Е схемата е относително лесна. За самолетите киснеш по сайтовете на нискотарифните и си търсиш дестинации.
Курът е, че от 3 полета за 3 месеца, най-малкото закъснение ми беше час, на втория полет ми смениха и самолета и компанията 20 минути преди полета...
Влаковете са по-тегави, защото информация за цени на международните билети като цяло няма онлайн по сайтовете на местните БДЖ-та.
Има за InterRail, които са pass-ове за намаление за някакъв регион от Европа. Във форума им, както и по сайтове и блогове успях да намеря цените на влаковете Будапеща - Белград; Белград - София. 15Е и 20Е, съответни.
Международно Бюро Рила, които издават билети в БГ, са тъпаци - цени само по телефон и на място, ако си в чужбина си кур и ми обявиха 60лв за 20Е билет.
Лондон - Хановер - 1 час самолет - 38Е
Хановер - Будапеща - 1:30 самолет - 33Е
Будапеща - Белград - 8 часа влак - 15Е
Белград - София - 10 часа влак - 20Е
Тотал - 106Е
По това време на годината горе долу толкова е директния билет Лондон - София, за следващите дни поскъпва безобразно. Лети 3 часа, но пък се изпуска супер много. Още съм втрещен от Будапеща.
Във влаковете бях на седалки, които са около 2 пъти колкото нормалните 2ра класа в БДЖ и наполовина по-големи от първа. Има спални вагони и кушети, които ускъпяват с по 10-15Е.
Тъпото е, че от София нискотарифни летят до много малко интересни дестинации. Трябва да се дебнат промоции от големите оператори, а това си е по-сложно.
Точно този трип го открих абсолютно по случайност без много търсене.
П.С. У пичку материну от Београд (цял ден ги тъпча в трамвая, ама никой не ми е казал У пичку материну още

)