Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 15 Сеп 2009 09:10

Моридин
Цитат:
Няма абсолютно никакво значение кога е излязъл. Проява на коректност към негледалите е да се опиташ да не издаваш важни неща от сюжета, пък било и за стогодишни филми или сериали.

До сега много пъти сме разисквали сюжети, а ти не се обади нито веднъж...Значи просто не сме разисквали заглавия, за които ти пука.
Следователно прилагаш принципа за неспойлване избирателно - т.е. и ти не си много справедлив.

Апропо, това за Найвс не е никакво издаване...то си е ясно още от първата серия, в която се появява. Аз просто издавам, че няма нищо повече в заглавието - едно безкрайно циклене на този същия мотив.
Това че жанра се променя също е важна информация - представи си, че някой зрител се надъха за приятна екшън комедия и изведнъж бааам...сълзливо/сополива трагедия. :x
(Може пък да държиш точно това да се случи.)
Страшно мразя този евтин номер, обещавят нещо по елементарен начин на зрителя и после кур...все неща от сорта на Trigun, Evangelion, Full Metal Alchemist...
А някои хора го намират за страшно оригинално и готино...ми трябва да си ебати мазохиста, за да се кефиш, когато сценаристите се гаврят с теб.
Не че внезапна промяна в сюжета е лош подход, просто цитираните по-горе заглавия са пример за дразнещо елементарно ползване на този подход.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 17 Сеп 2009 21:40

Не е много аниме, но вече се намира DvdRip на филма по Blood.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Сеп 2009 08:26

Цитат:
филма по Blood

Видях скрийншотовете докато му вървеше промото за кината и тотално го намразих.
Причината да няма добър LiveAction по аниме е същата, поради която няма свестен филм по игра - продуцентите разчитат на заглавието да привлече публика, а самият филм е просто пълнеж от евтин полулюбителски материал.
(Doom прави исключение - той е достатъчно скъп и очевидно правен от професионалисти, обаче сценаристите са били на накякъв нов вид дрога и тотално са осрали сюжета...можеше просто да си следват играта и да скалъпят един бърз финал, в който д-р Бетрюгър измутирва в адско добиче, обаче 'нашия маринец запечатва портала към параления свят и толкоз.)

След безкрайният арк с Рена от 490-та серия насам Detective Conan се върна в обичайното си русло към 500-тния епизод. 517 и 518-ти се оказаха спешали в класическия стил на сериите от преди 200-тния епизод.
Новата технология, която ползват за анимирането прави нещата много по-красиви и детайлни, обаче по някаква причина, когато персонажите застанат в профил изглеждат дървено и грозно...странна работа :shock: .

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 18 Сеп 2009 09:17

И аз гледах филма по Блъд. Доста евтинко е направен, а CGI-то е ужасно. Има адски нелепи ситуации и диалози, но пък е забавен заради битките, които са си класически кунг-фу касапници. Ако имаше и нормална кръв(да, кръвта е CGI) щях да му дам доста по-висока оценка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Сеп 2009 08:27

Догледах де що е излезло преведено от Dedective Conan.
Последните две серии (545-546) бяха добри, но разбираме за един адски странен навик на на дедектив Сато :shock: .
11-ят филм ми хареса въпреки неестественото изплуване на кораба накрая.
12-ят не ме изкефи. Първите 2/3-ти ставаха, кулминацията обече беше провал.

OVA-тата са горе-долу скучни, въпреки че имаше 1-2 идейни серии.

Lupin III vs Dedective Conan не ми хареса...сюжетът беше пълен шит...само картинките бяха хубави и тук там някоя магария на главните герои радваше...но не беше достатъчно...
Освен това копието, което съм набарал е с отвратителен превод.

Профил

Публикувано на: 25 Сеп 2009 17:18

Бях почнал да гледам Full Metal Panic ама не ми допадна и го спях...изгледах Darker than Black, Trigun, Berserk и Cowboy Bebop... всичките ме изкефиха като атмосфера, герои, анимация и озвучение.. перфектни.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Сеп 2009 08:27

Цитат:
Бях почнал да гледам Full Metal Panic ама не ми допадна

Абе ти загледай Fumoffu-то...ще размислиш и ще догледаш първия сезон...а пък The Second Raid си е нон-стоп екшън.

Догледах The Melancholy of Haruhi Suzumiya 2...съква тотално въпреки сладурския керъктър дизайн, страхотните бекграунди, приличната анимация и добрата игра на актьорите.
Защото:
1. Има един безкраен арк наречен "Безкрайната осмица". От 2-ри до 9-ти епизод представят една и съща история. Вярно е, че между епизодите има леки разлики в облеклото, времето, осветлението и поредността на репликите, но дефакто си е една и съща история и писва още в 3-ти епизод. А изхода от примката на времето, го намират чак в 9-ти :shock: . Най-тъпо е, че не обясняват нищо за осмицата (е, зрителя може сам да се досети, че това е знакът за безкрайност и толкоз...)
2. Останалата част е относно заснемането на онзи адски дебилен и досаден любителски филм познат от първи сезон. Вярно е, че имаше един два интересни момента: когато Асахина-чан почна да стреля с истински лазер и как андроидката я обезвреди или пък когато стана ясно, че всеки от групата си има свои не съвсем чисти интереси и дружелюбното им отношение е само фасада, но това са капки в морето на досадата, комерсиализма и тегленето на локуми.
Апропо, кефи ме сеюто на говорещия котарак.

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Окт 2009 08:31

Ако някой се е чудил, да Inukami е непостижима тъпня! (шоненска боза, с дебелашки шеги и лошо употребени харемски елеченти)

Почна да излиза някакво ново OVA по Mahou Sensei Negima - сюжетът на първи епизод е тъп, но екшън сцените в края са добре замислени и анимирани.

Излезе преводът на 8-мото OVA на Detective Conan...самите преводачи си признават, че е тъпо, но пък с него излезе новината, че е почнал превода на 13-тия филм (DCTP са се разделили на два екипа, единя ще превежда филма, а другия излизащите ТВ серии).

Довърших Natsu No Arashi...на мен хареса...едно такова шантаво и гретескно.

Започнах една убер-лигня: Galaxy Angel...всъщност 1-вия сезон ми хареса...особено мацката с червената коса, каскета, монокъла, револвера и големите цици...Сеютата играят безумно добре, а и е пълно с познати гласове.

ПП Почна и 2-ри сезон на Star Wars The Clone Wars.

Гледам почнал е да излиза спиноф-а на To Aru Majutsu за Railgun-ката: To Aru Kagaku No Railgun. Любопитнто ми е какво ли са направили и дали ще и показват гащичките достатъчно често :lol: :lol: :lol: (Те са нещо, като дамски вариант на боксерки или пък да кажем свръхкъси кюлоти :oops: ).

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Окт 2009 09:36

Новият сезон на Darker Than Black - първа серия беше супер...готини детайли и анимация, заплетен сюжет, нашият човек се завърна...по-гаден и с по-кървясали очи от всякога :lol: .

Railgun-ката - първа серия е добре, обче гащите и не са толкова култови, колкото в оригиналния сериал...искам си старите гащи :? !!! (сигурно се рисуват и анимират трудно...затова са ги дропнали...)

Новият сезон на Natsu No Arashi - шантаво е, като първи сезон. Кефи ме.

Понаваксах Valkyria Chronicles - най-неочаквано го изби на любовна драма :shock: :?: .

Загледах първи епизод на Crystal Blaze - пълен рипоф на City Hunter, но в SciFi обстановка и без майтапите.

Междувременно приключих с Galaxy Angel и си изгледах за n-ти път Super Robot Wars Original Generation и Vandread.

Гледам, че DCTP са избълвали Lupin III vs Detective Conan с добър превод. Освен това обещават тази седмица да обявят, кога ще е готов превода на 13-тия филм.

Чакам новият сезон на Asura Cryn' да почне да се превежда от някои по-свестни преводачи.

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 12 Окт 2009 11:01

Vandread и аз го мъчих ... сигурно почти месец. Най-неочаквано обаче последните 2 минути ми беха сууупер сладки, сигурно си ги въртях поне 20 пъти.

Нещо анимето не ми влиза тези дни, да не говорим, че се мъча с некви роботи, а съм на фаза "магия".

Успях да изгледам и Dragonaot - абе ... не е баш боза, ама е много бозаво.
Не ми харесаха всичките мелодрани, а па краят беше ... едно стискъне на ръце, едно обясняване на "любов" и за всеобща изненада изведнъж главният "Лошковец" виждайки цялата тая мелодрама, за n-ти път решава за 30 секунди, че е тругателно и се разтапя в розови листенца и сърчица . - БЛЯ!

Сега се оправям Pandora Hearts, честно казано и то ми сбозва, ама за момента за "разсънка" ми е добре.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Окт 2009 12:52

Цитат:
Най-неочаквано обаче последните 2 минути ми беха сууупер сладки, сигурно си ги въртях поне 20 пъти.

То това е най-гадният момент... :( В него се показва, как Хибики ще продължи да се държи гадно с Дита...блях...
Аз го гледам (отвоно и отново) заради шеметния екшън, дето ставаш разноглед докато прецениш кой Dread на коя мацка е...както и заради кретенските физономии дето ги правят всички от екипажа...

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Окт 2009 13:01

Е, това с екшъна и физиономиите е друга тема на разговор. Особено на края последната битка, направо загубих нишката кое летящо нещо е наше и кое не.
Въпреки, че големият робот кат "Сформира" меча и просто не можах да не се разсмея.

Не казвам, че е лошо анимето, но му се случи да го гледам , когато съм в период на "почивка" от аниме. И Все пак последните 2 минутки беха сладурски!

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2009 09:14

Загледах първите две серии на една романтична комедийка: Nyan Koi (превежда се нещо, като "Мяу любов" :shock: ). Главният герой мрази котки, има алергия към котки, но е прокълнат да спасява котки иначе ще се превърне в такава... :lol:
Цялото аниме е в много готино нарисувано в приятни цветове и добра анимация. Само дето по необяснима причина, самите котки не са толкова готини колкото хората и са нарисувани в най-различни стилове :shock: .
Приятно и шарено аниме.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Окт 2009 09:15

Довърших Valkyria Chronicles - мащабно и добре анимирано заглавие (въпреки някои странни графични решения). Това, което ме дразни в него е, свръхелементаризирания абсурден сюжет (все пак, става дума за военна драма) и залитанията към някакви свръхдраматични любовни терзания :shock: .
Накратко - скъпо направено, но не ме радва.

Изгледах едно кратко OVA - Bus Gamer. В основате е някаква странна игра, която напрактика е поредица от хулигански сбивания срещу пари.
Главните герои са един от отборите в тази игра и са тотално несъвместими личности - един гей майстор на бойни изкуства, един уличен побойник и един загубеняк/куцузлия гимназист.
Забавното е как въпреки различията си, тези тримата успяват някак да се справят с доста силни противници.
Историята е кратка, накъсана и незавършена, но е забавна.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Окт 2009 15:40

Днес излезе преводът на втора серия на Darker Than Black 2 а утре излиза преводът на 13-тия филм на Detective Conan - Raven chaser...точа зъби...

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2009 11:02

13-тият филм за Conan се оказа доста добър. Всеки път, когато направят филм с атмосфера по-близка до сериала се получава нещо прилично.
В края имаше информация, че продукцията на 14-тия филм е потвърдена...което според мен означава, че и сериалът е още далече от приключване.
Иначе маса фенсървис - бяха събрали почти всички полицаи от префектурите, в които се подвизавал Когоро Мори, включително любимият ми идиот Ямамура (вече инспектор) от префектура Гънма.
Имаше и други готини бонусчета, като това - 5 обложки на албуми от Бийтълс, но вместо лицата на Джон, Пол, Ринго и Джордж - шаржове на Мицухико, Аюми, Ай и Гента. Бих паузата за да им се полюбувам. Имитацията е до най-малки подробности, а и част от майтапът е, кой кого представлява :lol: .
За втори път във филмите се срещаме с "Хората в черно" и както винаги Вермут рулира.

Втората серия на Darker Than Black се оказа добра. Същото е вярно и за третите епизоди на Railgun-ката и Nyan Koi (кавайййййййййййй).

Изгледах един от филмите за Lupin III - The Castle of Cagliostro. Голям кеф е за гледане. Може сюжетът да не е нищо особено, може Ghibli да се вмъкнали разни техни досадни шаблони, може и керъктър дизайнът да е доста странен (примерно този на самия граф Калиостро), но пък бекграундите са убийствено красиви (замъци, градини, аквадукти, часовникови кули и пр.), а и маймунджалъците на Люпрен 3-ти са доста забавни. Особено готини са комичните екшът сцени (примерно преследването с разпадащите се автомобили).
Приятно за окото и разпускащо за душата.
Втори филм на Ghibli, който да ми хареса (защото като Tonari No Yamada-kun няма нищо общо с обичайните им полу-фентъзи мелодрами).
Тези дни трябва да се стегна и да изгледам Porco Roso!

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2009 13:12

Аз изгледах последният филм на Bleach - най-сетне го преведоха. Бе не бе кой знае колко лош.

AlShu, гледам че заглеждаш Лупин. Аз отдавна се чудя дали да го гледам или не. Ако си заглеждал и сериала, би ли казал някакво общо мнение ( наясно съм, че са леко грозновати.)

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2009 14:11

1. Произнася се Люпен (а не англоезичното Лупин)... :lol: защото е внук на Арсен Люпен (литературният герой на Морис Люблан).
2. Не съм чел мангата, нито гледал ТВ-тата, вторите ги няма никъде...може би да могат да се намерят само по IRC...Принципно доколкото знам са доста карикатурни и старомодни (но пък аз си подам по старомодни неща). Първият сезон е от 1971-ва. После има още два сезона и огромна маса ТВ спешъли и филми.
В статията в wikipedia пише, че освен от "Арсен Люпен - крадецът джентълмен" поредицата е повлиана от "Тримата мускетари", и криминалните мистерии на Конан Дойл и Агата Кристи. От това, което съм гледал мога да го потвърдя на 100%...освен това е изпъстрено с чисто япноски хумор...
Гледал съм само Lupin III vs Dedective Conan и The Castle of Cagliostro...последното е на студио Гибли (дригите неща за Lupin III нямат нищо общо с това студио).
Предлагам ти да хвърлиш едно око на Cagliostro...интересно е от чисто анимационна гледна точка. Иначе хуморът на Lupin III-ти е доста карикатурен и не знам дали ще ти се хареса.

ПП Не смятам да задълбавам в Люпен 3-ти...има твърде много филми, които се намират трудно и са с малък Seed, а пък ТВ-тата ги няма никакви...
За The Castle of Cagliostro напарвих изключение, защото го имаше на лесно място с качество 720p.
Навремето в Animes имаше доста материал от това заглавие, но тогава нямах възможност да се занимавам с него.

ПП ПП Естествено на япоски Lupin III се произнася Rupan Sansei :lol: :lol: :lol: . Sansei да не се бърка със sensei.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2009 14:21

Правилно, че TV-то със 155 серии трудно ще се намери, по простата причина, че никоя група не го е превела цялото. Не бях стигнала чак до там да проверявам :oops:
Колкото до филма, който каза - ще мъ хвърля едно оче в близко бъдеще.
Мерси много за инфото!

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2009 08:34

Таман си припомнях доброто старо Hyakko (от миналата година по същото време :lol: ) пък то взе че излезе някакво кратко OVA за него. Серийката е не по-дълга от 8 минути (без финалните надписи) а в него единственото, което правят две от героините (Торако най-накрая е влезла под кожата и на Тома :lol: ) е, да се тъпчат с торти...обаче щях да а се скъсам от смях...
Много сладурско допълнение към свежото сериалче.

Загледах първите 3 серии от новия сезон на Asura Cryin`...ами абсолютно същото е като първи сезон. Сега главният герой го е страх да ползва Machina-та, за да не си изпържи призрачното гадже...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com