Автор |
Съобщение |
Съселче
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 17:57
Sick boy написа: "Всеки избира как да живее... " - сама го каза, а сега погледни мненията на Ерик и ще разбереш защо "скочих" против него. Прочетох цялата тема и виждаш, че "скочих" само на Уидоуа. Ерик не е прав за някои неща, но за другите го подкрепям напълно. Това, че е избрал да живее при техните, го разбирам най-много. До едно време и аз ще постъпя така, така постъпи и голямата ми сестра. Когато живееш с ваще имаш една сигурност, която на 18-19години няма как да си осигуриш сам. Блазе му на Ерик, че техните могат да го издържат напълно. На мен, например, ще ми се наложи и да бачкам докато уча, както е било и с голямата ми сестра. Ще го дам примера с нея. Завърши 151-во с Организация на Туризма. Оттам отиде да бачка 2 години в Кипър като сервитьорка. Върна се в България, започна работа в Уно (първо като сервитьорка) и междувременно започна да учи Хотелиерство и ресторантьорство в колеж Делта. Взе си дипломата оттам, но започна работа в една туристическа агенция. Изкара IATA и в момента е шеф на отдела си в Travel Store Maker. И всичко това е постигнала с много учене (знае 5 езика) и с много бачкане за да може да си плаща образованието. Това лято прави 28. Дали не си е заслужавало да си скъза задника от учене? Поне го е направила когато му е било времето. ПС: Уидоуе, спри да си противоречиш и започни да приемаш чуждото мнение. А човек с 3 висши може да си намери работа стига да е достатъчно кадърен и да му дойде акъла в главата да се махне от тая държава.
___________________________________ I am willing to believe they would pay for a smile
|
|
|
|
 |
Романс
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:00
___________________________________ .
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:05
rISs.A.X. написа: ПС: Уидоуе, спри да си противоречиш и започни да приемаш чуждото мнение. А човек с 3 висши може да си намери работа стига да е достатъчно кадърен и да му дойде акъла в главата да се махне от тая държава. А казваш, че аз си противореча.  Като за начало ще ти кажа, че темата е ЗА ДЪРЖАВАТА, а ти ми говориш за махане от нея. Хората тук писаха за това как стоят нещата ВЪВ ДЪРЖАВАТА, включвам и темата за работа ВЪВ ДЪРЖАВАТА. А ти ми говориш за некаде си извън държавата. Айде моля ти са спри с тъпотиите.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:07
rISs.A.X. написа: . Дали не си е заслужавало да си скъза задника от учене? Както сама си видяла си е заслужавало щом в момента прави това, което иска. В момента си уча "висшето" живея при наще и си търся работа и т.н. (както много от хората, но да си видяла някъде да се тупат по гърдите, че са висшисти, че мама и тати могат да си позволят да ги издържат или такива подобни, да съдят и да определят кой какво да прави ? Особено ме подразни примера, който даде с Хикс-а.) Просто начина, по който съди за хората е доста смешен. Без хората, "които ви чистят кенефите, правят ви банички, събират ви боклуците" и т.н. ще душите кура, ама тогава може би ще оцените това, което правят за вас.
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:12
The Grim Reaper написа: Махнали Костов? Кой е "махнал" Костов? Ей на тоя въпрос държа да получа отговор!
Правителството на Костов сега в сила ли е? Костов не е махнат от политиката, както явно си ме разбрал, просто правителство му не е там където сега е Герб. И кой го е направил така? Ами хората. За това ти казвам да излезеш и да попиташ хората за Костов. Много си зле, елементарни неща ме караш да ти обяснявам. Елементарни...
|
|
|
|
 |
човек
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:12
|
|
|
|
 |
Мr.Anderson
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:13
@The Grim Reaper - Дори и не ти изчетох всичките мнения. Говориш като човек, чиито мозък е промит до незнание. Я се осъзнай, бе, смешник. Седнал си да ми развиваш тук, как стоят нещата, все едно никой не е наясно. Точно от такива като теб страда България, а не от такива като мен. Аман. Къде си тръгна въобще да говори, като не знаеш какво е сам да гониш всичко? Аман от компетентни и разбирачи. Не ми звучиш по-достоверно и от някой, който ми казва във форум, че има 120см патка. Смешник недорасъл. П.П. Живот и здраве ще те видя тая година в НБУ. П.П. Ахахахахахха, сега видях, че си и член на ДСБ. 
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:19
The Grim Reaper написа: наистина се смятам за нещо повече от теб Никога, ама никога не съм казвал, че се смятам за нещо повече от теб, нито от който да било в този форум. Това е най-мръсното нещо, честно ти го казвам. И щом се мислиш за повече от мен, дай да видим какво повече имаш от мен? Нека аз да започна. Аз имам работа - ти нямаш. Аз нямам кънки - ти имаш. Това за кънките не знам дали да ти го считам като + или - И много ясно, че ще си в тежест на баща си, виж се само.
|
|
|
|
 |
Sirius
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:21
WidowmakeR написа: Омг, ти номална ли си? Ти дори четеш ли за какво си пишем? И я ми кажи какво точно иска Ерик? Аз знам, че той иска Костов за премиер/президент. Обсъждахме това за живеенето вече, скъпа. Обсъждахме го и стигнахме до заключение, че не всеки живее така, както иска. Земи прочети темата, не че е много поучителна ама поне е интересна. Аз да се ебавам?  Пак да те попитам - ти нормална ли си? Всеки тука вика на другия колко е тъп и грозен и смотан и прочие... Най-малко аз съм го правил тва. Ерик особено го прави винаги. И това за университетите и висшите образования го обсъждахме, скъпа. И пак стигнахме до извода, че човек с 3 висши не може да си намери работа. Ти за какво ми говориш... В момента аз мога да се смея на баламите с висши образования, дето нямат работа ама правя ли го? Много си зле, скъпа. Преди да пишеш поне се опитай схванеш нещата. А преди да се опиташ да ги схванеш, поне се опитай да ги прочетеш...  Тъй като дискусията се е заформила, реших да те ънигнорна и да видя защо пак те хранят хората. Изненадващо, по някои пунктове си напълно прав. Но това, което ме смущава, е ролята на младия работническо-селски пролетарий, в която си се въплътил. Хората с 3 висши няма как да си намерят образование. Подкрепям. Но ти се задоволяваш с простата констатация на факта, а не разглеждаш нещата в техния генезис. Моето мнение е, че човек с 3 висши е един идиот. Абсолютен кретен. Обикновено първото висше, което записва, е някаква безсмислена специалност, предполагаща 4 години клатене на крака и после цял живот клатене от обстоятелствата. Но, записалият го не вижда тоя факт като започва да го учи, напротив. Някъде към края му хрумва, че няма перспективи и записва втората, която дори може да е полезна и приложима. Обаче, вече е пропилял 4 години. 4 БЕЗЦЕННИ години, в които той не се е развивал, освен горепосочената идея. А междувременно във втората специалност учи с хора, 4 години по-млади от него, които знаят какво правят с живота си и това им е целта. Той винаги се чувства по-стар, с по-малко възможности, защото навсякъде искат онази невъзможна комбинация от младост и опит. А 4-те години са се лепнали на негов гръб. Аналогично е положението и с третата. И какво излиза? 15-тина години се лашкаш из университетите, докато хората правят връзки, заемат длъжности и правят пари. Не подценявам общата култура, която се натрува през това време, но тя не храни никого. Има и още нещо, което бих искал да обсъдим. Положението "висшист съм, нямам работа, кур за системата, нека се напием", която оня наркоман сик бой очевидно ще изповядва след някоя друга година. Ми как ще имаш работа, като лежиш на кълката "университет", дори и да си в престижна по характера си специалност? За другите специалности не знам как е, но в моята се гледат допълнително поети стажове/посетени програми Еразъм/участие в конференции с изпит/сертифицирани чужди езици дори. Идеята на университета е не да те научи, да ти връчи дипломата, щастливо да изприпкаш до първия работодател с оферта 3 бона и виртуозна в свирките секретарка и да те назначат, а да ти създаде мислене, да възпита у теб пробивност, агресия, да ти създаде уменията да правиш контакти. Оттам нататък всеки е сам за себе си. Кажи ми, Уидоу, ти като работодател кого би взел - някакъв задръстеняк с прилична диплома, или човек със същата диплома, но и със сертификати във всяка една област, която работата изисква? Престанете да се жалвате, че нямате възможности. Схемата е гъза-бюрото-изпит. Иначе алтернативата е ясна. Има много адвокати, които едвам плащат наема на кантората, много брокерчета, които се молят отчислението им от сключените за деня сделки да мине 20 лева, много лекари, които работят в Меричлери. Искате ли да сте от тях?
|
 |
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:33
Sirius написа: Има и още нещо, което бих искал да обсъдим. Положението "висшист съм, нямам работа, кур за системата, нека се напием", която оня наркоман сик бой очевидно ще изповядва след някоя друга година.
Влязох да уча точно с каквото ми се занимава, работа винаги ще мога да си намеря добър ли съм в това което правя, ако не съм... еми вината ще е изцяло моя. Та не се притеснявай за мене, гледай себе си и не бери грижи за оня наркоман. Това което имах да казвам на Ерик въобще не засягаше темата за студентчетата, които записват нещо с идеята просто да са висшисти. Евала му правя, че не е от тия и е записал със съзнанието, че иска да учи точно това, но пак идва голямото "НО", хич не ме кефи какво лайно е . П.П. Гриме не за първи път се изкарваш по висш от някого във форума. "Кръчмарския певец" и той е човек, и той като тебе иска да има условията да се реализира, но тук проблемът идва от държавата. Защото пари за култура незнайно защо не се наливат. В правото си е да тегли една майна на държавата,да недоволства от това положение и да ходи да търси щастието си на някое по-нормално място.
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
 |
shizo123
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:35
Моридин написа: Васил Левски е бил истински динозавър Поклон. epic facepalm
___________________________________ Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:39
The Grim Reaper написа: И аз какво, включих се в темата и казах "аз съм най-умния, щото мама и тати имат парички а аз уча две специалности а вие сте тъпи" ли? Brick Top, ела ми бе сладурче, покажи си муцунката в НБУ и ми говори така и на живо да видиш какво ще ти навлека.  Както казах по-горе - въпроса не е в парите. И отново както казах по-горе - въобще не си разбрал. И сега брик топ ли ти е виновен? Вярно, че и той не пести коментари за присмиване ама много ми е интересно ти точно какво можеш да му "навлечеш"? Не мога да разбера на връзкар ли се правиш или просто го заплашваш, че ще го набиеш? @Sirius Недей да ни съдиш тука за 3 те висши и за безработицата. Аз още едно нямам пък и не съм безработен. Иначе то дипломата сама по себе си е сертификат за това, че можеш да си вършиш работата. Поне такава ѝ е идеята, но както всеки нормален човек мисля че знаеш отговора на въпроса ти към мен.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:41
Gareth Emery написа: Моридин написа: Васил Левски е бил истински динозавър Поклон. epic facepalm Това искрено ме накара да се засмея. Евала 
|
|
|
|
 |
Fanatic
|
 |
В момента играе: The Second Encounter HD....
|
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:41
човек написа: +1. Ентъртейнмънт.
___________________________________ I wanna be sedated.
|
|
|
|
 |
Cpl. D.Hicks
|
 |
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
|
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:43
За твое сведение навсякъде из Европа хората продължават да пълнят театралните и оперни салони, и там се събира елита на обществото. Само тук сме теглили майната на всичко това... И не ми говори, че няма гледаемост. Сигурно през живота си не си стъпвал в опера. В момента има спектакли, за които не можеш да си намериш билет, дори със седмици назад (визирам Софийска и Варненска опера, понеже само те останаха като главни варианти).
|
|
 |
Мr.Anderson
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 18:48
Осъзнай се и престани да говориш през призмата на икономиката. Какво, както някой е решил да учи и става певец, били то в кръчма или опера? Отдава му се, има желанието, какъв е проблема? Професия ли е? Професия е. Никой не е седнал да ти обяснява, че държавата е зле, без да ти дава аргументи. То няма нужда от тях, всъщност, очевидно е. Народа е мързелив, целите са му ниски и знае само да мрънка. Сам каза, че нас ни представляват народни представители. Които са същите като цялото общество, една доста представителна извадка, но за съжаление с много връзки и късмет. Не всички могат да го постигнат, а дори и да го направят - положението ще е същото. На Българина му липсват принципи, липсва му морал. А точно от тези два фактора, се определя, най-вече, какъв ще бъде един човек. Истината е, че държавата не може да предостави нужните възможности на голяма част от населението, които има желанието да направят нещо със себе си. Точно за това, повечето от тези хора казват 'оревоар' и си отиват, в повечето случаи - завинаги. И друго - след като някой държавен университет е решил да поддържа някоя специалност, значи, че е редно тя да има поне малка реализация в държавата. От това може само да спечели икономиката, ако трябва да говорим въобще за нея. Това, против което протестирам не е кофти управление (макар че го има), не е корупция (макар че я има), а за липсата на желание да се предостави възможност на искащите и можещите, и заради липсата на елементарни ценности и морал.
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 19:06
WidowmakeR написа: Както казах по-горе - въпроса не е в парите. И отново както казах по-горе - въобще не си разбрал. И сега брик топ ли ти е виновен? Вярно, че и той не пести коментари за присмиване ама много ми е интересно ти точно какво можеш да му "навлечеш"? Не мога да разбера на връзкар ли се правиш или просто го заплашваш, че ще го набиеш? За 3 години редовно обучение в университета минавайки през 3 специалности се оказваш с една обилна бройка познати, та ако щеш и връзкар ме наречи. Нищо няма да му правя разбира се, това е университет, не кръчма. Но при израза "П.П. Живот и здраве ще те видя тая година в НБУ.", очаквам с нетърпение да видя какво по-точно ще направи като ме види тая година в НБУ. Ще ме напсува ли, ще ме набие ли... страх ме хвана.  Иначе в тоя форум никой не е известен с пестеливите си коментари, а и вече станаха доста и хората с които съм се псувал тук а в последствие съм сядал на една маса, тъй че това не ми прави впечатление. Brick Top е тъпо парче на пръв поглед, ма ми хареса последния му коментар, показва интелект който го пести в повечето си постове. Проблема, Brick Top, е че не казвам нищо по-различно от теб. Може би го казвам прекалено агресивно. В никакъв случай не омаловажавам професията на Хикс. Честно казано веднъж съм бил на опера и ми беше жестоко тъпо, но често посещавам софийските театри. Това за което го нападнах беше поведението му, сякаш неговата професия е нещо повече от останалите. А аз му дадох пример, че продавача на царевица на плажа е по-полезен за националната икономика от неговата професия, така че няма право да се държи сякаш държавата му е длъжна да му субсидира оперите и театрите, като не може да удържи доста по-значими структури. Генерализации за "българина" не харесвам, спести ги тия коментари. Българина е човек, както всички останали. Средата на развитие го прави такъв, не генома. А България все още е западнала страна, но с доста силно поне допреди няколко години развитие, така че надежда има, това го обяснявах и в една друга тема наскоро. За покварата на образователната система съм напълно съгласен с теб, държавните университети имат вече предсмъртна нужда от тежки реформи и по-голяма връзка с частния сектор. Капитал правиха тема на броя за това миналата година, тук и тук пише интересни неща. Какво ще учиш в НБУ?
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 19:19
The Grim Reaper написа: Случаите, в които се държа надменно с някого са редки The Grim Reaper написа: За 3 години редовно обучение в университета минавайки през 3 специалности се оказваш с една обилна бройка познати, та ако щеш и връзкар ме наречи. очаквам с нетърпение да видя какво по-точно ще направи като ме види тая година в НБУ. Ще ме напсува ли, ще ме набие ли... страх ме хвана.  Не са много редки, пичага... Предполагам това не им харесва на другите съфорумници, ама те май си го и казаха.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 19:21
The Grim Reaper написа: Не ми говори на пичага, лайнар. Аз ли съм ти виновен сега? Извинявай ако е така, принце...
|
|
|
|
 |
Cpl. D.Hicks
|
 |
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
|
|
Заглавие: Re: Дяконе, Дяконе.... Публикувано на: 20 Фев 2011 19:30
Само 1 ще ти кажа: "Каквото повикало, такова се обадило." Не съм аз този, който се заяде първи. Не съм аз този, който нарече другия "кръчмарски певец". Само ще ти кажа, че никога не съм пял по кръчмите, за да ме наричаш така. Кръчмарски певец можеш да кажеш на произволен представител на фирма "Пайнер". Нито ме познаваш, нито си ме виждал къде и какво правя, че да ми се държиш надменно с такива подмятания. И щом ти ме нарече с подигравателното "кръчмарски певец", аз трябва да стоя и да те слушам ли? Срамна професия на тоя свят няма, но явно имаш доста комплекси по тая тема, че да нападаш мен с такива пикливи изказвания...
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|