Гледайки страницата в Уики, филмът с най-висока оценка според метакритик (това колко са обективни тези оценки е друг въпрос) е Mortal Kombat с едва 58/100 и всичко друго е под 50. Според Rotten Tomatoes е горе-долу същото.
Аз примерно не съм толкова претенциозен елитен филмов ентусиаст колкото Пени и се кефя на някои от тях. Примерно Mortal Kombat, Resident Evil филмите, Need For Speed, Tomb Raider (ама кака Лара я гледах, когато излезе, така че сега може и да не ми хареса).
Като цяло се забелязва нарасване на популярността на тези филми, базирайки се на бокс офис цифрите в последните години, но мнението за тях продължава да бъде негативно.
Предлагам да покоментираме за бъдещето на филмите по игри и дали студиата ще ги възприемат по-сериозно. Според мен това е бомба със закъснител и в даден момент ще избухне (както стана с филмите по комиксови герои... не че са шедьоври, но са доста окей). В момента се готвят доста адаптации и си проличава напредък - по-сериозни актьори, по-високи бюджети и по-добри режисьори. В случая с Blizzard и UbiSoft, които ще супервайзват цялата работа по филмите, според мен това е по-добрия вариант, за да не се остави някой напълно непознат режисьор/филмово студио да вършее и да сере.
Ето и някои предстоящи филми:
Hitman 08.2015 - сори, ама това ще е боза. Трейлърът му бие на екшън филм, докато цялата работа около Агент 47 е баш стелта. А и да не забравяме, че вече имаше един такъв филм (сниман в БГ), който беше немислимо зле

Warcraft (03.2016) - това ми е надеждата и изглежда първия от редица следващи. Според мен това ще е филмът, който може би ще промени статуквото или пък обратното - ще фейлне и ще затвърди негативните мнения. Очаквам епика от рода на LOTR. Режисьорът е с рехаво, но доста качествено CV (Moon, Source Code).
Uncharted (06.2016) - тук PS геймърите ще кажат тежката си дума. Режисьорът изпъква с разни average/above average комедийки.
Assassin's Creed (12.2016) - Майкъл Фасбендер и Марион Котияр са обявени засега (а и беше плъзнал сериозен слух за Робърт Дауни Дж. в ролята на Леонардо). Двамата главни актьори ще участват в някаква адаптация на Макбет тази година, която ще е режисирана и от същия режисьор. Общо-взето - добра тренировка и опознаване :Д. Това според мен е другото свръх важно заглавие след Warcraft, което е абсолютно важно да успее.
Отделно, Ubi планират една камара филми Splinter Cell (тук Том Харди работил усърдно по сценарий?), Watch Dogs, Ghost Recon и т.н., но може би ще се чака резултата от Assassin's Creed, за да се види накъде духа вятъра.
Други филми, които са в разработка/изчакване/фаза планиране:
Metal Gear Solid (2016)
Deus Ex
Mass Effect
Just Cause
The Last Of Us (с Аря от Game of Thrones)
И така.. в заключение мога да кажа, че в зависимост от това какво излезе от Warcraft и Assassin's Creed, ще стане ясно по кой път ще продължи Холивуд по отношение на игрите в идните 5-10 години. Аз съм умерен оптимист