Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema
Публикувано на: 26 Юни 2017 18:24

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2017 20:39

Ами просто с течение на времето апартамента се амортизира. Стени, подови настилки, тавани, плочки и т.н. малко или много се повреждат и се налага подмяна, колкото по-често, толкова по-добре. Моя апартамент изглеждаше по съвсем различен начин през 2013-та когато беше прясно ремонтиран и сега.

Другата причина е, че може да искаш промяна/освежаване. Примерно първоначално бяхме с тапети, мокети, балатуми и т.н., може би през 90-те тези неща бяха на мода, но в последствие сложихме ламинати, плочи и боядисани стени без тапети. Тези тапети страшно много се цапат, бяха станали черни като ги махнахме. И без тапети да си пак се цапа, но много по-лесно е да пребоядисаш отколкото да сваляш и слагаш нови тапети.

Трета причина е ако искаш промяна на конфигурацията на стаите си. Тогава вече стигаме до хардкор ремонтите, особено когато буташ стени. Като малки с брат ми бяхме в една стая, но като поодъртяхме се наложи всеки да е в отделна, което наложи леки промени в конфигурацията.

Стига да не шумиш в часовете, които не са отредени за това, всеки е свободен да си прави ремонти ако иска. И въпреки, че ние никога не сме го правили това нахалните ми селски съседи ми ритаха по вратата. Да неприятно е, но друг вариант няма. Ганьо да се научи, че не живее сам в блока си и трябва да е толерантен и се съобразява с другите, стига те да спазват правилата разбира се. Като не иска да му се шуми да си купи къща.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2017 20:45

Единствено некачествен ремонт или малки деца могат да те накарат да направиш ремонт на 5тата година.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2017 20:56

Или нон-стоп купони :D Иначе зависи кво разбираш под ремонт. Пребоядисване на стените е напълно нормално да се прави на 5 години, даже по-малко, щото просто стават на гъз. Особено ако са светъл цвят.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 26 Юни 2017 21:10

Липсата на финанси често води до поетапни ремонти - първо кухнята, после банята, после хола и т.н. По този начин цялостен ремонт на апартамента може и 15 години да ти отнеме.

Иначе тоя подход "не съм технически компетентно лице" е характерен за софийските дришльовци, расли цял живот в апартамент, за последно видели крава в зоопарка в Мюнхен, нямащи идея какво да правят, ако им изгори контакта и като цяло изобщо не ти подхожда на имиджа на комунистче, така че вземи придобии някакви елементарни умения.

Още по-обидно е, че ти го казва капиталист, изорал и препокал с около 50 декара повече земя от теб през живота си :lol:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2017 16:18

Така е по принцип, хубаво е да имаш някакви елементари умения. Обаче без крайности - един авер се хвана да си ремонтира бойлера сам и сега по часовник го включват и изключват, за да не гръмне, веднъж му изгоря бушона на маса, слага монетки, същата работа вършели. Лично аз ток не пипам. Иначе боядисване, по-леки работи, открито ВИК с меки връзки нп.

Ремонтите, ако не е нещо наложително, като цяло за освежаване на 4-5 години е ок. Разбира се, въпроса с парите важен, и поетапно да е, пак няма проблеми.
Като правите разни конфигурации, внимавайте за носещите стени обаче, от опит ви казвам :D

Имам един съсед, разказвал съм ви, дето има котел с палети на терасата и е разпробил навсякъде тръби, че да му е топло зимата, кооперацията го съди от години, е тоя пич на 2-3 години някъде изкъртва абсолютно всичко в тях, само дограма остава и от банята подменя всичко в целия апартамент. Някакви скъпи италиански мрамори, естествени паркети нз си какво, кухни, всичко на боклука и наново. Ама парата го боде малко. И май от скука малко, баш в тоя случай.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2017 17:40

Едно от нещата, които са ме дразнили в бг психологията и разбирането на нещата, да го кажа така, е че "истинският бг мъж"(каквото и да означава това), трябва едва ли не да може да прави абсолютно всичко. От основен ремонт, до оправяне на разни електрически системи по жилището, до оправяне на проблеми по колата и не знам какво друго.

Бидейки човек, живял няколко години в Англия(не го смятам за постижението на живота ми бтв :D )винаги ми е харесвало как там много ясно се знае всеки каква функция изпълнява, има си регулации за еди кво си и т.н С една дума, ако ми трябва човек за нещо, викам техника, който отговаря за съответното нещо. Смятам, че и тука в България ще е хубаво малко по малко да започне да се прилага това, че аман от специалисти по всичко.

Сега Волтажа да не изцепи нещо за развития социализъм в УК :D

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 27 Юни 2017 18:13

Маце Борко написа:
Момчета...

Image

https://misal.bg/

Крайно време беше нещо такова да се появи у нас - досега не сме имали медия, която да отразява вижданията на истинския десен спектър - от консерватори до класически либерали и либертарианци. Налага се, защото България е общество предимно на консервативни хора, които понякога отблъснати от модерно левия тон на повечето ни сериозни медии (като продуктите на Икономедия и Mediapool, примерно, които иначе са на много високо ниво), залитат към някакви идиотски жълти парцали, открито рускопропагандни лайна и пеевскокафяви чекии.

:lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2017 18:14

Маце Борко написа:
Липсата на финанси често води до поетапни ремонти - първо кухнята, после банята, после хола и т.н. По този начин цялостен ремонт на апартамента може и 15 години да ти отнеме.

Иначе тоя подход "не съм технически компетентно лице" е характерен за софийските дришльовци, расли цял живот в апартамент, за последно видели крава в зоопарка в Мюнхен, нямащи идея какво да правят, ако им изгори контакта и като цяло изобщо не ти подхожда на имиджа на комунистче, така че вземи придобии някакви елементарни умения.

Още по-обидно е, че ти го казва капиталист, изорал и препокал с около 50 декара повече земя от теб през живота си :lol:

Не се пъни толкова, да не се оакаш. Това, което казваш е предразсъдък и е все едно да кажа, че е характерно за селските дришльовци че са прости, тъпи, комунисти и т.н. Точно такъв тип селско мислене ми е направил впечатление и у други не-софиянци (не казвам провинциалисти, че някои май незнайно защо се обиждате от тази дума), че видиш ли, щом са от село могат да правят по-добре всякакви такива "мъжки" работи по-добре от всеки гражданин. И когато гражданина се справи по-добре, ония няма да си признаят. Прекопал бил не знам си колко декара земя. Медал ли искаш?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2017 18:23

Успокой дудката, Майстере. И аз съм от София, и нямам абсолютно никаква представа за какво говориш. Ако съм настъпил някакъв комплекс или съм включил у теб предразсъдък, ше ме извиняваш. :lol:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2017 18:24

The Arrow написа:
Едно от нещата, които са ме дразнили в бг психологията и разбирането на нещата, да го кажа така, е че "истинският бг мъж"(каквото и да означава това), трябва едва ли не да може да прави абсолютно всичко. От основен ремонт, до оправяне на разни електрически системи по жилището, до оправяне на проблеми по колата и не знам какво друго.

Бидейки човек, живял няколко години в Англия(не го смятам за постижението на живота ми бтв :D )винаги ми е харесвало как там много ясно се знае всеки каква функция изпълнява, има си регулации за еди кво си и т.н С една дума, ако ми трябва човек за нещо, викам техника, който отговаря за съответното нещо. Смятам, че и тука в България ще е хубаво малко по малко да започне да се прилага това, че аман от специалисти по всичко.

Не бих казал трябва, но излишни умения няма. Да викаш за всяка една глупост техник и разход на време и пари. Пък и в факт, че жените биха предпочели да можеш да правиш такива неща.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2017 18:35

Маце Борко написа:
Успокой дудката, Майстере. И аз съм от София, и нямам абсолютно никаква представа за какво говориш. :)

Банкя не знам от кога стана София :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2017 21:01

The Arrow написа:

Надявам се, че няма да станем такива в Бг. В чужбина се вика техник за неща, които аз бих оправил сутринта докато си хапвам закуската. Имам приятели, които се страхуват да завият една крушка. На тях си им го казвам в лицето, че са педали :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юни 2017 00:13

The Arrow написа:

глупости, винаги е полезно да знаеш и можеш нещо в повече :D Не става дума за "типичната българщина", ами за нещото което те прави по-свободен и независим. И индийците са така, явно в по-изостаналите държави предразполагат към развитието на различни умения - инстинкт за оцеляване се нарича, не е до националност. И това е нещо хубаво и си е в човешката природа.

В страни като Англия това го няма, зашото там хората просто не са в режим на оцеляване и за жалост това кочество не се развива :D . Това да не можеш да правиш нищо различно от това с което в момента си изкарваш хляба, може да те докара в кофти ситуации, няма смисъл да се обяснява какви.

Ето това е много добра клипче по темата https://www.youtube.com/watch?v=CpQA4fIMIf8

Иначе на сайта който Морко линкна ми допадат нещата които са написани там, в смисъл 1:1 с моите схващания :D Тъжното е че повечето хора са с толкова промити мозъци, че за да прочетеш и чуеш нещо разумно на тема политика трябва едва ли не да се потопиш дълбоко в някакво ъндърграунд течение.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юни 2017 08:04

Удри, баце Варг :!:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юни 2017 10:29

А бе не ме разбирайте погрешно, естествено че е хубаво да имаш допълнителни умения. Аз даже от скоро си мисля да запиша курс за барман, кефи ме, пък и да го имам като допълнително умение ако не ми потръгне ИТ/маркетинг кариерата :D

Аз от както съм си в България за постоянно, вече 4 години някъде и си живеем с мойта, в началото доста трябваше да се обяснявам защо не мога да правя някакви такива неща :lol: ама малко по-малко свиквам вече де, сега дребните неща ги понаучих, ама ремонти не мога да правя още :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юни 2017 15:54

Е баш барман да си не знам с какво много ще ти помогне в живота за напред, ама ок :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юни 2017 16:02

Е как бре, всеки път като си сипва нещо за пиене ще го прави с финес :D

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 30 Юни 2017 19:22

Принципно момчета, феноменът който наблюдавате в Анлгия и в други развити страни се нарича разделение на труда. Доказано е по-ефективен отколкото всеки да трябва да разбира от всичко. Простата логика е че за времето за което ще поправиш нещо сам, всъщност ще загубиш много повече пари/ползи отколкото ако викнеш майстор, който да го оправи за 5 минути и да му платиш малка сума пари в замяна.

Така например типичния български байо може да го видите на тротоара пред блока да си сменя накладките в продължение на цял ден. Защото колкото и голям разбирач да е на него му се налага да прави това упражнение средно на 2-3 години и нито има нужната рутина, нито нужното оборудване. Аз не че не мога да се науча да си ги сменям, но не мога да си позволя да загубя няколко часа в подобна дейност за това 10-те лева в сервиз с колкото ще ми се оскъпят накладките всъщност ми излизат на сметка.

Сега друг е въпроса обаче, че в условията в България все още са доста по-примитивни и на всеки му се налага да си е малко майстор иначе няма как. Например, аз сам си направих ремонта в нас и много българи го правят, защото тук спестяването на пари е значително + че трудно се намират хора на които да имаш доверие. Научих се също да си ремонтирам сам колелото (преди го давах на майстори) но това по-скоро от хоби ентусиазъм, отколкото от икономическа нужда, защото отново цената на подобни услуги е малка и времето което ще отделя сам да си оправя спирачките и скоростите примерно ще ми струва в пъти повече, отколкото да го дам на професионалист да го оправи за 10 мин.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Юни 2017 21:45

-----------------------------

заеби

- Алминатора

- кримсънчето

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение