Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Отвеждат дете против волята му.
Публикувано на: 31 Май 2009 01:38

Абе , Пръч , децата трябва да се защитават , но не по начин който ги наранява повече.
Бих предпочел да живея с единият ми родител и да съм озлобен към другия , отколкото да ме принудят да живея с този , към който вече съм озлобен О.о

Профил

Публикувано на: 31 Май 2009 01:45

Моридин написа:
Пръч написа:
Щом казваш. :lol: Ама нищо, живей си в твоя приказен свят където децата си правят по цял ден каквото си искат, всички са щастливи и споровете винаги се решават с разбирателство и пеене на песни, накрая всички заживяват щастливо и един мармот увива шоколада в станиол.

Да знаеш, че след втората доза става още по-забавно.

Абе, ти си БАЯ тъп!

Номерът не е да пуснеш детето да върши каквото му скимне. А да го убедиш кротко да върши това, което е правилно.

Ебимумайката.

Добре, как би процедирал ти в тая ситуация? Примерно си на мястото на шефа на полицията в Асеновград- какво ще направиш?

Кроткото убеждаване трябваше да направи бащата, преди майката да си ги вземе. Но тъй като очевидно той от деца не разбира, по- му харесва да прави сценки и да се стига до ексцесии.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2009 01:50

според мен трябва маиката бащата и децата да отидат в съда и там дасе реши при кои остват децата с гласуване. Примерно децата гласуват за бащата, бащата гласува за себеси, а маиката за нея си и така стават 3 на 1 гласа и децата остават при бащата. Това е най- справедливо според мен

Профил

Публикувано на: 31 Май 2009 01:53

:D :D :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 31 Май 2009 05:59

Пръч написа:

Волята на детето на 7 години няма никакво значение - ако ше им гледаме волята, по цял ден биха си чоплили гъза и пикали по градинките - на тая възраст едно дете просто все още копира всичко, най-вече околната среда - аз съм сигурен, че са много щастливи при баба си и баща си - сеир по цял ден и им ходят по гъза и ги глезят по стара БГ бабина рецепта за отглеждане на чаве. Друг е въпроса какви хора ще станат след това и на вас "хуманистите" май много не ви пука.

По цял ден да си чоплят гъза и да пикаят по градинките?
Рецепта за отглеждане на чаве?
Опазил Бог, ти деца да имаш.

И отдавна са минали годините, в които майка ми дори да може да ме набие. Ти на колко годинки си бе, та те налагат като малоумни? На тях си се метнал. :wink:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 31 Май 2009 06:07

@Пръч
В случая и по двата начина е грешно да се постъпва. Нито сцената, разиграна в клипчето е решение, нито пък съд. И двата варианта травмират децата. В една нормална държава, с някакви си там нормални хора (боже опази?), майката нямаше да отвежда със сила децата си против волята им. Защото волята на едно 7-годишно дете не е по-маловажна от твоята, ше ти серем на главата. Когато ти имаш деца, ще разбереш защо бащата се държи по този начин. И ти по се хвърлил под колата за децата си. Просто още си толкова далеч от такова мислене, че няма смисъл да ти го обяснявам.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Публикувано на: 31 Май 2009 09:36

Нищо им няма на децата.

Профил

Публикувано на: 31 Май 2009 10:08

Профил

Публикувано на: 31 Май 2009 12:54

С какво да се съгласявам?

Добре, ако има някой, който реално като е бил малък и е псувал майка си под път и над път и това му се е разминавало, нека коментира колко правилен е такъв метод за възпитание и колко лоша е майката да бие подивялото си дете. Правилното възпитание е естествено да не допускаш да се стига до там, което пак доказва, че щом се е стигнало, бащата му е през уя какво е възпитание и яде ли се.

Като сте толкова разбирачи, оставете си ваште деца на баба и дядо в някой забутан град да ги гледат и си се радвайте, че са щастливи - това всеки го решава за себе си.

Цитат:
Ако дъщеря ми стане курв, ще я убия?

Тва пък кво прави тук - не знам от кога убийството стана възпитателен метод - и едно дете реално се възпитава до 7-10 години - аз курви на тая възраст за радост не съм виждал още. Малко бъркате понятията.

Иначе излиза че всеки си взима част от фактите, които на него му изнасят, и си ги прилага в някаква измислена фантастична ситуация на перфектен свят и си коментира върху нея - колко неправилно е майката да бие децата си? Ами принципно да, ама Rorschach, независимо от това какъв си, може и да си президент и на 50 години, а тя да е британската кралица, ако отидеш при майка си и и теглиш една селска, ше стане кютек. И не разбра въпроса ми - не казвам, че всеки ден ходиш при майка си и я псуваш, пък тя те бие - питах те теоритично, но това май е твърде сложно за теб.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 31 Май 2009 13:22

Колко точно са те налагали като малък, за да те избива постоянно на кютек?

Как не можеш да проумеeш, че като удариш детето, когато то те нарече "курва" (м-ду другото, това никъде не го видях да го казва никое от децата :shock: ), определено няма да промениш много отношението му към теб. Седем годишните не са толкова безмозъчни, колкото си мислиш. Зъболекарката ми, примерно, гледа общо взето сама внучката си, която е на шест. Родителите и пътуват и т.н., знаеш как е.
Е добре, защо аз пък веднъж не видях това дете да прояви неуважение, липсва на възпитание или каквото и да било друго подобно, доближаващо се до "бъркане в дупето и пикаене по градинките"?! Единственият хленч, на който съм присъствал е за любимите й шоколадови бонбони и това, че я ограничават до два-три на ден. И, дори тогава не беше пищене "Искаааааам бонбонааааааа", а детето просто се примоли на баба си. О, да, Пръч, сигурно баба й я спуква от бой, за да е такава добричка.

И е пределно ясно, че като му тръгнеш на едно такова със сила, то ще запищи. Пак ти казвам, хич не ми дреме колко ги е подстрекавал бащата. Съвсем едно е да настройваш деца против майка им (Която, извинявай, ама какво толкова е правила, че се сеща за тях чак след година?! Нали много ги обича, защо не ги е върнала обратно в Полша веднага след като са ги "омтъкнали"?), съвсем друго е да ги изтръгнеш от човека, с когото искат да бъдат, насила. Буквално насила.

И High_Voltage много ясно го каза. Има ситуации, в които просто трябва да се чувства - дреме ми за закона бе, дреме ми за държавата. НЕ РАБОТЯТ. ОЧЕВИДНО.

Това, което видях не е нормално. Нито пък беше неизбежно - винаги има начин. Питаш какво бих направил като един от представителите на реда? Еми, всичко друго, но не и това, на което станах свидетел в клипа. Нали това им е работата, егати. Обучени са да предотвратяват конфликти. Ама защо ми се струва, че един най-обикновен човек от улицата би се справил по-добре от тях?

Спомни си как човекът ляга пред колата. Едва ли е защото не обича децата си. Сега, честно кажи, мислиш ли че тая пача, "майката", би направила същото?

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 31 Май 2009 13:40

Профил

Публикувано на: 31 Май 2009 14:03

Като заговорихме за право - http://dnes.dir.bg/2009/05/31/news4536657.html

Обобщено дотук - майката почва да се напива, бащата прави каквото може, вижда се в безизходица, кара я да го пусне с децата, съгласява се, подписва документ, съпругът излиза от Полша, майката обявява децата за отвлечени, връщат й едното, другото се издирва.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 31 Май 2009 15:23

Моридин написа:
Колко точно са те налагали като малък, за да те избива постоянно на кютек?

Очевидно е, че човека си има проблеми заради домашното насилие, което са му прилагали. Бас ловя, че редовно са си го спуквали от бой. И, естествено, ги е приел за модел на поведение, и следователно и "кютека" като главен метод за възпитание. Гадна история, наистина. Жал ми става като си помисля за евентуалните му деца.

Пръч, да биеш детето си е чисто и просто проявя на отчаяние и изкарване на яда на родителя върху му. Нещо, което дистанцира хлапето от техните, и даже проваля всякакви човешки опити за възпитание. Да, ако го набиеш ще спре да те нарича курва, но същевременно ще започне да те мисли за още по-голяма такава.

А това, че дете се възпитава от 7 до 10 години беше най-голямото от цялата купчина лайна, които избълва в тази тема. Дори да не смяташ отношенията към детето непосредствено след раждането му за възпитание, то тогава поне след проговарянето му просто няма какво друго да бъде. Горната граница също не е 10, а около 13, когато влиянието над детето от връстниците му и околната среда става по-силно отколкото това на родителите. Сериозно, къде се буташ да твърдиш с абсолютна увереност глупости, като въобще не си запознат с темата?

И пак ти казвам, дори и хипотетично да нарека майка си курва, без да съм 50 годишен президент, а тя кралица, няма да ми посегне. Може да не ми проговори никога повече, но да ме набие - не.

Профил ICQ

Публикувано на: 31 Май 2009 15:43

Цитат:
А това, че дете се възпитава от 7 до 10 години беше най-голямото от цялата купчина лайна, които избълва в тази тема. Дори да не смяташ отношенията към детето непосредствено след раждането му за възпитание, то тогава поне след проговарянето му просто няма какво друго да бъде. Горната граница също не е 10, а около 13, когато влиянието над детето от връстниците му и околната среда става по-силно отколкото това на родителите. Сериозно, къде се буташ да твърдиш с абсолютна увереност глупости, като въобще не си запознат с темата?

Не знам къде споменавам от 7 до 10? Казах ДО 7-10 годишна възраст - тоест от раждането - вярно можеш да кажеш че горната граница е и 13, но това си е много специфично и индивидуално, кога точно на какво го учиш. Според мен ако на 10 години детото ти е кръгъл дебил, шанса на 13 да е нещо повече е много малък.

Бъди спокоен, никой не ме е бил, камо ли пък с визпитателна цел, но и никой не ми е казвал че майка ми е алкохоличка за да го разправям после на хората. :lol: Това че дете го били били и помнило цял живот после пък как го измислихте - хора, вие 2ри, 3ти клас в училище и в квартала какво сте правили бе? Философски разсъждения и пленарни дискусии? Ясно ми е, че се опитвате да се изкарате малки генийчета дето от раждането си се занимават с интелектуален труд, ама реалността е друга - общуването на тази възраст приключва много често с дърпане и шамари, които се забравят за 3 дена.

Морадин, това за дете отглеждано от баба му пак го възприемаш супер буквално, както ти изнася - има разлика дали детето е отглеждано от баба си, зъболекарка, или баба му цял живот е копала картофи. Под "баба" имах предвид тея старомодните живеещи през миналия век - сега не можем да знаем каква е конкретната баба в този случай, но от целия цирк, се досещам.

И "top gun" има абсолютно право - дали "загрижения" баща щеше да прави цирк и да ляга пред колата , ако не бяха камерите?

P.S.: И не мога да ви разбера, каква ви е стратегията в този спор? Дай да изкараме противника по-черен от дявола, начи ние сме прави? Изкарахте ме подръжник на системното пребиване на деца под път и над път, още малко ако имам дъщеря и стане курва(каквато според вас неизменно ще е), ще я убия, сигурно цял ден и изнасилвам малки котенца, защото като се върна вкъщи, се почваме с шамарите от вратата с жената. Да ви еба и у детската стратегия на спорене, да ви еба.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2009 16:44

Цитат:
Това че дете го били били и помнило цял живот после пък как го измислихте - хора, вие 2ри, 3ти клас в училище и в квартала какво сте правили бе? Философски разсъждения и пленарни дискусии? Ясно ми е, че се опитвате да се изкарате малки генийчета дето от раждането си се занимават с интелектуален труд, ама реалността е друга - общуването на тази възраст приключва много често с дърпане и шамари, които се забравят за 3 дена.

Пръч , 2 шамара може и да се забравят , но такова нещо не може. Родителите на 1 моя приятелка се разведоха. Така се случи , че тя отиде да живее с майка си и любовникът й(за това беше разводът - майката кръшкаше) , а по-малкият и брат остана с бащата. След известно време момичето започна да псува баща си , или ако я попитат нещо направо да казва "аз нямам баща". На брат й му беше много тежко , а и не веднъж съм сведетел как той идва при нея за да поговорят , а тя го гони с груби думи! О.о
След около година-две момчето скочи от третия етаж и си счупи раката. Когато го попитах защо, ми каза че е искал майка му и кака му да доидат да го видят.
Затова моля те не ми обяснявай , че такива неща като развод се забравят за 3 дни.
А представяш ли си ако се беше разиграла и подобна сцена , както с децата от Асеновград?! Не е нужно да си дете-гений , за да помниш такова нещо.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 31 Май 2009 16:59

Цитат:
Морадин, това за дете отглеждано от баба му пак го възприемаш супер буквално, както ти изнася - има разлика дали детето е отглеждано от баба си, зъболекарка, или баба му цял живот е копала картофи. Под "баба" имах предвид тея старомодните живеещи през миналия век - сега не можем да знаем каква е конкретната баба в този случай, но от целия цирк, се досещам.

Добре, прав си. Е, и? В каква посока насочи ти спора? К'во като децата се гледат от "селяни"? Те са щастливи, чувстват се добре. Като поотраснат, може и да излязат хора от тях. Това няма значение.

Единственото, което твърдях в началото е, че ни е преебана цялата държавна система, като почнеш от цените на винетките (за да правим пътищата, нали... щото не плащаме отделно данък кола), примерно, минем през празненството по случай рождения ден на нам-си-кое политическо лайно по време на нацинален траур, та се стигне до такива истории като тази.

В допълнение - тази жена не е майка. Тя е изверг. И държавата няма моралното право да я подкрепя в такива циркове, които са травмиращи за децата й. 'Щото, обикновено в цивилизованите страни законът е и средство за запазване на морала у хората.

Имаш ли някакъв стойностен аргумент, с който да излезеш срещу тези твърдения или отново ще вземеш да говориш лайнарии?

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2009 18:57

Според мен както бащата така и майката са виновни в случая. Майката, че е безчувствена мастия - няма съмнение. Обаче бащата защо трябваше да разиграва подобни сцени пред децата не ми стана ясно. Викове, обиди, насилие, накрая дори легна пред колата и за какво? Единствения ефект беше, че децата станаха свидетели на всичко. На майката е ясно, че не й пука, но поне бащата да се беше опитал да ги успокои. Да ги беше прегърнал, да им каже няколко думи. Вярно, че децата са малки, но винаги има начин ебаси...
Колкото и трудно да е, трябваше да направи всичко възможно раздялата да премине без допълнителен стрес за децата. Пък после нека се опита по законен начин да си ги върне.

Профил

Публикувано на: 31 Май 2009 19:03

Профил

Публикувано на: 31 Май 2009 19:23

dakata написа:
Цитат:
Това че дете го били били и помнило цял живот после пък как го измислихте - хора, вие 2ри, 3ти клас в училище и в квартала какво сте правили бе? Философски разсъждения и пленарни дискусии? Ясно ми е, че се опитвате да се изкарате малки генийчета дето от раждането си се занимават с интелектуален труд, ама реалността е друга - общуването на тази възраст приключва много често с дърпане и шамари, които се забравят за 3 дена.

Пръч , 2 шамара може и да се забравят , но такова нещо не може. Родителите на 1 моя приятелка се разведоха. Така се случи , че тя отиде да живее с майка си и любовникът й(за това беше разводът - майката кръшкаше) , а по-малкият и брат остана с бащата. След известно време момичето започна да псува баща си , или ако я попитат нещо направо да казва "аз нямам баща". На брат й му беше много тежко , а и не веднъж съм сведетел как той идва при нея за да поговорят , а тя го гони с груби думи! О.о
След около година-две момчето скочи от третия етаж и си счупи раката. Когато го попитах защо, ми каза че е искал майка му и кака му да доидат да го видят.
Затова моля те не ми обяснявай , че такива неща като развод се забравят за 3 дни.
А представяш ли си ако се беше разиграла и подобна сцена , както с децата от Асеновград?! Не е нужно да си дете-гений , за да помниш такова нещо.

Въпросния коментар се отнасяше за "2 шамара" с възпитателна цел, нямаше нищо общо с развод. Естествено развода е ужасно нещо за едно дете, както си написал, и настройването на едно дете против баща му, а още повече против майка му, също е ужасно за психиката му, също е и разделянето на едно такова дете от майка му или брат/сестра му - обаче всички тези простотии, които присъстват и в този случай са извършени от бащата, не от майката.

Единственото, което майката е виновна в случая е, че влачила и бутала децата си, което само по себе си ще им остави "травми" за 3 дена - определено е гадно и неприятно за гледане, и майката не е стока за мирисане в конкретно тоя случай, ама чак пък "изверг" - да не би да им е счупила главата? - аз не видях да има някаква физическа травма това дете - травмата идва от раздялата с брат си, настройването, простотията - вина за това има повече бащата.

Профил

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 31 Май 2009 20:03

Gore Baby Gore написа:
Сега гледах протеста по новините. Ядосах се. Как може да излязат на протест, за дето някакви деца ги отвели в някаква по-цивилизована страна и да се мъчат да се бъркат в работата на някакво откачено семейство, а до сега не са излезли да заколят правителството, което ги мачка и не прави друго освен да краде. Кога народа ще излезе срещу истинския враг?

:doh:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost