Темата ми хвана окото и ще драсна малко по нея (по-сериозно). ;]
Замислял ли си се над идеята, че ДНК веригите, които срещаме навсякъде в заобикалящата ни среда, е възможно да бъдат универсални в своята идея и цел, за всяко едно живо създание в нашата вселена. (ако някой смята, че няма живот извън Земята, значи съм го изгубил още с първото изречение

). ДНК веригите са спираловидни нанизи от хромозоми, носещи огромно количество генетична информация, която общо взето определя всички аспекти на нашето Аз. Ако приемем, че Вселената е осеяна с живот, и че ДНК е универсален носител на генетична информация, то би следвало, че физиологията на извънземните видове ще има общи допирни точки нашата физиология. В една безкрайна вселена, дори можем да се натъкнем на вид, който е едно към едно с нас. Възможностите са безкрайни.
Да погледнем от другата страна. Ако извънземният вид не притежава ДНК, то би следвало да има някакъв алтернативен носител на генетичен материал. Както някои от вас са запознати, градивните частици, от които са създадени телата ни са в постоянно трептене. Това трептене има определена честота. Тя е уникална за всяко едно нещо, животно, човек или предмет. Тази разлика в честотите не ви позволява да минете през стената или да потънете в пода при комшиите (разстоянието между градивните ни частици всъщност е огромно. В известен смисъл сме изградени от "празно пространство")
Трептенията на частиците, могат да определят характера на честотата, следователно те могат да служат като приносители на информация. Дори ако поставите пясък на гладка повърхност и я накарате да трепти в целия спектър от честоти, ще видите че пясъка приема предопределени форми като куб, тетраедър сфера и тн. В трептенето има запаметена информация, за това как да се държи пясъка и каква форма да приеме. Така, тези извънземни, които не притежават ДНК, или поне във вида, в който го знаем, предполагам, ще са много отвъд нашата концепция за материалното тяло. Споменах трептенето на частиците, защото предполагам, че тези същества ще трептят много по-бързо и енергично в сравнение с нас. Ще са на честота, която няма да бъде в нашия видим спектър и за жалост няма да имаме шанс да взаимодействаме с тях, дори и да са под носа ни. Просто няма да ги виждаме.
Колкото повече знаем, разбираме, че толкова повече не знаем. ;]