Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Заглавие: Re: японофилия
Публикувано на: 15 Фев 2009 12:06

http://snimki.animes-bg.com/data/media/ ... 0863_f.jpg

Специален поздрав за The Chameleon :D

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 15 Фев 2009 12:13

Хааа, Миса-чан косплей, мерси!! :D :D Героинята се озвучава от 1 от любимите ми японки! ^_^

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2009 12:47

И моят ник е от книгите на Божидар Грозданов, получавам ли бира ?

Профил

Аватар
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Публикувано на: 15 Фев 2009 13:41

Ще си помисля.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2009 14:18

1. Личностите, които твърдят, че мразят всичко свързано с "дръпнатите", а в същото време ахкат и охкат по разни електронни техники произведени в Япония, Южна Корея и Китай, като и по разни произведени там коли и мотоциклети...или са абослютно заблудени или са лицемери...
2. Тук някой зададе въпроса, но аз ще го повторя "Какво значи японофил?". Защо от край време се делим на фили и фоби? Ако харесвам някоя руска книга (примерно поредицата за Остап Бендер), това прави ли ме русофил? Нима копие на "12-те стола" е доказателство, че при предявени териториални претенции на Русия към нас аз бил ги подкрепил :shock: ? Какво е това примитивно мислене?
Аз харесвам някои япоски продукти, харесвам аниметата, намирам културата им за много интересна...и ги уважавам, за това което са постигнали с тежък труд.
Това прави ли ме предател? Колко тесногръд трябва да е човекът, който намира оценката за добре свършена работа за предателство. :x
Примерно не удобрявнам издевателствата, които са правили япноците в окупираните от тях територии (в Китай, Корея и пр.) по време на Втората световна.
Защо реалната балансирана оценка за нещо хубаво или лошо трябва непременно да дразни някои хора?
Харесвам Япония и японците, но това не означава че съм краен японофил. И никога не бих живял там. Да работиш за япноска фирма сигурно е ад. Което не ми пречи да се радвам на продуктите получени в резултат от ней друг живот превърнат в ад :twisted: .
3. За тези които все още не са разбрали какво толкова интересно има в японската забавна индустрия - ами различна е от писналите ни западни боклуци, в които тънем всеки ден. Различни теми, различни гледни точки, различтни естетически ценности.
Общо взето глъдка свеж въздух. Екзотика.
Не казвам, че всички продукти са хубави! Има абсолютни идиотщини (примерно около 87% от излизащите анимета), но добрите неща ме радват много.
4. iddqd, китайците имат не по-малко изродщини и насилие в историята си от япноците.
Просто япноците са по-отворени към света, отколкото китайците и затова сме чували малко повече за тях.
5. Някой тук ни обобщи не само, като японофили, но и като чекидии. Не че не съм чекиджия :oops: , но точно аниметата не ги гледам с цел сексуална възбуда, а хентай просто не обичам.
6. Някой тук каза че аниме героините (то и за героите важи същото) не му харесвали...това си е въпрос на личен вкус, но говорим за карикатури. За да разбереш една карикатура, трябва да си запознат какво символизира тя. Съгласен съм, че в началото аниме героите и героините изглеждат и звучат странно, но с малко практика не само свикваш с тях но почваш и да ги обичаш.
7. Тук някой изказа тезата, че японците се били побъркали след атомните бомби (всъщност атомните бомби са само малка, част от щетите, нанесени на Япония в сравнение с щетите нанесени от конвенционално оръжие...).
Не е вярно! Очакването на тотален катаклизъм винаги е било заложено в япноската култура. Вулканите, свързаните с тях земетресения и цунами, тайфуните...всичко това на малката им територия и бедната им на полезни изкопаеми земя, ги е научило че ако имаш да вършиш или да изживяваш нещо, трябва да го направиш днес...защото утре просто може да те няма. Това културно наследство ги кара понякога да стигат до крайности, които пък ние възприемаме като лудост. :D
Примерно безкрайната им сервилност, възпитание, самоконтрол и перфекционизъм са неразбираеми за нас. Изглеждат имо като неоправдана крайност.
Не че трябва да ги въздигаме в култ или да се държим, като тях...просто е любопитна гледна точка за живота, различна от нашата.
Накратко: японците са "побъркани" от край време...но точно за това, трябва да ги уважаваме. :D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2009 14:29

AlShu написа:
1. Личностите, които твърдят, че мразят всичко свързано с "дръпнатите", а в същото време ахкат и охкат по разни електронни техники произведени в Япония, Южна Корея и Китай, като и по разни произведени там коли и мотоциклети...или са абослютно заблудени или са лицемери...
Emi bate to kato 98% ot tehnikite sa aziatski malko trudno moe da ne si licemer v tva otno6enie.Ina4e se kefq na evropeiski koli

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2009 14:43

И мразиш японски мотори, нали? :D :D :D
Не се прави че не разбираш какво искам да кажа и не се хващай за думата. Аз примерно харесвам телевизори Филипс, пък и кой не би се кефил на едно сребристо Ферари...това в твоята "теория", би трябвало да ме прави предател на япнонофилството и завърнал се към европейщината блуден син.

Профил

Аватар
В момента играе: Mafia.
Публикувано на: 15 Фев 2009 15:02

AlShu написа:
2. Тук някой зададе въпроса, но аз ще го повторя "Какво значи японофил?". Защо от край време се делим на фили и фоби? Ако харесвам някоя руска книга (примерно поредицата за Остап Бендер), това прави ли ме русофил? Нима копие на "12-те стола" е доказателство, че при предявени териториални претенции на Русия към нас аз бил ги подкрепил :shock: ? Какво е това примитивно мислене?
Аз харесвам някои япоски продукти, харесвам аниметата, намирам културата им за много интересна...и ги уважавам, за това което са постигнали с тежък труд.
Това прави ли ме предател? Колко тесногръд трябва да е човекът, който намира оценката за добре свършена работа за предателство. :x
Примерно не удобрявнам издевателствата, които са правили япноците в окупираните от тях територии (в Китай, Корея и пр.) по време на Втората световна.
Защо реалната балансирана оценка за нещо хубаво или лошо трябва непременно да дразни някои хора?
Харесвам Япония и японците, но това не означава че съм краен японофил. И никога не бих живял там. Да работиш за япноска фирма сигурно е ад. Което не ми пречи да се радвам на продуктите получени в резултат от ней друг живот превърнат в ад :twisted: .
3. За тези които все още не са разбрали какво толкова интересно има в японската забавна индустрия - ами различна е от писналите ни западни боклуци, в които тънем всеки ден. Различни теми, различни гледни точки, различтни естетически ценности.
Общо взето глъдка свеж въздух. Екзотика.
Не казвам, че всички продукти са хубави! Има абсолютни идиотщини (примерно около 87% от излизащите анимета), но добрите неща ме радват много.
4. iddqd, китайците имат не по-малко изродщини и насилие в историята си от япноците.
Просто япноците са по-отворени към света, отколкото китайците и затова сме чували малко повече за тях.
5. Някой тук ни обобщи не само, като японофили, но и като чекидии. Не че не съм чекиджия :oops: , но точно аниметата не ги гледам с цел сексуална възбуда, а хентай просто не обичам.
6. Някой тук каза че аниме героините (то и за героите важи същото) не му харесвали...това си е въпрос на личен вкус, но говорим за карикатури. За да разбереш една карикатура, трябва да си запознат какво символизира тя. Съгласен съм, че в началото аниме героите и героините изглеждат и звучат странно, но с малко практика не само свикваш с тях но почваш и да ги обичаш.
7. Тук някой изказа тезата, че японците се били побъркали след атомните бомби (всъщност атомните бомби са само малка, част от щетите, нанесени на Япония в сравнение с щетите нанесени от конвенционално оръжие...).
Не е вярно! Очакването на тотален катаклизъм винаги е било заложено в япноската култура. Вулканите, свързаните с тях земетресения и цунами, тайфуните...всичко това на малката им територия и бедната им на полезни изкопаеми земя, ги е научило че ако имаш да вършиш или да изживяваш нещо, трябва да го направиш днес...защото утре просто може да те няма. Това културно наследство ги кара понякога да стигат до крайности, които пък ние възприемаме като лудост. :D
Примерно безкрайната им сервилност, възпитание, самоконтрол и перфекционизъм са неразбираеми за нас. Изглеждат имо като неоправдана крайност.
Не че трябва да ги въздигаме в култ или да се държим, като тях...просто е любопитна гледна точка за живота, различна от нашата.
Накратко: япноците са "побъркани" от край време...но точно за това, трябва да ги уважаваме. :D :D :D

Наистина не споделям някои от възгледите ти,но поста ти е много смислен :).

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2009 16:40

AlShu написа:
И мразиш японски мотори, нали? :D :D :D
Не се прави че не разбираш какво искам да кажа и не се хващай за думата. Аз примерно харесвам телевизори Филипс, пък и кой не би се кефил на едно сребристо Ферари...това в твоята "теория", би трябвало да ме прави предател на япнонофилството и завърнал се към европейщината блуден син.
Ti sa seriozno li govorish ili se praish na idiot?Trqbva li da ti obqsnqvam kvo e rasizum?

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 15 Фев 2009 16:52

The Chameleon написа:
" Компютърни войни : Алфа срещу Омега " , " Компютърни войни : Омега срещу Алфа " и " Бойците на Европа " . ( всичките ги имам. ^^ )

ditto 8)

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2009 18:41

"накратко: японците са "побъркани""

Тук стигнахме до много добър извод.
Японците използват тази си своя "побърканост" като нещо уникално и различно и именно с нея успяват да покорят и да зарадват света.
В българите има също нещо "откачено", но ние не успяваме да го използваме.Тази си своя различност превръщаме в недостатък,а не в преимущество.Трябва да разберем как да използваме "лудостта" и уникалността си.

Профил

Публикувано на: 15 Фев 2009 19:31

:D :D :D

Профил

Аватар
В момента играе: World of Warcraft
Публикувано на: 15 Фев 2009 20:23

elfbg написа:
Даваха филм за Япония от 18 век.
По много странен начин тази държава ми заприлича на Турската империя.
Тоест имат пълновластен господар и император.
Селяните са роби,така както българите са били роби на турците.
Системата е определени касти и кланове добре обучени боици да взимат всичко от селяните и да ги третират като нищожества.
Естествено намериха се самураи които да защитават едно село от лошите императорски воиски и се започна мелето.
Накрая самураите победиха,и отидоха да преговарят с императора за по-добри условия,за свобода на селяните.
Естествено не се върнаха.Изчезнаха безследно.
Доста поучителен филм.
Не само ние сме страдали от Турското робство,японците са страдали от робството на императора и клановете около него.

Да бе деба а в днешни времена България сякаш е някаква колония на Щатите,и тук имаме президент,деба!И там и тук има бедни и богати!
И не знам дали си забелязал,ами има и затвори,в които вкарват престъпниците!Наскоро чух,че и в България имало такива.И Макдоналдс също!
Деба тва направо като дойдеш в България не знаеш в България ли си или в Щатите! :o

Профил

Аватар
В момента играе: World of Warcraft
Публикувано на: 15 Фев 2009 20:26

elfbg написа:
"накратко: японците са "побъркани""

Тук стигнахме до много добър извод.
Японците използват тази си своя "побърканост" като нещо уникално и различно и именно с нея успяват да покорят и да зарадват света.
В българите има също нещо "откачено", но ние не успяваме да го използваме.Тази си своя различност превръщаме в недостатък,а не в преимущество.Трябва да разберем как да използваме "лудостта" и уникалността си.

Тъп си,копеле.

Тази "побърканост" се нарича култура,тъпак.

Те имат своя собствена култура,както и ние,само дето тяхната е далеч по интересна за западния свят,отколкото нашата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2009 20:45

http://store.picbg.net/pubpic/9C/4F/8bcef455ee2f9c4f.jpg
това е по-епик

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2009 23:17

Кефи си ме японското и това е.
Кефи ме и Милан и Манчестър Юнайтед.

То не е важното само да си тъп,важното е и нещо да те кефи. :rockon:

Профил

Аватар
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
Публикувано на: 15 Фев 2009 23:20

Хами, ЧРД, ма!

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2009 23:21

Хърф написа:
Хами, ЧРД, ма!

ЧАКАЙ БЕ ПЕДЕРАСТ, РАЗВАЛЯШ ВСИЧКО !

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 22 Фев 2009 08:22

Определено японците ще са първите, които ще въведат меката на въоръжение в реалния живот :)
http://www.vbox7.com/play:05ecedd0

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost