Многоо трудно, но все пак трябва да напиша нещо. Опитвам се да си формулирам сходна класация от години и сега вече имам причина.

5.Manowar - Warriors of the World
Заглавната песен промени живота ми.

Изслушал съм я хиляди пъти, заради нея слушам метъл, до някъде съм човека, който съм заради това елементарно, банално подобие на музика.

Респект към Менуор, за дето са създали такова нещо!
4.Metallica - Black Album
В периодизацията на метъл образованието ми "черньото" идва на второ място. Него съм го слушал от начало до край и от край до начало стотици пъти. Чудесна музика, енергия, абе според мен рядко се намира такава концентрация на хубава музика в един албум.
3.Pantera - Cowboys From Hell
Като цяло Пантера е една от любимите ми групи... Почти не мога да кажа лоша дума, за който и да е албум, но избрах Каубойте, защото с него се зарибих. Ужасно добър метъл - така си предствям аз този музикален жанр и се надявам да излизат още подобни неща.
2.Heathen Foray - The Passage
МОЛЯ ВИ, чуйте този албум. Това е може би най-добрия мелодет/викинг/фолк метъл албум на тая планета! От него се зарибих по екстремните вокали, той е нещо, което наистина съм слушал и харесал на 140%!!! Евалата на пичовете и дано се развиват - заслужават световно признание!
1.Iron Maiden - A Matter of Life and Death
Въздействието, което има всяка една песен от този албум върху мен е неописуемо. Според повечето хора, това не е най-доброто на Мейдън, но ,мамка му, аз не мога да намеря по-добро. И не само от тяхната дискография. За мен това е черешката на металната торта.
Мислейки, кои албуми да пиша осъзнах тъжната истина, че аз не съм се радвал истински на музика от най-малко година.

Не мога да открия нищо, което да ми хареса толкова, колкото гореспоменатите албуми. И не говоря само за метъл. Опитах се да слушам най-различна музика... е не толкова упорито, но все пак опитах. Сега мисля да си направя един убииствен плейлист и да си легна със слушалки в ушите и носталгия за доброто старо време, когато още имаше неизслушани шедьоври и откривах нещо ново всеки ден.