От видео картата ли е проблема?
-
bovnostroclum
От видео картата ли е проблема?
Здравейте,
Имам нужда само от потвърдение, че проблема, който имам с РС-то е от видео картата. Ако някой
смята, че може да помогне, ще съм много благодарен. Образът е много лош, почти нищо не се
различава. Ето две изображения за по-добра представа.
http://i799.photobucket.com/albums/yy27 ... 010125.jpg
http://i799.photobucket.com/albums/yy27 ... 010126.jpg
Преди да се случи това, при почти всяко отваряне на програма или игра, екрана примигваше и
изписваше "Display driver stoped working and was recovered" или нещо подобно. Опитвах с по-нови
дравъри, но ефект няма.
Притеснява ме, да не се получи така, че да си купя нова видео карта, пък проблема да се окаже
съжсем друг.
Благодаря!
Имам нужда само от потвърдение, че проблема, който имам с РС-то е от видео картата. Ако някой
смята, че може да помогне, ще съм много благодарен. Образът е много лош, почти нищо не се
различава. Ето две изображения за по-добра представа.
http://i799.photobucket.com/albums/yy27 ... 010125.jpg
http://i799.photobucket.com/albums/yy27 ... 010126.jpg
Преди да се случи това, при почти всяко отваряне на програма или игра, екрана примигваше и
изписваше "Display driver stoped working and was recovered" или нещо подобно. Опитвах с по-нови
дравъри, но ефект няма.
Притеснява ме, да не се получи така, че да си купя нова видео карта, пък проблема да се окаже
съжсем друг.
Благодаря!
Re: От видео картата ли е проблема?
Изглежда като изгоряло видео. Като пуснеш самото пц докато още са онези досовески андпсиа пак ли е бъгнато?
Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
-
bovnostroclum
Благодаря Ви за бързия отговор.iddqd написа:Изглежда като изгоряло видео. Като пуснеш самото пц докато още са онези досовески андпсиа пак ли е бъгнато?
Всичко на екрана от самото включване е по този начин.
Значи да взимам нова карта, нали така?
А пък и ако ми кажете нещо за тази карта цена няма да имате. Харесах си я, но не разбирам много и ще радвам да чуя още мнения.
http://www.stantek.com/35396.html
Много благодаря!
Картат става, но е скъпа за тези пари по добре потърси 9800.
-
bovnostroclum
Благодаря за бързата и компетентна помощ!iddqd написа:Картат става, но е скъпа за тези пари по добре потърси 9800.
Приятна вечер!
Според мен за видеокартата по-хубаво ще е да дадеш още 50 лева и да си вземеш Radeon 5670 с 1 гб рам. Мисля, че ще ти изтрае поне година повече.
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Имах същия проблем. Така стана на компа ми с radeon 9550 под windows 7 когато сложих най-новите драйвъри от официалния сайт. Просто ги премахни (roll back) и си стой с тези, които си идват по default. Ако не е това проблема, пробвай като изтеглиш по-стари или сложиш windows XP (not recommended).
-
bovnostroclum
Хубаво е, че при теб се е получило. За съжаление се оказа, че при мен картата се е скапала. На самата платка има едни сребристи цилиндрични джаджи и две от тях в горната си част бяха цъфнали. Не зная дали е точно от тях но никакви врътки със стари и нови дравъри не помогнаха. Предполагам, че (както казаха и по-горе) щом още на досовските надписи и BIOS в самото началото образа е скапан, нищо няма да помогне.maieutiquer написа:Имах същия проблем. Така стана на компа ми с radeon 9550 под windows 7 когато сложих най-новите драйвъри от официалния сайт. Просто ги премахни (roll back) и си стой с тези, които си идват по default. Ако не е това проблема, пробвай като изтеглиш по-стари или сложиш windows XP (not recommended).
Както и да е, вече си поръчах нова GF 9600 с 1 GB и поне новите неща ще ми тръгват.
- doggymien4o
- В момента играе: Квот фана
Единственото решение е да си земеш нова видео карта, вместо дасе мъчиш с тази
Аз съм с nVidia GT240 1GB и съм доста доволен 
жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака
...master freakout...
...the world is full of shit...
...master freakout...
...the world is full of shit...
9600 няма нужда от 1 гб памет. Споредмн просто неможе да се възползва от нея. По добре 512 мб 9800.
-
bovnostroclum
Дявол да го вземе!iddqd написа:9600 няма нужда от 1 гб памет. Споредмн просто неможе да се възползва от нея. По добре 512 мб 9800.
Аз пък си мислех, че щом е с повече памет, значи е по-добра. Нищо, за сега от към видео, покривам изискванията на по-новите неща, но пък процесора ми е слабичък. За следващият път ще знам да не избързвам като не съм наясно как точно стоят нещата. Поне вече зная, че тук мога да намеря компетентно мнение за бъдещи въпроси относно хардуера.
Всичко хубаво!