Автор |
Съобщение |
Zerkiel
|
 |
|
|
Заглавие: Тема за Чай Публикувано на: 21 Авг 2009 19:29
Тема за Чай (с главно Ч)
Има ли любители, ценители, маниаци на чая у форумните дебри на PCmania?
Дайте коментари за различните брендове, кажете какви комбинации сте опитвали и с какви впечатления сте останали. Споделете любимите си места в София(или където живеете) за чай и магазините, които предпочитате при запълването на личния сташ от чаени удоволствия.
Такааа след кратък размисъл реших да не усложняваме темата с объждания за температури, листа, пъпки или други "сложнотии".
Целта ми да споделя скромните ми познания от различните комбинации на по-лесно намиращите се чайове по специално в София. Да ви покажа места където вместо да отстрелвате до болка познатата фраза "една количка", да се насладите на нещо благоухайно, което да остави приятен афтървкус и настроение.
-Марки- (Започваме скромно с 4 от малко по-известните марки за българския пазар)
Twinnings
Lipton
Pickwick
Dilmah
Линковете имате за цел да покажат асортимента на марката. Малко повече проучване докато мога да ви кажа къде точно и какви продукти на горепосочените марки може да си набавите. Не искам да споменавам само 2-3 места затова тук ще има малък delay.
- - - - -
Заведения (в листата ще бъдат добавяни само имена на заведения достъпни за всички. Никакви Панорамата на Япоснкия, Flennegans и т.н.)
Mall of Sofia Кафето на приземния етаж срещу техномаркет, което в момента е в ремонт бтв. На 2рия етаж заведението точно над главния вход. Предлагат чайове на Pickwick & Twinings. Там бтв се насладих на изключително добра комбинация от манго и френска роза, сервират в канички за чай (както би трябвало), която се равнява на 4ти чаши (цената е около 6лв).
Buddha-Bar Pickwick & Twinings Средно богат асортимент, днес им изпих Pickwick Lemon и Strawberry-то ^^. Горски плодове, лимон, ягода, карамел (страшна комбинация с горските плодове бтв), Earl Grey. Цената за 1 чай е 1.79лв., но да не ги смесите си е грехота.
завъртя ми се свят продължавам по-късно отивам да пия чай
___________________________________ Black You value power, ambition, and darkness. You love power at any cost and are a corrupting influence on those around you. At your best you are resourceful and unashamed. At your worst you are parasitic and amoral. Your symbol is a skull.
|
|
|
|
 |
YourSepulture
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 21 Авг 2009 20:10
Домашно приготвен Мурсалски чай!Както му викат българската виагра. 
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 21 Авг 2009 20:24
На Twinings смесите са просто несравними. Особено от касис, женшен и ванилия или пък от портокал, манго и канела...  За съжаление отдавна не ми се е отдавала възможност се насладя на напитка от такова естество, понеже от месеци имам само класически Prince of Wales.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
Firzen
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 21 Авг 2009 20:28
Имах удоволствието да пия около месец оригинален английски Earl Gray. Беше много хубаво, но за много кратко. И като знам на какъв олдскуул билков пия в момента.... Talk about downgrade 
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
 |
ATALAX
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 21 Авг 2009 20:29
С липа е много хубав, но любимия ми е от шипка, приятно киселичък и подсладен. Жалко, че така ми се присира от чая.
___________________________________ evil knows no good
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 21 Авг 2009 20:56
Орк - Паладин написа: Zerkiel написа: Тема за Чай (с главно Ч)
Има ли любители, ценители, маниаци на чая у форумните дебри на PCmania?
Не се ли пише дерби? Форумните дерби на рс мания. Ако не се правиш на трол- Ако се правиш- 
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
Kazim
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 22 Авг 2009 00:30
 И лятото го пие - рядко черен и мента, сега съм си взел на Twings и плодов. 
___________________________________ Това на аватара не съм аз :/
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 22 Авг 2009 02:58
Правете разлика между билкова отвара и чай. За чай: Веда Хаус и Фабриката (гугъл)
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 22 Авг 2009 08:50
Omega-x написа: Правете разлика между билкова отвара и чай. За чай: Веда Хаус и Фабриката (гугъл) Не случайно съм написал ' смеси'.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
AlShu
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 24 Авг 2009 10:16
Omega-x Цитат: Правете разлика между билкова отвара и чай. Да, голям майтап е, някой като изтърси "Липов чай"...не че липовата отвара, е лоша...особено готина е от прясно набран липов цвят...но не е чай... Да ви кажа навремето ги пиех топлите чайове, но вече ми е прекалено голям масраф да си ги варя, когато ми се приискат...затова си маам Ice Tea. Предпочитам продуктите на Rauch, другите (като Pfanner и Nestea не ме кефят). Сравнително от скоро има и Ice Tea Lepton. Малко по-добър е от Nestea, но пак не може да се мери с Rauch, да не говорим, че е и по-скъп от Rauch (обърнета внимание, че опаковките са различни - Rauch е 2L, а Lepton 1.5L...тогава ще разберете, че всъщонст на литър Lepton-ът е по-скъп).
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 24 Авг 2009 16:45
Earl Gray.
___________________________________ Negative Frequency Entity.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 24 Авг 2009 17:00
Аз пия само домашен чай/билкова отвара от липа, шипка, жълт кантарион или теменужки. Мн рядко пия чай от магазина. 
|
|
|
|
 |
долу_админа
|
 |
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 24 Авг 2009 19:47
Да не отвориш чайна ся :р
Рядко пия чай - не ми е вкусен, а вкусните са толкова сложни за набавяне и правене или просто скъпи, че избиват в жива снобария.
|
|
|
|
 |
Kompoth
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 24 Авг 2009 19:52
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 24 Авг 2009 19:54
readonly написа: Да не отвориш чайна ся :р Често-редко! 
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 24 Авг 2009 20:01
High_voltage написа: Не понасям чай. Отвратителен ми е.  +1
|
|
|
|
 |
ATALAX
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 24 Авг 2009 20:04
Nocturno написа: Чефо, това не е чай, това е билкова отвара. ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
___________________________________ evil knows no good
|
|
|
|
 |
Kompoth
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 24 Авг 2009 20:21
това са хартиени опаковчици пълни с лайна, дето се пускат в топла вода 
|
|
|
|
 |
Дади
|
 |
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 25 Авг 2009 13:18
Наскоро открих каркадето. Т'ва мамата си трака, нереално добро е Обаче . . . истината се крие в черния Earl Grey с . . . мляко. Съвсем сериозно, който не е пил черен чай с мляко е изпуснал МНОГО :- )
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Тема за Чай Публикувано на: 10 Окт 2009 19:53
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|