white storm
Според класациите
Какви класации? Това колко хора са го харесали ли?
Че те много хора харесаха Хари Потър, Трансформаторите, Здрач, Игрите на глада...
според личното ми мнение
Ето това вече е друго нещо.
Не мисля, че при Хобит е подходено по - различно при заснемането и очаквам същото чувство и емоция от предишните три.
Аз пък очаквам различен филм, дори да са подходили по подобен начин. Все пак книгата е различна по тон.
остави ме безмълвна на сред залива и отпътуването на Носителите. Филм, който е направен така, показва единствено дълбокото разбиране и виждане на Питър.
За мен сцената си е почти същата, като в книгата...но с добавена перспектива и мащаб. Да впечатляваща е, ама чак пък "дълбоко разбиране". По-скоро амбицията да се вкарат всички описани елементи и да се доразвият на нещата, които не са описани, но е логично да са там.
"Голяма любов" - е по-правилно, ти какво повече и по-дълбоко разбра от тази сцена в сравнение с книгата?
Да не мислиш, че би премахнал нещо което е от значение наистина в ущърб на филма и феновете ?
Ъъъ...замяната на части от историята във втория филм...това не е ли премахване?
Промените в образите на Арвен, Теоден и Денетор без това да е продиктувано изрично от тесните рамки на киноадаптацията...не е ли ущърб?
Мога да приема, че премахването на края на историята със Саруман и любимецът ми Wormtongue ("Змийски език" в превода на моето копие на книгата) се налага...макар че, aftermath-ът от войната в Графството е един от най-централните мотиви...но другото пипане хич не беше нужно.
Казвам това, за да не помислиш, че съм я чела след това и можех да правя съпоставката директно докато ги гледах
Мисля, че човек който е запознат и с двете медии, независимо от последователността... може да направи справедлива съпоставка...стига на не го владеят някакви фенски емоции...
нямаше момент, в който да си кажа, баси тъпотията
Тъй...твое си мнение...с което просто не съм съгласен.
оскарите които получи заключителната част бяха реверанса на академията към огромния труд на Питър Джаксън и напълно заслужени.
Ти пък сега не ми казвай, че се впечатляваш, чак толкова от тези награди.
Според мен заслугите са предимно технически, продуцентски и музикални.
Изобщо не слагай този филм до тези на Лукас или Спилбърг.
Що?
Сякаш Питър Джаксън не се е вдъхновявал точно от тях или пък, че започнатите от тях кинематографични процеси не водят директно до снимките на LOTR.
А какво да кажем за това, че той обича да работи с тях?
Да, в момента са дърти, комерсиализирани и изчерпани откъм идеи...но докато бяха млади правиха големи работи.
Просто се ядосвам как не зачиташ труда вложен в тази трилогия.
Това, че не харесвам разни сюжетни промени, не значи че не зачитам труда (при това масов колективен труд, а не само личните усилия на П.Дж.).
От къде го измисли това?
Или пък за теб има само две оценки "Осанна!" и "Разпни го!"?
Omega-x
Тъпи и скучни филми писани по иновативна и скучна книга.
Не бих казал, че е скучна...точно тук е мястото на коментара, в каква последователност си се запознал с определени фентъзи заглавия...
Ако преди Властелина вече си бил чел неща, които стъпват здраво на започнатото от Толкин...наистина книгата може да ти се стори малко мудна...ама мен си ме кефи до ден днешен.
Може би защото ми беше едно от първите фентъзита.