Автор |
Съобщение |
Hurricane922
|
 |
В момента играе: Severance:Blade Of Darkness
|
|
Заглавие: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 10:09
на 30.12.2009(ДЕН ПРЕДИ ШИБАНАТА НОВА ГОДИНА) ритах с едни приятелчета В очакване на топката,правя крачка назад с левия крак...капачката на коляното ми отива в лявата част на крака,нямаше хрущене или квото и да е,просто капачката ми се измести брутално. Адски много ме болеше,не можах да се намъкна у колата,закара ме линейка до 3та в Бургас(посрещнах всяка дупка на пътя с мощни викове  )Там като ме прехвърлят от едната носилка на другата,коляното ми се намества само...Нямах оток,гипсираха ме. След 2 месеца ме прегледа най-добрия бургаски лекар Зайков,каза ми,че съм минал между капките-разминал съм се само с разтягане на връзките и нямам нито една скъсана. Понеже си ходех на фитнес,почнах да правя и стабилно упражнения за краката и разтягане на връзките...на коляното му дават 2 години възтановяване.Да ама имам 1 пукане скърцане и щракане в лявата част на коляното,и като клекна и го изпукам няколко пъти,почва да боли като претоварена става...та въпроса ми е има ли някой с подобна травма и това нормално ли е?Изчетох сумати материал из нета,трябва ми ЯМР ама е 300 лева снимката...
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 10:23
Преди като тренирах баскет, бях разтегнал връзки на коленете. Първо на десния крак, заради приземяванията след отскок. Беше тежко положението, на термовизията се видя, че е почти скъсано. Възстановавах се няколко месеца. След това започнах наново усилени тренировки, но имах мания по отскок и по това каква забивка ще направя  . В последствие се усложниха нещата и с левия крак (заради отскачането). Пак се възстановявах месеци. Имах си проблеми с коленете и прецених, че след 6 години тренировки е по-добре да приключа с баскета, защото нито го обичах достатъчно за про-кариера, нито исках да съм инвалид. В последствие до ден днешен коленете ми пукат много. Като не съм го раздвижвал крака повече от 10 минути се чува силно изпукване при сгъване. Иначе при всяко сгъване и разгъване се усеща леко изпукване и на двата крака  . Отделно знам и кога следва рязко затопляне/застудяване няколко дни преди да се случи, защото тогава ме болят коленете сутрин  . Ta съветвал съм се с лекар. Казвал ми е, че е доста индивидуално това, дали изпукването води до триене, което след години ще ти прави сериозни проблеми или не. Имало някакъв специален гел, който се инжектира в коляното при неправилно триене. Аз на тоя етап не съм и не бих го пробвал. Изчакай поне година, за да видиш, дали още пукаш здраво и тогава си помисли пак.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 10:46
Бих препоръчал на всички Д-р Хубенов, спортен ортопед е, треньор по лека атлетика ми го е препоръчвал и беше единствения, който успя да ми помогне след като се измъчих с глезен месец и половина. Работи в клиниката в Дианабад и има частен кабинет в Драгалевци. Верно взима 40 кинта за преглед, ама аз преди това дадох повече да ходя без направления при разни убитаци дето грам не си разбираха от работата...
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
Hurricane922
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 12:00
Благодаря ви,мен точно това ме притеснява,случайно да не ми се износва ставата заради нарушен менискус...иначе майната му,нека гърми Може и да си направя 1 разходка до Драгалевци,все пак съм на 18 не на 40-50,че да не ми пука вече..
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 13:38
Ако имаш пари, лекувай се в развита държава, където на хората не им пука единствено са собствените си гъзове и са по-внимателни. Ако нямаш пари, you're fucked. Факт. Ако това те успокоява, 2012 всичко свършва.
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 17:25
Moot написа: Ако имаш пари, лекувай се в развита държава, където на хората не им пука единствено са собствените си гъзове и са по-внимателни. Ако нямаш пари, you're fucked. Факт. Ако това те успокоява, 2012 всичко свършва. Ти вземи да четеш до край постовете на хората, какво ще кажеш?! И да не се правиш на чак толкова компетентен, also?! Човекът е казал, че не може даде 300 лв. за ЯМР, а ти го пращаш в развита държава. И България не се ли развива, гений?!
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 18:13
Ами като видиш, че поста му завършва на тая тъпотия за 2012, защо изобщо си правиш труда да му отговаряш? Дете е, ще порастне.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 18:18
А аз като видя, че поста ти завършва на "порастне" и вече не ми е прави толкова секс с теб 
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 18:33
Gipo написа: Ами като видиш, че поста му завършва на тая тъпотия за 2012, защо изобщо си правиш труда да му отговаряш? Дете е, ще порастне. Уф, прав си, какво ли се занимавам с него, като го знам какъв е тиквеник.
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
Hurricane922
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 18:42
Днес говорих с 1 приятел футболист,нищо ми няма и коляното може и да ми щрака цял живот. Разтягаите краката всеки ден и преди да правите каквото и да било(волейбол,баскетбол,футбол и т.н)загрявайте! Защото това ви е застраховката.След травмата и гипса ходех един месец на рехабилитация.Мускулите бяха атрофирали,връзките вкочанени,не можех да си свия коляното и се учех да ходя,все едно съм пеленаче... Обобщено от целия ми пост - 10-15 минути стретчинг на краката,ще ви спести месеци ходене с патерици и т.н Както казах съм късметлия,на 18 съм,ама тука у форума има по-големи,замислете се ако ви се случи нещо такова и сте примерно на работа или студенти..
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 19:11
Моридин написа: А аз като видя, че поста ти завършва на "порастне" и вече не ми е прави толкова секс с теб   порасне* Hurricane922 написа: ...загрявайте! ... Да, загряването е много важно На младини не го правих и си патя.
|
|
|
|
 |
-Stormrаge-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Менискус Публикувано на: 02 Фев 2011 20:32
Като малък... някъде 16 да съм бил точно с баскет си прецаках колената... От непрестанното скачане дойде един "прекрасен" ден в който всеки опит за скок беше равносилен на падане и зверска болка сякаш някой с чук ме биеше по капачките... 1 месец ходех като дърво... но отшумя от тогава го раздавам по-полека  ПС.. За загрявката сте абсолютно прави наистина намалява вероятността за по-сериозни травми с 30 - 40 %..
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|