Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: XBOX 360 или PS3 ?
Публикувано на: 02 Юни 2010 11:49

Абе момчето, ако иска конзола и специално търси мнение в този форум може да се обърне към 4 човека- Мен, joar, idqd и pcultimate. Какво да се занимава с хора, които си мислят, че ще си намерят бокс за 200 лева. Hunter, като е боклук конзолата, не влизай тук момче, ясно ли ти е ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 14:15

DJ Cat написа:
Hunter, като е боклук конзолата, не влизай тук момче, ясно ли ти е ?

Не!

Не видях тема със забрана даването на коментари в темите.
Относно цените на игрите.
Разглеждах ги в пулсар.
Игра за PC - 60лв. Същата игра за конзола - 120лв. Цените говорят сами за себе си :)
Все пак ако ще имам конзола ще търся нови игри. Какъв е смисъла да чакам 1-2 години, докато цената на някоя игра падне!?

Хаха, и DJ Cat. Значи доколкото разбирам тези, които са против конзолите и дават обяснения защо са против, то тяхното мнение не важи. Смешен си..

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 15:01

В България конзолните игри са скъпи по няколко причини - единствено те се продават като хората и таксите за внасяне на игра са покъртителни. Иначе ако направиш една сметка, да кажем ще си вземеш конзола за 500 лева и PC за 1000 лева и не само почти на 100% ще получиш конзолата с игра, ами и ще можеш да си купиш един куп игри преди цената да се изравни. Да кажем примерно, че ще взимаш бокс. За парите, за който ще си вземеш ново PC ще си вземеш конзолата + всичките най-популярни игри за мулти + златна карта за лайва и пак ще ти излезе по-евтино. Да не говорим ако смяташ да флашваш - тогава ще ти излезе на половина и ще си играеш най-новите игри винаги. Пък и е факт - да си плащащ геймър в днешно време и да нямаш конзола е равнозначно на мазохизъм, както и да го погледнем.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 18:14

Ми като не ти е ясно, не пиши по въпроса ? Или си attention whore ? Конзолите съкват, защото са скъпи. Да ти сера на аргументите, да ти сера... Който може да си го позволи и има достатъчно време да разпуска, си купува. Който няма конзола и няма пари да си купи, не влиза по темите да хейти, само защото не може да си го позволи. ''Егаси боклука повече от 200 лева няма да дам...'' . Логиката кърти - ако е 200 лева е добра машина, заслужаваща парите си, ако не е егаси боклука......

Компа не е машина за геймене, ако не ти е ясно, това е само бонус. Швейцарското ножче има лъжица, вилица, ножица, и т.н. , но ако ти трябва ножица, която реже хубаво, за да оформиш табло, не си го купуваш нали ? Конзолата е специализирана за игри - играе се на голям монитор, без сеч, без проблеми, излягаш се и се наслаждаваш. Като имаш комп и не ти се играят определени 5-6-7-20 заглавия не си купувай конзола. Просто е. Аз примерно смятам за по-добра сделка да дам 600 лева, отколкото 1200.

Май май гроздето ти е кисело, искаш конзола, но нямаш пари и затова те са боклуци, които не си заслужават парите.

И не на последно място, ти прочете ли името на подраздела, като не ти изнася не пиши тук. Нямаш конзола, но пишеш тук за да хейтиш, по бог знае каква причина. Пиши си в форума за компютри, вместо да тролиш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 18:17

Сега съм наред аз.
Нека направим 1 груба сметка.
Взимам един компютър за 1000 лв. С него преспокойно мога да карам 1-2 години.
Взимам една конзола и игри за нея = 1000 лв. С тези игри мога да карам няколко месеца(зависи от броя им, който едва ли ще е голям като се има предвид цената им).
Докато съм с компютър през тези 1-2 години ще мога да играя всички игри излезли за него безплатно, а какво правим като съм с конзола.
За всеки нов хит аз трябва да пръскам луди пари, за да я превъртя за 1-2 седмици и после хайде в магазина, защо - защото излизат яки игри всяка седмица.

При груби сметки какво излиза:
През тези 1-2 години с компютър аз няма да съм изхарчил 1 стотинка, или хайде нека бъда реалист да кажем да сменя някой компонент, общо стойност 400-500 лв.
Нека видим с конзолата - Да каже, че искам да съм в крак с най-играните и най-нови игри. Аз трябва да съм в магазина максимум през 2 седмици. Нека закръглим по стотачка на игра. На месец - 200 лв. На година 200 * 12 = 2400 лв.

Хайде сега ми кажи, кое е по-изгодно? Компютъра или конзолата.
Да не броим това, че на компютъра можеш да правиш каквото си искаш, да слушаш музика, гледаш филми, инсталираш безбройно много програми и всичко това едновременно докато играеш.
Какво можеш да правиш на конзолата.
Да играеш игри, да слушаш музика и да гледаш филми, като разбира се за всяко едно такова удоволствие ти трябва да си си взел диск и да си си записал филмите или музиката.

Отделно на това, когато вземеш една оригинална игра за PC (аз лично не взимам, но го давам като пример) ти можеш да си направиш виртуално копие, което премахва задължението да мушиш диск всеки пък като ти се преиграе.
Защо това е плюс. Ами просто е - живота на CD рома и диска ще са многократно по-дълги.
А доколкото знам, когато си вземеш игра за конзола ти трябва при всяко играене да я мушкаш. Все пак ние знаем, че дисковете не са безсмъртни и рано или късно ще се прецака, тогава си с една загубена игра. А пък какво ли ще се случи със CD рома на конзолата от прекомерната му употреба!?

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 18:32

Е на конзолата не можеш ли? Записваш играта на харда и играеш без да вкарваш диск. Легално. Виж сега, ти сравняваш пиратски игри на компютър със легални игри на конзола. Lolwhut? Да кажем че си вземеш бокс за около 500 лева. Даваш 50 лева за флаш. После плащаш около 20 лева за 10 броя двуслойни двд дискове. И си готов - записваш и играеш. Все едно имаш едно супер мощно PC, което никога няма да се наложи да подменяш и да ъпгрейдваш и си играеш най-новите игри винаги + всичките ексклузивни игри. Тоест с груби сметки да кажем 550 лева за конзола + флаш, по 20 лева за 10 игри и ако приемем, че играеш по 10 игри на месец общата стойност е 600 лева, at most(+ доставката, ако си на по-отдалечено място) и после по 20 лева на месец за да играеш най-новите игри без ъпдейти и такива помии.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 18:36

joar написа:
Е на конзолата не можеш ли? Записваш играта на харда и играеш без да вкарваш диск. Легално. Виж сега, ти сравняваш пиратски игри на компютър със легални игри на конзола. Lolwhut? Да кажем че си вземеш бокс за около 400 лева. Даваш 50 лева за флаш. После плащаш около 20 лева за 10 броя двуслойни двд дискове. И си готов - записваш и играеш. Все едно имаш едно супер мощно PC, което никога няма да се наложи да подменяш и да ъпгрейдваш и си играеш най-новите игри винаги + всичките ексклузивни игри.

Да, но все пак знаем, че този флаш носи и своите последствия.
Но тук си прав. Ако трябваше да плащам игрите за компютър, то тогава най-вероятно щях да избера конзолата, но дотогава компютъра е по-доброто решение.

В добавка - доколкото знам PS3 не може да се хаква. Как тогава ще играя някой яки игри, примерно God of War 3 на Xbox360, след като както знам е само за PS3.
Така че пак набутвацията варира.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 18:41

Какви последствия носи флашването, което не ти го носи игрането на пиратско копие - и при двете губиш мултито и до там, ама на конзолата поне имаш co-op. PS3 не може да се хаква, истина е. Ама ако си направиш една сметка за кое излизат повече игри, кое има повече ексклузивни игри(PC vs Xbox 360 говоря), на кое ще играеш игрите по-рано и т.н., ще разбереш, че варианта с флашването хич не е лош и всъщност е по-добър от PC-то. Тоест - ти и без това пиратсваш на PC, просто вече ще пиратстваш на друга платформа.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 18:47

Като се заговорихме за Multiplayer. Когато изпиратствам някоя игра за PC губя мултито, но не изцяло. Губя го до толкова, че да не играя в оригиналните сървъри, докато ако флашна xboxa го губя изцяло, или греша? (Съжалявам, не съм имал конзола, така знам :) ).

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 18:53

Да, това щеше да бъде фактор, ако повечето мулти игри вече не се бяха отказали от dedicated сървърите. Но да, при някой PC игри ще играеш мулти, това е към плюсовете. Обаче въпросния плюс отново се пренебрегва, като се замислиш, на цена на по-голям избор от нови игри(пиши в wikipedia "list of xbox 360 games" и сортирай по ексклузиви), по-ранен достъп до най-новите игри, геймплей без бъгове и насичане, анти-пиратски защити и по-ниската обща цена.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 18:58

Зависи какво имаш в предвид под насичане. Разбира се, че ако компютъра ти е някакъв за 50-100 лв от времето на дедо ми ще ти сечат. Аз съм с компютър на година и половина. Играя си перфектно игрите на 23" монитор с 1080р резолюция :)
Относно игрите - както има екслузивни игри за xbox така има и такива за PC.
Не мисля, че това е фактор за сравнение. За мен не е и проблем да изчакам 2,3 седмици докато някоя игра се появи за PC. :)

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 19:01

Хех, 2-3 седмици. За GTA IV за PC се чакаше половин година. Ass Creed 2 излезе на Xbox 360 и PS3 през ноември 2009-та, а за PC март 2010-а. А ако искаш си направи едно сравнение на ексклузивите на Xbox 360 за последните две години и на PC ексклузивите за същия период от време..

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 19:07

Както казах - не ми е проблем да поизчакам. :)

И да вметна още един плюс към PC игрите и хората притежаващи по-нов модел видео карта на Nvidia, а именно 3D Visio-на.
Аз лично притежавам видео карта с поддръжка на гореспоменатите от мен драйвери и мога съвсем категорично да заявя, че играенето на игрите под такъв режим е истинско забавление.
Последното нещо, което играх беше Split Second и е невероятно да виждаш как към теб хвърчат най-различни гуми и експлозии и т.н. :)
Това доколкото и знам все още не се поддържа от конзолите :)

Но както и да е. Мисля да спра до тук. Явно това е в същината на човека. Когато притежава нещо, дори то да е супер набутващо се го защитава с цялата си ярост, само и само да не докаже, че се е набутал. :)
Познавам не малко хора, които имат PS3 и играят едни и същи игри от както ги помня. Пък аз съм с "тъпото" PC и през 2,3 дена сменям игрите :D

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 02 Юни 2010 19:16

Какво спамие и се карате!?!? Нима забравихте за какво трябва да пишете тук ? Просто дайте съвет на момчето и стига толкова кфи са тия разправий егати... Нека си избере! X360, PS3 или як комп, това е!

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 19:25

Пич, ако искаш да ме изкараш, че съм се набутал и затова си защитавам конзолата - няма да стане. На компа си играя стареца и от време на време пукам малко Red Dead. Като излязат нови игри пак ще е така, аз мога да си го позволя и ми е кеф. Никой не може да ми каже, че това са загуба на пари щом изпитвам удовлетворение от покупката. Ти го смяташ за безмислено- аз не. Някой хора си взимат панталон за 300 лева, но това на мен не ми пречи- евала че искат да изглеждат добре. Извода е всеки да си гледа в паничката и да не дава акъл , кой какво да купува и дали то било боклук или не. Малко факти:

- Мога да слушам музика и да играя игри на конзолата, има такава опция
- Онлайна е 500 пъто по-добър, защото е едно цяло
- Тегля демо на всяка игра, която ме интересува.
- Играя легнал и с 1 ръка понякога когато пуша ( това даже не е плюс стаята не мога да си я проветря като хората 1 година)
- Игрите се записват на харда на конзолата
- Компа ми е добър, но мамицата му БУЧИ :x ( много е кофти дееба и ме дразни)
- Гледам филми на компа(понякога на лаптопа), тъй като ползвам един и същ 24 инчов монитор.
- НАЙ-ВАЖНОТО нещо ( заради което си взех конзолата мейнли) тупалките, за 2ма, 3ма човека, което е егати веселбата. Няма нищо по-хубаво от това да се съберете 4 коча (3ма от които не бяха пипвали джойстик, докато не ги наказах на бокса ми ) и да разцъкате Текен, Соул Калибър и да пийнете 2 бири.

Doggy не те питам, не си модератор.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 20:27

HunteR написа:
Както казах - не ми е проблем да поизчакам. :)

И да вметна още един плюс към PC игрите и хората притежаващи по-нов модел видео карта на Nvidia, а именно 3D Visio-на.
Аз лично притежавам видео карта с поддръжка на гореспоменатите от мен драйвери и мога съвсем категорично да заявя, че играенето на игрите под такъв режим е истинско забавление.
Последното нещо, което играх беше Split Second и е невероятно да виждаш как към теб хвърчат най-различни гуми и експлозии и т.н. :)
Това доколкото и знам все още не се поддържа от конзолите :)

Но както и да е. Мисля да спра до тук. Явно това е в същината на човека. Когато притежава нещо, дори то да е супер набутващо се го защитава с цялата си ярост, само и само да не докаже, че се е набутал. :)
Познавам не малко хора, които имат PS3 и играят едни и същи игри от както ги помня. Пък аз съм с "тъпото" PC и през 2,3 дена сменям игрите :D

Спри се човек, признаваш, че не разбираш от конзоли, обаче спориш PC vs. конзола. Да, конзолата бие като гейм платформа както и да го погледнеш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 20:28

iddqd написа:
HunteR Ходи да битака бе братле. С обичка на лявото ушенце си, с ланче, замазал си се с гелче ще те приемат добр циганите и ако направиш минет на някой травестит може да ти даде хбос за 200 лева ама тука не вървиш с селските си изцепки.

Нали все пак знаеш, че с това твое си мнение показваш колко си ограничен?
И само за протокола - от бездарни и умствено ограничени личности като теб не се обиждам. :)

joar написа:
Да, конзолата бие като гейм платформа както и да го погледнеш.

Да, спирам и все пак не мога да се съглася с това твое твърдение. :)

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 20:45

Защо мислиш, че парите са ми проблема.
И 1000 лв мога да дам, но давам 200 защото реално толкова струват тези боклуци.

Така, че точка по въпроса.
Нека автора си прецени какво иска да купи.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 23:43

Палячо ае замини си от темата, спри троленето. Като си против конзолите ( ей така за спорта, хал хабер си нямаш) си заминавай. Някакъв селяк идва и започва да раздава акъл - в Ливуново ако върви, тука не е така. Като те гледам какъв си бастун, малко ме съмнява да изкарваш пари ама...

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юни 2010 23:51

Не е против конзолите щом иска да си купи, но пък е пълен мизерник защото много хора в този фоум искат да си купат яка конзола, но само един беше толкоз тъп да си помисли че може да го направи за 150 лв. Братле с тиа мисерни кинти може да си избършеш гъза и по добре го направи защото смърдиш.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com