Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 15 Сеп 2009 09:10
Моридин Цитат: Няма абсолютно никакво значение кога е излязъл. Проява на коректност към негледалите е да се опиташ да не издаваш важни неща от сюжета, пък било и за стогодишни филми или сериали. До сега много пъти сме разисквали сюжети, а ти не се обади нито веднъж...Значи просто не сме разисквали заглавия, за които ти пука. Следователно прилагаш принципа за неспойлване избирателно - т.е. и ти не си много справедлив. Апропо, това за Найвс не е никакво издаване...то си е ясно още от първата серия, в която се появява. Аз просто издавам, че няма нищо повече в заглавието - едно безкрайно циклене на този същия мотив. Това че жанра се променя също е важна информация - представи си, че някой зрител се надъха за приятна екшън комедия и изведнъж бааам...сълзливо/сополива трагедия. (Може пък да държиш точно това да се случи.) Страшно мразя този евтин номер, обещавят нещо по елементарен начин на зрителя и после кур...все неща от сорта на Trigun, Evangelion, Full Metal Alchemist... А някои хора го намират за страшно оригинално и готино...ми трябва да си ебати мазохиста, за да се кефиш, когато сценаристите се гаврят с теб. Не че внезапна промяна в сюжета е лош подход, просто цитираните по-горе заглавия са пример за дразнещо елементарно ползване на този подход.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 17 Сеп 2009 21:40
Не е много аниме, но вече се намира DvdRip на филма по Blood.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Сеп 2009 08:26
Цитат: филма по Blood Видях скрийншотовете докато му вървеше промото за кината и тотално го намразих. Причината да няма добър LiveAction по аниме е същата, поради която няма свестен филм по игра - продуцентите разчитат на заглавието да привлече публика, а самият филм е просто пълнеж от евтин полулюбителски материал. (Doom прави исключение - той е достатъчно скъп и очевидно правен от професионалисти, обаче сценаристите са били на накякъв нов вид дрога и тотално са осрали сюжета...можеше просто да си следват играта и да скалъпят един бърз финал, в който д-р Бетрюгър измутирва в адско добиче, обаче 'нашия маринец запечатва портала към параления свят и толкоз.) След безкрайният арк с Рена от 490-та серия насам Detective Conan се върна в обичайното си русло към 500-тния епизод. 517 и 518-ти се оказаха спешали в класическия стил на сериите от преди 200-тния епизод. Новата технология, която ползват за анимирането прави нещата много по-красиви и детайлни, обаче по някаква причина, когато персонажите застанат в профил изглеждат дървено и грозно...странна работа .
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Сеп 2009 09:17
И аз гледах филма по Блъд. Доста евтинко е направен, а CGI-то е ужасно. Има адски нелепи ситуации и диалози, но пък е забавен заради битките, които са си класически кунг-фу касапници. Ако имаше и нормална кръв(да, кръвта е CGI) щях да му дам доста по-висока оценка.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Сеп 2009 08:27
Догледах де що е излезло преведено от Dedective Conan. Последните две серии (545-546) бяха добри, но разбираме за един адски странен навик на на дедектив Сато . 11-ят филм ми хареса въпреки неестественото изплуване на кораба накрая. 12-ят не ме изкефи. Първите 2/3-ти ставаха, кулминацията обече беше провал. OVA-тата са горе-долу скучни, въпреки че имаше 1-2 идейни серии. Lupin III vs Dedective Conan не ми хареса...сюжетът беше пълен шит...само картинките бяха хубави и тук там някоя магария на главните герои радваше...но не беше достатъчно... Освен това копието, което съм набарал е с отвратителен превод.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 25 Сеп 2009 17:18
Бях почнал да гледам Full Metal Panic ама не ми допадна и го спях...изгледах Darker than Black, Trigun, Berserk и Cowboy Bebop... всичките ме изкефиха като атмосфера, герои, анимация и озвучение.. перфектни.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Сеп 2009 08:27
Цитат: Бях почнал да гледам Full Metal Panic ама не ми допадна Абе ти загледай Fumoffu-то...ще размислиш и ще догледаш първия сезон...а пък The Second Raid си е нон-стоп екшън. Догледах The Melancholy of Haruhi Suzumiya 2...съква тотално въпреки сладурския керъктър дизайн, страхотните бекграунди, приличната анимация и добрата игра на актьорите. Защото: 1. Има един безкраен арк наречен "Безкрайната осмица". От 2-ри до 9-ти епизод представят една и съща история. Вярно е, че между епизодите има леки разлики в облеклото, времето, осветлението и поредността на репликите, но дефакто си е една и съща история и писва още в 3-ти епизод. А изхода от примката на времето, го намират чак в 9-ти . Най-тъпо е, че не обясняват нищо за осмицата (е, зрителя може сам да се досети, че това е знакът за безкрайност и толкоз...) 2. Останалата част е относно заснемането на онзи адски дебилен и досаден любителски филм познат от първи сезон. Вярно е, че имаше един два интересни момента: когато Асахина-чан почна да стреля с истински лазер и как андроидката я обезвреди или пък когато стана ясно, че всеки от групата си има свои не съвсем чисти интереси и дружелюбното им отношение е само фасада, но това са капки в морето на досадата, комерсиализма и тегленето на локуми. Апропо, кефи ме сеюто на говорещия котарак.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Окт 2009 08:31
Ако някой се е чудил, да Inukami е непостижима тъпня! (шоненска боза, с дебелашки шеги и лошо употребени харемски елеченти) Почна да излиза някакво ново OVA по Mahou Sensei Negima - сюжетът на първи епизод е тъп, но екшън сцените в края са добре замислени и анимирани. Излезе преводът на 8-мото OVA на Detective Conan...самите преводачи си признават, че е тъпо, но пък с него излезе новината, че е почнал превода на 13-тия филм (DCTP са се разделили на два екипа, единя ще превежда филма, а другия излизащите ТВ серии). Довърших Natsu No Arashi...на мен хареса...едно такова шантаво и гретескно. Започнах една убер-лигня: Galaxy Angel...всъщност 1-вия сезон ми хареса...особено мацката с червената коса, каскета, монокъла, револвера и големите цици...Сеютата играят безумно добре, а и е пълно с познати гласове. ПП Почна и 2-ри сезон на Star Wars The Clone Wars. Гледам почнал е да излиза спиноф-а на To Aru Majutsu за Railgun-ката: To Aru Kagaku No Railgun. Любопитнто ми е какво ли са направили и дали ще и показват гащичките достатъчно често (Те са нещо, като дамски вариант на боксерки или пък да кажем свръхкъси кюлоти ).
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Окт 2009 09:36
Новият сезон на Darker Than Black - първа серия беше супер...готини детайли и анимация, заплетен сюжет, нашият човек се завърна...по-гаден и с по-кървясали очи от всякога . Railgun-ката - първа серия е добре, обче гащите и не са толкова култови, колкото в оригиналния сериал...искам си старите гащи !!! (сигурно се рисуват и анимират трудно...затова са ги дропнали...) Новият сезон на Natsu No Arashi - шантаво е, като първи сезон. Кефи ме. Понаваксах Valkyria Chronicles - най-неочаквано го изби на любовна драма . Загледах първи епизод на Crystal Blaze - пълен рипоф на City Hunter, но в SciFi обстановка и без майтапите. Междувременно приключих с Galaxy Angel и си изгледах за n-ти път Super Robot Wars Original Generation и Vandread. Гледам, че DCTP са избълвали Lupin III vs Detective Conan с добър превод. Освен това обещават тази седмица да обявят, кога ще е готов превода на 13-тия филм. Чакам новият сезон на Asura Cryn' да почне да се превежда от някои по-свестни преводачи.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Окт 2009 11:01
Vandread и аз го мъчих ... сигурно почти месец. Най-неочаквано обаче последните 2 минути ми беха сууупер сладки, сигурно си ги въртях поне 20 пъти.
Нещо анимето не ми влиза тези дни, да не говорим, че се мъча с некви роботи, а съм на фаза "магия".
Успях да изгледам и Dragonaot - абе ... не е баш боза, ама е много бозаво. Не ми харесаха всичките мелодрани, а па краят беше ... едно стискъне на ръце, едно обясняване на "любов" и за всеобща изненада изведнъж главният "Лошковец" виждайки цялата тая мелодрама, за n-ти път решава за 30 секунди, че е тругателно и се разтапя в розови листенца и сърчица . - БЛЯ!
Сега се оправям Pandora Hearts, честно казано и то ми сбозва, ама за момента за "разсънка" ми е добре.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Окт 2009 12:52
Цитат: Най-неочаквано обаче последните 2 минути ми беха сууупер сладки, сигурно си ги въртях поне 20 пъти. То това е най-гадният момент... В него се показва, как Хибики ще продължи да се държи гадно с Дита...блях... Аз го гледам (отвоно и отново) заради шеметния екшън, дето ставаш разноглед докато прецениш кой Dread на коя мацка е...както и заради кретенските физономии дето ги правят всички от екипажа...
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Окт 2009 13:01
Е, това с екшъна и физиономиите е друга тема на разговор. Особено на края последната битка, направо загубих нишката кое летящо нещо е наше и кое не. Въпреки, че големият робот кат "Сформира" меча и просто не можах да не се разсмея.
Не казвам, че е лошо анимето, но му се случи да го гледам , когато съм в период на "почивка" от аниме. И Все пак последните 2 минутки беха сладурски!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Окт 2009 09:14
Загледах първите две серии на една романтична комедийка: Nyan Koi (превежда се нещо, като "Мяу любов" ). Главният герой мрази котки, има алергия към котки, но е прокълнат да спасява котки иначе ще се превърне в такава... Цялото аниме е в много готино нарисувано в приятни цветове и добра анимация. Само дето по необяснима причина, самите котки не са толкова готини колкото хората и са нарисувани в най-различни стилове . Приятно и шарено аниме.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Окт 2009 09:15
Довърших Valkyria Chronicles - мащабно и добре анимирано заглавие (въпреки някои странни графични решения). Това, което ме дразни в него е, свръхелементаризирания абсурден сюжет (все пак, става дума за военна драма) и залитанията към някакви свръхдраматични любовни терзания . Накратко - скъпо направено, но не ме радва. Изгледах едно кратко OVA - Bus Gamer. В основате е някаква странна игра, която напрактика е поредица от хулигански сбивания срещу пари. Главните герои са един от отборите в тази игра и са тотално несъвместими личности - един гей майстор на бойни изкуства, един уличен побойник и един загубеняк/куцузлия гимназист. Забавното е как въпреки различията си, тези тримата успяват някак да се справят с доста силни противници. Историята е кратка, накъсана и незавършена, но е забавна.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Окт 2009 15:40
Днес излезе преводът на втора серия на Darker Than Black 2 а утре излиза преводът на 13-тия филм на Detective Conan - Raven chaser...точа зъби...
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Окт 2009 11:02
13-тият филм за Conan се оказа доста добър. Всеки път, когато направят филм с атмосфера по-близка до сериала се получава нещо прилично. В края имаше информация, че продукцията на 14-тия филм е потвърдена...което според мен означава, че и сериалът е още далече от приключване. Иначе маса фенсървис - бяха събрали почти всички полицаи от префектурите, в които се подвизавал Когоро Мори, включително любимият ми идиот Ямамура (вече инспектор) от префектура Гънма. Имаше и други готини бонусчета, като това - 5 обложки на албуми от Бийтълс, но вместо лицата на Джон, Пол, Ринго и Джордж - шаржове на Мицухико, Аюми, Ай и Гента. Бих паузата за да им се полюбувам. Имитацията е до най-малки подробности, а и част от майтапът е, кой кого представлява . За втори път във филмите се срещаме с "Хората в черно" и както винаги Вермут рулира. Втората серия на Darker Than Black се оказа добра. Същото е вярно и за третите епизоди на Railgun-ката и Nyan Koi (кавайййййййййййй). Изгледах един от филмите за Lupin III - The Castle of Cagliostro. Голям кеф е за гледане. Може сюжетът да не е нищо особено, може Ghibli да се вмъкнали разни техни досадни шаблони, може и керъктър дизайнът да е доста странен (примерно този на самия граф Калиостро), но пък бекграундите са убийствено красиви (замъци, градини, аквадукти, часовникови кули и пр.), а и маймунджалъците на Люпрен 3-ти са доста забавни. Особено готини са комичните екшът сцени (примерно преследването с разпадащите се автомобили). Приятно за окото и разпускащо за душата. Втори филм на Ghibli, който да ми хареса (защото като Tonari No Yamada-kun няма нищо общо с обичайните им полу-фентъзи мелодрами). Тези дни трябва да се стегна и да изгледам Porco Roso!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Окт 2009 13:12
Аз изгледах последният филм на Bleach - най-сетне го преведоха. Бе не бе кой знае колко лош.
AlShu, гледам че заглеждаш Лупин. Аз отдавна се чудя дали да го гледам или не. Ако си заглеждал и сериала, би ли казал някакво общо мнение ( наясно съм, че са леко грозновати.)
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Окт 2009 14:11
1. Произнася се Люпен (а не англоезичното Лупин)... защото е внук на Арсен Люпен (литературният герой на Морис Люблан). 2. Не съм чел мангата, нито гледал ТВ-тата, вторите ги няма никъде...може би да могат да се намерят само по IRC...Принципно доколкото знам са доста карикатурни и старомодни (но пък аз си подам по старомодни неща). Първият сезон е от 1971-ва. После има още два сезона и огромна маса ТВ спешъли и филми. В статията в wikipedia пише, че освен от "Арсен Люпен - крадецът джентълмен" поредицата е повлиана от "Тримата мускетари", и криминалните мистерии на Конан Дойл и Агата Кристи. От това, което съм гледал мога да го потвърдя на 100%...освен това е изпъстрено с чисто япноски хумор... Гледал съм само Lupin III vs Dedective Conan и The Castle of Cagliostro...последното е на студио Гибли (дригите неща за Lupin III нямат нищо общо с това студио). Предлагам ти да хвърлиш едно око на Cagliostro...интересно е от чисто анимационна гледна точка. Иначе хуморът на Lupin III-ти е доста карикатурен и не знам дали ще ти се хареса. ПП Не смятам да задълбавам в Люпен 3-ти...има твърде много филми, които се намират трудно и са с малък Seed, а пък ТВ-тата ги няма никакви... За The Castle of Cagliostro напарвих изключение, защото го имаше на лесно място с качество 720p. Навремето в Animes имаше доста материал от това заглавие, но тогава нямах възможност да се занимавам с него. ПП ПП Естествено на япоски Lupin III се произнася Rupan Sansei . Sansei да не се бърка със sensei.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Окт 2009 14:21
Правилно, че TV-то със 155 серии трудно ще се намери, по простата причина, че никоя група не го е превела цялото. Не бях стигнала чак до там да проверявам Колкото до филма, който каза - ще мъ хвърля едно оче в близко бъдеще. Мерси много за инфото!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Окт 2009 08:34
Таман си припомнях доброто старо Hyakko (от миналата година по същото време ) пък то взе че излезе някакво кратко OVA за него. Серийката е не по-дълга от 8 минути (без финалните надписи) а в него единственото, което правят две от героините (Торако най-накрая е влезла под кожата и на Тома ) е, да се тъпчат с торти...обаче щях да а се скъсам от смях... Много сладурско допълнение към свежото сериалче. Загледах първите 3 серии от новия сезон на Asura Cryin`...ами абсолютно същото е като първи сезон. Сега главният герой го е страх да ползва Machina-та, за да не си изпържи призрачното гадже...
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|