Автор |
Съобщение |
Side
|
 |
|
|
Заглавие: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 21:33
Моя
Senpai (先輩?) and kōhai (後輩?) are an essential element of Japanese seniority-based status relationships, similar to the way that family and other relationships are decided based on age, with even twins being divided into older and younger sibling. Senpai is roughly equivalent to the western concept of "mentor", while kōhai are roughly equivalent to "trainees". A young person may be considered the senpai of an older person at times if the older person entered an organization, such as a company, at a later time than the younger person did. Senpai is often seen romanized as "sempai" because it is pronounced that way (the Japanese "n" (ん) is pronounced as "m" when it comes before bilabials, such as "p").
In a Japanese school sports club, such as a baseball team, the kōhai are usually expected to perform various menial tasks for the senpai including washing clothes and cleaning. The kōhai may not be allowed to play the sport at all or have only limited opportunities to do so until they become senpai.
More than simple seniority, senpai implies a relationship with reciprocal obligations, somewhat similar to a mentoring relationship. A kōhai is expected to respect and obey their senpai, and the senpai in turn must guide, protect, and teach their kōhai as best they can. Senpai/kōhai relationships generally last for as long as the two people concerned stay in contact, even if the original context in which the senpai was senior is no longer relevant.
These terms appear frequently in anime and manga. Romantic crushes on one's senior are a popular theme in shōjo and romantic stories. In translated anime and manga, senpai/kōhai are more commonly retained in fansubs and scanlations, as official translations tend to use familiar English terms such as "upperclassman".
In Japanese martial arts, the term senpai generally refers to the highest ranked student in a club who is not yet a black belt. They are expected to assist the sensei with younger or less experienced students.
___________________________________ rome will burn when it's time has come ottoman tribes fate away the social cults empower puppet men leaving me to pull the strings
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Какво значи ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 21:36
Кат видях колко текст си копнал, се отказах да чета. Моят ник няма нужда от обяснение. Аз съм си Аз и никой друг ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
 |
elianbg
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво значи ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 21:38
еми моя е името ми с бг 
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Какво значи ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 21:42
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
 |
zip0
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво значи ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 21:42
Нищо. На повечето места вече се пиша с фамилията си, но тук никога няма да сменя ника - олд(с)куул е.
___________________________________ ...
|
|
|
|
 |
Nocturne
|
Curse of the Sands |
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво значи ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 21:57
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:14
|
|
|
|
 |
R@Z0R
|
 |
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:18
Профила ми си казва всичко. Други казват за него нещо, свързано с нек'ви езди и остриета... Данте, че ме прощаваш, ама всички по-стари те знаят като реконекта. 
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
 |
Kamelot
|
 |
В момента играе: q3
|
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:20
Име на пауър метъл банда 
___________________________________ Reaching aural nirvana...
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:23
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
JFK
|
 |
В момента играе: Mafia.
|
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:24
Любимият ми американски президент.
___________________________________ "I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best".O.Wilde
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:32
Max Payne написа: Профила ми си казва всичко. Други казват за него нещо, свързано с нек'ви езди и остриета... Данте, че ме прощаваш, ама всички по-стари те знаят като реконекта.  За мене лично винаги ше си остане идиотчето Axxess 
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:33
JFK написа: Любимият ми американски президент. Да, печен беше Джаки, ама неговите му видяха сметката 
|
|
|
|
 |
Fanatic
|
 |
В момента играе: The Second Encounter HD....
|
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:35
хммм...тряя измисля нов че тоя ми хрумна на рандъм
___________________________________ I wanna be sedated.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:38
Преди като бях фен на Рамщайн най-много ме кефеше песента им Der Meister.
|
|
|
|
 |
Firzen
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:44
Firzen е бос от аркадна игра за PC. ^____^
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
 |
Kamelot
|
 |
В момента играе: q3
|
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:45
Jamaican Herbman написа: Max Payne написа: Профила ми си казва всичко. Други казват за него нещо, свързано с нек'ви езди и остриета... Данте, че ме прощаваш, ама всички по-стари те знаят като реконекта.  За мене лично винаги ше си остане идиотчето Axxess  Aз защо си мисля че Axxess e реконекта т.е. dante или нещо съм се объркал?
___________________________________ Reaching aural nirvana...
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:46
Аксес=Реконект=Данте
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Какво означава ника ви? Публикувано на: 25 Юни 2009 22:49
Майсторът Фирзен не беше ли от една аркадка с едни човечета дето ходят и раздават шутове наляво-назад ![[Question] :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|