Автор |
Съобщение |
Макс Пейн
|
 |
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 26 Фев 2011 13:11
Аз май-май съм единствен, който учи право в УНСС от форума, та да си каба и мойте две стинки. Първата година е ташак отвсякъде, сесията след третия семестър я минах като съм бил точно ДВА пъти в университета - първият ден и на едно контролно. Но сега осъзнавам колко малко неща знам, и колко много имам да чета, ако искам да съм конкурентен. Има добри преподаватели, но има и ужасни, но стига да не те мързи, ще си доста кадърен, пък и според мен се влиза по-лесно, отколко в СУ. Бих го препоръчал.
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 26 Фев 2011 13:29
Логвам се единствено с цел да напиша каква мизерия е УНСС. Не бих го препоръчал и на най-големия си враг. Ама всеки си решава.
|
|
|
|
 |
zip0
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 26 Фев 2011 13:58
1200 е, но има специалности с по-високи такси. Журналистиката майче е към "Масови Комуникации", която си е с нормални такси.
___________________________________ ...
|
|
|
|
 |
Dheart
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 26 Фев 2011 15:18
Относно НБУ: НБУ има грешен подход и докато не го промени няма да се носи никога с добро име, нито ще има престиж. Проблемът е, че има голяма разлика между хората, които излизат от там. Защото може да си излезеш много образован и конкурентно способен, а може и да минеш между капките като преписваш на изпитите. Ама кат отидеш на интервю за работа на дипломата ти пише НБУ, а не пише дали си бил чинен, или си карал през просото, и тъй тея, които я карат "ей така" създават лошо име на университета, и заради тях го хулят. Говорил съм с преподаватели там, казват, че има изключително умни и прилежни студенти, но това не е масата от студенти. Проблемът не е, че се влиза общо взето лесно, това е така в почти всички топ университети в света. Лошото е, че няма късане на изпит, и дори и да те скъсат, което е рядкост, имаш колкото си искаш възможности да си вземеш изпита. Да, знаем защо е така, защото никой няма да плаща маса пари, за да го скъсат и да не му дадат диплома, ама така не се прави образование. Ето примерно в Англия: Оксфорд, Дърам и Кембридж дават право само на един ресит на изпит. Тоест, късат те два пъти и си вън, няма влачене на изпити. Единбург в момента се опитва да направи система, в която да позволява ресит на изпит само в изключителни ситуации. Така се късат студентите, които не са отишли да учат. Вярно не правят толкова ефективно пари, ама това не е предприятие, това е образование. Не трябва да се прави всичко в името на печалбата, трябва да се инвестира в младите хора. Щом се чудите защо хората имат лошо мнение към НБУ: Защото не се късат лошите студенти на изпити, защото се преписва масово. За сравнение, в Англия ако те хванат 2 пъти с преписване си вън от университета.
___________________________________ My victim you are meant to be No, you cannot hide nor flee You know what I'm looking for Pleasure your torture, I will endure
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 26 Фев 2011 15:25
Dheart написа: Ето примерно в Англия: Оксфорд, Дърам и Кембридж дават право само на един ресит на изпит. И в Нотингам е така както и май почти навсякъде
|
|
|
|
 |
долу_админа
|
 |
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 27 Фев 2011 18:55
и двамата сме втори курс, и караме вече 4ти семестър.
|
|
|
|
 |
Creator_
|
Цар |
 |
В момента играе: с чурка
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 27 Фев 2011 19:05
аз карам осми семестър от общо дванайсет... минават годините
___________________________________ Коя си ти и какво ти е специалното? Хубава си. Но красотата е често срещана в природата. Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите. Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
|
|
|
|
 |
R@Z0R
|
 |
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 27 Фев 2011 21:28
Айде и аз да си кажа питанката тука. Къде е най-добре да се учи археология в България? Чувам положителни неща за ВТУ, но не съм сигурен все още. За късмет имам още една година, в която да мога да реша, тъй че не съм на зор. Ама трябва вече да почна да се ориентирам.
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
 |
Националист
|
 |
В момента играе: с мерника и мушката на кремъклийката
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 27 Фев 2011 22:44
creator написа: аз карам осми семестър от общо дванайсет... минават годините Медицина?
___________________________________ Времето е в нас и ние сме във времето
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|