TRAILER - MUST SEE
наааааааааааааайс
ще бъде зрелищна простотия
Toва всичко става във въображението на героините, които се опитват да избягат от лудница (или беше някакъв пансион). Всички тези фантастични работи са алегория за неща, които се случват в реалния свят.Това се знаеше преди да излезне по кината.Минотавъра написа:Не знам аз ли съм тъп или проблемът е другаде, но нищо не вдянах от трейлъра.
Как е могъл Снайдър да наблъска в един филм средновековни нинджи, европейска героиня, огнестрелни оръжия, научнофантастични машини и дракони?!?! За какво изобщо се разправя в тоя филм?
Не съм съгласен.Тихо за Watchmen, филмът е велик.
Мен комиксът ме кефи повече...пичът е взел само сцените с максимален сексуалнен, фетишистки и екшън потенцял. Оригиналът не е толкова бомбастичен, а по-скоро набляга на това да лансира идеи и да прави интересни връзки...при това с нарочно приглушена и по-семпла графика...В интерес на истината, Watchmen беше перфектна адаптация на графичната новела със същото име.
Е, все пак филмът трябва да се хареса и на масовата публика. От нея идват приходите.AlShu написа:Мен комиксът ме кефи повече...пичът е взел само сцените с максимален сексуалнен, фетишистки и екшън потенцял. Оригиналът не е толкова бомбастичен, а по-скоро набляга на това да лансира идеи и да прави интересни връзки...при това с нарочно приглушена и по-семпла графика...Минотавъра написа:В интерес на истината, Watchmen беше перфектна адаптация на графичната новела със същото име.
Да във филма всяка сцена с Рошах е култова (както и в комикса)...но останалото е холивудизиране...
За мен едни ТВ мини серии с по-скромен бюджет, но повече oldfashon стилизиране и по-малко фетиш, щяха да свършат по-добра работа.
Може би това е грешното място за дискутиране на Watchmen (аз почнах пръв, аз съм виновен), но комиксът е буквално нефилмируем...има неща (като под-комискът с пиратите и странната му връзка с реалността), които просто не могат да бъдат предадени.Трябва все пак да отдадем нужната възхвала на Снайдър, че най-сетне успя да пренесе Watchmen на големия екран. Сума ти режисьори опитаха и накрая завършиха с твърдението, че новелата е "нефилмируема".
Ааа...и според теб защо са се провалили? Защото са некъдърни?Сума ти режисьори опитаха
Като се има в предвид, че съвременната забавна култура (в частност холивудските филми) е изтъкана от референции, заемки и клишета от други места и за правилно възприемане трябва да си запознат с част от тях...не е лошо, човек да има предварителна подготовка...особено, за да схване символите и връзките...Твърде много коментари от хора, които дори не са гледали филма, за който е направена темата
Ми всъщност аз не говорех на тази тема...просто сравних мацките от второто ниво на искейпизъм в Sucker Punch с аниме fanservice героините...и колко нелепо е това, като репрезенация на уж женска фантазия...защото такива героини се срещат само в shounen/seinen заглавията. Супергероините в shoujo/jousei заглавията изглеждат по-различно (а понякога и по-нелепоФен съм и на аниметата, наистина съм съгласен, че този жанр не трябва да се омърсява от каквито и да е било западни ръце
Говориш някакви щуротииAlShu написа: Като се има в предвид, че съвременната забавна култура (в частност холивудските филми) е изтъкана от референции, заемки и клишета от други места и за правилно възприемане трябва да си запознат с част от тях...не е лошо, човек да има предварителна подготовка...особено, за да схване символите и връзките...
Виж сега, книгата винаги е по-добра от филма - той не може адекватно да предаде мислите и чувствата на героите. Според мен Снайдър е направил каквото е можал. Проблемът е, че при пълно пренасяне на екрана, продукцията би трябвало да е дълга 7-8 часа. Затова бекграундът ти се разкрива посредством флашбек и те хвърлят направо в екшъна.AlShu написа:Може би това е грешното място за дискутиране на Watchmen (аз почнах пръв, аз съм виновен), но комиксът е буквално нефилмируем...има неща (като под-комискът с пиратите и странната му връзка с реалността), които просто не могат да бъдат предадени.
Има такива комикс заглавия, които и при най-добронамерена адаптация, просто са по-силни в хартиен вид (примерно аниметата Dead Note и Berserk са бледи копия на оригиналите си, колкото и добри и популярни да са)
Ако не друго адаптацията на Watchmen е близка до оригинала, а от кинематографична гледна точка е перфектен, но снайдеровското в него не ми харесва (фокусът му върху сексът, преверзията, садизма, елементаризирането на психологичните реакции и пр).
Не съм казал това.Ааа...и според теб защо са се провалили? Защото са некъдърни?
Не...по чисто финансови и организационни причини.
Просто Снайдер е почукал на вратата в правилния момент с правилната филмография зад гърба.
Зависи как са имплементирани. Все още не съм гледал филма, така че се въздържам от коментар.Лично аз мразя артистичните му избори и подходи. Всички тези copy past аниме мацки, абсурдни бягства от реалнистта и mashup чудовища в Sucker Punch за мен са абсолютно неадекватен избор. В анимето тези елементи работят, защото са си Idiosyncrasy-та за жанра.
Съгласен съм, но не бъркай забавлението с изкуството. Филми като Transformers, 300 и Avatar не искат да отправят някакво послание към зрителя, а просто да спечелят пари като ти убият два часа от живота.Вижте сега, не казвам че всички филми трябва да са смислени и интелектуални... напротив аз си падам повече по неинтелектуалните, но за мен точно зрелищните екшън филми са особен вид разказ, който изисква спецялен подход и усет. Примерно класиките Die Hard 1, Predator 1, Aliens, Lord Of The Rings 1 - в тях има всичко, а елементите са добре дозирани и балансирани. Сравнете ги с режисьорските мастурбации от типа на Transfomers 1-2, 300 и Avatar (като антипод на Aliens от същия режисьор). За мен последните не са еволюция, а деградация на жанра...поне на смислово ниво. Страхотна визия, но отвратителна история. И не е да кажеш, че са "жертвали историята", просто не са я имали в предвид още от самото начало.
Направо им дай да изчетат TV Tropes и ще почнат да анализират всяка секунда от филмаКато се има в предвид, че съвременната забавна култура (в частност холивудските филми) е изтъкана от референции, заемки и клишета от други места и за правилно възприемане трябва да си запознат с част от тях... не е лошо, човек да има предварителна подготовка... особено, за да схване символите и връзките...
Като се има предвид, че основната аудитория са мъже, то womanploitation-ът даже ще вдигне печалбитеПсевдо-идеята е това да са мъжки фантазии (в частност тези на режисьора), следователно филмът си е тъп уоманплотейшън... но със зведен бюджет. Не очаквайте нещо повече от него.
Е, TV Tropes е сайтът!Направо им дай да изчетат TV Tropes и ще почнат да анализират всяка секунда от филма
Да, но някък са фон, а не център на вниманието.Ако трябва да бъдем точни, сексът, перверзията и садизмът са си част от циничния, антиутопичен оригинален сетинг.
Да де, това се опитвам да кажа и аз за Sucker Punch...просто ми е странно как някои хора се самонавиват и си фантазират какви ли не положителни неща за филма.Не съм тръгнал с големи очаквания, но все пак ми е интересно да го видя