Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

The King of Kings
Аватар
Заглавие: Re: Grand Theft Auto V
Публикувано на: 16 Апр 2015 20:57

Оптимизирана my ass. Ще търся нов процесор, то се е видяло.

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 16 Апр 2015 22:16

Като изключим видео картата ми, моят комоютър е от 2008 година.
Процесорът ми е Intel Core 2 Duo E8400 (за времето си звяр, но не покриващ минималните изисквания на играта), 4 гб рам. Видеото е сравнително OK и процесорът доста здраво го "ботълнеква". (Nvidia GTX650 TI)

В такива условия, успях да подкарам играта на рез. 1280х1024 (това ми е на мен native резолюцията) и всички графични настройки на нормал (щото няма лоу).
Цъках около един час и се държеше сравнително добре. В смисъл - поносимо за игра и не развалящо кефа (с изключение 1-2 спада на фпс-а).

Мисля си, че с моят процесор обаче съм на границата. Може би ако видеото ми беше малко по-слабо, въобще нямаше да мога да я подкарам добре (или ако резолюцията ми беше като за widescreen монитор)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Апр 2015 00:03

AcTivE написа:
Оптимизирана my ass. Ще търся нов процесор, то се е видяло.

Напротив... На мойта архаична 7-8 годишна щайга игратa върви супер на 1600x900 нормал настройки та дори с включен FXAA и анизотропно 8x. При изключено вертикално синхронизиране прави 40+ FPS само при каране на автомобил с висока скорост понякога пада до 34-35 FPS в зависимост от околния пейзаж. При включено синхронизиране си заковава 30 FPS без да дропи дори кадър.

За справка MK-X едвам вървеше на 800x600 дори не си играх с настройките директно я изтрих. Подобни изисквания за "тупалка" OMG...

Прехваления Watch Dogs също вървеше много зле.

Athlon II x4 620
6GB RAM Kingston HiperX
GTX 550Ti

btw тва с последните драйвери на Nvidia които пуснаха специално за GTA.

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 17 Апр 2015 07:13

Доближавам се максимално до юконфигурацията на Дидо, а на абсолютния low ми сече непрекъснато, да не говоря за 10+ минутния loading screen всеки път. Windows-а е прясно инсталиран отпреди 2 седмици, всички драйвери са обновени, занимавах се с разни tweaks за производителност - нищо. Като цяло странно, защото досега друга нова игра не ми е правила проблем, даже наскоро Shadow of Mordor и новия Far Cry ги подкарвах на medium-high settings на максимална резолюция. Очевидно играта е оптимизирана откъм видео ресурси, но си изисква здрав процесор. Вече съм пуснал мой човек да ми търси четириядрен, че ми писна от глупости. От това, което гледах и прочетох, играта си заслужава отвсякъде.

Профил ICQ

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 17 Апр 2015 18:25

Играта е чук...

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Апр 2015 19:02

Е, доживяхме и ние да я видим :) Но определено са си свършили работата като оптимизация, а това е похвално. Аз все си мислех, че след това забавяне ще има някъде издънка, но поне засега не я виждам.

Между другото, за колегите, които имат интерес - останал ми е един код за РС версията, мога да го дам на доста изгодна цена. Ако някой се интересува, да пише на ЛС.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 17 Апр 2015 22:09

Актив, а видя ли за видеото?

Доколкото разбрах, ако имаш integrated видео карта (освен физическата), играта автоматично избирала да работи на нея. Потърси и виж как да си изключиш вградената видео карта (от биоса) - това е начина, по който играта щяла да ти върви, използвайки ресурсите на баш видео картата ти.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 18 Апр 2015 00:45

Момчета, ако искате видите възможно, извънредно, обезателно, екстремно най-странното нещо в живота си, влезте в някое от кината и гледайте филма Capolavoro

:o :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Профил

Аватар
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
Публикувано на: 18 Апр 2015 01:01

Купих си я за PS3-ката и и се накефих на макс преди 2 години. Сега я пробвах на пиратка как се държи и и аз бях изумен колко добре са я оптимизирали. С i5 4440 3.2Ghz, 8 GB DDR3, R9 270X, Win 8.1 върви като пушка на high. И точно затова си я взех и за компа и в момента я тегля. Казвайте, ако някой си я е купил да правим Crew, или да се join- ем към някое друго и се размазваме :)

a.k.a Хикс

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Апр 2015 01:56

denik написа:
Момчета, ако искате видите възможно, извънредно, обезателно, екстремно най-странното нещо в живота си, влезте в някое от кината и гледайте филма Capolavoro

:o :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Това помня, че го гледах точно преди 1 година, като я превъртах, ама нещо не го разбах, не съм сигурен доколко има смисъл, ма може просто да съм блял през прозореца. Ше го видя пак :)

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 18 Апр 2015 02:32

Връщам си думите назад. С новия крак и туийковете играта върви безупречно (e, ако изключим някой-друг краш в рамките на търпимото). Очевидно проблемът с насичането и дългия loading е бил в първия крак.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Апр 2015 12:26

Виж ти, IGN най-после дадоха една заслужена висока оценка - GTA V (PC) - 10/10 (че оттогава пак бяха почнали да се стискат за оценки, ма явно са фенове и те).
Cons: nothing (again)

https://www.youtube.com/watch?v=0b-S6f1SgxI

На мен все още обаче ми липсват полицейските мисии и тези с линейката, защо не и пожарната, а можеше да има и спасяване на животни, тъй като вече има четириноги в града.

Бтв Dragon Age Inquisition ме накара да осъзная, че всички цветове в тази ира са доста пастелени и да не кажа като цяло бледи, липсва ми остротата от преди, която носи реализъм.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 19 Апр 2015 12:53

Искам отново да изразя своето възхищение от огромните усилия, които са положили върху детайлите. След като по-горе писах, че са заснели цял 9-минутен филм, пародиращ европейската арт синема от 60-те, в момента гледам пародия на риалити шоу, която е 11/10 просто pure gold

Хората са отделили специално бюджет за това да предположат, че ти ще седнеш да гледаш телевизия и ще си пуснеш да гледаш talent шоу и няма да го скипнеш след първите 3 минути. Пълен ташак е :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Апр 2015 15:12

Мен точно това ме плаши бтв :D Защото аз в такива игри с отворен свят държа да съм направил всичко, което може да се направи - да съм минал всички странични мисии, да съм намерил всички collectibles, да съм обиколил всички места и т.н. То щом и филми на кино може да се гледат, направо се плаша от това колко време ще ми отнеме тая игра :D

Профил Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 19 Апр 2015 19:35

БУРРЕЕН FUTURE И E-40 И KENDRICK LAMAR :D :D :D

Нищо чудно че са ѝ дали 10/10, аз самия трябва просто да изляза на Камъка в квартала и ще се почувствам вече в играта със същите звуци и дейности и силно подобни автомобили. Чак ми става някво УЖАСНО гадно ако в играта не дай си боже прегазя някоя невинна курвичка с колата. :? :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Апр 2015 19:43

Музиката е класи над радиата в GTA IV, а аз колкото и да харесвам стария рап, пък и някои от новите песни, топ песента от рап радиата за мен си остава Gangrene - Bassheads
Този дебел плътен звук на добри слушалки ми взривява тиквата от кеф повече от всичко друго. Само дето е прекалено къса, носи ми същото сладко и кратко усещане като victim in pain от четворката.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Апр 2015 03:47

За мен това е песента която винаги ще свързвам с GTA5 >>> https://www.youtube.com/watch?v=WqDg4maj4TU с нея се представиха и на VGX 2013. Целия саундтрак е култов. В зависимост от персонажа започнах да си пускам определени станции които най-много ми се връзват с характера му, примерно:
Франклин - Radio Los Santos
Майкъл - Los Santos Rock Radio
До Тревър още не съм стигнал, но мисля че Rebel Radio ще му подхожда най-добре нищо, че е канадец :D :D :D

Играта е пълна с трагикомични ситуации които ме попиляват от смях, сякаш гледам филм на Гай Ричи в странна колаборация с нещо от сорта на "Бандата на Оушън." Вниманието към детайлите от страна на Rockstar наистна е огромно. С Майкъл обичам да се изживявам като Good hero нали ходи на "терапия" :D та често помагам на различни хорица в беда по улиците... Та вчера няква дрисла така ме спря с викове за помощ тръгнах аз след нея, а тая кучка ме забута в некви улички където нейните френдчетата се оказа, че са ми устроили засада и ми светиха маслото. :lol:

Пожарни, линейки, куки също не карат безцелно. Проследих една патрулка с включени сирени която се оказа, че гонеше някво гангстерче. Разигра се цяла престрелка дойде подкрепление и т.н.

Днеска пък реших да провокирам шофьорите паркирайки перпендикулярно пред тях размахвайки среден пръст. В повечето случаи ядях псувни, а NPC-тата правеха опити да ме заобиколят. Някъв пич с камион обаче просто изчака светофара да му светне зелено и ме помете също държейки високо средният си пръст. :D :D

Друг случай пък направих някво ПТП изпаднах от колата...Тъкмо се изправям и виждам как шофьора на автобуса пред който се разигра цялата сцена слиза и почва да ме рита като куче :D :D :D

На няколко пъти, обаче се опитвам да повикам линейка, но нещо не реагират адекватно, въпреки че пристигат на местопроизшествията.

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 20 Апр 2015 17:19

как показваш среден пръст? :D

едит: ако някой днес среща проблеми със стартирането на играта и му дава activation error, ще трябва да си върнете часовника назад (преди 20-ти), за да тръгне.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 20 Апр 2015 18:04

Гледах нощес Capolavoro... .. няма такъв филм. :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват
Публикувано на: 20 Апр 2015 18:37

Май никой не е стигнал мисията с ограбването на бижутерията ? Щом все още няма оплаквания :( След това иргата е омазана - и оригиналната и пиратската ....

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost