Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Latinica
Аватар
Заглавие: Re: Лазерна корекция на зрението
Публикувано на: 13 Фев 2011 21:00

ae nqma li lazerna operaciq za uveli4enie na kura?

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2011 21:08

Пени написа:
ae nqma li lazerna operaciq za uveli4enie na kura?

не ама може да ти го отрежем с лазер :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Фев 2011 02:22

http://vbox7.com/play:86ab580b бая гнусно изглежда отстрани...

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Фев 2011 22:38

Не виждам смисъл от лазерна операция при опция да можеш да носиш лещи. Операцията си е операция и макар рисковете да са минимални, шанс за усложнение винаги има.

Аз съм си -4.25 и -4.30. Без корекция съм си сляп, тоест не мога да позная абсолютно никой, да не говоря да видя номера на автобус. Става въпрос за мъгла. Носил съм очила в училище и веднага щом имах възможност смених с лещи.

За първи път като сложих лещи имах чувство, че е станало чудо. Щото имаш периферия и долу и горе, не трябва да си въртиш главата като с очилата. Не мога да опиша чувството като за първи път сложиш лещи. Осъзнаваш и хората колко са грозни всъщност около теб.

На млади години ходим по улицата с някакви авери и на около 30 метра идват некви и аз от там "Кви са тия мацки бе?", а тия мойте хилеж "Тва са баби бе братле". Сигурно да са били на по 80.

Иначе лещите са кофти единствено в началото за около седмица, две. Отнемало ми е по половин час, 45 мин за да ги слагам. След втората седмица ги слагаш точно за 5 секунди и двете. Свалянето е по същият начин. Нямаш абсолютно никакво чувство, че имаш нещо в окото. Отделно окото ти свиква на движението при слагане и рефлекса отшумява тоест става безпроблемно слагане/сваляне.

Негативите са, че трябва да ги сваляш всяка вечер но ми се е случвало да спя на купони и с тях. Иначе навикът се изгражда много бързо и ти става съвсем нормално нещо за правене преди лягане, тоест спира да те дразни. Другото е че имаш по голяма сетивност към светлината при по силно слънце - лято или отразената светлина от снега при слънце в планината. Това лесно може да се коригира със слънчеви очила най обикновени. Аз лично мразя слънчеви очила и не нося, не е изобщо кой знае какво.

Най кофтито всъщност е като ти влезне прах в очите. Случвало ми се е само веднъж за 7 години носене.

Абе квото и да си говорим лещите са си супер. Не мога да ги разбера некви хора, където не "успяват". За съжаление обаче до колкото знам не коригират астигматизъм, тоест и да ти оправя диоптъра пак си виждаш кофти. Но хора само с диоптри, не виждам причини да се подлагат на лазерна, при положение че лещите са нещо евтино, ефективно и напълно достатъчно ако не искаш да носиш очила.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2011 09:55

Undertone написа:

Абе квото и да си говорим лещите са си супер. Не мога да ги разбера некви хора, където не "успяват". За съжаление обаче до колкото знам не коригират астигматизъм, тоест и да ти оправя диоптъра пак си виждаш кофти. Но хора само с диоптри, не виждам причини да се подлагат на лазерна, при положение че лещите са нещо евтино, ефективно и напълно достатъчно ако не искаш да носиш очила.

Има лещи за коригиране на астигматизъм. Малко по-дебели са от нормалните лещи и са леко по-твърди.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2011 14:03

rISs.A.X. написа:
Undertone написа:

Има лещи за коригиране на астигматизъм. Малко по-дебели са от нормалните лещи и са леко по-твърди.

Принципно бях останал с впечатление, че няма лещи които коригират астигматизъм ама явно не е така. Аз съм само късоглед, тъй че не съм се интересувал особено. Значи още по добре, астигматизъм/късогледство пак можеш да носиш лещи.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost