Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ?
Публикувано на: 04 Май 2010 09:40

Само аз ли съм се насочил към Германия бе :lol: . Преди сумати народ искаше да ходи там, а сега?? Странна работа.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2010 09:51

аз съм се насочил към Греналндия, ще уча мениджмънт и поддръжка на работилницата на Дядо Коледа, пък после може да специлизирам и в някой елфски занаят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2010 10:03

Никой ли няма за Скандинавиите :@

Там има стипендии, но е пълно с арабс.

Профил

Публикувано на: 04 Май 2010 10:07

Аз бих отишъл там веднага ако знаех добре английски, ама нейсе. Нищо, може по някоя програма да се уредя там за един семестър, щото северните страни отдавна са ми мерак.

Профил Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 04 Май 2010 10:28

zip0 написа:
Аз не знам кво се оправдавате пред тия дето ще учат в чужбина с реплики от сорта: "аз съм мързелив"; "аз съм безперспективен и ще уча в бг"...

Всичко си е до финансови възможности, ако питаш мен. Вярно е, че българското образование е доста сбъркано, но нямаш никаква гаранция, че тук образованието, придобито в чужбина ще ти е по-полезно, а там вероятността нещата да се объркат е доста по-голяма. Може ли съвсем информативно кандидат-студентите да споменават каква е цената на обучение в съоветните университети, желани от тях?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2010 10:41

В Швеция обучението е безплатно, а и бях чел, че първата година я посвещаваш изцяло на езика, който ти го преподават на шведски @_@ Хора, чиито курсове се инструктират на английски споделят, че в часовете се говори само и единствено шведски, за да не свикнеш с мисълта, че винаги ще ти се обяснява на достъпен за теб език, за да научиш шведския по-бързо. С английския там ще се оправиш сред обществото, но за работа си ти трябва родния език.

Интересно ми е как, например, един забегнал чоко от Ирак ще разбере какво искат от него, но явно си започват от картинки и броене на пръстчета :С

Сега завършвам ЕГ и си спомням, че масивно ни се говореше 95% от времето на френски, като само някои неща бяха доуточнявани на български. Скъпичко си е там, трябва да имаш заделена една здравословна 4-5 цифрена сума само за първата година.

Гледах в google maps улиците през лятото - безлюдно е, но е фрашкано с паркирани колелета. Бахти якото племе :Д

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2010 10:43

AcTivE написа:
Вярно е, че българското образование е доста сбъркано, но нямаш никаква гаранция, че тук образованието, придобито в чужбина ще ти е по-полезно, а там вероятността нещата да се объркат е доста по-голяма.

Именно.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2010 11:01

THE KING OF TIME написа:
Само аз ли съм се насочил към Германия бе :lol: . Преди сумати народ искаше да ходи там, а сега?? Странна работа.
Германия е много оферта, много добро образование и е супер евтино. Ако знаех немски без да се замисля бих отишал там ама не знам :/

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2010 11:04

AcTivE написа:
Може ли съвсем информативно кандидат-студентите да споменават каква е цената на обучение в съоветните университети, желани от тях?
3200 паунда на година е в Англия. Факт е, че там е доста скъпо :/ Офертата е, че студентския кредит ти го покрива, а после условията за връщане са супер удобни. Връщаш го само ако имаш доходи над ~1000 лева на месец и то месечната ти вноска е нещо от сорта на 10 паунда

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 04 Май 2010 12:17

За мизерните български стандарти Германия е скъпа, но в сравнение с Англия и скандинавските страни е доста по-евтино. В зависимост от федералната провинция в която си са и различни семестриалните такси-от символични суми в порядъка на 50-100 евро до 500 евро на семестър. Главно разходите там са за наеми, храна, джобни, учебници, книги и др. Възможности за финансирания от различни фондации могат да се намерят, също така и има възможност за работа, но има там ограничения в часовете.

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 04 Май 2010 13:57

Карагьоз Пехливанов написа:
Я кажете друсенския университет как е, че за другаде няма пари. :?

По-добре бачкай 1 година и кандидатствай на по-добро място другата. :roll:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 04 Май 2010 13:59

AcTivE написа:
Може ли съвсем информативно кандидат-студентите да споменават каква е цената на обучение в съоветните университети, желани от тях?

За Англия уточниха колегите, Холандия обикновено е около 1200 евро на година. За Дания знам, че е напълно безплатно, двама от съучениците натам са се запътили :Д

Някой за САЩ говореше - ей там таксите майката са си ебали, въпреки че вече конкретни цифри не помня, но мисля, че бяха нереално високи :-/

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 04 Май 2010 14:23

Дади, я разгласи малко за това безплатно обучение в Дания - сайт, някакво инфо? Планирам магистратура по право след две години някъде из Европа, но все още се колебая къде ще излезе най-далавера.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2010 14:33

AcTivE написа:
Дади, я разгласи малко за това безплатно обучение в Дания - сайт, някакво инфо? Планирам магистратура по право след две години някъде из Европа, но все още се колебая къде ще излезе най-далавера.

Ето малко инфо по въпроса, въпреки че тука са ограничен брой университетите, но надявам се г/д може да се ориентираш...
http://www.integraledu.com/integraleduc ... ind_id=688

Аз през Интеграл кандидатствах тъй че са точни, но нищо не пречи и сам да кандидатстваш като избора от университети ще ти е дори по-голям. Това което съм чувал че образованието в Дания е добро, такси няма, но се компенсира от високите цени (супер висок стандарт имат там хората :lol: ) за издръжка.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: LoL
Публикувано на: 04 Май 2010 15:20

И в Шотландия е безплатно

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Май 2010 15:29

некой мераклия нема ли да дойде у Европейскио тука у Перник на есен?

Профил

Публикувано на: 05 Май 2010 22:07

Дади написа:
Някой за САЩ говореше - ей там таксите майката са си ебали, въпреки че вече конкретни цифри не помня, но мисля, че бяха нереално високи :-/

между $16к и $40к е да следваш + $10к отгоре за общежитие и храна. на година. без стипендия де.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 06 Май 2010 08:42

Няма лошо да си губите времето в "учене" из българските "университети" защото след това ще бъдете разочаровани ;о

Профил Skype

Аватар
В момента играе: q3
Публикувано на: 07 Май 2010 01:57

Куц Пръч написа:
В Швеция обучението е безплатно, а и бях чел, че първата година я посвещаваш изцяло на езика, който ти го преподават на шведски @_@ Хора, чиито курсове се инструктират на английски споделят, че в часовете се говори само и единствено шведски, за да не свикнеш с мисълта, че винаги ще ти се обяснява на достъпен за теб език, за да научиш шведския по-бързо. С английския там ще се оправиш сред обществото, но за работа си ти трябва родния език.

Интересно ми е как, например, един забегнал чоко от Ирак ще разбере какво искат от него, но явно си започват от картинки и броене на пръстчета :С

В момента съм в точно такова училище в Холандия. Работата става със повтаряне, повтаряне, повтаряне. Те не че арабелите знаят английски с който да си помагат.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 08 Юни 2010 07:31

So, yeah, Saxion, Енскеде, Холандия. Приет съм под условие, сега трябва да си получа дипломата и да им я изпратя само 8)

АХАЖАХАХА, ЙЕС !

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost