Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Заглавие: Re: Университетите (в България)
Публикувано на: 26 Фев 2011 13:11

Аз май-май съм единствен, който учи право в УНСС от форума, та да си каба и мойте две стинки. Първата година е ташак отвсякъде, сесията след третия семестър я минах като съм бил точно ДВА пъти в университета - първият ден и на едно контролно. Но сега осъзнавам колко малко неща знам, и колко много имам да чета, ако искам да съм конкурентен. Има добри преподаватели, но има и ужасни, но стига да не те мързи, ще си доста кадърен, пък и според мен се влиза по-лесно, отколко в СУ. Бих го препоръчал.

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Публикувано на: 26 Фев 2011 13:29

Логвам се единствено с цел да напиша каква мизерия е УНСС.
Не бих го препоръчал и на най-големия си враг.
Ама всеки си решава.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Фев 2011 13:58

1200 е, но има специалности с по-високи такси. Журналистиката майче е към "Масови Комуникации", която си е с нормални такси.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 26 Фев 2011 15:18

Относно НБУ:
НБУ има грешен подход и докато не го промени няма да се носи никога с добро име, нито ще има престиж. Проблемът е, че има голяма разлика между хората, които излизат от там. Защото може да си излезеш много образован и конкурентно способен, а може и да минеш между капките като преписваш на изпитите. Ама кат отидеш на интервю за работа на дипломата ти пише НБУ, а не пише дали си бил чинен, или си карал през просото, и тъй тея, които я карат "ей така" създават лошо име на университета, и заради тях го хулят. Говорил съм с преподаватели там, казват, че има изключително умни и прилежни студенти, но това не е масата от студенти. Проблемът не е, че се влиза общо взето лесно, това е така в почти всички топ университети в света. Лошото е, че няма късане на изпит, и дори и да те скъсат, което е рядкост, имаш колкото си искаш възможности да си вземеш изпита. Да, знаем защо е така, защото никой няма да плаща маса пари, за да го скъсат и да не му дадат диплома, ама така не се прави образование. Ето примерно в Англия: Оксфорд, Дърам и Кембридж дават право само на един ресит на изпит. Тоест, късат те два пъти и си вън, няма влачене на изпити. Единбург в момента се опитва да направи система, в която да позволява ресит на изпит само в изключителни ситуации. Така се късат студентите, които не са отишли да учат. Вярно не правят толкова ефективно пари, ама това не е предприятие, това е образование. Не трябва да се прави всичко в името на печалбата, трябва да се инвестира в младите хора.
Щом се чудите защо хората имат лошо мнение към НБУ: Защото не се късат лошите студенти на изпити, защото се преписва масово.
За сравнение, в Англия ако те хванат 2 пъти с преписване си вън от университета.

Pleasure your torture, I will endure

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Фев 2011 15:25

Dheart написа:
Ето примерно в Англия: Оксфорд, Дърам и Кембридж дават право само на един ресит на изпит.
И в Нотингам е така както и май почти навсякъде

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 27 Фев 2011 18:55

и двамата сме втори курс, и караме вече 4ти семестър.

Профил

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Публикувано на: 27 Фев 2011 19:05

аз карам осми семестър от общо дванайсет... минават годините

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 27 Фев 2011 21:28

Айде и аз да си кажа питанката тука. Къде е най-добре да се учи археология в България? Чувам положителни неща за ВТУ, но не съм сигурен все още. За късмет имам още една година, в която да мога да реша, тъй че не съм на зор. Ама трябва вече да почна да се ориентирам.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: с мерника и мушката на кремъклийката
Публикувано на: 27 Фев 2011 22:44

creator написа:
аз карам осми семестър от общо дванайсет... минават годините

Медицина?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: