друг. А на един разумен човек, всичко, което му трябва като предавано знание, това е математиката. Всичко е математика. Философията е мнение, мненията се градят на различните виждания за логичното, логиката е механика, а механиката е математика. Елементарно. Единствените материали, които чета, представат предметите, които трудно биха могли да бъдат изчислени, като например открития, или пък сложни формули, които на сам човек ще му трябват няколко живота. С две думи, което е невъзможно сам да установиш, или е времеемко. Например как да откриеш лицето на квадрат или кръг не е нещо, което трябва да се зубри. Нито пък програмиране (най-много основното, за спестяване на време)... Винаги сам съм откривал откритото, което ми е помагало да разбирам по-добре механизмите на действия. Не случайно минах през хероин и метадон. В часовете по математика бях най-добър, тъй като никога не учех, за математиката не ти тябва, ако си достатъчно интелигентен. До 8 клас винаги сам съм пре-отркивал сложните формули за изчисления и то в дните на контролните работи. Това е нормалното за мен, не се хваля нещо, напротив, имам се за изключително неефективен и пре-емоционален (което е най-лошото), никога не съм желал да живея, да съм в съзнание. Правя го единствено защото съм длъжен. Та такъв тип човек съм, да знаеш това ще ти помогне да ме разбереш надявам се! P.S Че мислите да не са някво облаче анти-материя (хаос), съвместима с нашата материя, нали ако попадне някакъв друг вид материя (или НЕЩО на простодушен език) в нашата строго материална среда, нали то ше стане чудо, то атомни бомби съществъват звезди разцепват, пък камо ли някаква анти-материя да попадне ей-така, дето ем може да прави връзка с мозъка ни (обменят си информация), а па разбираш ли, да не може да се засече!!:))) Това вече и в дневниците на баба ванга няма толкова фантастично... Все пак това си го чувал само като мнение, а незнам какво трябва да ти се е случило, че да го приемеш толкова насериозно, даже да защитаваш, че "мислите" са облаче анти-материя над главата, като по анимационните филмчета.... То и аз не твърдя нищо, но показвам фактите... Ако има нещо в главите ни, повече от видимото, то трябва да може да се установи. Ако си чел физика, ще знаеш, че няма скрито-покрито. Няма случайни неща. Всяко нещо си има траектроия, ще остави следи, ще влезе в контакт с друго. Няма скрито. А даже и да има такова, то пак следва физичните закони, то не може да извади някоя "мисъл" просто от нищото, ей така, без логика. Материята може единствено да следва зададения и някога "motion", нищо повече, няма такава частица, която сама да изважда информация от нищото, че да може сама да взема макар и микроскопични решения. Просто няма никъде такова. Btw ако някъде звуча агресивно и обидно, то се извинявам, нямам за цел да обиждам:))
|
|
|
|
 |
OhMyGosh
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 13 Мар 2011 17:52
Всичко е от душата бе man, нема лъжа нема измама:))
|
|
|
|
 |
jaeger
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 13 Мар 2011 20:25
Пич... нещо си се побъркал... според теб освен 2-3 човека в този форум четат ли повече от 1-2 изречения на твоите грамадански половин странични мнения?
|
|
|
|
 |
vanmx
|
 |
Онлайн
|
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 13 Мар 2011 23:55
С тези писаници може и да пробие, но някъде другаде, а не тук. Ако вече не го е направил. Предишните му теми ми бяха интересни. С интерес четох всички постове, но това вече прекалено тежко ми идва, явно този път нещо се е предозирал човека 
|
|
|
|
 |
OhMyGosh
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 14 Мар 2011 06:06
Ами аз и не целя да съм популярен сред форумите, както повечето от връстниците ни правят, титлата "известен по форумите" само ме кара да извършвам действието РОФЛ....  Един-двама, но са ми предостатъчни, че да обменим полезна информация. И тези един-двама съм сигурен, че ако разбират написаното, са доста интелигентни, което ще рече, че биха могли да заместят спокойно мястото на 500-1000 "обикновенни" хора (имам предвид само по интелект). Ако един човек е разумен, то никога няма да отхвърли информация, без да я е погледнал. Това е типично за хората без цел, за които техния живот е нещо повече от този на другите, според тях няма нужда да се мисли за каквото и да било извън рамките на тяхното ежедневие (не става въпрос за вас от последните 2 поста, въпреки, че е подобно:))... Та по темата - опитвам се успешно да изобразя представите ми за съзнание, тъй като вече съм достигнал до тази стъпка в науката физика, в която започваш да осъзнаваш лека-полека кои са главните въпроси, чийто отговори откриеш ли, не ти трябва други да търсиш, от които всяко твое решение ще зависи, кои са нещата, които са така недостъпни за хората, и в същото време ни заобикалят и са част от ежедневието ни. Та като най-кратко досега е това - Съзнанието ни чисто и просто представа информацията в главите ни, свързана взаимно и преиведена в действие, като действие означава използване на информацията в насока съхраняване и облагодетелстване на мозъчното вещество. И с колкото по-обемна инфомация се научаваме да работим, толкова повече се засилва емоцията, наречена "съзнаване", чиято функция и отговорност е "to make sure we are alerted of our unique value". (това последното го пиша на английски, защото не мога да се сетя как да се изразя на български, така че да предам същия точен смисъл:(, "to make sure" не може да се преведе на български, или ако се преведе "да направи сигурно" или "да осигури" променя смисъла и звученето, които искам да предам. Може би "...да запази осезанието ни за уникалност" ще е най-близкото, но пак липсва частта от смисъла, в която емоцията не само пази, ами и се едно "дава зор", както например "то make sure the prisoners are locked" примерно ако се преведе "да запази затворниците заключени" ще загуби голяма чазст от смисъла, и по-точно частта, в която пазачът трябва не само да ги пази, ами и чрез различни методи да се убеждава, че затворниците са заключени, нещо като проверки). И стига ебавки за предозиране, това са истории от преди повече от 2 години. btw iddqd кода за GOD mode ли беше? Май ще трябва да питам самия човек-иддяд, той е мой човек ![[Rock On!] :rockon:](./images/smilies/rockon.gif)
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 14 Мар 2011 08:55
Абе с две думи - барай меча
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
bulLshi7
|
 |
В момента играе: dota 3
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 14 Мар 2011 13:26
Gipo написа: Абе с две думи - барай меча qft
___________________________________ LA COKA
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 14 Мар 2011 20:03
OhMyGosh написа: Ами аз и не целя да съм популярен сред форумите, както повечето от връстниците ни правят, титлата "известен по форумите" само ме кара да извършвам действието РОФЛ....  Глупак мръсен, писането на километрични постове в тоя случай е равно на това да крещиш "ИСКАМ ВНИМАНИЕ, ИСКАМ ДА СЪМ ИЗВЕСТЕН, ВИЖТЕ МЕ КОЛКО МНОГО ЗНАМ!!!" Баси кретена, чак се учудвам може ли да си толкова тъп и дали е възможно някой друг да си противоречи сам на себе си по-добре от теб 
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
D3v1r0
|
 |
В момента играе: Ace of Spades, Minecraft, Battlefield 3, Skyrim
|
|
Заглавие: Re: Въпросът без отговор Публикувано на: 14 Мар 2011 20:36
Dexter написа: OhMyGosh написа: Ами аз и не целя да съм популярен сред форумите, както повечето от връстниците ни правят, титлата "известен по форумите" само ме кара да извършвам действието РОФЛ....  Глупак мръсен, писането на километрични постове в тоя случай е равно на това да крещиш "ИСКАМ ВНИМАНИЕ, ИСКАМ ДА СЪМ ИЗВЕСТЕН, ВИЖТЕ МЕ КОЛКО МНОГО ЗНАМ!!!" Баси кретена, чак се учудвам може ли да си толкова тъп и дали е възможно някой друг да си противоречи сам на себе си по-добре от теб  Боли ме фара за мнението ти, сеш' ли се?! 
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|