Автор |
Съобщение |
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:28
Снощи в разгара на една особено интересна дискусия насмалко да бъда убеден в нещо, против което съм заставал винаги - убийството на човешко същество. Оправдана ли е смъртната присъда като средство за наказание и постигане на лично удовлетворение на жертвата спрямо извършителя или това е просто узаконен начин, по който да извършиш убийство? И не е ли против всички закони на хуманноста, към които уж се стреми модерното общество (привидно, знаем), такова деяние?
Та ми е интересно к'во мисли Форумо по темата, абстрахирайки се от така тачения му девиз, който дискретно и незабележимо включва думичката СМЪРТ.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Романс
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:29
Против.
___________________________________ .
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:34
Понекога си требе.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
SWfan
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:38
Според мен смъртната присъда,колкото и варварска да е,понякога е нужна.
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:39
Против.Най-малкото, един престъпник винаги може да бъде използван така , че да е угодно на държавата.
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:39
И аз съм против.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:51
Не може да убиеш 5 души, да стоиш 5 години в затвора, да вкараш някой лев и да излезеш на свобода да убиваш още. Като убиеш някого - трябва да бъдеш убит и ти. Дори неволно да си убил - убил си, не може да върнеш човека към живота отново. СМЪРТ.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:51
По принцип съм против. Но в някои изключителни случаи, като серийни/ масови убийства, брутални изнасилвания и тем подобни зверства трябва да бъдат наказвани със смърт-защото много ме съмнява за цял живот у затвора, дали престъпника ще осъзнае какво е сторил и какви са били последствията-а ако го убият-ами нека почувства част от болката на жертвата си! Подкрепям Хамелеона.
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
Kirilicata™
|
|
В момента играе: Soul reaver 2 ; Mass Effect 2
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:52
Според мене смъртната присъда само ще ги отърве. Ако на затворниците им даваха да избират затвора или смърта 80% биха предпочеби бесилото. Просто това е един вид отбиване на номера и бягство от отговорноста. Друго си е да те оставят да гниеш в някой кенеф и да се разкайваш за постъпките си.
___________________________________ a.k.a. ivo333 Member since 2005
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:53
Kirilicata™ написа: Според мене смъртната присъда само ще ги отърве. Ако на затворниците им даваха да избират затвора или смърта 80% биха предпочеби бесилото. Просто това е един вид отбиване на номера и бягство от отговорноста. Друго си е да те оставят да гниеш в някой кенеф и да се разкайваш за постъпките си. Направо се разкайват за постъпките си и всеки ден ги ебат, нали? Друсат си наркотици, ядат безплатно, дигат си щангите, кой като тях.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:56
Kirilicata™ написа: Ако на затворниците им даваха да избират затвора или смърта 80% биха предпочеби бесилото. Да бе сигурно...
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 21:59
Твърдо "ЗА"
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 22:02
Съсипване на живота - да, смърт - не.
|
|
|
|
|
Kirilicata™
|
|
В момента играе: Soul reaver 2 ; Mass Effect 2
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 22:05
Е тука говорим за някое тежко престъпление с присъда до живот примерно. Верно обаче като се замисля сега затворите не са това, което трябва да са по принцип...мърлява работа!
___________________________________ a.k.a. ivo333 Member since 2005
|
|
|
|
|
LetteRman
|
|
В момента играе: Heroes IV-WoW (Winds of War)
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 22:08
denik написа: Твърдо "ЗА" +1 ...но да се прилага само срещу най-жестоките престъпления(масови убийсва, терористичен акт...), а не на принципа око за око .
___________________________________ ...your hands bound, your head down, your eyes closed. You look so precious now...
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 22:10
mrete mur6i
|
|
|
|
|
Ироничен комунист
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 22:13
За-повечето тъпаци дори не съжалявам за постъпките си. А и в завора е весело-не работиш, нон стоп секс..Ти как би се почувствал ако знаеш, че този, който е убил твой близък в момента ебе и с кеф си излежава 10 годишната присъда (понякога и по-малка). Бърза смърт за по-леките убийства, а бавна и мъчителна за по-тежките престъпления (примерно една година да го мъчат).
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 22:18
Ироничен комунист написа: За-повечето тъпаци дори не съжалявам за постъпките си. А и в завора е весело-не работиш, нон стоп секс..Ти как би се почувствал ако знаеш, че този, който е убил твой близък в момента ебе и с кеф си излежава 10 годишната присъда (понякога и по-малка). Бърза смърт за по-леките убийства, а бавна и мъчителна за по-тежките престъпления (примерно една година да го мъчат). наистина си ироничен, но не комунист, а невероятен тъпак
|
|
|
|
|
pcultimate
|
|
В момента играе: Flame Wars: PCM edition
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 22:21
Наскоро писах есе по темата та съм търсил и информация и мога да ти пратя една доста интересна статия на един адвокат, който разказва за няколко случая и разглежда доста обстойно темата. Иначе аз съм против просто човешкият фактор(демек емоциите) е прекалено голям. особенно при по-сериозно престъпление, а тези най-често се раздухват от медиите и в масите се натрупва излишна омраза към обвиненият, което от своя страна едва ли не принуждава съдиите да изберат смърт дори и да не са убедени.
___________________________________ Military Law: There's no such thing as an atheist in a foxhole
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Ное 2009 22:26
pcultimate написа: Наскоро писах есе по темата та съм търсил и информация и мога да ти пратя една доста интересна статия на един адвокат, който разказва за няколко случая и разглежда доста обстойно темата. Иначе аз съм против просто човешкият фактор(демек емоциите) е прекалено голям. особенно при по-сериозно престъпление, а тези най-често се раздухват от медиите и в масите се натрупва излишна омраза към обвиненият, което от своя страна едва ли не принуждава съдиите да изберат смърт дори и да не са убедени. Дай я
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|