Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 09:40
Само аз ли съм се насочил към Германия бе  . Преди сумати народ искаше да ходи там, а сега?? Странна работа.
|
|
 |
човек
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 09:51
аз съм се насочил към Греналндия, ще уча мениджмънт и поддръжка на работилницата на Дядо Коледа, пък после може да специлизирам и в някой елфски занаят.
|
|
|
|
 |
12dasd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 10:03
Никой ли няма за Скандинавиите :@
Там има стипендии, но е пълно с арабс.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 10:07
Аз бих отишъл там веднага ако знаех добре английски, ама нейсе. Нищо, може по някоя програма да се уредя там за един семестър, щото северните страни отдавна са ми мерак.
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 10:28
zip0 написа: Аз не знам кво се оправдавате пред тия дето ще учат в чужбина с реплики от сорта: "аз съм мързелив"; "аз съм безперспективен и ще уча в бг"... Всичко си е до финансови възможности, ако питаш мен. Вярно е, че българското образование е доста сбъркано, но нямаш никаква гаранция, че тук образованието, придобито в чужбина ще ти е по-полезно, а там вероятността нещата да се объркат е доста по-голяма. Може ли съвсем информативно кандидат-студентите да споменават каква е цената на обучение в съоветните университети, желани от тях?
|
|
 |
12dasd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 10:41
В Швеция обучението е безплатно, а и бях чел, че първата година я посвещаваш изцяло на езика, който ти го преподават на шведски @_@ Хора, чиито курсове се инструктират на английски споделят, че в часовете се говори само и единствено шведски, за да не свикнеш с мисълта, че винаги ще ти се обяснява на достъпен за теб език, за да научиш шведския по-бързо. С английския там ще се оправиш сред обществото, но за работа си ти трябва родния език.
Интересно ми е как, например, един забегнал чоко от Ирак ще разбере какво искат от него, но явно си започват от картинки и броене на пръстчета :С
Сега завършвам ЕГ и си спомням, че масивно ни се говореше 95% от времето на френски, като само някои неща бяха доуточнявани на български. Скъпичко си е там, трябва да имаш заделена една здравословна 4-5 цифрена сума само за първата година.
Гледах в google maps улиците през лятото - безлюдно е, но е фрашкано с паркирани колелета. Бахти якото племе :Д
|
|
 |
zip0
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 10:43
AcTivE написа: Вярно е, че българското образование е доста сбъркано, но нямаш никаква гаранция, че тук образованието, придобито в чужбина ще ти е по-полезно, а там вероятността нещата да се объркат е доста по-голяма. Именно.
___________________________________ ...
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 11:01
THE KING OF TIME написа: Само аз ли съм се насочил към Германия бе  . Преди сумати народ искаше да ходи там, а сега?? Странна работа. Германия е много оферта, много добро образование и е супер евтино. Ако знаех немски без да се замисля бих отишал там ама не знам :/
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 11:04
AcTivE написа: Може ли съвсем информативно кандидат-студентите да споменават каква е цената на обучение в съоветните университети, желани от тях? 3200 паунда на година е в Англия. Факт е, че там е доста скъпо :/ Офертата е, че студентския кредит ти го покрива, а после условията за връщане са супер удобни. Връщаш го само ако имаш доходи над ~1000 лева на месец и то месечната ти вноска е нещо от сорта на 10 паунда
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 12:17
За мизерните български стандарти Германия е скъпа, но в сравнение с Англия и скандинавските страни е доста по-евтино. В зависимост от федералната провинция в която си са и различни семестриалните такси-от символични суми в порядъка на 50-100 евро до 500 евро на семестър. Главно разходите там са за наеми, храна, джобни, учебници, книги и др. Възможности за финансирания от различни фондации могат да се намерят, също така и има възможност за работа, но има там ограничения в часовете.
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 13:57
Карагьоз Пехливанов написа: Я кажете друсенския университет как е, че за другаде няма пари.  По-добре бачкай 1 година и кандидатствай на по-добро място другата. ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
Дади
|
 |
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 13:59
AcTivE написа: Може ли съвсем информативно кандидат-студентите да споменават каква е цената на обучение в съоветните университети, желани от тях? За Англия уточниха колегите, Холандия обикновено е около 1200 евро на година. За Дания знам, че е напълно безплатно, двама от съучениците натам са се запътили :Д Някой за САЩ говореше - ей там таксите майката са си ебали, въпреки че вече конкретни цифри не помня, но мисля, че бяха нереално високи :-/
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 14:23
Дади, я разгласи малко за това безплатно обучение в Дания - сайт, някакво инфо? Планирам магистратура по право след две години някъде из Европа, но все още се колебая къде ще излезе най-далавера.
|
|
 |
Radiance
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 14:33
AcTivE написа: Дади, я разгласи малко за това безплатно обучение в Дания - сайт, някакво инфо? Планирам магистратура по право след две години някъде из Европа, но все още се колебая къде ще излезе най-далавера. Ето малко инфо по въпроса, въпреки че тука са ограничен брой университетите, но надявам се г/д може да се ориентираш... http://www.integraledu.com/integraleduc ... ind_id=688Аз през Интеграл кандидатствах тъй че са точни, но нищо не пречи и сам да кандидатстваш като избора от университети ще ти е дори по-голям. Това което съм чувал че образованието в Дания е добро, такси няма, но се компенсира от високите цени (супер висок стандарт имат там хората  ) за издръжка.
|
|
|
|
 |
Shamancho
|
 |
В момента играе: LoL
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 15:20
|
|
|
|
 |
човек
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 04 Май 2010 15:29
некой мераклия нема ли да дойде у Европейскио тука у Перник на есен?
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 05 Май 2010 22:07
Дади написа: Някой за САЩ говореше - ей там таксите майката са си ебали, въпреки че вече конкретни цифри не помня, но мисля, че бяха нереално високи :-/ между $16к и $40к е да следваш + $10к отгоре за общежитие и храна. на година. без стипендия де.
___________________________________ "A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 06 Май 2010 08:42
Няма лошо да си губите времето в "учене" из българските "университети" защото след това ще бъдете разочаровани ;о
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
Kamelot
|
 |
В момента играе: q3
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 07 Май 2010 01:57
Куц Пръч написа: В Швеция обучението е безплатно, а и бях чел, че първата година я посвещаваш изцяло на езика, който ти го преподават на шведски @_@ Хора, чиито курсове се инструктират на английски споделят, че в часовете се говори само и единствено шведски, за да не свикнеш с мисълта, че винаги ще ти се обяснява на достъпен за теб език, за да научиш шведския по-бързо. С английския там ще се оправиш сред обществото, но за работа си ти трябва родния език.
Интересно ми е как, например, един забегнал чоко от Ирак ще разбере какво искат от него, но явно си започват от картинки и броене на пръстчета :С
В момента съм в точно такова училище в Холандия. Работата става със повтаряне, повтаряне, повтаряне. Те не че арабелите знаят английски с който да си помагат.
___________________________________ Reaching aural nirvana...
|
|
|
|
 |
Дади
|
 |
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ? Публикувано на: 08 Юни 2010 07:31
So, yeah, Saxion, Енскеде, Холандия. Приет съм под условие, сега трябва да си получа дипломата и да им я изпратя само АХАЖАХАХА, ЙЕС !
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|