Автор |
Съобщение |
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 11 Авг 2014 08:01
Въобще съществува ли такова нещо? Открай време ме кефи всяка сутрин като стана, първото нещо е да прегледам новините в нета, ама тия разни мега комерсиалните blitz,dnes.bg и т.н, дето излизат на първо място в гугъла вече ми се драйфа от тях. Ебаси кенефната работа са - заглавия от типа на "УЖАС!! Вижте как дядо изнасилва внучката си (ВИДЕО)" или "Лилвата Златка се насра в гашите (Снимки)". Ако се излъжеш да кликнеш на някои от тия заглавия, оказва се, че текста няма нищо общо, дори и липсват обещаните снимки или видео Пък коментарите под статиите, това е най-отблъскващото нещо, показващо каква простащина е плъпнала сред населението, направо да му иде човек да eмигрира. Все пак това са сайтове с бая посещения, учудвам се че вече интернет на село е толкова масово явление Имам чувството, че всички са някакви дърти сдухани комуняги и хейтъри с интелект колкото на буркан с лютеница. Това е най-отчайващото от цялата работа. И статията може да е примерно за някакъв природен феномен, но коментарите отдолу ще са 80% на някаква политическа тематика, най-често възхваляващи комунизма и плюещи по "Бойко тиквата". А в редките случаи когато има "истински" новини, те са копи пейст от някакъв руски източник, а топ коментарите под тия статии са такива глупости, че се чудя как тоя дето ги е писал не е в лудница, ама въпреки това има 500+ харесвания. Супер пошла и кенефна работа, поддържана от тъпи селяндури. Та има ли истинска новинарска интернет медия на български? Кви сайтове ползвате да се информирате? Предлагам това да е темата за новинарските сайтове, ама съм сигурен че ще се напълни само с ебавки PCM style
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 11 Авг 2014 08:09
Мога да кажа, че до този момент не съм открил български новинарски или спортен сайт, който да не се дъни редовно. Като спортните са абсолютното дъно, всичките.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Buttersa
|
|
В момента играе: не казвам
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 11 Авг 2014 08:20
> Bulgaristan > Новини Pick one.
|
|
|
Soviet Reunion
|
|
В момента играе: най-доброто :P
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 11 Авг 2014 08:57
___________________________________ "Революцията изяжда децата си." - Пиер Вернио
|
|
|
|
|
Nreth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 11 Авг 2014 09:56
Коментарите четеш ли ги изобщо?
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 11 Авг 2014 10:38
Точно спортала е ултра малоумен сайт. Като съм ходил на спортни събития или съм чел някакво инфо от извора и после като видя какви работи се пишат в спортал, просто ми пада ченето. Само за Барса какви тъпотии съм виждал да пишат... примерно статия за това, как барса са продали някого за не знам си каква сума... а то дори на сайта си им пише, че човека е под наем за 1 сезон някъде с цел обиграване (някой младеж). Или 200 статии кой отбор бил искал дани алвеш и как Луис Енрике искал да се отърве от него - накрая Луис Енрике дава официално изявление(първо и единствно проговорване от негова страна по темата), че дани алвеш е необходим на отбора и въобще не е ставало въпрос да си ходи - спорталци излизат с гръмкото заглавие "Луис Енрике промени мнението си!!!". Да не говорим, че уж са спортен сайт, а в него се пускат жълтините, които ги има и на главната страница в замунда. Отделно са супер неграмотни и с часове никой не едитва статиите. Дъното.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 11 Авг 2014 11:24
Скоро и с нов дизайн.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
- Алминатора -
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 11 Авг 2014 11:54
бтв в Капитал има хиляди пъти по-качествени анализи отколкото в спортал
___________________________________ САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 11 Авг 2014 13:13
за спортал съм съгласен първо, че статиите им са някак недовършени, второ, че са изкопирани он чужди сайтове, трето, коментарите под статиите са най-вече псуване левски/цска и лудогорец са рязани (макар, че в статиите за баскетбол нивото е по-високо) четвърто - редовно крадат по някоя снимка от Troll football или подобните му и с някакъв калпав превод, търсят лайкове, а получават хейт. капитал е ок сайта на валката също, макар, че и при тях понякога забелязвам копиране и превеждане на статии, които съм чел по-рано в чужди сайтове.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 11 Авг 2014 16:55
е ти да не мислиш, че някой има ексклузивните права над информационния поток от международните новинарски агенции като AP, Reuters, ИТАР-ТАСС, Xinhua и т.н. в крайна сметка всичко се свежда до това кой си плаща абонамента и кога съответните отговорни редактори счетат за уместно да публикуват дадената статия. съвсем трети и отделен е въпросът до колко ни се нрави техния подбор на теми. понякога съм принуден да пиша за бози, та не се чудете; а някои от колегите толкова си могат.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 11 Авг 2014 18:47
аз влизам в оффнюз понякога да видя кво става
иначе, спортала е самото дъно, марианската падина аз си влизам в гонг, който не е много по-добре, но поне е малко по-добре
и бтв наскоро слушах по з-рок спортното им предаване и беше мега яко :Д
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 12 Авг 2014 19:33
Поглеждам темата - търси се свестен сайт, гледам - СПОРТАЛ!?! Хора. това е най-тъпия и бездарен спортен сайт бе, то в бг кой ли е нормален, ама все пак, най-слагаческия да сложите.... Единствения сайт, който го чета аз от спортните е novsport. Поне не се дупят на Ганчев и Домусчиев и да пишат платени статийки. За новинарски следя само Блитц, ма не щото е класа, просто не се интересувам от новините. Ей така - да им прочета някоя конспирацийка, как дяволът пратил градушката над София, как ХААРП ни атакувал във Варна и как има крокодили у Янтра Отдавна свестни медии в България няма, просто трябва да се направи избор измежду това да не следите и да не се доверявате на никой новинарски сайт, или да се оставите да бъдете лъгани от някой, щото всеки си пише каквото му угажда...
|
|
|
|
|
Balerion
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 12 Авг 2014 21:56
За спортен/футболен/ - gol.bg за мен е стабилен, ако се абстрахираш от някои коментари или почти всички...
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 13 Авг 2014 19:26
За новини mediapool.bg не е лош, ама твърде специализиран. Офнюз също не е лош, колкото да се ориентираш в обстановката. За спортните сайтове мога много да говоря, защото всеки ден и всеки час се сблъсквам с тях. Спиртал са медия обслужващите интересите на г-н Домусчиев. Качеството им бая спадна напоследък, почти не вадят новини. Следя ги единствено заради удобния им лайвскор, в смисъл - лесно достъпен е. Гонг имат много нереализиран потенциал и така и ще си остане сигурно. Статиите за Григор на Уимбълдън събраха по 100 000 посещения, което е фрустрираща останалите цифра. Качеството на сайта обаче е слабичко. Силни са единствено откъм новини за Левски. Лайвспорт. Влезте веднъж там. Прочетете заглавията. Повече няма да твърдите, че спиртал е най-скапаната медия. Точка по въпроса. Блиц откъм новинарски сайт е пълен майтап, но спортната секция я харесвам и донякъде адмирирам. Колкото Гонг са силни на новини за Левски, толкова Блиц са силни на новини за ЦСКА. Другите сайтове не заслужават внимание. Новспорт ИЗЦЯЛО копира други сайтове и вестници и НИКОГА няма собствена информация. От вестниците най-добър е "Тема Спорт", ама там вече навлизаме в друга територия.
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 13 Авг 2014 20:07
Dexter написа: Повече няма да твърдите, че спиртал е най-скапаната медия. Точка по въпроса. Dexter написа: да твърдите, че спиртал Dexter написа: спиртал добър лапсус се получи
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
В момента играе: ❚█══█❚
|
|
Заглавие: Re: Препоръчайте свестен български новинарски сайт Публикувано на: 18 Авг 2014 13:35
Чета Дневник за новините, Капитал за анализи и Култура за публицистика. Ако предпочиташ лява преса, Сега май е един от малкото читави, а на хартия вече и относително безпристрастнo и обективно (да се чете: център) остава списание Тема.
___________________________________ TAPAKO PROST...
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|