Full Metal Panic - това в първия си сезон е малко мудно заради Gonzo, но се оправя втория и Fumoffu заради KyoAni.
Добро количество уайфута - Kaname Chidori, Melissa Mao, Kyoko Tokiwa (Пониии!) терористката Seina дето имаше краш по Kalinin (ма другите терористки са ми антипатични), Ren Mikihara-ojo и естествено Eri Kagurazaka-sensei.
Fullmetal Alchemist: Brotherhood - не си падам по този жанр, но поне тук темпото е много по-стегнато, историята е приключена и са хвърлили известни пари за анимация.
Определено се намират уайфута - Olivier Mira Armstrong, Izumi Curtis-sensei, Riza Hawkeye, Lust (duhhh), Winry Rockbell и Maria Ross.
Fushigi no Umi no Nadia - детско по мотиви от множество книги на Жул Верн. Доста е добро за жанра си.
Уайфута - Medina La Lugensius Electra (aka настоящото гадже на капитан Nemo) и Grandis Granva (червенокоса злодейка и фам фатал...по-късно става протагонист).
Fushigi Yuugi - това беше некво ривърс харем шоджо. В началото женските персонажи ме кефеха, но с времето доста ги намразих.
Принципно идеята е интересна, но забива в най-идиотските и мелодраматични клишета на жанра.
Ноу уайфу.
Galaxy Angel - приятна sci-fi комедийка. За съжаление след първия сезон се изчерпва.
Най-много ме кефи Forte Stollen (аз и обичам щолен),
но и някои от останалите сладкиши стават - Ranpha Franboise, Vanilla H и Milfeulle Sakuraba.
Gall Force 1: Eternal Story - това беше някакво особено тъпо sci-fi. Съставът е женски, а артът в най-кавайският стил за епохата, но не ме радва нито една.
Gankutsuou - сюрреалистичен Граф Монте Кристо в бъдещето.
Ноу уайфу.
Аз и в оригиналната история си нямам любим женски персонаж.
Gantz - това е изродщина.
Ноу уайфу.
Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri - безумно струпване на клишета и отаку препратки.
Някак насила лансираха готик лолито на зрителя, но мен тя ме дразни.
Само Piña Co Lada, бившата на главния Risa Aoi, Shino Kuribayashi и Mari Kurokawa-sensei (тя е медик) ми бяха интересни.
Останалото - блатантен фенсървис.
Gekkan Shoujo Nozaki-kun - епична комедийка за клишетата в шоджо мангите и разнообразни училищни ситуации.
Три качествени уайфута - Yuu Kashima-oji (все я бъркат с бишонен), Chiyo Sakura и Yuzuki "Lorelei" Seo (най-откаченият персонаж в анимето).
Geneshaft - някакво среднисто sci-fi. Помня, че главната героиня Mika ми беше адски досадна, а останалите бяха още по-зле.
Ноу уайфу.