Автор |
Съобщение |
the_presator
|
|
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 24 Май 2011 22:02
Днес ходих да го гледам и като цяло ми хареса. Спароу добре се представи, не знам защо всички недоволствате. Не бих казал, че надминава предишните, но като за завършек е Ок. Новите персонажи радваха и се справиха със заместването на старите. Издразни ме само едно нещо. 3D... Защо трябва да правят всеки нов филм в 3D ?? На този филм ефекта си пролича макс в 4-5 сцени, 2 от които са показани в трейлъра... На предишният 3D филм, който гледах (Thor), беше доста... замацано, замъглено или нещо от тоя сорт и през повечето време се виждаше трудно. С пиратите беше доста по-добре, но отново имаше моменти с неясни образи. Или на мен 3D-то не ми прави впечатление/ не го различавам достатъчно, или има нещо др, но просто не си струва. Освен ако целият филм не е ефект след ефект създаден спрециално за 3D, че да му проличи не виждам смисъл да се добавя тази "екстра".
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 24 Май 2011 22:26
Да, 3D-то му не ме изкефи, а тъкмо бяхме с наще да го гледаме, щото не бяха гледали 3D досега и си викам да изплакнат очи... Ма не може всеки филм да е с 3D като на Tron: Legacy
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 25 Май 2011 00:12
е аватар си беше доста красив...но ви казах, 3D филмите принципно трябва да са по-скъпи и всеки по-специален ефект го правят 3D, пък принципно не си е нищо особенона
на SAW на не повече от 5 места си проличаваше триизмерния ефект, а можеше и без него
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 25 Май 2011 09:11
В останалите държави филмите излизат в 3д и 2д вариант. Мой приятел е гледал пиратите в москва на 2д преди няколко дни. Обират ни, това е . До тук единствения филм, който за мен е заслужавал да го гледам на 3д е аватар. Да допълня впечатления от филма - празен, плосък. Персонажите нямаха дълбочината на тези от предишните части. Някакви неща се случваха, без да е ясно защо. Къф беше тоя пастор... wtf?!?! Ако го взема като отделен филм, бих казал - става, горе долу. Но е част от поредицата карибски пирати - нямаха право да правят толкова посредствено продължение.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 25 Май 2011 21:59
Вчера го гледах. Хареса ми. Далеч от първата, може би малко по-зле от втората (която, като цяло, е тъпичка), но в общи линии на нивото на третата (която, откровено казано, че тъповата). Та. Тааааа, какво ми хареса - приятно за гледане, шаренко, испанското trololo накрая. Липсата на Орландо Блум и Кийра Найтли. Блекбиърд и Пенелопе като изненадващо добри нови попълнения. Джофри Ръш, който е все така неописуемо велик, въпреки че се бях шубелясал, че ще го развалят (съдейки по трейлърите). И освен това нямаше Орландо Блум и Кийра Найтли (втората, в частност, е причината тотално да ненавиждам третата част - малеее, толкоз' бездарна актриса, набутана в толкоз' безсмислена роля :X). На фона на Кийра, Пенелопе е нек'ва пълна звезда. Anyways, какво не ми хареса - somewhat плоският и contrived сюжет, липсата на Капитан Тийг, за когото очаквах, че ще играе по-голяма роля тоя път. Ммм, няма чак толкова много за критикуване, като цяло. Лятно филмче като лятно филмче - простичко, лъснатичко, забавничко. Всъщност, това което мога да кажа като проблем, е че, поне на мен, ми се стори, че с наш Джак нищо особено не се случи. В смисъл, три филма го гледаме, едни и същи глупости прави, но поне досега като цяло всеки филм успяваше малко или много да надгради персонажа му и да има няк'во развитие. Тука е малко простичък, малко плосичък. Същият чак де, просто нищо особено. Ако изобщо има смисъл в т'ва о.0 В предишните филми Джонката изпъкваше, беше ненормален, забавен, героичен, шубелив, подъл, честен. Беше наистина уникален и неповторим образ. Тука . . . просто не се отличава с нищо специално :-/ С това, което няма да се съглася обаче, е да ми обяснявате, че Спароу не е главният герой в предишните филми. Сериозно ? На фона на потресаващо баналните и безлични Блум/Найтли, Джак е толкова уникален образ в предишните филми, с уникален мироглед, неповторими характеристики. Проблемът тук, за мен, е че просто в този филм не са знаели какво повече да направят с персонажа му, освен да затвърдят любовта му към "свободата". И, последно, за 3Д-то. Самата технология е тъпа, факт. За мен абсолютно нищо не добавя, не е кат' да кажеш, че през цялото време да имам усещането, че мога да ги докосна актьорите. Ранго, дет' е цялото CGI, го зяпахме тука на 2Д - абсолютно ник'ва разлика, даже ми беше добре, че дежурните "аааа, виж, дългата пишка ще ти избоде учите, аааааа!" моменти ги нямаше. Тука, не знам - като цяло има усещането, че режисьорите почват да му хващат цаката и може би успяват да снимат така, че 3Д-то да го има, подсъзнателно да гали окото, без да ти хваща главата и да ти вре моцуната в т'ва колко е красивинко. Което обаче малко обезсмисля цялото упражнение. В смисъл, ако ще снимаме 3Д, за да не се усеща - по-добре да не го снимаме изобщо. Всъщност - да, може ли да спрем да снимаме филми в 3Д вече ? Съдържание > визия, ако обичате.
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Пор
|
|
В момента играе: Call of Duty MW2 , Call of Duty 4 , Battlefield Bad Company 2 , Team Fortress 2 , Darksiders , Fallout , Halo ODST , Halo 3 , Super Meat Boy , Just Cause 2 , Grand Theft Auto 4 , Crysis Wars , Crysis 2 и така нататък.
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 04 Юли 2011 19:59
Абе тъп или не е на 7мо място в най-касовите филми на планетата. Удари 1 млрд долара тази сутрин. Интересен филм.Много. Лично ви препоръчвам да го гледате на IMAX.
___________________________________ Пор. lol @ forum
Harcort написа: Майкрософт е измислил компютъра брат
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 14 Авг 2011 17:28
Хубав филм, но учаквах нещо повече, но все пак друг режисиор и т.н. има разлика важното е че Johnny Depp се е съгласил за още 1 част (поне) дано да не стават все по безинтересни както с доста филми които имат по повече от 3 част ..
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 15 Авг 2011 21:46
Филмчето си струва.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 20 Авг 2011 20:55
Хареса ми, но предишните части определено са по-добри.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 22 Авг 2011 17:07
Филмът е хубав, но много стари герои ги няма, което хич не ме кефи.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 26 Авг 2011 13:36
1. Кийра Найтли бездарна - bitch, please. 2. +1 към мнението на Гипо. Деветте бездарни сценаристи са надраскали по нещо набързо, изтъркали са си лайнените задници със сценария и са го предали. И все пак не съжелявам, че го гледах. 3. Блекбиърд е най-жалкият пиратски лошковец в историята на киното. Уж най-страшният пират, а Дейви Джоунс и Барбоса са в пъти по-големи от него. Жалко за пропиляния актьорски талант. Отчето не искам и да се сещам за него, няма толкова безсмислен персонаж. Имаме БАЩАТА НА ДЖАК СПАРОУ и к'во става, има 2 реплики и нищо повече. Джони си играе стабилно, но липсва качествен материал, с който да работи. И при останалите е подобно (Пенелопе е доста фапабъл btw). 4.Няма битки с кораби 5. Режисурата е под нивото на предните части, но става. Среден 3,49
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 28 Авг 2011 11:01
Филм тип гледаш и забравяш.Нищо запомнящо,история изсмукана от пръстите,малко ефекти в сравнение с предишните.Част,която лежи на стари лаври....
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 28 Авг 2011 12:27
гледах го снощи, нищо особно, но не е толкова лош има пак лафове, приятни диалози, а 3д-та и кой знае какъв екшън не търся верно немаше морски битки - голям минус персонажите бяха посредствени предната вечер гледах Тор .... е, пиратите със сигурност е по-добре
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 29 Авг 2011 21:34
гледах го снощи, готино беше
тия русалките сцепиха
барбароса и блакбиърд трябваше да са по страшни някак си, кийт ричърдс го показа 5 минути, да не го бяха пускали въобще по добре
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 30 Авг 2011 07:49
Заслужаваха си парите, които дадох в киното преди няколко месеца. Не очаквах много, защото почти винаги развалят филмите след 2рия филм от поредицата.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Карибски Пирати 4 Публикувано на: 31 Авг 2011 16:06
Дано петата част не е толкова безинтересна, колкото тази.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|