Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Заглавие: Re: Университетите (в България)
Публикувано на: 14 Фев 2011 00:43

Запиши програмиране, от Скайнет обещаха да ни пощадят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2011 09:08

Подкрепям мнението на Омегата. Имах възможността да работя като журналист и наистина, нужните стартови умения и особености се научават за по-малко от месец, от там нататък всичко е свързано с опит и желание за развитие и работа.

Баш по темата - брат ми учеше журналистика и прекъсна в следствие на качеството, което виждаше насреща - правете си изводите. Действително журналистиката в СУ е гола вода. Докато работех имах възможността да се запозная с доста хора, с които успях да обсъдя кадрите от журналистическия, и изказванията им не бяха изпълнени с ласкателства.
Неприятната истина е, че СУ лежи само и единствено върху името си. Може някога да е бил добър университет, но в последно време качеството на образованието, което предлага пада. И аз учих там, казвам ти го от първа ръка. Тази година изборът ми е НБУ, като съм се насочил към Кино и Телевизия, Реклама или IT.

Ти си знаеш най-добре какво искаш и как да го постигнеш, надявам се да съм бил в помощ. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2011 09:14

>>IT
>>NBU

НБУ е хуманитарен университет, не го забравяй. Базата е доста добра - машинки, лицензи, един ЗВЯР на HP предоставен за ползване, но пък отношението от управителите не е прекалено добро.

Разбирай ме както искаш, ама най-малките стаи, най-гадните часове, често обърквания с курсове в началото на семестъра.

Не, че ми се иска да бях в техническия, нали :lol: Само казвам... :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2011 09:20

indigo написа:
Запиши програмиране, от Скайнет обещаха да ни пощадят.

Не, не сме.

VICTIMS - DO YOUR JOB

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2011 12:48

Цензура е разумният избор в тези несигурни времена.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 14 Фев 2011 12:56

Btw, не знам колко е истинска тая система, но е що-годе ориентировъчна:

http://rsvu.mon.bg/RSVU/?locale=bg

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 14 Фев 2011 18:49

indigo написа:
>>IT
>>NBU

НБУ е хуманитарен университет, не го забравяй. Базата е доста добра - машинки, лицензи, един ЗВЯР на HP предоставен за ползване, но пък отношението от управителите не е прекалено добро.

Разбирай ме както искаш, ама най-малките стаи, най-гадните часове, често обърквания с курсове в началото на семестъра.

Не, че ми се иска да бях в техническия, нали :lol: Само казвам... :roll:

Пък аз се колебаех дали да не ида в НБУ с информатика...

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2011 20:02

ФМИ > НБУ >= ТУ > всичко останало, имхо.

Някои хора сменят местата на ТУ и НБУ. Повечето са съгласни, че ФМИ е най-отгоре.

Обаче там не всеки може да влезе и НЕ ВСЕКИ може да излезе. В ТУ не всеки може да влезе и веднъж на няколко хилядолетия, когато звездите се подредят правилно и се принесат в жертва 666 девици някой завършва.

НБУ = easy mode.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2011 20:31

Че ФМИ>>всичко е ясно, наскоро даже имаше и класация
иначе след ФМИ е тоя в благоевград, който е мн добър също

Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2011 20:35

indigo написа:
В ТУ не всеки може да влезе и веднъж на няколко хилядолетия, когато звездите се подредят правилно и се принесат в жертва 666 девици някой завършва.
Абе вече тряя да си пълен дебил за да не влезнеш в ТУ общо взето...Иначе за 2рата част съм съгласен

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2011 21:11

Wannabe написа:
indigo написа:
В ТУ не всеки може да влезе и веднъж на няколко хилядолетия, когато звездите се подредят правилно и се принесат в жертва 666 девици някой завършва.
Абе вече тряя да си пълен дебил за да не влезнеш в ТУ общо взето...Иначе за 2рата част съм съгласен

Идвай при мен да учиш Технология на виното и пивото :D в Пловдив, заедно ще ни спукат задниците от химия.... леле и тук е като в ТУ.

Стига оффтопик , не съм много наясно с университетите в София, но ако искаш нещо което сериозно и искаш наистина добро образование виж европейските програми, защото има чуждестранни у-нита в който образованието е безплатно за чужденци, макар че в България си има доста добри у-нита, но образователна система куца.

Профил

Публикувано на: 14 Фев 2011 23:05

Безплатно е за хора от ЕС, обаче квартирата и всичко останало на месец е по-скъпо от семестриалните такси тука. А работа не винаги се намира лесно. Един приятел в Абърдин, който учи там от есента, чак преди няколко седмици намери работа.

Аз кандидатствам в Швейцария, ама и във ФМИ като план Б.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2011 01:17

То кат цяло Швейцария тряя ти е план Б щото във ФМИ приемат по-трудно..

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 15 Фев 2011 13:52

Moot, твоят приятел сериозно ли е мислел, че още с кацането си ще намери работа?? Ако е така, е доста зле. Факт е, че в Обединеното Кралство положението с работата е по-добре, ама да си мислиш, че веднага ще те наемат е леко малоумно...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2011 14:26

Абе не е много добро положението с работата. Особено след като правителството на Камерън, реши да намали финансирането на почти всички държавни структури, в следствие, на което много хора ще загубят работата си. Наистина, планира създаване на много нови работни места в частния сектор, но както и да ги въртим нещата, на чуждестранните студенти и на емигрантите ще им е по-трудно да се вместят в новосъздалите се работни места. Говоря специално за Англия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2011 18:01

Brick Top написа:
Наистина, планира създаване на много нови работни места в частния сектор, но както и да ги въртим нещата, на чуждестранните студенти и на емигрантите ще им е по-трудно да се вместят в новосъздалите се работни места.
Абе не е ясно, щото прогнозата е да се компенсират работните места в частния сектор с цената на това да се намалят заплатите. Следователно сериозно ще се вдигне интереса към нископлатения персонал а именно студенти и тн.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2011 18:59

Запиши в някой държавен университет,за по евтино и още първата година се запиши на бригада и не се връщай,ще си решиш всички проблеми и чудене кой път да хванеш

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2011 20:28

Тва па беше най-малоумния съвет

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2011 21:11

уонаби, ти доволен ли си от обучението си? Не си споделял от бая време, дай някви впечатление. Ти учеше нещо свързано с програмиране в Англия, нали?

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2011 02:41

Еми за сега съм доволен, да. Уча компютърни науки и мениджмънт. Образованието е в пъти по-добро от в БГ (говоря от опит щото и в ТУ съм учил 1 година). Учи се по-малко, но за сметка на тва наистина научаваш нещо за разлика от в БГ където зубриш сичко на изуст преди изпита и 2 дена след него не помниш нищо. Нещата са супер модерни, цялата ти информация (лекции, оценки, изпити, курсови, библиотека абе квот се сетиш) я има в интернет ии като цяло хората са супер разбрани и ако не разбираш нещо няма да ти лепнат 2ка веднага, ми ще направят всичко възможно да го разбереш. Та тва общо взето само дето държавата е доста долна и подтискаща ама 5-6 месеца в годината се търпи

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost