Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: [Официална темъ] Световното !
Публикувано на: 07 Юли 2010 23:59

А гола си беше чисто класически - центриране от корнер, висок защитник навлиза от по-задна линия и я засича

edit:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 00:57

Gipo написа:
Ред написа:
АХАХАХАХААХ ДУХАЙ ВЕ БОКЛУК

Бухта, в тоя мач испанците не бяха ли по-добрия отбор?

По тая логика и сърбите са по-добрия отбор от Германия? :? Да в мача пръскаха но като цяло погледнато на световното немците се представяха по-добре. Просто нз кво им стана сега. Никва агресия нищо ...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 07:45

Sirius написа:
За мен германците бяха по-добрия отбор.

Ти за кой мач говориш? :lol:
Или имаш друго разбиране за добри? Примерно хуманни? Или пък са били по-добри на разгрявката? хммм

Ред написа:
Просто нз кво им стана сега. Никва агресия нищо ...

Нека ти отговоря какво стана - отборите до сега се надиграваха с Германия. Хвърляха се с идеята - всичко или нищо. Стилът на испанците обаче е такъв, че те не рискуват много, вместо това успиват съперника, докато той не сгреши. Няма как да доминираш над съперник, ако той контролира топката толкова много и реално не ти позволява да играеш с нея. Не знам дали си спортувал активно нещо, но думите "играеш, колкото ти позволи съперника" не са просто някое коментаторско клише, а абсолютна истина. Няма значение колко си добър, когато нямаш контакт с топката, нали така?

И да, на това световно германците показаха най-добрия футбол. Няма как да го оспоря. Обаче Испания ги тупна много лошо на принципа - камък-ножица-хартия. В случая испанския стил на игра беше хартията, а немския стил - камъка.

А и нека не забравяме какво можеше да се случи, ако играчът на мача до този момент - Педро беше подал на Торес, вместо да се прояви така малоумно :).

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 11:02

Ето какъв е коментара на Льов за испанците. Специално за всички фенове на Германия :D

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Профил

Публикувано на: 08 Юли 2010 11:35

Vermic написа:
Дидо ти трябва да си футболен инвалид за да твърдиш че Германия ще падне-.-

пхахахаххахахахааха, още не мога да спра да се смея!!!
ахахахахахахаха :stooped: :stooped: :stooped: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 11:41

Високоволтов, откри топлата вода ... Това се говори сигурно от 5 години - футбола се развива тактически, но губи от атрактивността, защото тенденцията е от дефанзивно по дефанзивно от година на година. Замисли се тази година какъв беше стила на игра на европейския клубен шампион и колко тъп финал се получи срещу келавия Байерн. Това и ни предстои да гледаме все повече - ниско резултатни мачове, с по 3-4 чисти положения на отбор за целия мач, от които 1 или 2 гол, яко разигравания в центъра и по 8 човека в защита. За съжаление вече много рядко виждаме и отборите да се хвърлят напред поне когато губят - пример Германия вчера. Печелят или тези които могат да разиграват добре и дълготрайно, или като Интер - дори когато не владеят топката се затварят по такъв начин че на противника му е много трудно освен пасове да прави нещо друго. Тази дефанзивна мода за съжаление е повече от всичко европейска приумица и поне на Аржентина и Бразилия примерно им личеше че не и робуват особено много, затова и аз поне се радвах на успехите и на двата отбора докато не отпаднаха. Те имат друг недостатък, играят много добър офанзивен футбол, но са им нужни дребни катаклизми за да ги сринат по целия терен. Германия също умееше да играе отворен футбол по изключение на това световно, но както виждате и те загубиха от по скучно играещия отбор. Очаквам не особено интересен финал, в който испанците са ми фаворит. А прибавяйки съдийството и вувузелите - този Мондиал ще го помним, ама повече ще се мъчим да го забравим.

Като индивиуално и технично изработен гол се сещам само за един на Давид Вия, мисля че беше още в груповата фаза - нахлу на скорост в наказателното поле мина покрай 2ма защитника и я би в противоположния на него ъгъл. Много хубав гол всъщност.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 13:41

Наистина не мога да повярвам, че се намират хора, които да твърдят, че Германците са играли по-добре. Точно в този мач бяха надиграни по всички показатели, късмет за тях, че паднаха само с 1:0!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 14:00

@slim_k - Не съм съвсем съгласен. Стилът на Испания в последно време е доста подобен на този на Барса. Дългото задържане на топката, включващите се бекове, постоянното разместване на играчите и т.н. Даже до голяма степен и лицата са същите :). С тази разлика, че Барса със същата игра вкарва средно по 3 гола на мач, било то в лигата или в ШЛ.
Това ме навежда на мисълта, че проблемът не е в самата схема на игра, а по-скоро в лоша форма на Торес, липсата на комбинативност у Вия и не на последно място - това, че почти всички отбори играят доста затворено срещу испанците(нещо като Интер и Челски срещу Барса).

Отделно тази година имаше бум на по-малките отбори, за които е съвсем ествествено да бият с по-малки резултати. А пък много от големите, играха трагично (Италия, Франция, Англия...)

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 08 Юли 2010 14:17

Вермо, КО СТАНА УЕ?!

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 08 Юли 2010 15:17

Германия стигна достатъчно далече с един от най-младите отбори на световното и продължава да е най-постоянния отбор по всички първенства, винаги играейки поне четвъртфинал. 90% от играчите ще ходят и в Бразилия, нещо, което не бих казал за Англия, Аржентина, Италия, Испания, Уругвай, Холандия, Бразилия.

Маншафта игра супер, игра резултатно и като цяло направи много добро впечатление.

Haters gonna hate....

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 15:36

@Гипо - не съм някакъв футболен спец, но не само на мен ми прави впечатление, че мачовете както между клубни, така и между национални отбори, губят от атрактивността си. Ест. винаги има добри и резултатни изяви - примерно изпълненията на Меси срещу Арсенал, или Германия какво направи на Аржентина в събота. Въпроса е в тенденциите, и не знам дали въобще ме разбираш, но примерно колко често вече виждаш отбор да играе с 3ма нападатели, като Бразилия преди ? Аз в момента не мога да се сетя за нито един, било то на Световното и по принцип. Търсят се разиграванията с повече пасове, чака се грешката на противника, дето каза и високоволтовия, като имам чувството че повечето треньори дават указания срещу каквито и да е индивидуални изяви с цял да не се откриват пространства. Придвижването по терена на топката е по постепенно и въобще темпото е много по-ниско.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 15:38

Gipo написа:
Нека ти отговоря какво стана - отборите до сега се надиграваха с Германия. Хвърляха се с идеята - всичко или нищо. Стилът на испанците обаче е такъв, че те не рискуват много, вместо това успиват съперника, докато той не сгреши. Няма как да доминираш над съперник, ако той контролира топката толкова много и реално не ти позволява да играеш с нея. Не знам дали си спортувал активно нещо, но думите "играеш, колкото ти позволи съперника" не са просто някое коментаторско клише, а абсолютна истина. Няма значение колко си добър, когато нямаш контакт с топката, нали така?

Еми ти видя германците как играха последните 15 мин. Щом тогава успяха значи са можели да играят така целия мач. Просто нз защо предпочетоха да играят в защита.
Не знам, но на мен просто ми изглеждаше все едно нямат никаква мотивация да спечелят играта.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 15:50

Германците играха така в последните 15 минути, защото получиха гол и трябваше да изравнят. Нямаше какво да губят. За малко и да си го отнесат. Открит футбол се играе много трудно срещу испански отбори. Защото в момента, в който се замислиш за нападение твърде много - туп-туп и си свършен :lol:. Също така, за разлика от Аржентина, Испания има треньор ;). За разлика от Англия, Испания имаше силите и мотивацията.

@slim_k - това има и обратна страна на монетата. Сега отборите не играят с 3ма нападатели, но едно време бековете не са били с толкова атакуващи функции. Това един от бековете ти да пробие и да създаде опасност е част от модерния футбол, която е била непозната едно време. Сега се разчита повече на тактиката, защото е по-трудно да победиш с не до толкова организирана игра. Самата игра е станала по-сложна. Не казвам, че това е хубаво, казвам, че е неизбежно.
Освен това малкото голове не са нещо странно - играят два много силни отбора, нормално е единия да не утрепе другия. Това с резултатите на германците е изключение, тъй като те играха твърде добре, а противниците им твърде зле.

Разбира се, всичко това е лично мое мнение, не претендирам за нищо :).

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 15:53

Еми явно си прав. И без това следващия път когато ще гледам футбол ще е след 4 години :D Дано тогава немците пръснат.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 08 Юли 2010 17:18

Dexter написа:
Вермо, КО СТАНА УЕ?!

Педал мръсен ако го нямаше интернета по междуни вече щеше да си пътник!

Отказвам да приема че това беше Германия която гледах в предишните срещи!

Вече не ме е яд.Сега се надявам Голандия да бият!

Профил Skype

Публикувано на: 08 Юли 2010 19:10

Вермо, ко стана уе!?!?

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 08 Юли 2010 19:32

Vermic написа:
Dexter написа:
Вермо, КО СТАНА УЕ?!

Педал мръсен ако го нямаше интернета по междуни вече щеше да си пътник!

Отказвам да приема че това беше Германия която гледах в предишните срещи!

Вече не ме е яд.Сега се надявам Голандия да бият!

Вече на спокойствие можеш да го лижеш на германците...ЦЕЛИЯ

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Юли 2010 12:11

Бате Тошо написа:
Reflect написа:

:devious:

Който се смее последен . . . :oops:

Сериозно обаче, евала на германците, признавам, че играха най-красивия футбол това световно и един финал Германия - Бразилия щеше да е много по-интересен, отколкото Испания-Холандия >.> Озил и до известна степен Мюлер за мен бяха единствените играчи, които успяха да блеснат на това световно (спрямо очакванията им; Диего също, де ^.^ )

бтв, баннат съм по ник до 20-и юли Х.х И т'ва зарад' оназ' култова поема за гн*ясалия хуй >.>

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 09 Юли 2010 12:46

Той греши само на финали. И сега ще сгреши, както и на Евро 2008 сгреши.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 09 Юли 2010 13:34

Шибания октопод на суши бе :x :x :x

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com