Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 26 Юни 2017 18:24
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 26 Юни 2017 20:39
Ами просто с течение на времето апартамента се амортизира. Стени, подови настилки, тавани, плочки и т.н. малко или много се повреждат и се налага подмяна, колкото по-често, толкова по-добре. Моя апартамент изглеждаше по съвсем различен начин през 2013-та когато беше прясно ремонтиран и сега.
Другата причина е, че може да искаш промяна/освежаване. Примерно първоначално бяхме с тапети, мокети, балатуми и т.н., може би през 90-те тези неща бяха на мода, но в последствие сложихме ламинати, плочи и боядисани стени без тапети. Тези тапети страшно много се цапат, бяха станали черни като ги махнахме. И без тапети да си пак се цапа, но много по-лесно е да пребоядисаш отколкото да сваляш и слагаш нови тапети.
Трета причина е ако искаш промяна на конфигурацията на стаите си. Тогава вече стигаме до хардкор ремонтите, особено когато буташ стени. Като малки с брат ми бяхме в една стая, но като поодъртяхме се наложи всеки да е в отделна, което наложи леки промени в конфигурацията.
Стига да не шумиш в часовете, които не са отредени за това, всеки е свободен да си прави ремонти ако иска. И въпреки, че ние никога не сме го правили това нахалните ми селски съседи ми ритаха по вратата. Да неприятно е, но друг вариант няма. Ганьо да се научи, че не живее сам в блока си и трябва да е толерантен и се съобразява с другите, стига те да спазват правилата разбира се. Като не иска да му се шуми да си купи къща.
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 26 Юни 2017 20:45
Единствено некачествен ремонт или малки деца могат да те накарат да направиш ремонт на 5тата година.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 26 Юни 2017 20:56
Или нон-стоп купони  Иначе зависи кво разбираш под ремонт. Пребоядисване на стените е напълно нормално да се прави на 5 години, даже по-малко, щото просто стават на гъз. Особено ако са светъл цвят.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 26 Юни 2017 21:10
Липсата на финанси често води до поетапни ремонти - първо кухнята, после банята, после хола и т.н. По този начин цялостен ремонт на апартамента може и 15 години да ти отнеме. Иначе тоя подход "не съм технически компетентно лице" е характерен за софийските дришльовци, расли цял живот в апартамент, за последно видели крава в зоопарка в Мюнхен, нямащи идея какво да правят, ако им изгори контакта и като цяло изобщо не ти подхожда на имиджа на комунистче, така че вземи придобии някакви елементарни умения. Още по-обидно е, че ти го казва капиталист, изорал и препокал с около 50 декара повече земя от теб през живота си 
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 27 Юни 2017 16:18
Така е по принцип, хубаво е да имаш някакви елементари умения. Обаче без крайности - един авер се хвана да си ремонтира бойлера сам и сега по часовник го включват и изключват, за да не гръмне, веднъж му изгоря бушона на маса, слага монетки, същата работа вършели. Лично аз ток не пипам. Иначе боядисване, по-леки работи, открито ВИК с меки връзки нп. Ремонтите, ако не е нещо наложително, като цяло за освежаване на 4-5 години е ок. Разбира се, въпроса с парите важен, и поетапно да е, пак няма проблеми. Като правите разни конфигурации, внимавайте за носещите стени обаче, от опит ви казвам  Имам един съсед, разказвал съм ви, дето има котел с палети на терасата и е разпробил навсякъде тръби, че да му е топло зимата, кооперацията го съди от години, е тоя пич на 2-3 години някъде изкъртва абсолютно всичко в тях, само дограма остава и от банята подменя всичко в целия апартамент. Някакви скъпи италиански мрамори, естествени паркети нз си какво, кухни, всичко на боклука и наново. Ама парата го боде малко. И май от скука малко, баш в тоя случай.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 27 Юни 2017 17:40
Едно от нещата, които са ме дразнили в бг психологията и разбирането на нещата, да го кажа така, е че "истинският бг мъж"(каквото и да означава това), трябва едва ли не да може да прави абсолютно всичко. От основен ремонт, до оправяне на разни електрически системи по жилището, до оправяне на проблеми по колата и не знам какво друго. Бидейки човек, живял няколко години в Англия(не го смятам за постижението на живота ми бтв  )винаги ми е харесвало как там много ясно се знае всеки каква функция изпълнява, има си регулации за еди кво си и т.н С една дума, ако ми трябва човек за нещо, викам техника, който отговаря за съответното нещо. Смятам, че и тука в България ще е хубаво малко по малко да започне да се прилага това, че аман от специалисти по всичко. Сега Волтажа да не изцепи нещо за развития социализъм в УК 
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
 |
Мастър Люх
|
 |
В момента играе: ❚█══█❚
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 27 Юни 2017 18:13
Маце Борко написа: Момчета... https://misal.bg/Крайно време беше нещо такова да се появи у нас - досега не сме имали медия, която да отразява вижданията на истинския десен спектър - от консерватори до класически либерали и либертарианци. Налага се, защото България е общество предимно на консервативни хора, които понякога отблъснати от модерно левия тон на повечето ни сериозни медии (като продуктите на Икономедия и Mediapool, примерно, които иначе са на много високо ниво), залитат към някакви идиотски жълти парцали, открито рускопропагандни лайна и пеевскокафяви чекии. 
___________________________________ TAPAKO PROST...
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 27 Юни 2017 18:14
Маце Борко написа: Липсата на финанси често води до поетапни ремонти - първо кухнята, после банята, после хола и т.н. По този начин цялостен ремонт на апартамента може и 15 години да ти отнеме. Иначе тоя подход "не съм технически компетентно лице" е характерен за софийските дришльовци, расли цял живот в апартамент, за последно видели крава в зоопарка в Мюнхен, нямащи идея какво да правят, ако им изгори контакта и като цяло изобщо не ти подхожда на имиджа на комунистче, така че вземи придобии някакви елементарни умения. Още по-обидно е, че ти го казва капиталист, изорал и препокал с около 50 декара повече земя от теб през живота си  Не се пъни толкова, да не се оакаш. Това, което казваш е предразсъдък и е все едно да кажа, че е характерно за селските дришльовци че са прости, тъпи, комунисти и т.н. Точно такъв тип селско мислене ми е направил впечатление и у други не-софиянци (не казвам провинциалисти, че някои май незнайно защо се обиждате от тази дума), че видиш ли, щом са от село могат да правят по-добре всякакви такива "мъжки" работи по-добре от всеки гражданин. И когато гражданина се справи по-добре, ония няма да си признаят. Прекопал бил не знам си колко декара земя. Медал ли искаш?
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 27 Юни 2017 18:23
Успокой дудката, Майстере. И аз съм от София, и нямам абсолютно никаква представа за какво говориш. Ако съм настъпил някакъв комплекс или съм включил у теб предразсъдък, ше ме извиняваш. 
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 27 Юни 2017 18:24
The Arrow написа: Едно от нещата, които са ме дразнили в бг психологията и разбирането на нещата, да го кажа така, е че "истинският бг мъж"(каквото и да означава това), трябва едва ли не да може да прави абсолютно всичко. От основен ремонт, до оправяне на разни електрически системи по жилището, до оправяне на проблеми по колата и не знам какво друго. Бидейки човек, живял няколко години в Англия(не го смятам за постижението на живота ми бтв  )винаги ми е харесвало как там много ясно се знае всеки каква функция изпълнява, има си регулации за еди кво си и т.н С една дума, ако ми трябва човек за нещо, викам техника, който отговаря за съответното нещо. Смятам, че и тука в България ще е хубаво малко по малко да започне да се прилага това, че аман от специалисти по всичко. Сега Волтажа да не изцепи нещо за развития социализъм в УК  Не бих казал трябва, но излишни умения няма. Да викаш за всяка една глупост техник и разход на време и пари. Пък и в факт, че жените биха предпочели да можеш да правиш такива неща.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 27 Юни 2017 18:35
Маце Борко написа: Успокой дудката, Майстере. И аз съм от София, и нямам абсолютно никаква представа за какво говориш.  Банкя не знам от кога стана София 
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 27 Юни 2017 21:01
The Arrow написа: Бидейки човек, живял няколко години в Англия(не го смятам за постижението на живота ми бтв  )винаги ми е харесвало как там много ясно се знае всеки каква функция изпълнява, има си регулации за еди кво си и т.н С една дума, ако ми трябва човек за нещо, викам техника, който отговаря за съответното нещо. Смятам, че и тука в България ще е хубаво малко по малко да започне да се прилага това, че аман от специалисти по всичко. Сега Волтажа да не изцепи нещо за развития социализъм в УК  Надявам се, че няма да станем такива в Бг. В чужбина се вика техник за неща, които аз бих оправил сутринта докато си хапвам закуската. Имам приятели, които се страхуват да завият една крушка. На тях си им го казвам в лицето, че са педали 
|
|
|
|
 |
vanmx
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 28 Юни 2017 00:13
The Arrow написа: Едно от нещата, които са ме дразнили в бг психологията и разбирането на нещата, да го кажа така, е че "истинският бг мъж"(каквото и да означава това), трябва едва ли не да може да прави абсолютно всичко. От основен ремонт, до оправяне на разни електрически системи по жилището, до оправяне на проблеми по колата и не знам какво друго. Бидейки човек, живял няколко години в Англия(не го смятам за постижението на живота ми бтв  )винаги ми е харесвало как там много ясно се знае всеки каква функция изпълнява, има си регулации за еди кво си и т.н С една дума, ако ми трябва човек за нещо, викам техника, който отговаря за съответното нещо. Смятам, че и тука в България ще е хубаво малко по малко да започне да се прилага това, че аман от специалисти по всичко. Сега Волтажа да не изцепи нещо за развития социализъм в УК  глупости, винаги е полезно да знаеш и можеш нещо в повече  Не става дума за "типичната българщина", ами за нещото което те прави по-свободен и независим. И индийците са така, явно в по-изостаналите държави предразполагат към развитието на различни умения - инстинкт за оцеляване се нарича, не е до националност. И това е нещо хубаво и си е в човешката природа. В страни като Англия това го няма, зашото там хората просто не са в режим на оцеляване и за жалост това кочество не се развива  . Това да не можеш да правиш нищо различно от това с което в момента си изкарваш хляба, може да те докара в кофти ситуации, няма смисъл да се обяснява какви. Ето това е много добра клипче по темата https://www.youtube.com/watch?v=CpQA4fIMIf8Иначе на сайта който Морко линкна ми допадат нещата които са написани там, в смисъл 1:1 с моите схващания  Тъжното е че повечето хора са с толкова промити мозъци, че за да прочетеш и чуеш нещо разумно на тема политика трябва едва ли не да се потопиш дълбоко в някакво ъндърграунд течение.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 28 Юни 2017 08:04
Удри, баце Варг ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 28 Юни 2017 10:29
А бе не ме разбирайте погрешно, естествено че е хубаво да имаш допълнителни умения. Аз даже от скоро си мисля да запиша курс за барман, кефи ме, пък и да го имам като допълнително умение ако не ми потръгне ИТ/маркетинг кариерата Аз от както съм си в България за постоянно, вече 4 години някъде и си живеем с мойта, в началото доста трябваше да се обяснявам защо не мога да правя някакви такива неща  ама малко по-малко свиквам вече де, сега дребните неща ги понаучих, ама ремонти не мога да правя още 
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 28 Юни 2017 15:54
Е баш барман да си не знам с какво много ще ти помогне в живота за напред, ама ок 
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 28 Юни 2017 16:02
Е как бре, всеки път като си сипва нещо за пиене ще го прави с финес 
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 30 Юни 2017 19:22
Принципно момчета, феноменът който наблюдавате в Анлгия и в други развити страни се нарича разделение на труда. Доказано е по-ефективен отколкото всеки да трябва да разбира от всичко. Простата логика е че за времето за което ще поправиш нещо сам, всъщност ще загубиш много повече пари/ползи отколкото ако викнеш майстор, който да го оправи за 5 минути и да му платиш малка сума пари в замяна.
Така например типичния български байо може да го видите на тротоара пред блока да си сменя накладките в продължение на цял ден. Защото колкото и голям разбирач да е на него му се налага да прави това упражнение средно на 2-3 години и нито има нужната рутина, нито нужното оборудване. Аз не че не мога да се науча да си ги сменям, но не мога да си позволя да загубя няколко часа в подобна дейност за това 10-те лева в сервиз с колкото ще ми се оскъпят накладките всъщност ми излизат на сметка.
Сега друг е въпроса обаче, че в условията в България все още са доста по-примитивни и на всеки му се налага да си е малко майстор иначе няма как. Например, аз сам си направих ремонта в нас и много българи го правят, защото тук спестяването на пари е значително + че трудно се намират хора на които да имаш доверие. Научих се също да си ремонтирам сам колелото (преди го давах на майстори) но това по-скоро от хоби ентусиазъм, отколкото от икономическа нужда, защото отново цената на подобни услуги е малка и времето което ще отделя сам да си оправя спирачките и скоростите примерно ще ми струва в пъти повече, отколкото да го дам на професионалист да го оправи за 10 мин.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema Публикувано на: 30 Юни 2017 21:45
-----------------------------
заеби
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|