Boby написа:Моля, поствайте в тази тема грешките и бъговете, които откривате, както и нещата, които смятате, че не са удобни и трябва да се променят.
- http://www.pcmania.bg/?go=adv - errors;
- http://www.pcmania.bg/?go=contacts - errors;
- memberlist.php?mode=leaders - invisible;
- SQL:
Код за потвърждение: Избери целия код
Не е задължително, но за препоръчване:
UPDATE `phpbb_users` SET `user_dateformat`="|j.m.Yг.| в H:iч.";
Default date формат при регистрация, зададен си е в админ панела, ама не и в SQL-а:
"phpbb_users" -> "user_dateformat" > Edit да стане: |j.m.Yг.| в H:iч.
http://www.bloodys.com/?p=1109 :
UPDATE `phpbb_users` SET `user_dst`=1;
- Тея големите emoticons вляво с големите "банерчета" - нещо не се връзват. Поне малки да са си, но повечко, отколкото големи, но по-малко, и слабоизползващи се;
- Също така относно emoticons - гледам са доста на брой, но за сметка на това - от РАЗЛИЧНИ видове и стилове. Защо ? Разнообразие ли да има ? Добре, то пак ще си го има, стига все пак да са от един вид, а не от 1000 вида;
- Flash-а не работи, не се и използва => няма за какво да е пуснат ( [flash] е Включен );
- Искате хората да пишат на пишат на КИРИЛИЦА, искате да спазват правило 4., искате... УЛЕСНЕТЕ ги -> Link ( големите български форуми отдавна имат, просто едно бутонче и т'ва е, за превключване, само кода трябва да е читав, щото има различни версийки, кои по-бъгави, кои по-добри, точната трябва да се намери; за .js файла говоря по-точно );
- Включване на Attachments ( прикачени файлове ) опцията за форума, хората да си прикачват файлове ( като и добавени съответните архиви и разширения - .rar, .zip, .exe, ... ), но и същевременно се СЛЕДИ дали някой не е качил някой вирус;
- Добавяне на още малко пояци и роботи от админ панела за:
- Gigabot [Bot]
- Majestic-12 [Bot]
- Cuil [Bot]
- Нетинфо [Bot]
- Дири [Bot]
- и др.
С цел по-добра index-ация, от повече роботи, повече хора да влизат, съответно и повече посещения, от там clicks -> banners -> $; - Добавяне на нови BBCodes - за центриране, за justify, за offtopic ( СТРАШНО ПОЛЕЗНО!!! ), myspace, vbox, youtube, yahoo, google, codebox, и още други. Тея поединично може да се добавят, търсенето им и кои варианти са хубави - Google. Или направо слагането на Advanced BBCode Box 3. Е-е-е, естествено, че и няма как да не вмъкна тук и upgrade-ването на RSS Feed-а с последната излязла до момента версия ( 1.0.4 я гледам сегашната, а има по-нова ) + вече колко и дали ще е удобно за добавяне на бутонче за RSS към подфорумите/темите с цел по-добра синдикация и улесняване на advanced users. Може да стане претрупване, а може би не ? Тества се, гледа се, преценява се, другите модове от Foro MSST форума не са за изключване също ( гледам че English-а сте го оставили );
- Добавяне на МНОГО думи за цензуриране, щото някои хора не само, че се оливат, не само, че са прекрачили моралната и нететикетна граница, а... направо хвърчат и правят каквото си поискат. Внимателно трябва да се види кои думи да се сложат. Само да вмъкна нещо - users почват да ги заобикалят
. Така да се каже - една дума по 5-10 варианта трябва да й се слага. На пръв поглед лесна работа, но доста по-дълго време отнема; - Добавяне на рангове ( хе-хе, flooders feat. spammers голямо радост, нали
), но не само по имена, но и с картинки; - Скиновете няма да ги обсъждам, тъй като тях... явно такава е практиката - или един, или максимум 2, понеже... като се сложи нещо ново, то трябва на колкото има скина да се слага, логично;
- В секцията "Причина за сигнали" - добавяне reasons за "Abuse", "Двойно постване", rename от "Warez" на "Грешен подфорум" ( понеже така като гледам не е спряно да се слагат нелегални urls, warez, от scene идещи и т.н., поне да го няма, като няма да се използва ) и добавяне на "Неработеща връзка";
- Една камара модове има в net-а за phpBB3 - доста могат да послужат за полезни неща, някои споменах вече;
- За логото - гледам, че вече ви е писано;
- Не може да си редактираш коментарите в порталната част ( не става въпрос за форума ), нито пък да си го изтриваш. Или няма такава опция, или не е направена, или нямаш съответните permissions;
- Ориентиране на сайта в по-голяма степен към Web 2.0. Ясно, че в сегашният ( обновен ) вид е долу-горе така, но не баш. Не баш, понеже... добре, хубаво, потребителите постват коментари. Добре, хубаво, има пренаписан Администраторски Портал, откъдето се добавят редакторите и т.н., които пишат статии, добавят клипчета, downloads, cheats, статии, ревюта, превюта и т.н. А потребителите кога ще могат това ? Отмина времето, когато САМО "персоналът" на даденият сайт можеше да бачка по сайта. Шанс на потребителите ? Добре, не всички стават. Кои стават все пак ? Как ще бъдат открити в "мозайката" ? На тези въпроси, вече сами си отговаряте и преценявате. Виждам някакви users с по ХИЛЯДИ постове, които с години киснят все и все, и ... все у форума. Да покиснат малко и в сайта, да се поизморят малко с написването на нещо ? Да свършат нещо полезно ( отколкото flood, spam, flame, offtopics, etc. ) ? Приятелчетата им да видят от тях, да се вземат в ръце, и те да "кандидатстват" за пост някакъв ? ...а иде и Web 3.0;
- Нито във форума, нито в порталната част не видях "keywords";
- Наскоро едно приятелче ми спомена за опция на Google ( или Google API май беше ), чрез която даден сайт, бутон и т.н. направо може да се превежда на кой-да-е-език. Т.е. НЕЕЕЕЕЕЕЕ бутонче за translate от един на друг език, а направо през Google Translate API или нещо такова беше, не съм го разучавал, но явно голям ефект щяло да има. А ако се и направи по IP ( Regions ) да засича потребителят, влезнал в сайта, и автоматично да му показва цялото съдържание на неговият език, дали няма да е добре ? Или и тук ще дойдат критиците "ама тя търсачката не превеждала някои неща правилно, използвайте WebTrance/Bultra"/Babel Fish"
? Да мислим малко по-глобално, или все така "по-български" - български да си е сайта ( той си е ), но без да влизат чужденци в него ( освен англо-говорящи и то... минавайки на български, че после да минат на English през форума и да, само бутоните и менютата ще има са на English, писането и текста... ясно на какъв ). Става въпрос не за форума, а за порталната част. Кое наричам портал ( да не се бърка с CMS ) ? Всичко, което не е phpBB3 ( с модовете за forum software-а де ); - Къде е RSS-а на портала !? RSS новини, RSS ревюта, RSS видеота, RSS cheats, RSS хардуер, ... ? RSS all-in-one ? Малко да погледнем другите сайтове как са - ми те цяла страничка си имат и вътре наредени 1000 RSS линка за синдикация, човек има СВОБОДАТА да си избере това, което ще чете през RSS клиента си ( е, при мен направо през браузъра за няколко секунди - 20-тина сайта без да влизам в тях, но това е друга тема ). Трябва да влизам в сайта, за да видя какво ново има, като вместо това... би трябвало с RSS/Atom, както всеки нормален сайт да става това;
- Гледам, че W3C Validator: XHTML 1.0 Strict & W3C CSS Validator: CSS Level 2.1 успешно ги валидира. Браво. А иконки долу на сайта да се сложат няма ли да е добре или са излишни ? И после пак онея да си оплюват "XSS Attacks/Exploits" и т.н. ? Ясно, че няма общо едното с другото, но все пак;
- На портала коментарите няма бутонче за "Report" ( за разлика от форума, вградена функция от v3 насам );
- Няма и опция "Последни коментари из <секция>" или нещо такова. Примерно последни коментари от ревютата, последни коментари от... + RSS за тях. Stealth ли кой беше писал, че стриктно щели да бъдат следени - КАК ? С кой бутон ? Как ще се докладва ? На кого ? Къде ще отива доклада ? ...;
- Бутон "Изпрати новина" и ако бъде одобрена - да бъде публикувана ?;
- Не на последно място, ама... май си е баш последно място и както винаги няма да бъде обърнато внимание, както си е през годините, съответно и аз не съм активен примерно ( както и някои други люде ) именно заради... боклука и flame-а. Напише някой, който по не разбира от дадена сфера, и оп с кофите да му се излеят 2-3-ма. Напишеш нещо - оопп, nick-а му на някого не го кефело. Напише някой модератор/администратор нещо - "о-о-о, да шефе, добре, така ще е". Няма такова мазнене, такава криеница, такова вършеене през пръсти...
Не, че и аз сега не очаквам някой да ми се нахвърли и на мен ( НОРМАЛНО ще е, ненормално ще е ако не го направи никой ). Гледам модератори сложени... не са влизали от ГОДИНИ, трети влизат, но ей така... за шоуто, през не знам си колко седмици/месеци. 2-3-ма активни, максимум и т'ва е. Бива ли такова нещо ? Или ще продължим да караме на принципа - сериозен портал, несериозен... форум. 2-те крайности. Тея коментари в новините и ревютата, които ще четете... да знаете, че и user-ите знаят, че ги преглеждате
. Съответно и там баш няма много-много ( е, вече може да има някой сгафил ) боклук, но погледнем ли форума... ох, мали; - Обновяване на правилата.
За доста неща мога да си пея, но... само да си пея, ... нали. И да се преминава от точка на точка, както пиенето от боза на боза.
Дотук с нещата, на които ме съмнява да бИде обърнато внимание ( ако бИде -

), сега хубавата част.
Като цяло, поне аз, доволен съм от промяната. Но недоволен - защо толкова късно трябваше да стане. От октомври/ноември 2008 гледам сте започнали, а за толкова месеци и време... имам чувството, че САМО 1 човек е работил и правил, вършеел по сайта и тук-там някой друг да поства нещо си, да "потества". E, имах малко проблеми в началото при логването у форума, 10-тина дни се опитвах... ли опитвах... през 4-5 браузъра различни версии с изтрити cookies + cache, но това е друга тема. Масов е-мейл кога ще се разпрати до потребителите ТОЧНО по тази причина, за която една ГОЛЯМА част също продължават или имат проблеми с логването ? Масов мейл, където да е обяснено какво трябва да направи потребителят, за да влезне в сайта, а не да се чуди - да си прави ли акаунт, да пише ли мейлове... аз на 5 мейла писах и най-сетне получих отговор. ЗАЩО трябва да става така ? Защо потребителите да търсят... 'да си се оправят, да си се спасява кой както може' ? Като може да стане по по-гъвкав и рационален начин, имащ по-голям ефект, вече обясних какъв. Друга идея също така е - през годината всички знаем, че има ГОЛЕМИ геймърски събития ( и IT де ) - CES, CeBIT, E3 Expo, WWI (Blizzard), BlizzCon (Blizzard), QuakeCon (id Software), DreamHack, WCG BG/World Finals и други по-големи събития и партита в историята на гейминга. Как ще бъдат отразявани ( от Web PC Mania Staff ) ? Специално каре ще имат ли ? Хубаво ли би било ? Пр.:
http://www.pcmania.bg/?go=blizzcon2009 - вътре всички новини, репортажи, препратки, картинки и т.н., свързани с това събитие, отколкото в основният сайт и всичко разпокъсано, иди и търси и се "спасявай" сам да научаваш новини. Как постъпват големите интернационални списания ? Отделят ли те такива секции ? И т.н.
На практика нищо НОВО не казвам и не съм изписал до този момент. Да,
НИЩО НОВО. Все неща, които или трябва да ги има, и е трябваЛО да ги има досега, или... дано да ги има. Цели ?:
- Повече посещения, било то и от други държави потребители на техен език;
- Повече support;
- По-голям community;
- По-голям екип, поддържащ сайта, но не само той, а и... ентусиасти-потребители, имащи нужният хъс, време и нерви;
- Повече рекламодатели, по-широко и добро index-ирани на всички страници из сайта от възможно повече търсачки и препратки;
- Повече възможности за по-голяма гъвкавост, ИЗБОР и рационалност, както и свобода ( свобода, а НЕ свободия );
- По-голяма динамичност, разнообразие и възможности за развитие;
- ...повече $ ( нарочно с такъв малък font съм написал тази точка, защото НЕ тя трябва да е водеща, а други стимули. След тях, ако са направени нещата добре и читаво, резултатите ще са налице ).
Това е.