Автор |
Съобщение |
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Фев 2010 07:20
Гледам Wakfu и ми харесва. Не знам защо, но ми харесва. Хъм.
Иначе Търтълс форевър е забавно направено, мернах го преди няколко месеца.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Фев 2010 16:34
Baka-та 4, Durarara 4, Railgun 17...всичките стават. В 4-ката на Durarara поизясниха малко произхода на мацката без глава...изясни се и, че докторчето при което тя живее е абсолютен психопат "Харесвам те повече без глава" . Загледах малко серии на Star Wars Clone Wars втори сезон...въпреки красивите картинки имам чувството, че шоуто запада... Закледах и една френско-канадско-индийска комерсиалщина - Skyland. сюжетът - клише до клише играта на дублиращите актьори - дебилно отблъскваща и елементарна...поне такава е на англоезичния състав, френския не знам керъктър дизайн и лицеви анимации - някакъв невъзможно грозен ужас дизайн и анимация на превозните следства, бекграунди - убийствено красиви и пипнати . Принципно сялата анимация е сложна смес от 2D, 3D и 3D със cell shading, но комбинацията не е толкова лоша, колкото звучи. В motion capturing-а, който се ползва за аничиране на персонажите също са хвърлени доста добри усилия. Основната причина да гледам Skyland са гледките и битките. Основните недостатъци (ако преглътнем керътър дизайна) са в отвратителната игра (особено на второстепенните герои), както и в усещането за deja vu, което лъха от всеки кадър. Човек остава с впечатлението, че създателите на Skyland или са ултимативни фенове едновременно на Star Wars, The Matrix и Dragon Ball...или пък смятат, че всички зрители са такива...Има и някои елементи взети от други места (я игрички, я анимета), но култови форми, движения и жестове от споменатите 3 френчайза бъкат в индустриални количества навсякъде по екрана...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Хърфордиан
|
|
В момента играе: Дзверене в монитор.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Фев 2010 23:37
Загледах наново Bebop - а. Just felt like letting you know.
___________________________________ От Fa имат рекламни ЦИЦИ!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Фев 2010 13:27
Докарах се до едни епизоди на Gintama, които бяха гавра с Oruan Host Club. Харесаха ми защото тотално подиграха педалообразния Oruan. Една от най-култовите серии до сега се оказа тази, в която Едо идолката с промоционална цел беше временно капитан на Шинсенгуми, а Gin-тройката бяха второстепенни герои (играеха кентавър и неговата жертва )...не че пак не спасиха деня... Общо взето сериите насочени повече към Шинсенгуми са едни от най-забавните (има си хас с тези психопати убийци в състава и малоумния, но героичен командир).
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Фев 2010 17:20
Queen's Blade?Мнение?
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
isummon
|
|
В момента играе: Halo:Combat Evolved,Team Fortress 2.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Фев 2010 17:45
Единственото "аниме" което съм гледал и ми е харесало.Като изключа Покемон и Ю ги о..ама те са вече за прекалено големи и развити хора :В
___________________________________ Бум..бабата!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 08 Фев 2010 09:55
Цитат: Queen's Blade?Мнение? Миии...това което видях от първа серия хич не ми хареса - гигантски (ама грозно гигантски) цици и вопиюща тъпотия... isummon, ми що не пробваш да загледаш нещо в стил Black Lagoon или да кажем Sword Of The Stranger или Ghost In The Shell (2-кайта и сериалът са за предпочитане)... Изгледах Cobra The Animation Movie - егати тъпнята и грознята....дори в светлината на моите ретро предпочитания...Единственото, което е по-зле от самия филм е БГ преводът - то бяха грешно интерпретирани реплики, то героите говореха в различен род (премерно Кобра понякога говореше в женски род...май преводачът е чел само субтитрите...) и пр. Ето заради такива примери не обичам преведени на български анимета. Не стига, че част от нещата са се загубили при транслирането на английски, но и нашите преводачи интерпретират адски неадекватно съвсем елементарни изрази (и то от такъв познат и близък език, като английския). 5-тите серии на Durarara, Baka To Test To не-знам-кво-си и Railgun-ката бяха добри.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Фев 2010 12:43
Още 3 серии от новото TV за Cobra. Както вече писах: страхотни бекграунди, транспортни средства, реквизит (ако мога така да се изразя), музика и анимация...обаче странен керъктър дизайн (особено във 6-та серия) и безумно идиотски и нереалистичен сюжет. Хъм...и в 5-та серия накакъв фетишизъм към мъртви (от хилядолетия) женски тела . WTF? Създателите на това чудо са доста амбициозни, но и май доста болни.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 15 Фев 2010 10:24
Изгледах Halo Legends и ми хареса. Вярно е, че звучи като тотален рипоф на Animatrix...особено с тази предистория в две части, но пък е приятно за гледане. Най-любимите серии: Prototype - олдфешън mecha екшъна (драматичната нотка беше тъпа ) The Package - 3D екшън в стил Apple Seed. The Babysitter - абе не знам в какъв стил беше, но ми хареса (мацката как изнесе цялата мисия...не е истина...) Odd One Out - готина пародия в стил Dragon Ball (или нещо подобно) Изгледах Eden Of The East (11 серии) - страшна графика и анимация, обаче сюжетът въпреки, че имаше доста потенцял не ми хареса. Чудя се, ще харесам ли някога нещо друго на Production I.G. освен Ghost In The Shell и Dead Leaves.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Фев 2010 10:18
Durarara 6 - страхотна серия! Baka to Test 6 - як фън Railgun 19 - приятна непретенциозна серийка Cobra The Animation (2010) 7 - както вече много пъти писах, дебилно но някак забавно
ПП Сега видях - четворен BUMP. Yeeeeeeee!!!
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Фев 2010 15:59
C-C-C-C-C-C-C-C-COMBO Breaker AlShu написа: Загледах малко серии на Star Wars Clone Wars втори сезон...въпреки красивите картинки имам чувството, че шоуто запада... Втори сезон е доста по-добър от първи, като изключим един-два епизода, които са точно толкова слаби, и тоталната гавра с канона, която периодично се вясва 'Бах, анимета нещо от много време не съм гледал. Откак свърших FMA нещо ме мързи да почвам ново (а и май време нямам )
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Фев 2010 13:12
Бе не знам защо, ама някак Клонираните 2 не ме кефят, както първи сезон. Може би формулата им вече ми досади. Искам нещо сексуално да си случи с Ашока . Дъртото гадже на Оуби Уан и арковете с нея, не ме изкефиха. Имаше и един отвратителен арк с Амидала. Шоуто има нужда от Хан Соло еквивалент...досега Ашока и Аникин покриваха някои елементи, но толкоз. Искам бой в който Дуку и Вентрес се бият рамо до рамо и си пускат саркастични забележки.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Фев 2010 10:45
Загледах едно нещо наречено Slap Up Party - фентази, и очевидно правено по някаква RPG игра. Излезе че това буквално е корейска анимация (а не японска реализирана в Ю. Корея примерно). Японската дивизия на Gonzo просто е дублира заглавието на японски език (и е дала пари ). Накратко - Slap Up Party не е аниме. Някой ще попита, ми каква е разликата, след като 99% от аниметата се анимират в Южна Корея ? Някак се забелязва разлика между нещо замислено, концептуирано и поръчано от японци и оригинален корейски продукт. (Говоря за хора, като нас, които си нямат и представа от Азия...за самите азиатци, резликата ще е очевидна...) Керъктър дизайнът е леко различен включително и заради разни културни традиции, диалозите са някак по-кратки, решенията които взимат героите са някак различни и с по-различна мотивация, а не на последно място по важност сюжетът е някак по-опростен и като за деца, в сравнение дори с най-детското японско заглавие. Т.е. разликите са само в някои детайли, но се набиват на очи. (Е, естествено може да се згледаш в началните и финалните надписи и да видиш само корейски имена ) Не че корейци не могат да направят продукт неразличим от япноските - Kurokami е точно такъв пример, но пък там нещата са минали и през японски креативен контрол. Иначе за самото Slap Up Party - както казах, фентази и при това малко детинско, но принципно става за гледане...малко разнообразие. Япоския дублаж го предпочитам пред корейския, защото поне интонацията ми е по-понятна.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Фев 2010 10:51
Slap Up Party не ви трябва! Освен че е за малки хлапета някои от арковете му са отвратителни - като онзи с "летящите сухопътни акули", който в този си вид и малчуган няма да може преглътне... Нищо чудно, че по-талнтливите корейци гледат да работят за японци, статуквото в южнокорейските телевизии е отврат - щом е за деца, трябва да е дебилно . Примери: всички анимации, които съм заглеждал по AriRang...имаше идно страшно красиво - Legends Of The Blue...красиво, но с несвързан, дебилен и безкрайно нелогичен сюжет. Имаше и други ...добра идея, добра анимация, но лоша разработка на сюжета и отвратителни аркове.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Фев 2010 15:13
От кога ми се гледат анимета и все не мога, не е истина... дано близките седмици успея... Алшу, темата е безценна, след години ще я прочета цялата! ( това ми напомня как преди 3-4 години си приказвал за " Welcome to the NHK " и аз бях ВТФ О>О ) :ДД
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Изход
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Фев 2010 21:18
От къде ги теглите всички тези анимета бе
___________________________________ секс едва ли - just cavalli
агентите са педали напускам форума
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Фев 2010 17:07
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
странник
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Фев 2010 20:55
The Chameleon написа: http://www.youtube.com/watch?v=ikGHQRhe0Qc Enjoy! Ей такива лиготии най-много ги мразя
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Фев 2010 21:22
Demon__Hunter написа: Ей такива лиготии най-много ги мразя едит : Мен пък ме разсмя, като за 2 мин филмче изобщо не е зле.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Фев 2010 13:22
Изход Цитат: От къде ги теглите всички тези анимета бе Ъъъ... http://animeobsession.net/http://torrents.animes-bg.com/и някои международни търсачки като: http://baka-updates.com/releaseshttp://www.tokyotosho.infoИзгледах първи епизод на Gundam Unicorn - бахти якото! Визуален екшън-оргазъм! Иначе сюжетът си е Gundam клише, керъктър дизайнът - също. Лошата новина - втора серия излиза, чак през есента (3-та следващата пролет ? ) Седмите серии на Baka-та и Durarara-та бяха готини. 20-ката на Railgun-ката също. Две скучни серии на Conan - 565 и 413 (преведоха я чак сега). 565-цата ставаше (защото се появиха и Шонен тантей, но без Ай Хаибара), но 413 - гнус! (е, нищо чудно за филър) Предните серии 563-564 бяха по-стабилни. За малко се появи Джоди-сенсей със сладурския си развален японски, а и ни успокоиха, че Акай Шу е жив. Тази седмица точа зъби да загледам едно completed - Basquosh...яко шаренийка и готина графика. Керътър дизайна е малко странен, но не се връзвайте на грозния плакат! Вижте бекграундите в анимацията и ще си говорим пак! Demon__Hunter, това не е лигаво, това е MOE (т.е. дума за лигаво, което те кефи ). А и реакцията на мацката си беше съвсем адекватна .
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|