Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Истината е някъде там... до Плутон
Публикувано на: 03 Дек 2010 23:20

Till Lindemann написа:
аве мислил съм си дали е реално изобщо да си мислим, че има живот по другите планети

Защо не- как от всички планети в млечния ни път, точно пък само в нашата ще има живот. По никаква логика. От НАСА казват, че като намерили лед на марс, значело, че преди можело да е имало живот. ЗАЩО ПРЕДИ? Те съпоставят нашите нужди, за марсианците леда може да си е пълния мед, кой знае? Или пък на меркурий си обичат да ходят изгорели, или пък са някакъв вид супер негри, които не ебават, че слънцето ги пече толкова близо. Ако така се разсъждава, почти сигурно е, че има живот на другите планети. Сега, дали те ще са по-напреднали от нас и ТЕ ще ни открият вместо НИЕ ТЯХ, е отделен въпрос.

А представете си какво става в другите галактики и системи? Представяте ли си, че на някоя от милярдите други планети има шанс условията да са си баш като нашите и да си има хора като нас, и те да си имат компютри, и те да пишат глупости по форуми... cool
Нормално е, мозъкът на учен е научен да вярва и да мисли по такъв начин, който е базиран на данни и факти. Останалото е научна фантастика, колкото и яко да звучи наистина :)

Няма данни за такива работи - няма и как да се разсъждава по темата без да се навлиза във фантастичното. По филмите извънземните почти винаги се представят като човекоподобни (с човекоподобни черти), но какво им пречи да не изглеждат изобщо като хората, а като нещо, което дори не можем да си представим (пак поради липса на данни и изобщо нещо, с което да ги съпоставим) ? Представи си всичките промени, настъпили в живота на Земята през милионите години еволюция (или Господ, ако си вярващ) и точно колко си приличат едно на друго в отделните етапи, както и с човешкия вид като цяло.

Изобщо, ако има извънземни, не мисля че можем да предвидим каквото и да е относно тях.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 03 Дек 2010 23:26

Everlast написа:
Изобщо, ако има извънземни, не мисля че можем да предвидим каквото и да е относно тях.

И всеки казал нещо друго в тази тема е пълен ретард. Ако наистина има по-висш извънземен живот и той ни гледа, какъв извод ще си направи за ирационалните простотии на масовото човечество... Аман бе, глупаци, я се стегнете малко. И аз харесвах на Спилбърг филмите като малък, ама истината е малко по-различна. Или поне шанса да е такава е извън минимума. И е далеч от зелените човечета и световните конспирации и масоните. Казва ви го човек, който вярва, че на такава огромна площ просто ТРЯБВА да има други форми на живот. NASA също не очакват кораби майки, затова говорят за бактерии. Защото е малко по-реалистично от вашите тъпанарщини в тази тема и в слабоумното списание 8. Толкова.

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 03 Дек 2010 23:54

Баси, колко пъти ме обиди в тоя пост :?

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2010 00:09

Captain Hero написа:

И всеки казал нещо друго в тази тема е пълен ретард. Ако наистина има по-висш извънземен живот и той ни гледа, какъв извод ще си направи за ирационалните простотии на масовото човечество... Аман бе, глупаци, я се стегнете малко. И аз харесвах на Спилбърг филмите като малък, ама истината е малко по-различна. Или поне шанса да е такава е извън минимума. И е далеч от зелените човечета и световните конспирации и масоните. Казва ви го човек, който вярва, че на такава огромна площ просто ТРЯБВА да има други форми на живот. NASA също не очакват кораби майки, затова говорят за бактерии. Защото е малко по-реалистично от вашите тъпанарщини в тази тема и в слабоумното списание 8. Толкова.

Всъщност не си съвсем прав. Дори да има съвесем различни форми на живот , (например ,които не се нуждаят от вода етц.) те ще трябва да се подчиняват на същите природни закони както и ние. Те са универсални за цялата вселена. При тях също ще се наблюдава процеса на еволюция , ще взаимодействат с околната среда по някакъв начин итн. Ако се представяш някакви блуждаещти енергии и такива глупости също не си прав.

Профил Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2010 00:22

Не знам защо винаги се преекспонира фикцията, че извънземните имат империалистически, враждебен или унищожителски цели спрямо нашата планета и нейните обитатели. Една цивилизация, която лежи на такива съвсем човешки и първобитни идеи не би могла да постигне подобен научен и социален прогрес.
Ето нещо за размисъл- ако хората не бяха хора, мозъкът им не беше изграден по друг начин, - без негативните човешки пороци и бяха развили общество като единен организъм, да кажем като единното мравешко общество, които да живее единствено за да постигне утопичен прогрес, без войни, идеологии, религи и изобщо всякакъв тип разделения между хората, може би днес ние щяхме да покоряваме галактики.
Казват, че войната и конкуренцията е катализатор на прогреса. Моето лично мнение е, че това е част от доста овехтяла пропаганда и едва ли много хора осъзнават каква глупост всъщност твърдят. Някак си много ни е трудно да си представим някакво друга хипотеза за екзистенция извън човешката гледна точка, защото трябва да излезем от разбиранията си и да се откъснем от целия си живот, спомени, знания и начин на възприятие и мисъл, а това е почти невъзможно.
Забравете да доживеем нещо интересно, аз не смятам дори, че ще съм жив свидетел дори на това как човек отново стъпва на Луната. В момента Космосът не е интересен на никой за разлика от това, което е на Земята, отделно, че финансирането на космическите институти е смехотворно като цифри, а самите институти, съставени от интернационални гении се занимават с какви ли не безсмислени експерименти, спасяване на миньори и тем подобни глупости, но не и с това което трябва да правят.

P.S. Ред, доста наивно е твърдението ти, че Вселената има единен закон химични, физични и прочее човешкоустановени закономерности. Така го написа, все едно си ходил до другия край на Вселената като до магазина. :lol: Например голяма част от хората смятат, че веществата могат да имат само три състояния, както са учили в училище, но съвсем не е така - те са четири и със сигурност смятам, че ще биват откривани нови и нови.

EDIT: Някой беше споменал в темата нещо на Шекли. Бих му препоръчал "Последният въпрос" на Азимов, едно кратко разказче, което изключително много ме радва .(http://www.chitanka.damon.ath.cx/text/1121.html) :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2010 00:35

е, плазма, нали?

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2010 00:36

AcTivE написа:

P.S. Ред, доста наивно е твърдението ти, че Вселената има единен закон химични, физични и прочее човешкоустановени закономерности. Така го написа, все едно си ходил до другия край на Вселената като до магазина. :lol: Например голяма част от хората смятат, че веществата могат да имат само три състояния, както са учили в училище, но съвсем не е така - те са четири и със сигурност смятам, че ще биват откривани нови и нови.

Не си разбрал правилно. Ако ще и 10 състояния да открият имам впредвид ,че щом са 10 състояния на Земята ще са 10 състояния и навсякъде във вселената. Универсалност.

Профил Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2010 00:39

Цитат:
P.S. Ред, доста наивно е твърдението ти, че Вселената има единен закон химични, физични и прочее човешкоустановени закономерности. Така го написа, все едно си ходил до другия край на Вселената като до магазина

Няма как да твърдиш такова нещо, нито пък някой човек може да го докаже в близките сто века.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2010 00:42

AcTivE написа:
Много си прост, деба...

Цитат:
P.S. Ред, доста наивно е твърдението ти, че Вселената има единен закон химични, физични и прочее човешкоустановени закономерности. Така го написа, все едно си ходил до другия край на Вселената като до магазина

Няма как да твърдиш такова нещо, нито пък някой човек може да го докаже в близките сто века.

Логично е ако вселената е произлязла от Големия взрив и се разширява (мнението на което е научния свят в момента).

Профил Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2010 01:03

Не виждам нищо логично в нещо, от което човекът познава малко над нищото. Това, което ти твърдиш вероятно може би само за Млечния път, защото отвъд него съществуват само неясни хипотези.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2010 02:00

Всъщност това за плутон никак не е новина... Руски астрофизик е споменал за обектите още преди година, но ся преди пресконференцията беше удобно да се припомни историята... НО съм с едно наум заради "Рама"

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 04 Дек 2010 02:02

{SuPa-1337-Killa} написа:
ако се използва достатъчно уран може да се направи такава атомна бомба която да унищожи цяла планета
но кой използва уран вече...на мода е водорода :twisted:
пък закарването на бомбата до там е най-малкия проблем
Туй не значи че тая мощ е такава мощ за всеки :!: Те извънземните ако "приемем" че имат кораби от рода на 300 километра дължина и 120 широчина, тая мощ на тия бомби е като прашинка за техните източници на енергия. Хората го казаха. Ние тука едвам изпращаме ракета,в която 3ма-4ма космонавти нямат място да пръднат, в космоса, а извънземните щом са дошли до тук смятай....

Единствения ни шанс е извънземните по случайност да влезнат в 4chan, да видят какви безживотници има на тая планета, и да си кажат че бог ни е наказал достатъчно и няма смисъл да ни унищожават.

Профил

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 04 Дек 2010 02:40

Много е интересно как, като се замисли човек за някакъв въпрос, по-различен от тривиалните човешки взаимоотношения, било то извънземни, богове, конспирации, езотерики и т.н., стига до извода, че освен стереотипните си представи, всъщност не знае абсолютно нищо... И прави някакви жалки опити да налучква :D

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 04 Дек 2010 10:04

Lich King написа:
Единствения ни шанс е извънземните по случайност да влезнат в 4chan, да видят какви безживотници има на тая планета, и да си кажат че бог ни е наказал достатъчно и няма смисъл да ни унищожават.

е за тука съм съгласен от всякаде :lol:

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 04 Дек 2010 11:05

Igorrr написа:
Баси, колко пъти ме обиди в тоя пост :?

Извинявай ако нещо, дори не съм чел обстойно темата и си нямам идея какво си писал, честно. :oops:

Ред написа:
Всъщност не си съвсем прав. Дори да има съвесем различни форми на живот , (например ,които не се нуждаят от вода етц.) те ще трябва да се подчиняват на същите природни закони както и ние. Те са универсални за цялата вселена. При тях също ще се наблюдава процеса на еволюция , ще взаимодействат с околната среда по някакъв начин итн. Ако се представяш някакви блуждаещти енергии и такива глупости също не си прав.

Отново ирационални глупости. Блуждаещи енергии не съм споменал. Не съм си го и помислил. Природни закони? Ако от всичките колко-стотин планети забелязани досега, имаше вода, за да има и живот на въглеродна основа, може би. Само че животът като форма и екзистенция, въпреки адаптивността си, няма да бъде еднакъв при различни еволюционни фактори. Ето защо е толкова значим експериментът на НАСА с бактерията, която се е приспособила към арсена, който досега е смятан за абсолютна отрова, но тука търсите евтини сензацийки и кораби-майки. Шансовете са, че дори да има живот на други планети, той далеч няма да е дори хуманоиден. Щото си говорим за едни големи кълба, на които всичко, на чело и с гравитацията, е различно. Та за кои "природни закони" ми говориш толкова неразумно? Това, което е еднакво за вселената, е нищожна част от нещата, които са ни направили такива, каквито сме в момента. Всичко е просто резултат на ограничеността ни - парадигмата ни е ограничена до субективно предположение, заради което виждаме зелени човечета. А такова внушение е просто нереалистично.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2010 21:40

WidowmakeR написа:
-Stormrаge- написа:
Замисляли сте се, че технологичното развитие на човечеството датира от има няма 100-тина години ... Колко малък само е този период от време... ако го съпоставим с еволюцията на организмите...

Замислял съм се, а ти?
Технологичното развитие на човечеството е от как е измислено колелото, че и преди това.
В думата "техника" влизат много повече неща отколкото явно ти разбираш...

Хаха дюд :) Много добре знаеш, че имам предвид най-значимите открития в сферата на технологиите довели ни до този ден, в които ти и аз, философстваме за живота и вселената във форума на бившо печатно (вече онлайн) издание за компютърни игри. Но ок, нека заменим думата "развитие" от поста ми с думата прогрес и нека разширим диапазона от време за да бъдем максимално точни ...

18 век. -
измислянето на парния двигател
краят на 19 век. - "създават първите електрически технологии, намерили приложение в промишлеността и бита, като през следващите десетилетия бързото развитие в тази област довежда от цялостна промяна на стопанския и обществения живот."
20 век. - първия в историята на човечеството контролиран полет с моторен летателен апарат по-тежък от въздуха.
- въвежда се първата конвейерна система за сглобяване в света
- създаден е първият ядрен реактор
- създадена е първата електронно-изчислителна машина и т.н и т.н няма да ми стигне цял ден да изброявам всички значими открития

Както по горе казах, съпоставям тези години с времето за еволюция на човека.
Австралопитекът е смятан за първия хуманоид... и датира от около 10 000 000 години
Хомо Сапиенс - Разумният човек датира от преди 200 000 години
съпостави времето на истинския научен и технологичен прогрес демек от 18 век до днес с някой от тези периоди... Сега си представи примерно тези 200 000 години за една цивилизация но само в технологично развитие...

И един адски тъп пример : "Твоят прадядо на 20 годишна възраст е водил в 90% същия живот, както неговия прадядо и т.н. назад във времето". Но животът които водиш или ще водиш ти на 20 години, твоят прадядо дори не е могъл да си го представи ...

Затова ще се повторя, човечеството е технологично развито от има няма 100-тина години...

Колкото до бактерията откритието не е в това че вирее в арсен... Има много други бактерии с още по-отровни и неприветливи ареали...

Но абсолютно всички познати форми на живот са изградени от шестте основни жизнени компонента:
въглерод, водород, азот, кислород, фосфор и сяра ...От там идва и теорията за първоизточника на живота на Земята...
Всичко живо на земята използва тези 6 елемента за да изгради своите основни биологични молекули: ДНК, протеини, мазнини.

Освен новооткритата GFAJ-1 ... При нея фосфорът е заменен с Арсен.. Арсенът дори участва в ДНК-ато на бактерията... Подобно откритие променя изцяло представите ни за биохимия и микробиология като цяло... Все едно сме открили извънземен организъм на собствената си планета :lol: Още едно доказателство, че има още много много да учим...

А дали сме сами във вселената ?... Всички са прави че нашите предположения и изследвания са за форми на живот близки до познатите ни... Но дори така, очакванията ни за планети с вероятен живот подобен на нашия и то само в нашата галактика, не са за една и две а за хиляди...

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 04 Дек 2010 22:23

Разните обяснения на Стормрейдж ме подсетиха за ей туй клипче:
http://www.youtube.com/watch?v=pMcfrLYDm2U

Коет' наистина те кара да се замислиш, нищо, че е малко офтопик :) Живеем в много интересни времена, и макар да е адски преувеличена (а и, тъй като е старо, знаем, че някои от нещата вътре не са така, както са представени :Р), но фактът си остава, че за 100 години сме направили невероятен скок в абсолютно всички сфери. И ако Китай и Индия вземат, че се стегнат, няма граница на нещата, които можем да постигнем в следващите 100 години. :)

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2010 23:32

-Stormrаge- написа:
И един адски тъп пример : "Твоят прадядо на 20 годишна възраст е водил в 90% същия живот, както неговия прадядо и т.н. назад във времето". Но животът които водиш или ще водиш ти на 20 години, твоят прадядо дори не е могъл да си го представи ...

E верно е тъп примера - дядо ми е следял на живо как човек стъпва на луната, а аз не съм имал такава възможност и вероятно скоро няма да видя, защото лунни мисии не се планират със сигурност в следващите 15 години, което на фона на тези финансови кризи означава 30 години :lol: Което вероятно в 22 век в учебниците по история ще бъде описано като невероятен политически и икономически идиотизъм.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: GoW & DMC forever!!!
Публикувано на: 05 Дек 2010 00:06

Извънземните съществуват. Доказателствата за това обаче не трябва тепърва да ги търсим, накои от тях са налице дори в момента! Всички тези паметници на древната култура, за почти всички от тях няма обяснения. Древните хора не са имали необходимите технологии да стрoят пирамиди,сфинкса, доказателство са рисунките в платото Наска, които могад да бъдат видяни само от небето, Великденските острови и статуите Моаи, те са идентични една с друга се едно са от конвейр излязли. В някои от исанията и рисунките се говори за същества със скафандри, които се издигали в небето в огън и кълба от дим. Има го описано в библията, има намерени рисунки в Египет, Китай(статуетка), а в една ат Ацтекските пирамиди е намерена цяла гравюра на човек в нещо като космически кораб. От къде са имали цялото това познание и защо винаги боговете са някъде в небето. Аз лично мисля, че посещение е имало в миналото и древните са знаели доста овече от колкото си мислим.
Моят съвет е да видите филма "Спомени от бъдещето", страхотен е и дава доста интересна информация.

Dragons FTW!

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Дек 2010 00:12

AcTivE написа:
Което вероятно в 22 век в учебниците по история ще бъде описано като невероятен политически и икономически идиотизъм.

:lol: :lol: :lol: Гадното е, че си прав.

Dragon-Marti написа:
Древните хора не са имали необходимите технологии да стрoят пирамиди,сфинкса, доказателство са рисунките в платото Наска, които могад да бъдат видяни само от небето, Великденските острови и статуите Моаи, те са идентични една с друга се едно са от конвейр излязли. В някои от исанията и рисунките се говори за същества със скафандри, които се издигали в небето в огън и кълба от дим. Има го описано в библията, има намерени рисунки в Египет, Китай(статуетка), а в една ат Ацтекските пирамиди е намерена цяла гравюра на човек в нещо като космически кораб. От къде са имали цялото това познание и защо винаги боговете са някъде в небето. Аз лично мисля, че посещение е имало в миналото и древните са знаели доста овече от колкото си мислим.

Ммм, не бих се съгласила напълно. Но аз съм един напълно промит от теориите за Атлантида мозък.

Към примерите ти бих добавила и шумерските текстове, както и Ръкописите от Мъртво море, които откриха преди няколко години. Сега ще започна да се отплесвам за това само ще цитирам по памет едно нещо:

"Хората трябва да сме твърде цинични и арогантни за да си мислим, че сме единствените във вселената"

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost